-
Εκια ψηλα στα Ζωνιανα
ανεργοι νεοι ζουνε
Porche BMW και Μερσεντε
ομως κυκλοφορουνενεα μοντελα ζωκλεφτικων
με τα φυμε τα τζαμια
να μη θωρεις τι κουβαλουν
τα΄νεργα παλληκαριααδικα τσι κατηγορειτε σεις
φιλησυχοι πολιτες
θενε και συμπαρασταση
οι ανεργοι οπλιτεςαυτοι φυτευουνε για σας
φιλησυχοι πολιτες
και σεις για το ευχαριστω
πεψατε τσ΄ΕΚΑΜΙΤΕΣαντι για επιδοτηση
ηρθ΄η αστυνομια
που πρασινιζουν τα βουνα
για την οικολογιανομοταγεις να γινουνε
θελουνε λιγουλακι
γιαυτο στην πολη ερχονται
νανοιξουνε μπαρακικαι μεις για συμπαρασταση
στα΄νεργα παλληκαρια
τους τακουμπουμε ταχτικα
στα μπαρια τους τα βραδυαεχουν γυναικες ομορφες
ποπισω απο τσι μπαρες
και μπομπες μα΄σερβιρουνε
να κανωμε γαργαρεςοσο για την ασφαλεια
εχουν αυτοι φροντισει
μαυρο πουκαμισο φορουν
και το κουμπουρι οπλισειαντεστε να τσι διωξουμε
απο το Ρεθυμνακι
να βγουμε αφοβα και μεις
στη πολη το βραδακυοσο για τον προστατη τους
το ντοκτορα το Γιαννηαπο την αγαναχτηση
το χρωμα του το χανειβγαινει και λεει στην TV
αδικα τον χτυπουνε
και εμμεσα προειδοποιει
οι οπλιτες καρτερουνεανοιξανε τα στοματα
και λενε λενε λενε
σα φυγουν ομως τα ΕΚΑΜ
ευχομαι να μην κλαιμε -
Στις 'Ιστορίες του Μπρονξ', μια διαφορετική ταινία που σκηνοθέτησε ο Ντε Νιρο, ένας μαφιόζος είχε υπό την προστασία του ένα πιτσιρικά. Οταν είδε μια φορά τον μικρό με ένα όπλο, του το πήρε από το χέρι και του είπε πάνω κάτω τα εξής: 'Αντρας δεν είναι αυτός που κρατάει το πιστόλι. Το πόσο άντρας είσαι θα φανεί όταν έχει και ο άλλος πιστόλι και σε σημαδεύει'.
Αυτά τα αντριλίκια της φακής, δεν αντέχω να τα βλέπω και να τ' ακούω! Κανένας δεν είναι περισσότερο άντρας αν κουβαλάει πάνω του κουμπούρι ή μαχαίρι. Ο ανδρισμός που επιβάλλεται με την δύναμη των όπλων ή όποια άλλη, μια μ@λακία και μισή είναι και τίποτε άλλο.Στην τελική, οι Σικελοί, είχαν την μαφία για να προστατευτούν από τις διακρίσεις που υφίσταντο (οχι πως επικροτώ, αλλά βλέπω έναν λόγο, όπως βλέπω και λόγο και στον κλέφτη που πεινάει και κλέβει ένα καρβέλι ή μια πίτσα, αδιάφορο...). Ποιος ο λόγος να έχουν Ελληνες πολίτες όπλα ΣΗΜΕΡΑ;
Να προστατευτούν από ποιον;
Και ο λόγος της αντιπαλότητας με την αστυνομία; Μήπως οι Ζωνιανοί διαβάζουν Μπακούνιν και δεν το κατάλαβα;
Τι λέω κι εγώ τώρα... -
Κολλάει λιγάκι και στα περί ζεϊμπέκικου: Γενικά σιχαίνομαι τις καπετανίστικες μαντινάδες για χασίσι, ζωοκλοπές, 4Χ4(και γενικά όσες είναι χαμηλού επιπέδου), κλπ, αλλά υπάρχουν ορισμένες που είναι....καλτ:
Το 4 χ 4 είναι απλώς μια πράξη (να 'τος ο μαθηματικός)
ο σκύλος και τα κάγκελα το κάνουνε αμάξιΜε 4 Χ 4 και με το σκύλο απάνω
θαρρώ πως είναι φανερό το επάγγελμα που κάνω (επαγγελματικός προσανατολισμός)Σαράντα χρόνια βοσκική, αυτό δεν είναι λύση
γι' αυτό παντόνιαρα τα 'ζα και φύτεψα χασίσι (business consulting) -
για τον πατερα σου φορω
το μπραουνινγκ στη μεση
και θα σε παρω κοπελια
Τ'ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ Τ'ΑΡΕΣΕΙΤΕΛΟΣ!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για τον πατερα σου φορω
το μπραουνινγκ στη μεση
τσε θα σε παρω κοπελια
Τ'ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ Τ'ΑΡΕΣΕΙΤΕΛΟΣ!
