-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Για δες το παρακάτω,προσεκτικά ομως
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=344&article=10081Εγώ απλά μα μεταφέρω το συμπέρασμα οεοοεο
**Το συμπέρασμα,
λοιπόν, είναι προφανές: ο Twin Spark κινητήρας των 120 ίππων διαθέτει μεγαλύτερα και
πιο... απτά αποθέματα ισχύος σε σχέση με τους αντίστοιχους 1600άρηδες των Α3 και 116i. Το
παράδοξο, όμως, είναι πως, παρά τον εμφανώς πιο... εύρωστο κινητήρα της, η 147 δεν
καταφέρνει να πάρει κεφάλι στην κόντρα των χρονομέτρων σε σχέση με το Α3, το οποίο, όντας
εξαιρετικά ομοιογενές και ισορροπημένο σε κάθε στροφή, ψαλιδίζει σιγά σιγά τη διαφορά που
δημιουργεί στις ευθείες το ιταλικό χάτσμπακ, σταματώντας εντέλει τα Tag στον ίδιο
πρακτικά χρόνο (όπως φαίνεται και στον πίνακα, η μεταξύ τους διαφορά στην καλύτερη
επίδοση αγγίζει μόλις τα 0,1 δλ.). Πίσω τους, με διαφορά που ξεπερνά ελαφρώς το 1 δλ.,
ακολουθεί η 116i, η οποία χάνει πόντους σε σχέση με το Α3, αποκλειστικά εξαιτίας του
κινητήρα της. **Αυτα τα λίγα πάμε παρακάτω οεο
Μονο που το συμπερασμα του αρθρου ΔΕΝ ειναι αυτο που ποσταρες εσυ αλλα αυτο που εβαλε tan...
Να αναφερω επισης οτι το Α3 στο γυρο στα Μεγαρα φορουσε 225/45 R17 ενω η Alfa 195/60 15 και παρολα αυτα κανουν το ιδιο χρονο.
Για δες τι χρονο εχει κανει η 147Ti με 215/45 17 (αν θυμαμαι καλα γυρω στο 1:19 και κατι) και τα ξαναλεμε οεο... -
Σκέψου όμως να βάζανε 15άρια στο Α3..
-
H Audi 115 δεν δηλωνει?
Δηλαλη συμφερει τον κατασκευαστη να 'κρυψει' ιπποδυναμη απο το αυτοκινητο του?
Λιγο περιεργο μου ακουγεται...Nαι 115 ,απλά ο φιλος μας εχει υποψη του καποιες μετρήσεις απο περιοδικά που το δυναμομέτρησαν sta 127 αλογάκια δες παρακάτω To λινκ
http://www.ams.gr/AMS/_magazine/AMS_viewthema.asp?id_thema=29446
-
To GT τι χρόνο έκανε;
Golf GT vs A3 1.6
μιας και το GT καίει πολύ, τα οικονομικά 1.600άρια πόσο καίνε;
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Χωρίς περιστροφές και «ναι μεν, αλλά», το συμπέρασμα που προκύπτει είναι κάτι παραπάνω
από σαφές: ανάμεσα στα τρία, η 147 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που θα ερωτευτείς από την
πρώτη κιόλας στιγμή! Δεν είναι μόνο ο κινητήρας-«ποίημα» των 120 ίππων που σε «αναγκάζει»
να την αγαπήσεις, αλλά πολλά ακόμα επιμέρους στοιχεία, όπως, για παράδειγμα, το
εντυπωσιακά γρήγορο σύστημα διεύθυνσης και οι καλοστημένες αναρτήσεις της, που με τον
τρόπο τους συμμετέχουν και αυτές στην αποκαλούμενη σήμερα «σπορ οδήγηση». Από εκεί και
πέρα τώρα, τόσο το Α3 όσο και η άρτι αφιχθείσα 116i είναι δύο αυτοκίνητα για λιγότερο
έντονες συγκινήσεις στο όριο και πιο... μακροχρόνιες, θα λέγαμε, σχέσεις, που το καθένα
σε αποζημιώνει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Το μεν Α3 με την άχρωμη αρχικά, πλην όμως
υποδειγματική του ομοιογένεια και ασφάλεια κάτω απ? όλες τις συνθήκες, η δε 116i
περισσότερο με την... ιδέα της πίσω κίνησης, τη στιβαρότητα και τη σιγουριά που αποπνέει
και λιγότερο με την απόλυτη ταχύτητά της με το πόδι στο πάτωμα._ 4ΤΕτσι όπως το θέτεις ναι, φίλε μου .
