-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Το εχω οδηγησει και μου αρεσε πολυ το γκαζι του. Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι η μονοδιαστατη συμπεριφορα του στις στροφες-μονο μουρες. Οχι οτι δεν κραταει αλλα του λειπει η αισθηση οτι το κανεις οτι θες και ανοιγει τροχια ρε γμτ.
Αλλα δεν θα συνεχισω αλλο μιας και δεν ειμαι οδηγος αγωνων,οδηγαω ενα ταπεινο 14αρι και συνεπως η γνωμη μου ειναι για γελια.οντως το γκαζι του δεν εχει καμια υστερηση κι ας ειναι ηλεκτρικο!!παντως για τις μουρες δεν θα συμφωνησω,πεταει μουρες αλλα οχι τοσο πολυ!!θελει να το μαθεις οπως ολα τα αυτοκινητα!!ναι εχει γεμησει η Ελλαδα οδηγαρες,σε αυτο συμφωνω!!!
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
ναι εχει γεμησει η Ελλαδα οδηγαρες,σε αυτο συμφωνω!!!Για μένα μιλάτε; Ευχαριστώ-ευχαριστώ
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
ναι εχει γεμησει η Ελλαδα οδηγαρες,σε αυτο συμφωνω!!!
Για μένα μιλάτε; Ευχαριστώ-ευχαριστώ
Είπα κι εγώ δε θα μιλήσει το παιδί.
-
Δηλαδή, το δικό μου έχει, ως αποφόρι της VW, τυπικά αδιάφορη συμπεριφορά, η οποία ουδόλως δύναται να χαρακτηριστεί ως GTIκή;;
Σεμνάαα... Υπάρχουν και βουνά και μας διαβάζουν...
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Όσο 'αποδεδειγμένα' το ST βγάζει 0-97 σε 8, τόσο 'αποδεδειγμένα' βγάζει 0-100 σε 9,7' κι άλλο τόσο βγάζει το δικό μου 0-60mph σε 4.3'.Αφού επιμένεις,
4τροχοί,Νο 416,Μαιος 2005,σελ.98
fiesta ST:9.3
Μπορείς τώρα να μου εξηγήσεις πώς από το 9.3(το ίδιο έχουν μετρήσει κι άλλα περιοδικά,μερικά δε έχουν 9.1-πάλι καλά-)του 2005
φτάνουμε στο 9.7 του 2006 που εντελώς τυχαία φιλοξενεί και ''βελτίωση'' του κύριου Καρανικόλα για να πέσει αισίως στο 9.1(το αρχικό δηλαδή )και να μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι;;;
Όσο για το 7.9 στα 0-97 σου έχω άρθρο από το autocar που το δοκιμάζει σε 0-160-0 και γράφει τόσο.
Εγώ σου μίλησα με στοιχεία.Εσύ μπορείς να μου αποδείξεις το αντίθετο;
Το 9.3 να πιστέψω ή το 9.7;
Με την ίδια λογική μήπως είναι ακόμα παρακάτω;
Αν σε επόμενη μέτρηση δουμε για τα 0-100 κανένα 10.5 να το δεχτούμε;
Την ίδια στιγμή κάτοχοι ST επιμένουν(έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους)ότι πάνω από 8.5-8.7 δεν κάνουν για 0-100(8.4 βγάζει η ford).Στα υπόλοιπα που έγραψες,συμφωνούμε.
Όσο για τη δύναμη,το καλοκαίρι βγάζει 2 πακέτα(stage 1&2)η cosworth και υπόσχεται 180 και 200 άλογα αντίστοιχα(ατμοσφαιρικά ).Ίδωμεν.
-
Καλά έχω μπερδευτεί τελείως ένας GTI_ υποστηρίζει ένα fiesta, για gti της χρονιάς.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
fiesta ST: 9.3Μπορείς τώρα να μου εξηγήσεις πώς από το 9.3 .... του 2005 φτάνουμε στο 9.7 του 2006 που εντελώς τυχαία φιλοξενεί και ''βελτίωση'' του κύριου Καρανικόλα για να πέσει αισίως στο 9.1(το αρχικό δηλαδή )και να μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι;;;
Λοιπόν, απ' ότι φαίνεται έχεις απόλυτο δίκιο στο παραπάνω φίλε GTI_ .
