-
Ο χρήστης balo έγραψε:
...ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ,...+1
Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που μας δώσανε τα G3 στο στρατό. Αυτομάτως κάτι τυπάκια (εμφανώς ψιλο-losers) φάνηκε να ψηλώνουν γύρω στους 15 πόντους, και να περπατάνε μάγκικα με το όπλο στο χέρι
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
...ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΟΥ,...
+1
Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που μας δώσανε τα G3 στο στρατό. Αυτομάτως κάτι τυπάκια (εμφανώς ψιλο-losers) φάνηκε να ψηλώνουν γύρω στους 15 πόντους, και να περπατάνε μάγκικα με το όπλο στο χέρι
ο balo μιλουσε για το μαξιλαρι στη συγκεκριμενη φραση
-
κλασσικο παραδειγμα στον κινηματογραφο
are you talkin to me?εδω στον καθρεφτη προβαρει με τα νεα του οπλα την ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
για ολα τα αλλα εκτος απο την εκπυρσοκροτηση δεν φταιει το οπλο αλλα ο κατοχος.
οσο για την εκπυρσοκροτηση, shit happens all the time.Φταίει το όπλο ΚΑΙ ο κάτοχος. Ο κάτοχος έχει την προδιάθεση του να θέλει να νοιώσει άτρωτος. Όμως, λίγα πράγματα πλην των όπλων (ίσως τα λεφτά) μπορούν να του δώσουν αυτό το συναίσθημα
-
Εμενα με ενοχλησε που βγηκε ο δημαρχος Ανωγειων, αν θυμαμαι καλα και ειπε' το κρατος ειναι ανικανο, η αστυνομια ειναι ανικανη'
Δε λεω το κρατος και η αστυνομια εχουν ευθυνες αλλα τη μεγαλυτερη ευθυνη την εχουν οι ιδιοι οι κατοικοι. Ας μην ξεχναμε οτι σε κατι τετοιες περιοχες ποσο καμαρωνουν για την περιφανια/ καπετανιοσυνη που εχουν.
Επισης, οταν υπαρχουν διαφορες και τολμισει ενας να φωναξει την αστυνομια εκτος του οτι θα ειναι δακτυλοδιχτούμενος, να μην πω οτι θα παθει μεγαλυτερη ζημια στο μελλον σαν αντιποινα.Αλλα τωρα τί να λεμε το παλικαρι ειναι κλινικα νεκρο απο οτι ακουω.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
κλασσικο παραδειγμα στον κινηματογραφο
are you talkin to me?respect στην εργάρα...
-
αν δεν υπήρχε το olplo στην μέση το πολύ πολύ να πλακωνόντουσαν στις μπουνιές και όλα θα τελειωναν
-
Όπως γνωρίζουν αρκετοί, στην Κρήτη κατεβαίνω συχνά και για διακοπές. Ακόμα και όπλα να μην είχανε, πάλι τα ίδια θα γινόντουσαν, είτε με μαχαίρια, είτε ομαδικό ξύλο κλπ
Τα γνωστά μέρη καλύτερα να τα αποφεύγεις, για να μην γίνει καμια σταβή και σου ρθει καμία αδέσποτη -όπως στο μαθητή που τυχαία έβγαινε από σχολείο.
Φυσικά απαγορεύονται διαπληκτισμοί, αψιμαχίες και 'κόντρες' με οποιοδήποτε 4x4, ειδικά τώρα που υπάρχουν κινητά
Για θυμηθείτε τι είχε γίνει όταν είχαν κατέβει τα ΕΚΑΜ κι έστηναν μπλόκα. Για να μη χυθεί αίμα (Κρητικών κι ΕΚΑΜιτών) την έκαναν διακριτικά οι δεύτεροι (η πολιτική βούληση που λέγαμε)
3ος παγκόσμιος θα γινόταν
Κατά τ'άλλα οι περισσότεροι Κρητικοί που ξέρω μια χαρά παιδιά είναι αλλά βέβαια μένουν σε πόλεις
α και γάμους-πρόγαμους και λοιπά γλέντια στα ορεινά να τ'αποφεύγετε επίσης
-
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
αν δεν υπήρχε το olplo στην μέση το πολύ πολύ να πλακωνόντουσαν στις μπουνιές και όλα θα τελειωνανΠολύς κόσμος εδώ στη Κρήτη έχει όπλα. Αλλά δεν κυκλοφορεί με αυτά ούτε τα χρησιμοποιεί εναντίον συνανθρώπων του.