-
Είμαι λεβέντης μέγιστος και άξιο παληκάρι,
μα σαν κ@υλώσω εποθώ του Σήφη το π@π@ρι.
Του Σήφη του γιδοβοσκού που έχει τα χασίσια,
άμα των βλέπω πεθυμώ τα άσπρα του τα χ$σια.
'Βάστα Μανούσο' φώναζε 'τελειώνω όπου να'ναι',
'τση Κρήτης οι παλήκαροι ποτέ τους δε πονάνε'.
Από μικρό με φωνάζανε ούλοι Μανουσό,
μα ο Σήφης ο παλήκαρος με λέει Κατερινιώ.
Το Σήφη θε να παντρευτώ να πάμε Ολλανδία,
ν' ανοίξουμε ένα σπιτικό στη Νέα Κυδωνία.
Κάποιοι με λένε κουνιστό κάποιοι παλιοαδέρφω,
εγώ με τη μαχαίρα μου θα τους εξεπαστρέψω.
Έχω μαχαίρα κρητικιά από του Λουγκριτάκη,
για να μου σκίζει ο Σήφακλας το κόκκινο στρινγκάκι.
Στο Μπρόουντμπακ το μάουντεν πηδιόντουσαν με χάρη,
γι' αυτό και δω στα Ζωνιανά γουστάρουμε π@π@ρι. -
Το μαυρο το πουκαμισο
που ειναι και Armani
58 χιλιαρικα
το γαμημενο κανει -
Είναι η μορφή σου σουλτανί πλωμένο σουφρωμένο
Και βλαστημώ τη μοίρα μου στο νου μου οντε σε φέρνωΣύρριζα κόβουν τα μαλλιά κι η μόδα ανε βαστήξει
Μπορεί στην πρώτη παγωνιά ο νους τονε να πήξει.Τσι πεθεράς μου εδάγκωσε τον πόδα ένα λιακώνι
Μα το λιακώνι εψόφησε και εκείνη ζει ακόμηΜια ανοιξιάτικη βραδυά βούτηξα το LAND ROVER
το στούκαρα σε μια ελιά και βγήκε game overΌταν περνάς απ'το στενό να μη γλακάς με φόρα
γιατί δέν έχεις ΑΒS και είναι κατηφόραΈλυσα το χειρόφρενο τσι σκαφτικιάς του Σίφη
Και τσούρληξε και πλάκωσε την αίγα και το ρίφιΑν μ’ αρνηθείς αγάπη μου στον ποταμό θα δώσω
κι αν είναι λίγο το νερό μπορεί και να καρφώσω.Με τα δικά σου τα φτερά πέτα και μη φοβάσαι
να σε θαυμάζουν οι αετοί στα ύψη όντε θα σαιΠάρε τα πρέπει σου αγκαλιά φύγε μη χάνεις ώρα
Εγώ τα θέλω μου αγαπώ κι ας με πονάνε τώρα -
Άμα πεθάνω βάλτε μου τ' Οκτάβια στο μνήμα
και μη με χώσετε βαθιά, ν' ακούγεται η τουρμπίνα! -
Αν σας αρέσουν τόσο οι μαντινάδες να ανοίξουμε ένα ανάλογο θέμα να μπουν και οι μπηχτές και οι άμπηχτες!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν σας αρέσουν τόσο οι μαντινάδες να ανοίξουμε ένα ανάλογο θέμα να μπουν και οι μπηχτές και οι άμπηχτες!!!δεν είχαμε ένα;
-
Ας αφήσουμε τις μαντινάδες σε χωριστό θέμα θα έλεγα. Εντάξει, μια στο τόσο δεν πειράζει και καμιά 'παρατσάφαρη', αλλά ας μην το γεμίζουμε, και ειδικά με κακόγουστες
Όταν έρθουν οι απόκριες μπορούμε να πούμε περισσότερες απ΄ όσες μπορούμε να αντέξουμε.