Είχα την εντύπωση ότι το 9.7' που αναφέρεται στο τελευταίο 0-100-0 ήταν και ο χρόνος που οι 4Τ είχαν μετρήσει στην αρχική τους δοκιμή με το ST (πολύ πριν γραφτεί το άρθρο με την ε.δ. στο Πήλιο στο οποίο αναφέρεσαι πιο πάνω, στο τέλος του οποίου υπάρχει πινακάκι με τις αρχικές μετρήσεις για τα 4 αυτοκίνητα που συμμετέχουν).
Χαρπίδης-Φούκης & σια ας μας φωτίσουν τι παίζει....
Όσο για το 7.9 στα 0-97 σου έχω άρθρο από το autocar που το δοκιμάζει σε 0-160-0 και γράφει τόσο.
Εγώ σου μίλησα με στοιχεία.Εσύ μπορείς να μου αποδείξεις το αντίθετο;
Το 9.3 να πιστέψω ή το 9.7;Ούτε να σου αποδείξω, ούτε να μου αποδείξεις. Άλλος έκανε τις μετρήσεις κι από κει και πέρα όλα στο χαρτί είναι.
Για τους Άγγλους... Μη χέσω! Έχουν βγάλει το δικό μου 4.3'!!! Σε τι είδους άσφαλτο, ρε παιδιά, με ή χωρίς συνοδηγό (οι 4Τ μετρούν με 2 άτομα), με τι κλίση, θερμοκρασία, άνεμο, στρώσιμο, βενζίνη, κλπ κλπ..
Στα υπόλοιπα που έγραψες,συμφωνούμε.
Όσο για τη δύναμη,το καλοκαίρι βγάζει 2 πακέτα(stage 1&2)η cosworth και υπόσχεται 180 και 200 άλογα αντίστοιχα(ατμοσφαιρικά ).Ίδωμεν.
Τα 200 άλογα από 2 λίτρα ατμόσφαιρα δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το κόστος (εδώ ένα απλό πρόγραμμα που δίνει 30 αλογάκια σε τουρμπάτο κάνει κοντά στο χιλιάρικο!) και η οδηγησιμότητα (αν τα βγάζει τα 200 με εκκεντροφόρους κανίβαλους και ιστορίες στις 8000, και δεν οδηγείται κάτω από 3000 με απλή αμόλυβδη, καληνύχτα και καλή τύχη!).
-
Τα 200 άλογα από 2 λίτρα ατμόσφαιρα δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το κόστος και η οδηγησιμότητα (αν τα βγάζει με εκκεντροφόρους κανίβαλους και ιστορίες στις 8200, και δεν οδηγείται κάτω από 3000 με απλή αμόλυβδη, καληνύχτα και καλύ τύχη!).
Ούτε εγώ τα πολυεμπιστεύομαι αν δεν τα δω στην πράξη με τα μάτια μου.
Κι εννοείται χωρίς συμβιβασμούς ασφαλείας,κατανάλωση σε απαγορευτικά επίπεδα κλπ.
Το κόστος κτήσης δεν είναι πολύ συγκριτικα με αυτό που υπόσχονται.
Το κόστος χρήσης είναι λίγο.. τραγουδιστό.Τάζιο
Σκέφτομαι να το αλλάξω σε ST_
-
Για να χαλαρώσουμε λίγο....
Ο χρήστης borbos έγραψε:
Οσο για αυτα που λεει ο Borbos,
Δηλαδη στριβει το Colt? Τι οδηγουσες μεχρι τωρα?evo 9,typeR,civic 2006 και czt οδηγαω!!σε καλυψα?εσυ τι οδηγας?
Και θες να μας πεις οτι μετα το EVO και το TypeR μπαινεις στο Colt και γουσταρεις στροφιλικι?
δεν σου ειπα οτι ειναι το καλυτερο αυτοκινητο ουτε το συγκρινω με evo και TypeR απλα ειναι σβελτο και αρκετα γρηγορο στις στροφες!!!δοξα το θεο ειμαι σε μια θεση που μπορω να οδηγαω καθε μερα για προσωπικη μου χρηση αυτα που σου ειπα πιο πανω!!!το εχεις οδηγησει το colt?εγω δεν ειχα την τυχη να οδηγησω fiesta και γι αυτο αλλα εσυ για να λες για το colt πρεπει να το εχεις οδηγησει!!τι δεν σου αρεσε?αληθεια θελω να μαθω.
