-
Ας ξαμολυσουν το στρατο στα ορεινα χωρια, να δεις για ποτε δεν μενει ουτε πασχαλιατικο οπλο.
Η αστυνομια ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κανει κατι παραπανω απο αυτα που κανει....εκει ζουν και αυτοι.
-
ρε σεις αφου ολοι οι αστυνομικοί που υπηρετουν στην Κρητη ειναι Κρητικοί!τι φαντάζεστε οτι μπορουν να κανουν;και οσοι ΜΗ Κρητικοι αναλάβουν πρωτοβουλία το ξανασκεπτονται μετα απο κάποια...φιλική επισκεψη ντοπιων 'παραγόντων'.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πείτε με παλαβό, αλλά προσωπικά 'μποϋκοτάρω' την Κρήτη (δεν κατεβαίνω, παρότι έχω φίλους που με έχουν καλέσει επανειλημένα) εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης νοοτροπίας που υπάρχει για κάλυψη των θρασύδειλων οπλοφόρων με πρόσχημα τα 'τοπικά έθιμα' (που αποκαλύπτουν και την τραγική εικόνα του τοπικού ΗΘΟΥΣ).
Λεφτά από μένα δεν παίρνουν...Συγγνώμη για το
Aυτό είναι τώρα το κακό. Μια ομάδα για να μην πω τρία χωριά 'μαγαρίζουν' και κακοχαρακτηρίζουν όλο το νησί...
Το κακό είναι ότι αυτή η σύγχρονη ψευτοκρητική μαγκιά έχει αρχίσει να βρίσκει μιμητές και σε περιοχές που δεν είχαν δείξει τέτοια φαινόμενα. (π.χ. Μοίρες)ρε σεις αφου ολοι οι αστυνομικοί που υπηρετουν στην Κρητη ειναι Κρητικοί!τι φαντάζεστε οτι μπορουν να κανουν;και οσοι ΜΗ Κρητικοι αναλάβουν πρωτοβουλία το ξανασκεπτονται μετα απο κάποια...φιλική επισκεψη ντοπιων 'παραγόντων'.
Aυτά που λες δεν ισχύουν. Καταρχήν οι μονάδες τις αστυνομίας που ασχολούνται με τέτοια θέματα (ΕΙΔΑΣΥΔΕ ΕΚΑΜ κ.λ.π. και όχι τα απλά όργανα της τάξης) σκόπιμα δεν έχουν ούτε ένα Κρητικό στις τάξεις τους.
-
μονο οι ειδικες δυναμεις που λες (ζωοκλοπες-εμποριο-κατοχη-χρηση όπλων) δεν εχουν κρητικους στις ταξεις τους και να φανταστεις οταν δρουν το κανουν με κουκουλες για το φοβο αντιποινων!!!(ελλας-2006!!!)ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟΙ οι αλλοι αστυνομικοί είναι κρητικοι.
thank you your honour,i rest my case. -
Ο χρήστης balo έγραψε:
ρε σεις αφου ολοι οι αστυνομικοί που υπηρετουν στην Κρητη ειναι Κρητικοί!τι φαντάζεστε οτι μπορουν να κανουν;και οσοι ΜΗ Κρητικοι αναλάβουν πρωτοβουλία το ξανασκεπτονται μετα απο κάποια...φιλική επισκεψη ντοπιων 'παραγόντων'.Ως φοιτητής στο Ηράκλειο, το πρώτο 'βαρύ' όπλο (πλην περιστρόφων, καραμπίνων) που είδα ήταν ένα ούζι Το είχε μαζί του ένας γνωστός φίλου μου. Το εν λόγω άτομο ήταν ειδικός φρουρός και είχε αναλάβει να το μεταφέρει από τον Άγιο Νικόλαο στο Ηράκλειο ως εξυπηρέτηση σε ένα ξάδελφό του (ψιλομαφιόζο), επειδή εκείνον αποκλείεται να τον σταματούσαν σε μπλόκο στη διαδρομή.
-
-
Ο νεαρος που σκοτωθηκε δεν ηξερε που εκανε την παρατηρηση? θελω να πω σε τετοια 'ευεξαπτα' μερη δεν περιμενεις τα παντα?
-
Βεντετα, μου αρεσει και την υποστηριζω, καποια στιγμη δεν θα μεινει κανεις να ανταποδωσει και θα ησυχασουνε
Ειχα παει πριν πολλα χρονια στην κρητη για την εκθεση του Θεοτοκοπουλου και μου αρεσε και αγοραζω κρητικα προιοντα.