Το συγκριτικο αυτό καλό θα ήταν να το διαβάσουν όλοι πριν πουν ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ όμως σχετικά με το α3
Σκέψου λέει να βάζαμε και 205/55/16 στο α3 τι θα γινόταν ....
οεοEτσι το θέτουν οι 4Τ
Απ'ότι γράφει το συγκριτικό η 147 πατάει σε στενότερα ελαστικά...
Δεν είπα πως το Α3 δεν είναι καλό αυτοκίνητο,απλά το έγραψα γιατί ο φίλος υπερέβαλε λίγο όταν είπε πως το Α3 1.6 βγάζει 129 στον τροχό. -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
H Audi 115 δεν δηλωνει?
Δηλαλη συμφερει τον κατασκευαστη να 'κρυψει' ιπποδυναμη απο το αυτοκινητο του?
Λιγο περιεργο μου ακουγεται...Nαι 115 ,απλά ο φιλος μας εχει υποψη του καποιες μετρήσεις απο περιοδικά που το δυναμομέτρησαν sta 127 αλογάκια δες παρακάτω To λινκ
http://www.ams.gr/AMS/_magazine/AMS_viewthema.asp?id_thema=29446
ΟΚ δεκτο αν και η αξιοπιστια της μετρησης δεν γινεται de facto δεκτη αλλα οπως εγραψα αυτο δεν φαινεται πουθενα στις μετρησεις επιδοσεων.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To GT τι χρόνο έκανε;Golf GT vs A3 1.6
Συμφωνω γενικα με το σκεπτικο σου αλλα το 1800αρι/140ΗΡ Civic στο ιδιο τευχος τι καταναλωσεις εχει?
Golf GT vs A3 1.6
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Για δες το παρακάτω,προσεκτικά ομως
http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=344&article=10081Εγώ απλά μα μεταφέρω το συμπέρασμα οεοοεο
**Το συμπέρασμα,
λοιπόν, είναι προφανές: ο Twin Spark κινητήρας των 120 ίππων διαθέτει μεγαλύτερα και
πιο... απτά αποθέματα ισχύος σε σχέση με τους αντίστοιχους 1600άρηδες
των Α3 και 116i. Το
παράδοξο, όμως, είναι πως, παρά τον εμφανώς πιο... εύρωστο κινητήρα της, η 147 δεν
καταφέρνει να πάρει κεφάλι στην κόντρα των χρονομέτρων σε σχέση με το Α3, το οποίο, όντας
εξαιρετικά ομοιογενές και ισορροπημένο σε κάθε στροφή, ψαλιδίζει σιγά σιγά τη διαφορά που
δημιουργεί στις ευθείες το ιταλικό χάτσμπακ, σταματώντας εντέλει τα Tag στον ίδιο
πρακτικά χρόνο (όπως φαίνεται και στον πίνακα, η μεταξύ τους διαφορά στην καλύτερη
επίδοση αγγίζει μόλις τα 0,1 δλ.). Πίσω τους, με διαφορά που ξεπερνά ελαφρώς το 1 δλ.,
ακολουθεί η 116i, η οποία χάνει πόντους σε σχέση με το Α3, αποκλειστικά εξαιτίας του
κινητήρα της. **Αυτα τα λίγα πάμε παρακάτω οεο
Μονο που το συμπερασμα του αρθρου ΔΕΝ ειναι αυτο που ποσταρες εσυ αλλα αυτο που εβαλε tan...
Να αναφερω επισης οτι το Α3 στο γυρο στα Μεγαρα φορουσε 225/45 R17 ενω η Alfa 195/60 15 και παρολα αυτα κανουν το ιδιο χρονο.
