-
Χθες δεν το άκουσα -και να χτυπαγε ... δεν το άκουσα-, αλλα σήμερα ακούστηκε το πρωί.
Θα το παω καποια στιγμή και μάλλον την επόμενη εβδομάδα. -
Μοναδικές στιγμές έζησαν οι φίλοι του αυτοκινήτου στον πρώτο αγώνα drift που έγινε στον Μαραθόκαμπο.
Περισσότερα από 2.000 άτομα απόλαυσαν τα 25 αυτοκίνητα σε 75 διαδρομές κόβοντας την ανάσα στους θεατές.
Οι συμμετοχές ήταν κυρίως από τη Σάμο, ενώ πήρε μέρος και ο Έλληνας πρωταθλητής του αθλήματος Δημήτρης Πλουμιστός, που με την δεξιοτεχνία στην πλαγιολίσθηση, χάρισε σε όλους μοναδικές στιγμές.
Ο αγώνας δεν έγινε σε πίστα, αλλά σε ανάβαση στην περιοχή του Μαραθοκάμπου, ενώ οι διοργανωτές δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την φιλοξενία των Σαμιωτών, αλλά και την υπευθυνότητα οδηγών και θεατών, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο.
Τέλος, από όλους δόθηκε η υπόσχεση ότι θα υπάρξει συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε για τη διεξαγωγή αγώνων drift στο νησί.
Youtube VideoΗ παράφραση αφιερωμένη στον Κώστα (Costaslio):
Μοναδικές στιγμές έζησαν οι φίλοι του αυτοκινήτου στον πρώτο αγώνα χαμηλής κατανάλωσης που έγινε στον Μαραθόκαμπο.
Περισσότερα από 2.000 άτομα απόλαυσαν τα 25 αυτοκίνητα σε 75 διαδρομές κόβοντας την ανάσα στους θεατές.
Οι συμμετοχές ήταν κυρίως από τη Σάμο, ενώ πήρε μέρος και ο Έλληνας πρωταθλητής του αθλήματος Costaslio, που με την δεξιοτεχνία στην χαμηλή κατανάλωση βενζίνης, χάρισε σε όλους μοναδικές στιγμές.
Ο αγώνας δεν έγινε σε πίστα, αλλά σε ανάβαση στην περιοχή του Μαραθοκάμπου, ενώ οι διοργανωτές δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την φιλοξενία των Σαμιωτών, αλλά και την υπευθυνότητα οδηγών και θεατών, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο.
Το trip computer του μαύρου Qashqai του Costaslio ήταν συνδεδεμένο με μεγάλες matrix οθόνες απο τις οποίες οι θεατές έβλεπαν τις απίστευτες καταναλώσεις του Costaslio. Όλοι είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό....
Τέλος, από όλους δόθηκε η υπόσχεση ότι θα υπάρξει συνέχεια σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε για τη διεξαγωγή αγώνων χαμηλής κατανάλωσης στο νησί. -
-
-
Πολύ καλό!
-
Εχω καθιερώσει να βάζω βενζίνη κάθε 27 εκάστου μηνός!!!!!!!
-
Μόλις σήμερα μπορώ να πω ότι είναι δικό μου το Κασκάι!!! Το ξεχρέωσα!!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για να δούν από κοντά το οικονομικότερο κασκάι της Ελλάδος με κατανάλωση ..... 5,9 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης ανά 100 χιλιόμετρα!!!!
Το δικό μου ήταν στην κλασική γραμμή εκκίνησης που είναι ερκετά συχνά ... για καφέ, για κρασί, για μπύρα, για βόλτα, για αναβαση κλπ!