Αυτα που εχω ακουσει ειναι, οτι δεν πρεπει να αρνηθεις κερασμα(αμα σε φωναζει να σε κερασει ειναι σωστο να αρνηθεις? δεν νομιζω), οτι οδηγανε σαν τρελλοι και οτι ειναι πολυ ωραιο μερος, ειδικοτερα προς χανια.
-
-
DOUBLE POST
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
- Ο νεαρος που σκοτωθηκε δεν ηξερε που εκανε την παρατηρηση? θελω να πω σε τετοια 'ευεξαπτα' μερη δεν περιμενεις τα παντα?
Αν και το θύμα είναι Ανωγειανός, προφανώς -και απόλυτα λογικό- ένοιωθε μια μεγαλύτερη ασφάλεια στο να κάνει παρατήρηση, από το να την κάνω εγώ ο πρωτευουσιάνος.
-
Απαράδεκτοι κάποιοι ψευτονταήδες με τα όπλα στο χέρι στην Κρήτη. Αν εξαιρέσουμε αυτούς του οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκονται σε άλλη κατηγορία, όπως σε όλη την Ελλάδα, τα έθιμα και η ευκολία να βρεις όπλο έχει κάνει τους πάντες να το κατέχουν. Έχω δει σκηνή στο δρόμο να λέει κάποιος σε άλλον* 'Που πάς ρε'*, από παραβίαση ΣΤΟΠ και ο νταής να τον απειλεί με το όπλο.
Τα 3 χωριά που αναφέρει ο meco έχουν δείγματα σπίλωσης όλων των θετικών στοιχείων που βρίσκεις στην Κρήτη, αλλά δεν είναι μόνο εκεί. Το μεγαλύτερο ποσοστό των κρητικών που ξέρω έχουν κάποιο όπλο. Δεν οπλοφορούν συνεχώς - έχει διαφορά - αλλά υπάρχει κάπου στο σπίτι τους.Μην ξεχνάτε και τα ατυχήματα που είναι πολύ περισσότερα από τις εσκεμένες ενέργειες. Έχω καταγράψει τυχαία σε βίντεο. σκηνή από ένα γλέντι 50+ ατόμων σε ένα τραπέζι, όπου κάποιος βγάζει το...44άρι και ρίχνει στον αέρα. Όρθιος παίρνει σφαίρες να το ξαναγεμίσει. Ένω το κάνει αυτό πηγαίνει να καθίσει και η καρέκλα που δεν στέκεται καλά πέφτει, με σκοπό να κλείσει το ανοικτό όπλο. Κάλιστα θα μπορούσε να είχε εκπυρσοκροτήσει. Κάποιος από τους 50 θα ήταν ο άτυχος. Του το έδειξα πολλές φορές μετά. Χαμπάρι δεν πήρε τι είχε συμβεί.
Εναι και οι βεντέτες, που παρόλο που έχουν εκλείψει στο σύνολο τους, υπάρχουν ακόμη οικογένειες που ζουν μόνο για την εκδίκηση. Οι υπόλοιποι παίρνουν τροφή και από κάποια σήριαλ στην ΤιΒι και νοιώθουν Αλ Καπόνε. Φτάνει πιά.
Σαν πρόταση, θα έλεγα να συνεργαστούν όσοι φορείς περισσότεροι μπορούν (αστυνομία, δήμοι κα), να κάνουν μία καμπάνια για πολύ καιρό και μετά να καλέσουν παράδοση όπλων. Αρκετοί θα το κάνουν.
-
καποια στιγμη θα πρεπει να τελειωσει αυτος ο 'χαβαλες' με τους κρητικους και
τις μεσαιωνικες αντιληψεις ορισμενων εκει περα, οι βενετοι φυγανε, οι τουρκοι και οι γερμανοι επισης....θελει πολιτικη βουληση και βαρυτατες ποινες! -
δεν θα αλλαξει ποτε αυτη η κατασταση στην κρητη.ΠΟΤΕ.ειναι κατι σαν τα τροχαια ατυχηματα.οσο υπαρχουν αυτοκινητα θα υπαρχουν αυτοκινητικα ατυχηματα.ε,οσο υπαρχουν κρητικοι θα οπλοφορουν και θα σκοτωνονται μεταξυ τους.
-
Το πρόβλημα δεν είναι τα όπλα. Το πρόβλημα είναι η παιδεία ορισμένων.
Δηλαδή έχεις ένα 9άρι ένα 45άρι δεν ξέρω τι και το έχεις συνέχεια μαζί σου??
Μερικοί από αυτούς έχουν την άισθηση ότι ζουν στην άγρια δύση.