Πάντως γενικά η βία είναι καταδικαστέα. Μη νομίζεις ότι αν πλακαωθούν στις μπουνιές είναι κάτι το απλό και ότι δεν μπορεί να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά, ακόμα και θανάσιμα, σε ένα τέτοιο καβγά.
-
Τα όπλα σκοτώνουν όταν τα χειρίζεται κάποιος με θέληση να σκοτώσει.
Από μικρό παιδάκι με θυμάμαι να κρατάω όπλα (κυνηγετικά πάντα),καί ποτέ δέν σηκωσα όπλο για 'πλάκα' απέναντι σέ συνάνθρωπο ή συνκυνηγό μου,διότι ΓΝΩΡΙΖΩ τί ζημιά μπορεί να προκαλέσει
Οσοι γνωρίζουν τα όπλα (καί τα κακά τους) από ταινίες του Χόλιγουντ,το πιθανότερο είναι να την κάνουν τήν μαλακία μόλις πιάσουν κουμπούρι στα χέρια τους
Στό στρατό πλακώθηκα στό ξύλο μέ έναν 'παλιό' μέσα σε Στάγιερ που μας μετέφερε σε φυλάκιο επειδή σήκωνε το οπλο (χωρίς γεμιστήρα κάν) στό πρόσωπο του 'ψαρούκλα' που καθότανε απέναντί τουΑυτό που θέλω να πώ είναι ότι,τα όπλα είναι κατα βάσην εργαλεία καί μάλιστα χρήσιμα
Απλά ο χειριστής τους πρέπει να τα 'κατέχει' (καί να έχει σώα τα φρένα) -
Καταρχήν ξεχνάμε κάτι. Στο ένα τρίτο περίπου των Ελληνικών σπιτιών υπάρχει όπλο. Τα περισσότερα είναι κυνηγετικά αλλά εύκολα μπορούν να επιφέρουν το μοιραίο αν ο κάτοχος του το θέλει.
Το πρόβλημα εδώ είναι μεγαλύτερο γιατί υπάρχουν επίσης πολλά περίστροφα, πιστόλια ακόμα και πολεμικά. Οι πλειοψηφία τους δεν ζώνονται στη μέση του κατόχου τους αλλά αναπαύονται σε κάποιο ντουλάπι, σεντούκι κλπ. Τα περισσότερα που κυκλοφορούν πέρα από επίδειξη της ματαιοδοξίας του κατόχου τους έχουν την ίδια χρήση όπως σε κάθε μαφιόζο ανά τον κόσμο. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε το ‘προνόμια» να βγάζουμε καλό χόρτο που είναι περιζήτητο και φυσικά πολλούς που όπως παντού για χάρη του εύκολου κέρδους ξεφεύγουν από την νομιμότητα.
Το κακό και η ιδιαιτερότητα σε μας είναι μια στρεβλή αντίληψη της παράδοσης που έχει μερίδα των κρητικών που φέρνει σαν αποτέλεσμα την ανοχή στην οπλοκατοχή ακόμα και από το επίσημο κράτος. Το πρόβλημα μεγαλώνει όταν συνδυάζεται με την ασυλία που δίνει ο ορεινός όγκος και ο συνδυασμός με τις κλίκες των βοσκών. Είναι σαν να λέμε κάστες συγκοινωνούντα δοχεία.