Θέμα: 'Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτ/του σας'
**colt cz3 **service 10000χλμ.δωρεαν εργασια επειδη ειναι το πρωτο service,ανταλλακτικα:λαδια 4,3 λιτρα visco 5000,φιλτρο λαδιου και καθαριστικο παρμπριζ 52,12!!
Θέμα: 'Ηonda Jazz'
ΥΓ. Πλάκα πλάκα μου έβγαλε και ένα προβληματάκι με το παράθυρο του οδηγού. Μάλλον κολλάει το μαγνητάκι για να κατεβαίνει αυτόματα και άν ανοίξει, μετά δεν ανεβαίνει άν δεν κρατάς το διακόπτη μέχρι να κλείσει...
μαλλον εχει ξεπρογραμματιστει το παραθυρο,ειχες βγαλει το πολο της μπαταριας?λοιπον αν δεν δουλευει το αυτοματο θα κανεις το εξης:
οπως θα ειναι κλειστο το παραθυρο θα το κατεβασεις πατωντας συνεχομενα το διακοπτη,μολις κατεβει τελειως θα το ανεβασεις παλι πατωντας συνεχεια το διακοπτη,μολις κλεισει αφηνεις το διακοπτη για κλασματα δευτερολεπτου και τον ξανακανεις προς τα πανω ενω ειναι κλειστο το παραθυρο!προσοχη οταν το κατεβασεις και το ανεβασεις να μην το σταματησεις πχ στη μεση!!συνεχομενα!!ετσι προγραμματιζετε το αυτοματο στο jazz
Θέμα: 'Διαπερατότητα μεμβρανών'
εγω παντως στο **mazda 121 **εβαλα alu light στη lummar στο Κηφισο και δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος,καταρχην στο πισω φιλιστρινι εσφηξαν πολυ τη βιδα και τσακισε το φιμε και ραγισε το τζαμι και το πηγα την ιδια μερα που μου τα εβαλαν και δεν παραδεχοντουσαν τιποτα και για το τσακισμα μου ειπαν παρε μια τηλεκαρτα και πατα το και θα κολλησει,απαραδεχτη συμπεριφορα,επισης μετα απο 1 εβδομαδα το πηγα γιατι ειχε ακομα φουσκαλες το τζαμι του συνοδηγου και παλι δεν το αλλαξαν,το αφησαν ετσι!!δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναπαω εκει
στο **rallye **παντως εχω βαλει καταμαυρες μεμβρανες και ευτυχως δεν με εχουν γραψει ακομα,φυσικα οχι στη lummar!!
Θέμα: 'Honda Civic 2005'
Είναι αλήθεια , κι όμώς ήρθε και το οδήγησα (5θ Civic)....
Δυστυχώς σε εμας ήρθε αυτοκίνητο για την έκθεση 1400 κυβικά, έκδοση Sport
Εντυπώσεις : εξαιρετικό εσωτερικό...πολύ καλα καθισματα, ταμπλό από άλλο πλανήτη, μαλακά πλαστικά, εξαιρετικό κλείσιμο πόρτας. Πολύ ευρύχωρο, περισσότερος αέρας για τα κεφάλια των πίσω από οτι στο 4θ, χώρος αποσκευων 485 λίτρα! Το αυτοκίνητο θα έχει ρεζέρβα (ανάγκης) απλώς στα πρώτα εκθεσιακά δεν ήρθαν ακόμη οι ρεζέρβες από το κέντρο διακίνισης.
Στο δρόμο πολύ στιβαρό, λίγο πιο σκληρό από το 4θ, το 1400 δε βάζει φωτιά στιο δρόμο, αλλά δε θα το χαρακτήριζα αργό του σκοτωμού (εξάρι κοντό κιβώτιο). Αυτά τα λίγα για την ώρα, πάντως επειδή οδηγώ και το 1800 4θ, για το μοτέρ αυτο μόνο μια λέξη θα πω: ΔΙΑΜΑΝΤΙ
Υ.Γ. Όλοι με κοιτούσαν σαν να είμαι εξωγήινος...όχι, δεν είμαι ψώνιο**εμας ειναι 1.800 κυβικα **ομως!!
Θέμα: 'Toyota Aygo'
σημερα εκλεισα το **aygo **με το σειριακο,αλλα θελει υπομονη γιατι δεν ειχε το χρωμα που ηθελα(ανθρακι) και θα κανει 1 μηνα να ερθει!!!