Κώστα δεν το περίμενα αυτό από εσένα.Αυτή δεν γυαλίζει
Το πιο ψηλό 307(γιατί το χαμηλό είναι του δόκτωρα Dinou) πιανού είναι
Πάντως αυτό το μπλέ είναι όλα τα λεφτά.Κοιτάμε ένα Clio σε αυτό.Θα δούμε βέβαια κατα πόσον θα το κοιτάμε όπως τα προηγούμενά ή θα το πάρουμε τελικά -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Μόλις σήμερα μπορώ να πω ότι είναι δικό μου το Κασκάι!!! Το ξεχρέωσα!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Μόλις σήμερα μπορώ να πω ότι είναι δικό μου το Κασκάι!!! Το ξεχρέωσα!!!! -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κώστα δεν το περίμενα αυτό από εσένα.Αυτή δεν γυαλίζει'Φταίει' η μεγάλη η εκτίμηση που έχω στον φωτογράφο και γι' αυτό δεν το σχολίασα! Κόπηκε το πλαινό από το σημείο που 'λάμπει' για να φανούν τα υπόλοιπα 4τροχα! Αίσχος!!!
Παρόλα' αυτά ήταν 5 ημερών ... άπλυτο. Προτίμησα πιο brutal look (όσο μπορεί και αυτό το 2κίνητο!!!) για το Κυριακάτικο πρωινό! Στα βουνά θα πήγαινε. Όχι στο μέγαρο Μουσικής!Μόλις σήμερα μπορώ να πω ότι είναι δικό μου το Κασκάι!!! Το ξεχρέωσα!!!!
Μια χαρά!
Να το χαρείς για πολλά χρόνια και αμέτρητα χιλιόμετρα! -
Ευχαριστώ!!! Και στα δικά σας!!!!!
ΥΓ: Εβαλα και βενζινη σήμερα..... 93 ευρώ με τιμή λίτρου 1,714 άρα 54,25 λίτρα και έκανα 887 χιλιόμετρα άρα 6,11 , ενώ ο υπολογιστής του αμαξιού είπαμε κολλημένος στα 5,9 !!!!
Είχε μέσα γύρω στα 10 λίτρα μου είχε ανάψει λαμπάκι όμως , αν το αγνοούσα ή θα έκανα ρεκόρ χιλιομέτρων ....δηλαδή 1000 χιλιόμετρα με ένα τεποζιτο ή θα έμενα από βενζίνη -
Γνωρίζει κάποιος αν η ηλιοροφή μπαίνει σαν έξτρα σε όλες τις εκδόσεις με παραγγελία ή αποτελεί μόνο εξοπλισμό πακέτου (roof νομίζω)?
-
Ο χρήστης corsa2 έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος αν η ηλιοροφή μπαίνει σαν έξτρα σε όλες τις εκδόσεις με παραγγελία ή αποτελεί μόνο εξοπλισμό πακέτου (roof νομίζω)?Απ' ότι γνωρίζω στο 5θέσιο μπορεί να διετεθεί μόνο σαν 'πακέτο' σε συγκεκριμένη έκδοση σαν AcentaS Roof ή στην πλούσια Premium που έχει 'την Άρτα και τα Γιάννενα' ... και την Ηπειρο γενικότερα.
Νομίζω όμως στο 7θέσιο (+2) διατίθεται από την βασική έκδοση που είναι φτηνότερο -αν δεν κάνω λάθος- από το 5θέσιο Acenta S Roof. -
Ευχαριστώ.Για το 5θυρο μιλάω πάντα.Και από μια γρήγορη έρευνα στο site της Nissan αυτό (δυστυχώς) καταλαβαίνω.Προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος με τον εξοπλισμό της Action plus με έξτρα την ηλιοροφή.Οι εκδόσεις AccentaSRoof και Premium ξεφεύγουν αρκετά.Μακάρι να αλλάξει κάτι στο (άμεσο) μέλλον και να δέχονται παραγγελίες για ηλιοροφή σε όλες τις εκδόσεις...Μάλλον απίθανο...
