-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Λιγο προσπαθω να προσαρμοστω λιγακι με τον ογκο του, μιας και ερχομαι απο ενα mazda 2, αλλα ενταξει ολα μια συνηθεια ειναι. Περισσοτερο ειναι η ψευδαισθηση του ογκου, λογω του υψους του αυτοκινητου, παρα οι πραγματικες του διασασεις.Έτσι όπως τα λες
Καλορίζικο και καλοτάξιδο
Με την πρώτη ευκαιρία να κοιτάξεις οπωσδήποτε και τον αέρα στα λάστιχα. -
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Λιγο προσπαθω να προσαρμοστω λιγακι με τον ογκο του, μιας και ερχομαι απο ενα mazda 2, αλλα ενταξει ολα μια συνηθεια ειναι. Περισσοτερο ειναι η ψευδαισθηση του ογκου, λογω του υψους του αυτοκινητου, παρα οι πραγματικες του διασασεις.
Έτσι όπως τα λες
Με την πρώτη ευκαιρία να κοιτάξεις οπωσδήποτε και τον αέρα στα λάστιχα.Παναγιωτη οι διαστασεις του αυτοκινητου προβληματιζουν τον φιλο,
οχι των ελαστικων -
stellar
καλορίζικο και καλοτάξιδο. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Λιγο προσπαθω να προσαρμοστω λιγακι με τον ογκο του, μιας και ερχομαι απο ενα mazda 2, αλλα ενταξει ολα μια συνηθεια ειναι. Περισσοτερο ειναι η ψευδαισθηση του ογκου, λογω του υψους του αυτοκινητου, παρα οι πραγματικες του διασασεις.
Έτσι όπως τα λες
Με την πρώτη ευκαιρία να κοιτάξεις οπωσδήποτε και τον αέρα στα λάστιχα.Παναγιωτη οι διαστασεις του αυτοκινητου προβληματιζουν τον φιλο,
οχι των ελαστικων -
Σωστά το λέει ο Παναγιώτης. Στην παραλαβή τα λάστιχα είναι τούμπανα.
Καλός ο βενζινας!!!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Σωστά το λέει ο Παναγιώτης. Στην παραλαβή τα λάστιχα είναι τούμπανα.Καλός ο βενζινας!!!
Ναι οντως τα ελαστικα ειναι συνηθως τουμπανα στην παραλαβη. Συμφωνα με τον αντιπροσωπο, αυτο γινεται για να μην μπαλαντζαρουν τα οχηματα κατα την μεταφορα στο container και στις νταλικες.
Επισης συμβουλη αντιπροσωπου ηταν 31 σε ολα τα ελαστικα,και οχι διαφορετικα μπρος πισω, για να μην πολυχρειαζεσαι προσαρμογες με το αν ειναι φορτωμενο ή οχι.
Σημερα σε κινηση, λειτουργησα αρκετα το start/stop. Μπορω να πω οτι το τμημα μαρκετινγκ της Nissan, εβαλε το χερακι του.
Με το που μπαινει εμφανιζεται ενα πρασινο φυλλαρακι, και ταυτοχρονα αναγραφονται τα γραμμαρια CO2, που φανταζομαι, εξοικονομεις με την χρηση του συστηματος.
Μεχρι στιγμης το πιο χρησιμο ηλεκτρονικο καλουδι ειναι το hill assistΟσον αφορα τον βενζινα, για να στρογγυλοποιηθει το ποσο, το γεμισε οσο δεν πηγαινε.
Ο οποιος ομως θεουλης.Πριν ξεκινησει να βαζει μου λεει, το 1.5 γεμιζει με Χ ευρω, και το 1.6 με Υ ευρω. Και οντως στα X ευρω σταματησε η αντλια!Τι να πω, να εχει κανει τοσο καλο υπολογισμο real καυσιμου-κλεψιματος??? -
Ναι οντως τα ελαστικα ειναι συνηθως τουμπανα στην παραλαβη. Συμφωνα με τον αντιπροσωπο, αυτο γινεται για να μην μπαλαντζαρουν τα οχηματα κατα την μεταφορα στο container και στις νταλικες.
Επισης συμβουλη αντιπροσωπου ηταν 31 σε ολα τα ελαστικα,και οχι διαφορετικα μπρος πισω, για να μην πολυχρειαζεσαι προσαρμογες με το αν ειναι φορτωμενο ή οχι.Στο QQ πρωτης γενιας οι σωστες πιεσεις ειναι 33ε/31π, νομιζω οτι καπου εκει κυμαινονται και στο δικο σου,
οταν βαζουμε βαρος στο αυτοκινητο προσθετουμε πιεση συνηθως στα πισω λαστιχα (μεχρι και 38π), οποτε εσυ με 31ε/31π εισαι λαθος ειτε το φορτωνεις ειτε οχι, το 31 παντου ειναι ξεθαμενο απο περασμενες δεκαετιες.
Χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη με τα λαστιχα μην αφηνεις την ασφαλεια σου στα χερια του καθε ασχετου 'αντιπροσωπου'.Αν δεν θελεις να αλλαζεις συχνα πιεσεις σε συχνες αλλαγες φορτιου η ευκολη (οχι η σωστη) λυση ειναι να βαλεις 33ε/33π.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Επισης συμβουλη αντιπροσωπου ηταν 31 σε ολα τα ελαστικα,και οχι διαφορετικα μπρος πισω, για να μην πολυχρειαζεσαι προσαρμογες με το αν ειναι φορτωμενο ή οχι.Στο QQ πρωτης γενιας οι σωστες πιεσεις ειναι 33ε/31π, νομιζω οτι καπου εκει κυμαινονται και στο δικο σου,
οταν βαζουμε βαρος στο αυτοκινητο προσθετουμε πιεση συνηθως στα πισω λαστιχα (μεχρι και 38π), οποτε εσυ με 31ε/31π εισαι λαθος ειτε το φορτωνεις ειτε οχι, το 31 παντου ειναι ξεθαμενο απο περασμενες δεκαετιες.
Χρειαζεται ιδιαιτερη προσοχη με τα λαστιχα μην αφηνεις την ασφαλεια σου στα χερια του καθε ασχετου 'αντιπροσωπου'.Αν δεν θελεις να αλλαζεις συχνα πιεσεις σε συχνες αλλαγες φορτιου η ευκολη (οχι η σωστη) λυση ειναι να βαλεις 33ε/33π.
thanks for the tip! εννοειται οτι θα ακολουθησω τις προβλεπομενες πιεσεις του κατασκευαστη. Στις αντιπροσωπειες λεει ο καθενας το μακρυ και το κοντο του
-
stellar, καλοριζικο και καλοταξιδο !
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Έτσι όπως τα λες
οχι των ελαστικωνΓιώργο και Ορέστη αυτό είπα κι εγώ, για τον αέρα στα λάστιχα απλά του το επισημαίνω γιατί πολλές φορές τα παραδίδουν με 40-45 psi όπως έγραψε και ο Κώστας:
Οι διαστάσεις των ελαστικών μάλλον θα προβληματίσουν την τσέπη του όταν με το καλό έρθει η ώρα για την αλλαγή τους... >... το 31 παντου ειναι ξεθαμενο απο περασμενες δεκαετιες.
Κάτι σαν το παντού και πάντα 10w 40 στα λάδια...
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Οι διαστάσεις των ελαστικών μάλλον θα προβληματίσουν την τσέπη του όταν με το καλό έρθει η ώρα για την αλλαγή τους... >... το 31 παντου ειναι ξεθαμενο απο περασμενες δεκαετιες.
Κάτι σαν το παντού και πάντα 10w 40 στα λάδια...
Πλακα, πλακα ενας λογος που πηγα στο Energy, ηταν και το γεγονος οτι φορουσε 16αρια, που γενικα ειναι πολυ πιο οικονομικα στην 4αδα απο τα 17αρια..Καλα για τα 19αρια δεν το συζηταμε.Θελει 3ετη αποταμιευση!
-
Ααα, OK, δεν το πρόσεξα ότι έχεις το energy
-
Να σημειώσω για το ρεζερβουάρ, ότι επειδή και εγώ προβληματίστηκα γεμίζοντας το δικό μου καινούργιο QQ 1.5 με 55.5 λίτρα όπως το πήρα από την αντιπροσωπεία στον Άγιο Στέφανο, διάβασα μετά στο manual ότι η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στο 1.5 είναι 58 λίτρα και όχι 55 που λένε στα prospectus. Δεν ξέρω, αλλά τείνω να εμπιστευτώ το manual περισσότερο.
-
Ο χρήστης Sailor66 έγραψε:
Να σημειώσω για το ρεζερβουάρ, ότι επειδή και εγώ προβληματίστηκα γεμίζοντας το δικό μου καινούργιο QQ 1.5 με 55.5 λίτρα όπως το πήρα από την αντιπροσωπεία στον Άγιο Στέφανο, διάβασα μετά στο manual ότι η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στο 1.5 είναι 58 λίτρα και όχι 55 που λένε στα prospectus. Δεν ξέρω, αλλά τείνω να εμπιστευτώ το manual περισσότερο.Καλοριζικο και καλοταξιδο Sailor66!!!