Για δες τι χρονο εχει κανει η 147Ti με 215/45 17 (αν θυμαμαι καλα γυρω στο 1:19 και κατι) και τα ξαναλεμε οεο...Ποσταρα το συμπέρασμα και μονο του περιοδικού ,ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ τίποτε αλλο ο καθένας βγάζει ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΕΛΕΙ
-
ΟΚ δεκτο αν και η αξιοπιστια της μετρησης δεν γινεται de facto δεκτη αλλα οπως εγραψα αυτο δεν φαινεται πουθενα στις μετρησεις επιδοσεων.
Και αυτό είναι το κυριότερο..
Υπάρχει κάποια άλλη μέτρηση (πραγματικά) ανεξάρτητη που να δείχνει το ίδιο - ή έστω κοντινό - νούμερο για το Α3?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To GT τι χρόνο έκανε;Golf GT vs A3 1.6
ε,τώρα μην ξεφεύγουμε πάλι το GT einai GT
-
Ξέσπασε πάλι ιταλογερμανικός πόλεμος;
**Στα όπλα **
Τα 127 άλογα του Α3 1.6 κατά το AMS(γνωστή προπαγανδιστική φυλλάδα του Vagέλη του Χίτλερ)είναι χτύπημα κάτω από την μέση πάντως .Παλαιότερα οι ιταλογερμανικοί πόλεμοι ήταν πιο ρομαντικοί...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Και αυτό είναι το κυριότερο..
Υπάρχει κάποια άλλη μέτρηση (πραγματικά) ανεξάρτητη που να δείχνει το ίδιο - ή έστω κοντινό - νούμερο για το Α3?
Απ'οτι γνωρίζω ..όχι και ουτε και το υιοθετώ έτσι απλά το αναφέρω ότι γράφτηκε στο συγκεκριμένο περιοδικό ..
-
Golf GT .-
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Ποσταρα το συμπέρασμα και μονο του περιοδικού ,ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ τίποτε αλλο ο καθένας βγάζει ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΕΛΕΙ
Επαναλαμβανω οτι αυτο που ποσταρες ΔΕΝ ειναι το τελικο συμπερασμα του αρθρου το οποιο ειναι αυτο που ποσταρε ο tan.
Για να ποσταρω και για την 147 Ti μιας και το βρηκα:http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9722
Oλοκληρώνοντας στο σημείο αυτό την αναφορά μας, υπενθυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο
μήνα, κάτω από ελαφρώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες, η Alfa Romeo 147 1.6 Ti,
παραμένοντας η πιο σπορτίφ πρόταση στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κατηγορίας, σημείωσε με
χαρακτηριστική ευκολία τον καλύτερο χρόνο στο γύρο πίστας (1:19:6).Τι χρονο ειπαμε οτι κανει το Α3?:lol:
Τα συμπερασματα δικα σας. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Golf GT .-Δεν το συζητώ....
lkar ανταλλάσω α3 sportback 2.0 ambition ,xenon, leather ktl..ktl..16000 χλμ
αρίστη κατάσταση ,φυλαγμένο σε γκαράζ
με κοκκινο GT ,ALCANTARA,ηλιοροφή,xenon,navi ..ktl..ktlΛες ..
-
Πάντως το Α3 όντος ωγαζει περισσότερα άλογα από αθτα που δηλώνει η audi.
αυτό γινεται γιατί στη γερμανία τα αυτοκίνητα φορολογούνται ανάλογα με την ιπποδύναμη.
Τα κρατήματα του Α3 δεν παίζονται.
Αν και γενικά είναι ένα ουδέτερο οδηγίκα αμάξι που σου δίνει την δυνατότητα να κινείσαι σε γρήγορους ρυθμούς χωρίς να χρειάζεται να είσαι η οδηγάρα. -
Συμφωνω γενικα με το σκεπτικο σου αλλα το 1800αρι/140ΗΡ Civic στο ιδιο τευχος τι καταναλωσεις εχει?Τις είδα, αλλά δεν είδα χρόνο πίστας, όπως επίσης είδα και διαφορά σε επιδόσεις
ότι είναι οικονομικός του Civic για τ'άλογά του και τον κυβισμό του δεν αμφισβητείται, αλλά δεν σε προκαλεί να του πιεις το αίμα
κοίτα και του Mazda 3 2.0 με 150 ίππους
-
Ποσταρα το συμπέρασμα και μονο του περιοδικού ,ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ τίποτε αλλο ο καθένας βγάζει ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΕΛΕΙ
Επαναλαμβανω οτι αυτο που ποσταρες ΔΕΝ ειναι το τελικο συμπερασμα του αρθρου το οποιο ειναι αυτο που ποσταρε ο tan.