Θέμα: 'Το πιο δυνατό? Με πόσα? (Δρακο-φιδο-βαρωνο-thread!!!)'
με evo VII 600 αλογα ροδα ως συνοδηγος 270
typer 240+ aloga 250 κοντερ στη Λαμια
czt 230 κοντερ στο Σηριο (δεν πηγαινε αλλο)
rallye 1.3 5η κοφτη 210 κοντερ(190 πραγματικα λενε)
kia pride 180 σπασμενο στο ΣηριοOK, το τελευταίο δε μετράει.
Quiz:
Πόσα αυτοκίνητα έχει η οικογένεια του 'borbos';Mέτρησα τα εξής από μερικά από τα ποστ του:
Colt CZ3
Colt CZT
EVO 9
Civic Type R
Civic 2005 1.8
106 Rallye (λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;!)
Mazda 121
Toyota Aygo
Honda Jazz (αν κρίνω από τις 'ειδικές γνώσεις' στο συγκεκριμένο αυτ/το) -
-
Τhe Voice έχεις πολύ πλάκα!
Κάθε φορά που διαβάζω ποστ σου ξεραίνομαι στα γέλια...
Ειρωνεύεσαι εύστοχα τη Ford, ίσως λόγω κακής εμπειρίας με το RS σου...Το θέμα είναι όμως ένα:
Αρνείσαι να πιστέψεις τα στοιχεία που δίνει η Ford και όλοι οι Άγγλοι δοκιμαστές, και δέχεσαι αυτά που λένε οι 4Τ. Έλεος!
Εντάξει 0-100 σε 9.7... Τώρα το δικό μου πως κάνει 0-102 κοντερίσια σε 8' δεν μπορώ να καταλάβω... Μάλλον καλό κομάτι θα μου έδωσαν...Τέσπα, για το C2 VTS, η απάντηση είναι ότι κάνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο στα Μέγαρα ΝΑΙ, είναι αποδεδειγμένο. 1,17 και κάτι ψιλά και τα δύο...
Το ST έχει πολύ πιο δρομίσια ανάρτηση (= μαλακή, άνετη, GTI) ενώ το C2 είναι κουτσουρι.
Το ST έχει φανταστικά καλύτερη θέση οδήγησης, ταχύτερο ηλεκτρικό γκάζι, υδραυλικό τιμόνι με αίσθηση, πλασάρεται, γυρίζει, κιβώτιο ξυράφι, και γενικότερα, όπως είπαν 4Τ & Drive, θυμίζει αγωνιστικό.
Αντίθετα (βλ. 4Τ) το C2 το παίρνεις, στο 3ο πέρασμα κάνεις καλύτερο χρόνο, βαριέσαι και το παρατάς. Αφήνει τον οδηγό αμέτοχο. ΝΑ ΤΟ ΧΕΣΩ αν κάνει τον ίδιο χρόνο με 25 άλογα και 400 κυβικά λιγότερα. -
Mέτρησα τα εξής από μερικά από τα ποστ του:
Colt CZ3
Colt CZT
EVO 9
Civic Type R
Civic 2005 1.8
106 Rallye (λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;!)
Mazda 121
Toyota Aygo
Honda Jazz (αν κρίνω από τις 'ειδικές γνώσεις' στο συγκεκριμένο αυτ/το)δεν ειναι ολα δικα μου φυσικα φιλε μου,εαν ειχα τοσα λεφτα δεν θα ημουν εδω!!εαν θες περισσοτερες πληροφοριες στειλε πμ!!
ξεχασες να πεις οτι εφοσον διαβασες τα ποστ μου ολα οτι τα περισσοτερα απο τα αυτοκινητα που λες τα οδηγαω λογο της δουλειας μου!!α ξεχασες το outlander turbo!!!
-
Στη δουλειά σου έχου EVO 9 και TypeR και σε αφήνουν να τα οδηγάς? Ψάχνουν για υπάλληλους?
-
Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Στη δουλειά σου έχου EVO 9 και TypeR και σε αφήνουν να τα οδηγάς? Ψάχνουν για υπάλληλους?οχι ειμαστε πληρεις,σε λιγο καιρο θα παρουμε ομως!!αμα θες στειλε πμ να σου πω!!μιλαω σοβαρα
-
fiesta ST: 9.3Για τους Άγγλους... Μη χέσω! Έχουν βγάλει το δικό μου 4.3'!!! Σε τι είδους άσφαλτο, ρε παιδιά, με ή χωρίς συνοδηγό (οι 4Τ μετρούν με 2 άτομα), με τι κλίση, θερμοκρασία, άνεμο, στρώσιμο, βενζίνη, κλπ κλπ..