Μιλάμε για ζώα. Ξαναλέω πως το ανησυχητικό είναι ότι αυτό το φαινόμενο έχει αρχίσει να επεκτείνεται και σε άλλες πειροχές της Κρήτης. -
Α ρε Ελλαδάρα... ΕΛΕΟΣ! U.S.A. έχει καταντήσει η Κρήτη...
Πιστεύω πάντως πως η κατοχή και μόνο όπλου ειναι μεγάλο πρόβλημα... Αργά η γρήγορα θα γίνει κάτι κακό.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Απαράδεκτοι κάποιοι ψευτονταήδες με τα όπλα στο χέρι στην Κρήτη. ....Aν δεν κάνω λάθος...σε κάποιο γάμο δεν σκοτώθηκε ο γαμπρός ή η νύφη έτσι?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το πρόβλημα δεν είναι τα όπλα. Το πρόβλημα είναι η παιδεία ορισμένων.
Δηλαδή έχεις ένα 9άρι ένα 45άρι δεν ξέρω τι και το έχεις συνέχεια μαζί σου??
Μερικοί από αυτούς έχουν την άισθηση ότι ζουν στην άγρια δύση.
Μιλάμε για ζώα. Ξαναλέω πως το ανησυχητικό είναι ότι αυτό το φαινόμενο έχει αρχίσει να επεκτείνεται και σε άλλες πειροχές της Κρήτης.λαθος.το προβλημα ΕΙΝΑΙ τα οπλα.αν ειχε καταπολεμηθει η οπλοκατοχη οι σκοτωμοι θα ειχαν περιοριστει στο ελαχιστο και η ολη ιστορια θα ειχε περιοριστει σε ψευτοτσαμπουκαδες οπως σε ολα τα υπολοιπα μερη της χωρας. η λογική του ψυχοπαθη cowboy charlton χεστον (nra) απλα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.τα οπλα σκοτώνουν και όχι οι άνθρωποι
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
λαθος.το προβλημα ΕΙΝΑΙ τα οπλα.αν ειχε καταπολεμηθει η οπλοκατοχη οι σκοτωμοι θα ειχαν περιοριστει στο ελαχιστο και η ολη ιστορια θα ειχε περιοριστει σε ψευτοτσαμπουκαδες οπως σε ολα τα υπολοιπα μερη της χωρας. η λογική του ψυχοπαθη cowboy charlton χεστον (nra) απλα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.τα οπλα σκοτώνουν και όχι οι άνθρωποι
το οπλο ειναι ενα αβουλο αντικειμενο. σαν το μαξιλαρι. ενα οπλο μπορει να σκοτωσει απο μονο του οσο και ενα μαξιλαρι. παρολλα αυτα ο ανθρωπος μπορει να σκοτωσει και με μαξιλαρι! μηπως να τα απαγορευσουμε και αυτα?
σκοτωνει αυτος που εχει τη βουληση και την ικανοτητα να πραττει. ο ανθρωπος. -
ο συσχετισμος σου μεταξυ οπλων και μαξιλαριων ειναι εντυπωσιακος
αντε να το παρουμε λιγο απο τα βασικα.το μαξιλαρι που λες,ΔΕΝ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΕΙ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
μηπως να μιλησουμε και για συγκριση οπλου με σοκοφρετας;εκτος αν μου πει κανεις οτι τρωγωντας μια χαλασμενη σοκοφρετα μπορει να πεθανεις -
Ο χρήστης balo έγραψε:
ο συσχετισμος σου μεταξυ οπλων και μαξιλαριων ειναι εντυπωσιακος
αντε να το παρουμε λιγο απο τα βασικα.το μαξιλαρι που λες,ΔΕΝ ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΕΙ,ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΩΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
μηπως να μιλησουμε και για συγκριση οπλου με σοκοφρετας;εκτος αν μου πει κανεις οτι τρωγωντας μια χαλασμενη σοκοφρετα μπορει να πεθανειςπως το μαξιλαρι μπορει να σε πνιξει αν στο πιεσουν στο προσωπο σου!
για ολα τα αλλα εκτος απο την εκπυρσοκροτηση δεν φταιει το οπλο αλλα ο κατοχος.
οσο για την εκπυρσοκροτηση, shit happens all the time.
-
http://www.gunbroker.com/
εδω εισαι -
σοβαρα τωρα..τα επιχειρηματα σου ειναι τοσο πειστικα οσο και ο αλεφαντος να προσπαθει να πεισει για τις προπονητικες του περγαμηνες.
η οπλοκατοχη ευτυχως ειναι παρανομη στην ελλαδα και η πολιτεια οφειλει να λαβει σοβαρα μετρα καταστολης της στα μερη οπου υπαρχει εξαρση.χλωμο το κοβω αλλα δε βαριεσαι...
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.