Για να ποσταρω και για την 147 Ti μιας και το βρηκα:http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9722
Oλοκληρώνοντας στο σημείο αυτό την αναφορά μας, υπενθυμίζουμε ότι μόλις τον περασμένο
μήνα, κάτω από ελαφρώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες, η Alfa Romeo 147 1.6 Ti,
παραμένοντας η πιο σπορτίφ πρόταση στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κατηγορίας, σημείωσε με
χαρακτηριστική ευκολία τον καλύτερο χρόνο στο γύρο πίστας (1:19:6).Τι χρονο ειπαμε οτι κανει το Α3?:lol:
Τα συμπερασματα δικα σας.Ισχύουν αυτά που έγραψα πιο πάνω .To link αυτό είναι το σωστό ??
-
Μόλις διάβασα το αρχικό post που ξεκίνησε το thread άρχισα να ανησυχώ μήπως υπνοβατώ το βράδυ και έρχομαι και γράφω στο φόρουμ...
Με την διαφορά ότι το αμάξι το θέλω για εκτός πόλης διαδρομές ως εξής:
- για τα βουνά του Πηλίου, με όλες τις ωραίες στροφές
- ταξίδια στην εθνική (Βόλο-Αθήνα, Βόλο-Σαλονίκη)
Κοιτάω πολύ το κόστος χρήσης (κατανάλωση/αξιοπιστία/υποχρεώσεις προς το κράτος, οπότε 2.0L μάλλον μόνο για diesel, που εδώ στο Βόλο με παίρνει να το σκέφτομαι). Από την άλλη είμαι μάλλον πιό καβλωμένος με στενούς επαρχιακούς δρόμους και η καλή οδική συμπεριφορά είναι στα 'must'.
Επειδή λοιπόν περνάω τα ίδια με τον φίλο μου kantoniou, είπα να συνεισφέρω κι εγώ τις δικές μου παρατηρήσεις / απορίες.
Από το στόχαστρο πέρασαν τον τελευταίο χρόνο τα παρακάτω μοντέλα:
- Ford Focus 1.6 (115hp)
- Renault Megane 1.6
- Citroen C4 1.6
- Honda Civic 1.8 (το καινούριο)
Απέρριπτα Μάζντα 3 κυρίως λόγω κόστους (θα μου πείτε τώρα κοιτάω το Civic), Άλφα 147 λόγω 2 αστεριών στο Euro NCAP και πολλά άλλα μοντέλα λόγω είτε τιμής είτε λόγω άλλων παραγόντων (συμπεριλαμβανομένων και υποκειμενικών πολλές φορές)
Τώρα τελευταία προστέθηκε και το Golf GT (5) με όλα τα καλούδια που υπόσχεται.
(Από τα παρακάτω αν κάποιος έχει μία ενημερωμένη γνώμη, παρακαλώ ας μας πει )
Ξεκινώντας λοιπόν από το Focus, τώρα τελευταία όλο και ακούω για προβλήματα αξιοπιστίας γενικά και μου μπαίνουν ψύλλοι στ' αυτιά.
Για το Megane και το Citroen αυτό που με κρατάει από το να πω 'ναι' είναι διάφορα που ακούω για αξιοπιστία. Θα πείτε βέβαια, 'τα ακους από ιαπωνόφιλους αυτά' αλλά παιδιά πραγματικά δεν ξέρω τί να πιστέψω.)
Πάντως το megane είναι πολύ φιλικό απ' ό,τι εμπειρία έχω μαζί του (λίγη) και ενδόμυχα δεν το έχω απορρίψει.