Ωραία, πως εξηγείς το γεγονός ότι οι Άγγλοι δίνουν την ίδια ακριβώς τιμή για το CZT με τους Έλληνες? Το CZT δεν επηρρεάζεται από φυσικά φαινόμενα? Στρώσιμο? Βενζίνες? Με ή χωρίς συνοδηγό?
Μάλλον καλύτερα να δούμε ότι στα περιοδικά δοκίμαζαν φιεστάκια με 1000 - 2000 km την στιγμή που το μοτερ ανοιγει στα 10000+.
Η ακόμα καλύτερα να δούμε ότι το δυναμομέτρησαν οι 4Τ 145 ps ενώ όλα τα φιεστάκια κυμαίνονται από 153 - 155 ps (δυναμομετρούνται στα 10 - 20000km) -
Ειρωνεύεσαι εύστοχα τη Ford, ίσως λόγω κακής εμπειρίας με το RS σου...Χαίρομαι που σε διασκεδάζω!
Θα είμαι εδώ μέχρι την άλλη Τετάρτη!!RS δεν είχα ποτέ, αλλά το έχω πάρει στην πίστα και ξέρω πως στρίβει και τι αίσθηση σου αφήνει. Εδώ μιλάμε για ουσία όμως (όπως μαρτυρά και το 1:12.15'), καμία σχέση με Fiesta. Από τη στιγμή που ταιριάζει στο στυλ μου και το απολαμβάνω, αδιάφορα μου είναι τα σχόλια ορισμένων κομπλεξικών Άγγλων δημοσιογράφων που δεν τους αρέσει πως στρίβει, πως μουγκρίζει το μπλοκέ, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλες μπούρδες.
Μακάρι να έβγαζαν και Fiesta RS. Δεν το έκαναν.
Αρνείσαι να πιστέψεις τα στοιχεία που δίνει η Ford και όλοι οι Άγγλοι δοκιμαστές, και δέχεσαι αυτά που λένε οι 4Τ. Έλεος!
Εντάξει 0-100 σε 9.7... Τώρα το δικό μου πως κάνει 0-102 κοντερίσια σε 8' δεν μπορώ να καταλάβω... Μάλλον καλό κομάτι θα μου έδωσαν...Είπαμε, το δικό σου είναι 'FIESTAPOWER'!!!
Τι με νοιάζει τι δηλώνει ο κατασκευαστής για το 0-100; Στο δρόμο με νοιάζει τι κάνει, και ΠΩΣ (σε τι άσφαλτο, με τι φορτίο, κλπ).
Μέτρησες και '102 κοντερίσια', ε; Με 2 άτομα, ρεζερβουάρ στο 1/2 και τέτοια. ΟΚ, πείστηκα τώρα (δε ντρέπεσαι βρε να βάζεις τα στρουμφάκια μπροστά στο κοντέρ με το χρονόμετρο στο χέρι;!).
Τέσπα, για το C2 VTS, η απάντηση είναι ότι κάνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο στα Μέγαρα ΝΑΙ, είναι αποδεδειγμένο. 1,17 και κάτι ψιλά και τα δύο...
Το ST έχει πολύ πιο δρομίσια ανάρτηση (= μαλακή, άνετη, GTI) ενώ το C2 είναι κουτσουρι.
- Μαλακή + άνετη = GTi.... ΟΚ!!...
- Το VTS κούτσουρο; Έλεος!
Το ST έχει φανταστικά καλύτερη θέση οδήγησης, ταχύτερο ηλεκτρικό γκάζι, υδραυλικό τιμόνι με αίσθηση, πλασάρεται, γυρίζει, κιβώτιο ξυράφι, και γενικότερα, όπως είπαν 4Τ & Drive, θυμίζει αγωνιστικό.
Αντίθετα (βλ. 4Τ) το C2 το παίρνεις, στο 3ο πέρασμα κάνεις καλύτερο χρόνο, βαριέσαι και το παρατάς. Αφήνει τον οδηγό αμέτοχο. ΝΑ ΤΟ ΧΕΣΩ αν κάνει τον ίδιο χρόνο με 25 άλογα και 400 κυβικά λιγότερα.Μεταξύ των δύο κι εγώ το Fiesta θα έπαιρνα.