-
Ο χρήστης corsa2 έγραψε:
Ευχαριστώ.Για το 5θυρο μιλάω πάντα.Και από μια γρήγορη έρευνα στο site της Nissan αυτό (δυστυχώς) καταλαβαίνω.Προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος με τον εξοπλισμό της Action plus με έξτρα την ηλιοροφή.Οι εκδόσεις AccentaSRoof και Premium ξεφεύγουν αρκετά.Μακάρι να αλλάξει κάτι στο (άμεσο) μέλλον και να δέχονται παραγγελίες για ηλιοροφή σε όλες τις εκδόσεις...Μάλλον απίθανο...Οπως τα λεει ο Κωστας (cosneo) ειναι τα πραγματα αλλα ρωτα και σε κανενα αντιπροσωπο γιατι πολλες φορες ο εξοπλισμος των εκδοσεων αλλαζει και αργουν να ενημερωσουν τo site
-
Χθες αργά το βράδυ πήγα με το QQ μια 'μοναχική' βόλτα που περιελάμβανε επαρχιακές οδούς και λίγη Εθνική/Εγνατία Οδό ... έκαψα βενζίνη και πλήρωσα και διόδια!!!
Πέρα από τις όποιες άλλες σκέψεις μου που ήταν η αφορμή της βόλτας διαπίστωσα κάποια πράγματα που μάλλον με ενόχλησαν αλλά και άλλα που μου άρεσαν στο αυτοκίνητο.
Νιώθω το αμάξι να έχει ανοίξει πλέον αρκετά. Μέχρι τα 170 που το πήγα από τα 90 η επιτάχυνση του ήταν χωρίς κομπιάσματα και καθυστερήσεις. Μ' αρέσει πολύ η απόκριση που έχει το γκάζι του. Ο θόρυβος που έρχεται μέσα στα 170 (χωρίς ραδιόφωνο κλπ) γίνεται αισθητός ... με ανοιχτό παράθυρο όμως είναι πολύ έντονος και εντελώς ξενέρωτο το μουγκρητό του ατμοσφαιρικού που πιέζεται. Το πήγα έτσι για αρκετά χιλιόμετρα και δεν είδα κάτι που να ενοχλεί ή το αμάξι ή εμένα. (Σε άλλο αυτοκίνητο στα 170 έπαιζαν μέχρι και οι υαλοκαθαριστήρες).
Στις στροφές του επαρχιακού δρόμου στα 110 ένιωσα το αυτοκίνητο να πατάει πολύ καλά παρόλο που η άσφαλτος πρέπει να ήταν από εποχής ... ΜΟΜΑ! Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά σε κάποιες περιπτώσεις (ιδίως σε γρήγορες στροφές) νιώθω ότι ... κουβαλάω βάρος (ή έναν όγκο) στο πίσω μέρος. Σε κάποιες ανωμαλίες του δρόμου στην ΕΟ προς Έδεσσα αισθάνθηκα απλώς μια ταλάντωση του αμαξώματος και όχι ξερό χτύπημα ή κάτι άλλο. Γενικά τα όρια του στην συμπεριφορά του δεν τα έχω ανακαλύψει ακόμα παρά τις όποιες βλακείες έχω κάνει. Μια φορά έχω δει μόνο το Esp και αυτό διότι ... 'φουρκέτα με 120' παραήταν εξτριμ σκέψη!
Θεωρώ πολύ καλό ότι τα 'στραγάλια' του ABS αργούν πολύ να εμφανιστούν ενώ στα έντονα φρεναρίσματα δεν βυθίζεται σχεδόν καθόλου μπροστά το αμάξωμα.
Ένα μικρό θεματάκι το είχα με τον μπροστά φωτισμό. Κάτι δεν μου άρεσε στα μεσαία φώτα ή στην φωτεινότητα ή στην απόσταση που φωτίζουν αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω. Κουραστικός επίσης ο λευκός φωτισμός στο trip computer στο ταμπλό. (Δεν τον έχω δει αλλά νομίζω υπάρχει ροοστάτης που χαμηλώνει την ένταση).
Ο τριγμός στο ταμπλό δυστυχώς παραμένει και πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί. Σε κάποια σημεία του δρόμου δε, άκουγα να χτυπάει και το κούμπωμα της ζώνης του συνοδηγού στην πλαϊνή κολόνα.
Η προηγούμενη διαπίστωση μου ότι σε γρήγορη στροφοδιαδρομή ενοχλεί το ύψος της θέσης του οδηγού από τον δρόμο ξαναπιβεβαιώθηκε, Εχει προσόντα αλλά το ύψος του κάπως τα χαλάει. Αν ήταν ένα χαμηλότερο μικρομεσαίο θα ήταν πολύ καλύτερο 'παιχνίδι'.