Το citroen καλό είναι αλλά αυτά τα πολλά ηλεκτρονικά που έχει... άμα αρχίσουν να χαλάνε... (?) Γενικά αυτό που το έκοψε το C4 ήταν ο φόβος της αξιοπιστίας. Ιδιαίτερα όταν ένας γνωστός μου που δουλεύει σε οδική βοήθεια μου είπε ότι όλο C4 μαζεύει.
Και πάμε από Ιαπωνία μεριάααα... Civic λοιπόν. Διάβασα ό,τι μπορούσα να βρώ, το είδα κι από κοντά στην έκθεση στην Αθήνα, μπήκα και στο αγγλικό site της Honda που έχουν μία πολύ... ζουμερή παρουσίαση του μοντέλου. Όλα καλά μέχρι εδώ. Μέχρι που πήρα το τρέχον τεύχος των 4Τ και η εντύπωση που αποκόμισα από το άρθρο ήταν ότι ο δημοσιογράφος κατέβαλλε συνειδητή προσπάθεια να μην το θάψει οδηγικά το αυτοκίνητο (όχι και... το καλύτερο κράτημα, υπερβολικά παρεμβατικό ESP ή όπως το λένε, μέτρια άνεση κλπ). Και ξενέρωσα. Βρε Honda, αυτοκίνητα φτιάχνεις, όχι ψυγεία. Καλή και η εμφάνιση και το διαστημικό λούκ, αλλά το αυτοκίνητο το παίρνεις για να το οδηγάς, μαμώτο! Τι να την κάνω την επιθετική εμφάνιση άμα η ουσία υπολείπεται; (ναι ρε παιδιά, ξενέρωσα κάπως γιατί περίμενα πώς-και-πώς να μάθω για το αυτοκίνητο αυτό)
Και τέλος το golfaki... Καλό ακούγεται, μόνο που να δούμε τί σόι αξιοπιστία θα βγάλει. Γιατί ο κινητήρας είναι πολύπλοκος και αυτό θα συνεπάγεται ακριβή επισκευή μετά τα 2 (+2) χρόνια της εγγύησης.
(Εδώ θα ήθελα παρατηρήσεις από τους πιό ενημερωμένους χρήστες του φόρουμ γιατί δεν γίνεται, όλο και κάποια μαλ... θα έγραψα.)
Θα παρατηρήσατε ότι οι επιλογές κυμάνθηκαν και από τα πιό ήπια (~115hp) μέχρι τα πιό άγρια (140/170hp). Προσωπικά θα προτιμήσω κάτι παραπάνω από τα 115 άλογα (ενεργετικής ασφάλειας γαρ), αρκεί η κατανάλωση να είναι λογική (για την εκάστοτε αποδιδόμενη ισχύ).
Τώρα, μιάς και ψυλλιάστηκα πως θα γίνεται πολλή χρήση εκτός Αθηνών/Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να επισημάνω στον φίλο μας και τα πετρελαιοκίνητα που, πέρα από τις υποχρεώσεις ενός δίλιτρου (τέλη/ασφάλιστρα) ίσως βγουν πιό οικονομικά, ιδίως αν κάνει πολλά χιλιόμετρα.
Εδώ ο χορός έχει ώς εξής:
- Skoda Octavia 2.0l/140hp, άμεσα διαθέσιμο
- VW Golf 2.0l/140hp με επίπεδο εμφάνισης/εξοπλισμού όπως ένα 1.4/1.6fsi. Άμεσα διαθέσιμο.
- VW Golf 2.0l/170hp με επίπεδο εμφάνισης/εξπολισμού το ίδιο με τα GT/GTi και λογικά πιό ακριβό από το (2). Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας (ρώτησα την κεντρική αντιπροσωπεία αυτή τη βδομάδα)
- Reanult Megane (face lift) σε 1.5/105hp / 1.9/130hp και 2.0/150hp, διαθέσιμα από Σεπτέμβριο/Οκτώβριο (πάλι πήρα και ρώτησα στα κεντρικά της Renault, αφού περίμενα ~1 μήνα να απαντήσουν σε email).
Ελπίζω να βοηθάω
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Ισχύουν αυτά που έγραψα πιο πάνω .To link αυτό είναι το σωστό ??
Ναι.
Αγορα hatchback μεχρι 25.000