Αλλά το γεγονός είναι ότι ταπεινώνεται από το μικρό Citroen μέσα στα Μέγαρα.Το 'ταχύτερο ηλεκτρονικό γκάζι' του ST (αλήθεια, πως το μέτρησες;) ήταν από τα πρώτα πράγματα που βάλθηκαν να βελτιώσουν στο 0-100-0. Στο Φούκη πέστα!
Τα καθίσματά του έχουν χειρότερη πλευρική στήρηξη από του VTS (αλλά θα μου πεις σχεδιάστηκε για να γυρίζει, όχι για να κρατάει, οπότε τι να την κάνει;! )
Το κατά πόσο 'αφήνει τον οδηγό άμέτοχο' όταν το πας στο 95% στην πίστα ή στο βουνό (στην πόλη δε λέει να το κάνεις...) καλύτερα να το διαπιστώσεις μόνος σου αντί να παπαγαλίζεις δημοσιογράφους.
Η ουσία είναι ότι θίχτηκες που 'θάψαμε' σε ορισμένους τομείς το 'μωρό' σου. Κακώς! Εσύ ξέρεις τι πήρες και γιατί! Θα έπρεπε να σου αρκεί αυτό!
-
Borbo το εχω οδηγησει και εγω το colt και αν και απο γκαζι δοξα το θεο εχει μπολικο απο τα αλλα εεε ειναι λιγο πισω..Δεν λεω οτι ειναι κακο αυτοκινητο αλλα οταν οδηγας evo kai typeR τοτε το colt θα σου φαινεται shopping trolley. To esp να μην βγαινει με νορμαλ τροπο μου θυμιζει λιγο τον Abdul τον ευνουχο. η αποψη μου συμπιπτει ακριβως με του screwdriver.. To st απλα σε λογικα λεφτα ειναι οτι πιο κοντινο στην παλια γενια των gti.δεν νομιζω οτι γινεται να πεισει ο ενας τον αλλον οτι το δικο του ειναι το καλυτερο παιχνιδι.Μεγαλωσαμε πια..
Παντος st vs colt εχει εξελιχθει σε Dallas.
by the way to czt σου ειναι κουκλιΕγω να δεις τι πολεμο εχω φαει που δεν παιρνω czt.....και οταν λεω για το εσπ, μου λενε μα ειναι ελαφρυ
Ναι ολα ειναι ελαφρια τρομαρα τους..πουπουλα
-
Ο χρήστης reddragon έγραψε:
Borbo το εχω οδηγησει και εγω το colt και αν και απο γκαζι δοξα το θεο εχει μπολικο απο τα αλλα εεε ειναι λιγο πισω..Δεν λεω οτι ειναι κακο αυτοκινητο αλλα οταν οδηγας evo kai typeR τοτε το colt θα σου φαινεται shopping trolley. To esp να μην βγαινει με νορμαλ τροπο μου θυμιζει λιγο τον Abdul τον ευνουχο. η αποψη μου συμπιπτει ακριβως με του screwdriver.. To st απλα σε λογικα λεφτα ειναι οτι πιο κοντινο στην παλια γενια των gti.δεν νομιζω οτι γινεται να πεισει ο ενας τον αλλον οτι το δικο του ειναι το καλυτερο παιχνιδι.Μεγαλωσαμε πια..
Παντος st vs colt εχει εξελιχθει σε Dallas.
by the way to czt σου ειναι κουκλιΕγω να δεις τι πολεμο εχω φαει που δεν παιρνω czt.....και οταν λεω για το εσπ, μου λενε μα ειναι ελαφρυ
Ναι ολα ειναι ελαφρια τρομαρα τους..πουπουλα
το esp βγαινει απλα με μια πατεντα,st δεν εχω οδηγησει και δεν ξερω τι λεει,λογικα θα ειναι πολυ καλο δεν αντιλεγω!!τωρα δεν οδηγω czt.....
-
Ειρωνεύεσαι εύστοχα τη Ford, ίσως λόγω κακής εμπειρίας με το RS σου...Χαίρομαι που σε διασκεδάζω!
