Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Τhe Voice έχεις πολύ πλάκα!
Κάθε φορά που διαβάζω ποστ σου ξεραίνομαι στα γέλια...
Ειρωνεύεσαι εύστοχα τη Ford, ίσως λόγω κακής εμπειρίας με το RS σου...
Χαίρομαι που σε διασκεδάζω!
Θα είμαι εδώ μέχρι την άλλη Τετάρτη!!
RS δεν είχα ποτέ, αλλά το έχω πάρει στην πίστα και ξέρω πως στρίβει και τι αίσθηση σου αφήνει. Εδώ μιλάμε για ουσία όμως (όπως μαρτυρά και το 1:12.15'), καμία σχέση με Fiesta. Από τη στιγμή που ταιριάζει στο στυλ μου και το απολαμβάνω, αδιάφορα μου είναι τα σχόλια ορισμένων κομπλεξικών Άγγλων δημοσιογράφων που δεν τους αρέσει πως στρίβει, πως μουγκρίζει το μπλοκέ, και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλες μπούρδες.
Μακάρι να έβγαζαν και Fiesta RS. Δεν το έκαναν.
Αρνείσαι να πιστέψεις τα στοιχεία που δίνει η Ford και όλοι οι Άγγλοι δοκιμαστές, και δέχεσαι αυτά που λένε οι 4Τ. Έλεος!
Εντάξει 0-100 σε 9.7... Τώρα το δικό μου πως κάνει 0-102 κοντερίσια σε 8' δεν μπορώ να καταλάβω... Μάλλον καλό κομάτι θα μου έδωσαν...
Είπαμε, το δικό σου είναι 'FIESTAPOWER'!!!
Τι με νοιάζει τι δηλώνει ο κατασκευαστής για το 0-100; Στο δρόμο με νοιάζει τι κάνει, και ΠΩΣ (σε τι άσφαλτο, με τι φορτίο, κλπ).
Μέτρησες και '102 κοντερίσια', ε; Με 2 άτομα, ρεζερβουάρ στο 1/2 και τέτοια. ΟΚ, πείστηκα τώρα (δε ντρέπεσαι βρε να βάζεις τα στρουμφάκια μπροστά στο κοντέρ με το χρονόμετρο στο χέρι;!).
Τέσπα, για το C2 VTS, η απάντηση είναι ότι κάνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο στα Μέγαρα ΝΑΙ, είναι αποδεδειγμένο. 1,17 και κάτι ψιλά και τα δύο...
Το ST έχει πολύ πιο δρομίσια ανάρτηση (= μαλακή, άνετη, GTI) ενώ το C2 είναι κουτσουρι.
- Μαλακή + άνετη = GTi.... ΟΚ!!...
- Το VTS κούτσουρο; Έλεος!
Το ST έχει φανταστικά καλύτερη θέση οδήγησης, ταχύτερο ηλεκτρικό γκάζι, υδραυλικό τιμόνι με αίσθηση, πλασάρεται, γυρίζει, κιβώτιο ξυράφι, και γενικότερα, όπως είπαν 4Τ & Drive, θυμίζει αγωνιστικό.
Αντίθετα (βλ. 4Τ) το C2 το παίρνεις, στο 3ο πέρασμα κάνεις καλύτερο χρόνο, βαριέσαι και το παρατάς. Αφήνει τον οδηγό αμέτοχο. ΝΑ ΤΟ ΧΕΣΩ αν κάνει τον ίδιο χρόνο με 25 άλογα και 400 κυβικά λιγότερα.
Μεταξύ των δύο κι εγώ το Fiesta θα έπαιρνα.
Αλλά το γεγονός είναι ότι ταπεινώνεται από το μικρό Citroen μέσα στα Μέγαρα.
Το 'ταχύτερο ηλεκτρονικό γκάζι' του ST (αλήθεια, πως το μέτρησες;) ήταν από τα πρώτα πράγματα που βάλθηκαν να βελτιώσουν στο 0-100-0. Στο Φούκη πέστα!
Τα καθίσματά του έχουν χειρότερη πλευρική στήρηξη από του VTS (αλλά θα μου πεις σχεδιάστηκε για να γυρίζει, όχι για να κρατάει, οπότε τι να την κάνει;! )
Το κατά πόσο 'αφήνει τον οδηγό άμέτοχο' όταν το πας στο 95% στην πίστα ή στο βουνό (στην πόλη δε λέει να το κάνεις...) καλύτερα να το διαπιστώσεις μόνος σου αντί να παπαγαλίζεις δημοσιογράφους.
Η ουσία είναι ότι θίχτηκες που 'θάψαμε' σε ορισμένους τομείς το 'μωρό' σου. Κακώς! Εσύ ξέρεις τι πήρες και γιατί! Θα έπρεπε να σου αρκεί αυτό!