Στις ευθείες της Εγνατίας και Εθνικής Οδού το CC μπαίνει ... απο μόνο του. Στα 150 (γύρω στα 143 πραγματικά σύμφωνα με GPS). Αρχίζω να γίνομαι ο πλέον τεμπέλης στις ευθείες. Πάλι καλά που πρέπει να κρατώ το τιμόνι!
Το πέρασμα μέσα από τα φανάρια της πόλης -είχα πολύ καιρό να διασχίσω την πόλη- μου έδειξε έναν κάπως βαρύ συμπλέκτη στα κουμπώματα. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά ακόμα και σε συχνές αλλαγές σε δρόμους εκτός πόλης ο συμπλέκτης εκεί δεν με ενοχλεί αλλά στην πόλη ... κουράζει. Ίσως είναι θέμα συχνότητας αλλαγών.
Παρόλ' αυτά μετά από κάτι παραπάνω από μιάμισης ώρας διαδρομής και δύο στάσεις για τσιγάρο έφτασα χαλαρός στο σπίτι μου.
Είναι καλό αγχολυτικό το QQ.
Η κατανάλωση του δεν άλλαξε. Παρέμεινε στο 8,4 ... ο δείκτης βενζίνης όμως κατέβηκε αρκετά και αύριο θέλω βενζίνη!ΥΓ. Στα διόδια των Μαλγάρων για ΠΡΩΤΗ φορά συνάντησα ευγενικό και χαμογελαστό ταμεία ... που καλησπερίζει και ευχαριστεί!
Εντύπωση μου έκανε ότι 11 το βράδυ Σαββάτου περιφερειακός Θεσ/νίκης, Εγνατία και Εθνική οδός δεν είχε σχεδόν καθόλου κίνηση.
Παρόλ' αυτά συνάντησα ζώα, 'αυστραλούς' ενώ είχα και carspotting, ένα πανέμορφο μαύρο Infinity coupe! -
σαν να λεμε δηλαδη οτι τωρα το πηρες το αμαξι!!
αντε.. καλοριζικο και καλοταξιδο...!!
ουτε αν εχει ροοστατη για την ενταση του καντραν δεν εχεις δει αν εχει!!!!... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
σαν να λεμε δηλαδη οτι τωρα το πηρες το αμαξι!!
αντε.. καλοριζικο και καλοταξιδο...!!
ουτε αν εχει ροοστατη για την ενταση του καντραν δεν εχεις δει αν εχει!!!!...Ευχαριστώ! 7 μηνών είναι ακόμα!
Το χειρότερο μου να διαβάσω το μανουαλ. Ακόμα με την χειμερινή ώρα είμαι! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ένα μικρό θεματάκι το είχα με τον μπροστά φωτισμό. Κάτι δεν μου άρεσε στα μεσαία φώτα ή στην φωτεινότητα ή στην απόσταση που φωτίζουν αλλά δεν μπόρεσα να καταλάβω. Κουραστικός επίσης ο λευκός φωτισμός στο trip computer στο ταμπλό. (Δεν τον έχω δει αλλά νομίζω υπάρχει ροοστάτης που χαμηλώνει την ένταση).
Ο τριγμός στο ταμπλό δυστυχώς παραμένει και πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί.Δοκιμασε να αλλαξεις το υψος της δεσμης φωτος στα μπροστινα φωτα. Παντως στο f/l εχω την εντυπωση οτι εχουν μειωσει το μεγεθος των κατοπτρων στα μπροστινα φαναρια, ισως κακως...
Κατα 99% ροοστατης για το φωτισμο του trip computer δεν υπαρχει, δεν ειναι κατι που το συνηθιζει η nissan.
Για το τριξιμο στο ταμπλο πρεπει να ειναι αυτο που λεγαμε. Σημερα γνωρισα κατοχο QQ με το ιδιο τριξιμο που του το εφτιαξαν στο εξουσιοδοτημενο οπως λεγαμε. Και αυτος ειχε την εντυπωση πως ειναι απ΄τα ηχειακια στο ταμπλο.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)