Θα είμαι εδώ μέχρι την άλλη Τετάρτη!!RS δεν είχα ποτέ, αλλά το έχω πάρει στην πίστα και ξέρω πως στρίβει και τι αίσθηση σου αφήνει. Εδώ μιλάμε για ουσία όμως (όπως μαρτυρά και το 1:12.15'), καμία σχέση με Fiesta. Από τη στιγμή που ταιριάζει στο στυλ μου και το απολαμβάνω, αδιάφορα μου είναι τα σχόλια ορισμένων κομπλεξικών Άγγλων δημοσιογράφων που δεν τους αρέσει πως στρίβει, πως μουγκρίζει το μπλοκέ, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλες μπούρδες.
Μακάρι να έβγαζαν και Fiesta RS. Δεν το έκαναν.
Εντάξει 0-100 σε 9.7... Τώρα το δικό μου πως κάνει 0-102 κοντερίσια σε 8' δεν μπορώ να καταλάβω... Μάλλον καλό κομάτι θα μου έδωσαν...Είπαμε, το δικό σου είναι 'FIESTAPOWER'!!!
Τι με νοιάζει τι δηλώνει ο κατασκευαστής για το 0-100; Στο δρόμο με νοιάζει τι κάνει, και ΠΩΣ (σε τι άσφαλτο, με τι φορτίο, κλπ).
Μέτρησες και '102 κοντερίσια', ε; Με 2 άτομα, ρεζερβουάρ στο 1/2 και τέτοια. ΟΚ, πείστηκα τώρα (δε ντρέπεσαι βρε να βάζεις τα στρουμφάκια μπροστά στο κοντέρ με το χρονόμετρο στο χέρι;!).
Τέσπα, για το C2 VTS, η απάντηση είναι ότι κάνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο στα Μέγαρα ΝΑΙ, είναι αποδεδειγμένο. 1,17 και κάτι ψιλά και τα δύο...
- Μαλακή + άνετη = GTi.... ΟΚ!!...
- Το VTS κούτσουρο; Έλεος!
Αντίθετα (βλ. 4Τ) το C2 το παίρνεις, στο 3ο πέρασμα κάνεις καλύτερο χρόνο, βαριέσαι και το παρατάς. Αφήνει τον οδηγό αμέτοχο. ΝΑ ΤΟ ΧΕΣΩ αν κάνει τον ίδιο χρόνο με 25 άλογα και 400 κυβικά λιγότερα.Μεταξύ των δύο κι εγώ το Fiesta θα έπαιρνα.
Αλλά το γεγονός είναι ότι ταπεινώνεται από το μικρό Citroen μέσα στα Μέγαρα.Το 'ταχύτερο ηλεκτρονικό γκάζι' του ST (αλήθεια, πως το μέτρησες;) ήταν από τα πρώτα πράγματα που βάλθηκαν να βελτιώσουν στο 0-100-0. Στο Φούκη πέστα!
Τα καθίσματά του έχουν χειρότερη πλευρική στήρηξη από του VTS (αλλά θα μου πεις σχεδιάστηκε για να γυρίζει, όχι για να κρατάει, οπότε τι να την κάνει;! )
Το κατά πόσο 'αφήνει τον οδηγό άμέτοχο' όταν το πας στο 95% στην πίστα ή στο βουνό (στην πόλη δε λέει να το κάνεις...) καλύτερα να το διαπιστώσεις μόνος σου αντί να παπαγαλίζεις δημοσιογράφους.
Η ουσία είναι ότι θίχτηκες που 'θάψαμε' σε ορισμένους τομείς το 'μωρό' σου. Κακώς! Εσύ ξέρεις τι πήρες και γιατί! Θα έπρεπε να σου αρκεί αυτό!
Eγώ δεν θίχτηκα, και δεν το θεωρώ το μωρό μου... Πολύ εύκολα βγάζεις συμπεράσματα.
Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που λατρεύω περισσότερο και θα ήθελα να έχω, και όσοι με ξέρουν καλά το ξέρουν ούτε είμαι fanboy της ford.
Aπλά το θέμα 0-100 το στηρίζω με μανία γιατί πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αδικίες και με στεναχωρεί να σπιλώνεται έτσι η εικόνα.
Τα καθίσματα του ST είναι πολύ πιο στενά και παρέχουν καλύτερη στήριξη... Εκτός και αν τα έχεις τα κιλάκια σου και γεμίζεις το κάθισμα του C2, οπότε οι στηρίξεις του κάνουν δουλειά στην περίπτωσή σου. Διότι η απόσταση από τη μια στήριξη στην άλλη είναι τεράστια.