Το πρόβλημα της οπλοκατοχή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και χρειάζεται όπως έχει ήδη αναφερθεί πρώτα από όλα πολιτική βούληση που δεν βλέπω να υφίσταται.Όσο για τον φίλο που δεν έχει σκοπό να μας επισκεφτεί ποτέ ούτε να μας δώσει τον οβολό του ας μην χολοσκά του τον χαρίζουμε και δεν τον χρειαζόμαστε!!!
Φίλος με τους φίλους και εχθρός με τους εχθρούς. -
Φιλος με τους φιλους, ας ειναι καλα και ο εχθρος μας θα ελεγα εγω. Ενταξει το παλικαρι δε γουσταρει, τί να πουμε τωρα, με το ζορι παντρεια δε γινεται. Αφου εχει φαει 'φλασιά' με τη Κρητη τί να κανουμε τωρα.
-
Με συγχωρείς Μανώλη αλλά δεν είμαι καλός χριστιανός για να γυρίσω και το άλλο μάγουλο. Δεν πειράζω κανένα αλλά μη με πειράξεις.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...Από μικρό παιδάκι με θυμάμαι να κρατάω όπλα (κυνηγετικά πάντα),καί ποτέ δέν σηκωσα όπλο για 'πλάκα' απέναντι σέ συνάνθρωπο ή συνκυνηγό μου,διότι ΓΝΩΡΙΖΩ τί ζημιά μπορεί να προκαλέσει...Εσύ ήσουν τυχερός, αλλά πες το στο 6χρονο που σκότωσε χθες τη γιαγιά του στη Ζάκυνθο.
Όταν φίλος πήγε στην Κρήτη να αγοράσει ζώα, έφερε μαζί κι ένα 38άρι και ένα κουτί σφαίρες, δώρο του κτηνοτρόφου. Για γέλια και για κλάματα... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Με συγχωρείς Μανώλη αλλά δεν είμαι καλός χριστιανός για να γυρίσω και το άλλο μάγουλο. Δεν πειράζω κανένα αλλά μη με πειράξεις.Γιατι εγω ειμαι καλος Χριστιανος; Απλα δεν ειναι δυνατον να τα εχεις καλα με ολο το κοσμο.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι,τα όπλα είναι κατα βάσην εργαλεία καί μάλιστα χρήσιμα
Απλά ο χειριστής τους πρέπει να τα 'κατέχει' (καί να έχει σώα τα φρένα)το κυνηγητικο παει στο διαολο να το καταλαβω
τα περιστροφα και τα λοιπα 'κουμπουρια' που εχουν ορισμενοι τι σκατα τα θελουν ρε Hunter και που μπορουν αν φανουν χρησιμα (οχι και εργαλεια )
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι,τα όπλα είναι κατα βάσην εργαλεία καί μάλιστα χρήσιμα
Απλά ο χειριστής τους πρέπει να τα 'κατέχει' (καί να έχει σώα τα φρένα)το κυνηγητικο παει στο διαολο να το καταλαβω
τα περιστροφα και τα λοιπα 'κουμπουρια' που εχουν ορισμενοι τι σκατα τα θελουν ρε Hunter και που μπορουν αν φανουν χρησιμα (οχι και εργαλεια )
...για αυτοαμυνα
-
για οταν κανουν εισβολη στην κρητη οι ...αρειανοι
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Με συγχωρείς Μανώλη αλλά δεν είμαι καλός χριστιανός για να γυρίσω και το άλλο μάγουλο. Δεν πειράζω κανένα αλλά μη με πειράξεις.Δλδ Μανώλη, επειδή είπε ότι δεν κατεβαίνει στην Κρήτη γιατί δεν γουστάρει τον πόλεμο, θα τον πυροβολήσουμε;
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Είναι εργαλεία καί αυτά,όταν τα κρατάνε αυτοί που θα έπρεπε βρε.
Το ότι πέφτουν σε λάθος χέρια είναι το πρόβλημα.
Τα περίστροφα είναι εργαλεία για τα σώματα ασφαλείας
τα κυνηγετικά για τους κυνηγούςτο άν βρεθούν στό σπίτι κάποιου με πρόθεση να σκοτώσει άνθρωπο είναι τό πρόβλημα
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.