Α, και κάτι άλλο: Κάθε ομοιοκατάληκτο 15σύλλαβο δε σημαίνει ντε και καλά πως είναι μαντινάδα.
-
ALTER χθες το βραδυ.
Καλεσμενος ο προεδρος συλλογου γονεων και κηδεμονων Ζωνιανων.
Ενω ξερει λεει ποιοι ειναι οι 'παρανομοι' δεν τους κατονομαζει γιατι λεει ουτε στην κατοχη κανενας Ζωνιανος δεν κατεδωσε κανεναν στους Γερμανους.Αμ το αλλο. Εχουν προβλημα οι κατοικοι λεει με τοσους οπλισμενους αστυνομικους στο χωριο τους.
ΑΑΑΑΑΑΑΑ μαλιστα. Τοσα οπλα που κυκλοφορουν δηλαδη στους γαμους, βαφτησεις κλπ δεν τους πειραζουν;
-
Και παθαίνουν λέει ψυχολογικά τα παιδιά τους που βλέπουν αστυνομικούς... Δεν παθαίνουν όμως όταν γίνεται του πολέμου το κάγκελο κάθε μέρα με τόσους κουμπουροφόρους, ε;
Και δεν παθαίνουμε εμείς ψυχολογικά όταν διαπιστώνουμε πως δώσαμε χρήματα για επιδοτήσεις που ΔΕΝ τις δικαιούνταν, αλλά τις κάνανε καρτέλ ναρκωτικών, σύστημα αυτασφάλισης χασισοκαλλιεργητών (!!!), τεράστια πετσικά (μεγάλα αγροτικά 4χ4 με μαύρα - πάντα - παράθυρα και ένα σωρό φονικές και απαγορευμένες από τον ΚΟΚ και το ΚΤΕΟ μπαριέρες για να μπορούν να εμβολίζουν όποιον γουστάρουν), οπλοστάσια κλπ;
Δεν παθαίνουμε εμείς ψυχολογικά όταν βλέπουμε πως το βιολογικό καθαρισμό τον κάνανε συσκευαστήριο μαύρης;
Τώρα λένε οι κυβερνώντες ότι θα φτιάξουν έργα υποδομής, σχολεία κλπ. ΚΑΛΑ. Το σχολείο χαμένο θα πάει έτσι κι αλλιώς... Κανείς δάσκαλος δεν αντέχει να τον σημαδεύουν με τα καλάσνικοφ οι 'παλληκαράδες'. Βιολογικούς καθαρισμούς λέει κλπ.
Ε ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ!!! Να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ΟΛΩΝ των Ζωνιανών και από ΕΚΕΙ να χρηματοδοτήσουν όσα θέλουν να φτιάξουν. Εγώ ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΦΙΓΓΩ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΩΝΙΑΝΟΥΣ.
-
...
-
13 χρόνια ζω στην Κρήτη κι έχω βαρεθεί απ'το '94 ν'ακούω για τα Ζωνιανά (σε καιρό που η ενδοχώρα της Ελλάδος δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν).
-
Το θέμα είναι ότι αν και παρανομίες γίνονται παντού στην Ελλάδα, η Κρήτη είναι το μοναδικό ίσως μέρος που η παρανομία και η ψευτομαγκιά βάσει όπλων είναι κάτι που το προβάλουν οι ίδιοι οι Κρητικοί με καμάρι.
-
+1
Όχι όλοι βέβαια, αλλά ένα μικρό ποσοστό με έντονη προβολή, χάρη στις κομματικές πλάτες που έχει.
-
EMMANOYHL εγραψε:
Όπως ξανά είπα όποιος δεν μας αγαπά του κλεβουμε τα ζωντανα/του ριχνουμε μια μπαλωθια
Καλα πανε ψαξε τις πρωτιες των νομων της μεγαλονησου σε κλοπες,φονους και παραβατικη συμπεροφορα κι ελα μετα να τα πουμε
Για @@@ δεν ξερω κατι για αιμομιξιες ακουγονται παντως
Τωρα για το skye εκανα καποιες παρατηρησεις
1)Ειναι απο την Κρητη
2)Του αρεσει να ριμαρει
3)ΔΥΝΑΜΙΤΙζει συχνα το κλιμα
4)Παιζει εγχορδο
- Γουσταρει την ξαδερφη του
6)Συχνα,τα ποστ του κατα τις βραδυνες ωρες ειναι ομιχλωδη ,και δεν βγαζουν νοημα...
μηπως τελικα ποσταρει μεσα απ'τα Ζωνανια?
-
...
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.