Όσο για το GTI πήγαινε στο Δρομίσια και όχι στο Μαλακή.
Ναί, τα GTI είναι για το δρόμο όχι αποκλειστικά για την πίστα. είναι καλοτάξιδα. έχουν ένα πιο 'comfort' χαρακτήρα από τις καθαρόαιμες κατασκευές (βλ. γδυμένα rallye, Τype R κλπ.).Όσο για το RS εσύ μου είχες πει ότι το είχες παλιά, εκτός αν θυμάμαι λάθος ή αν μου έλεγες ψέμματα!
-
Ωραία, πως εξηγείς το γεγονός ότι οι Άγγλοι δίνουν την ίδια ακριβώς τιμή για το CZT με τους Έλληνες?
Για όλα υπάρχουν εξηγήσεις. Π.χ. θα μπορούσε η μέτρηση των 4Τ χωρίς την ασφάλεια του ESP να ισοδυναμεί με τη μέτρηση των Άγγλων σε καλύτερη άσφαλτο (ή/και χωρίς συνοδηγό) με το ESP σε λειτουργία. To θέμα δεν είναι το CZT όμως, ούτε είναι ανάγκη να αιτιολογήσουμε όλες τις περιπτώσεις που συμφωνούν Έλληνες & Άγγλοι δοκιμαστές ως προς τις μετρήσεις τους για να δεχτούμε ότι 'επί Ελληνικού εδάφους' είναι όπως τα λένε οι Έλληνες - από 9.1 (άλλα περιοδικά;) ως 9.3 (4T) αν δε μετρήσουμε το 'καινούριο' 9.7 και το 'ξερό 8' που λες πως κάνει το δικό σου 'ευλογημένο' Fiesta.
Μάλλον καλύτερα να δούμε ότι στα περιοδικά δοκίμαζαν φιεστάκια με 1000 - 2000 km την στιγμή που το μοτερ ανοιγει στα 10000+.
Ναι, έχουν συνεννοηθεί φαίνεται να το κάνουν στα Φιεστάκια αυτό, ενώ τα υπόλοιπα αυτ/τα τα στρώνουν κανονικά.... Μετά τα 10.000 χλμ το ST είναι σαν να έχει πάρει τουλάχιστον άλλα 25-30 άλογα.
Η ακόμα καλύτερα να δούμε ότι το δυναμομέτρησαν οι 4Τ 145 ps ενώ όλα τα φιεστάκια κυμαίνονται από 153 - 155 ps (δυναμομετρούνται στα 10 - 20000km)
Ναί, όλα τόσο 'κυμαίνονται' (στον πάγκο, που μετράνε το μοτέρ μόνο του για μεγαλύτερη ακρίβεια). Η Ford απλά λέει 150 αντί 155 γιατί είναι 'ωραίο, στρογγυλό νούμερο'.
το θέμα 0-100 το στηρίζω με μανία γιατί πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αδικίες και με στεναχωρεί να σπιλώνεται έτσι η εικόνα
Γιατί; Θα σε πουν ηλίθιο που το πήρες; Θα σε υποστηρίξω εγώ!!
Περισσότερο σπιλώνεται η εικόνα από το χρόνο γύρου στην πίστα (το 1:17.2' είναι ΠΟΛΥ αργό για αυτοκίνητο 'επιδόσεων', ακόμα και το Golf GT το περνάει!!) παρά από το 0-100, που όποιος ξέρει τι παίζει το γράφει στα @@ του.
Όσο για το RS εσύ μου είχες πει ότι το είχες παλιά, εκτός αν θυμάμαι λάθος ή αν μου έλεγες ψέμματα!
Δε θυμάμαι αν είχα αναφέρει ότι το είχα για κάποιο καιρό (περί τον ένα μήνα) αλλά ποτέ δεν είπα ότι ήταν δικό μου. Το 'έζησα' όμως, στο χρόνο που το είχα, με όλη τη σημασία της λέξης. Ο ιδιοκτήτης του (καλός μου φίλος και συνεργάτης) επιστρέφοντας από το μήνα του μέλιτος το παρέλαβε με καινούρια λάστιχα & τακάκια.
Το GTi της χρονιάς - Μέγαρα 7/5