Και εγω το ειδα αυτο, που λες, οποτε δεν προβληματιστηκα με τα 55,8 του πρατηριου.Νομιζω οτι στο βιβλιαρακι αναγραφεται η ολικη χωρητικοτητα, εννοωντας το κανονικο(μεχρι η βελονα να ειναι τελειως κατω) συν την ρεζερβα.Η΄κατι τετοιο μου ειχε πει παλια καποις φιλος μηχανικος. Ισως ετσι εξηγειται η διαφορα των 3 λιτρων. Μπορει να κανω και λαθος βεβαια..
Ποια εκδοση πηρες? -
Ευχαριστώ, καλορίζικο και καλοτάξιδο και το δικό σου Stellar!!
Πιο πριν είχα δώσει κάποια στοιχεία που τα παραθέτω ξανά:
1.5 dci, έκδοση acenta, καφέ, τα πρώτα του χλμ σε ταξίδι Αθήνα - Ανατολικό Πήλιο, 2 άτομα και 50 κιλά περίπου πράγματα, σύνολο περίπου 750 χλμ., ταχύτητα στην εθνική γύρω στα 140 και στο βουνό υπολογίζω 40-70, μέση κατανάλωση 6,2 lt/100km. Είναι ακόμα τελείως άστρωτο, οπότε θα δούμε στη συνέχεια. Στο manual πάντως γράφει ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας εμφανίζει το μέγιστο της απόδοσης του στα 5.000 χλμ.Νεότερα από τα 2500 χλμ.: Η κατανάλωση στο ταξίδι με 2 άτομα και 130 κιλά περίπου πράγματα με ταχύτητα γύρω στα 150 είναι στα 6,9 Lt/100km. Με 140 γύρω στα 6,2. Στην Αθήνα κάνω πολύ λίγα χλμ, αλλά μέχρι τώρα είμαι γύρω στα 6,5 - 7, αλλά παίζει πολύ αναλόγως συνθηκών και δεν δίνω και τόση σημασία πια. Πιο πολύ είναι η αρχική περιέργεια επειδή προέρχομαι από βενζίνη. Πιστεύω ότι σε λίγο ακόμα δεν θα την κοιτάω καθόλου την κατανάλωση, μια που βλέπω ότι είναι ΟΚ σε σχέση με αυτά που περίμενα.
Κατά τα άλλα κάνει άνετο, σχετικά αθόρυβο και ξεκούραστο ταξίδι, δείχνει ποιοτικό αν και περίμενα μεγαλύτερους χώρους γιατί όπως θα κατάλαβες το φορτώνουμε πολύ. Ίσως δω καμία μπαγκαζιέρα οροφής από του χρόνου. Κάνουμε πολλά χλμ., οπότε θα μπορώ να πω κι άλλα σύντομα.
-
Καλός ο βενζινας!!!
Επισης συμβουλη αντιπροσωπου ηταν 31 σε ολα τα ελαστικα,και οχι διαφορετικα μπρος πισω, για να μην πολυχρειαζεσαι προσαρμογες με το αν ειναι φορτωμενο ή οχι.
Σημερα σε κινηση, λειτουργησα αρκετα το start/stop. Μπορω να πω οτι το τμημα μαρκετινγκ της Nissan, εβαλε το χερακι του.
Με το που μπαινει εμφανιζεται ενα πρασινο φυλλαρακι, και ταυτοχρονα αναγραφονται τα γραμμαρια CO2, που φανταζομαι, εξοικονομεις με την χρηση του συστηματος.
Μεχρι στιγμης το πιο χρησιμο ηλεκτρονικο καλουδι ειναι το hill assistΟσον αφορα τον βενζινα, για να στρογγυλοποιηθει το ποσο, το γεμισε οσο δεν πηγαινε.
Ο οποιος ομως θεουλης.Πριν ξεκινησει να βαζει μου λεει, το 1.5 γεμιζει με Χ ευρω, και το 1.6 με Υ ευρω. Και οντως στα X ευρω σταματησε η αντλια!Τι να πω, να εχει κανει τοσο καλο υπολογισμο real καυσιμου-κλεψιματος???Τα ελαστικά είναι παραφουσκωμένα για να μην χαλάνε όσο καιρό μένουν ακίνητα τα αμάξια.
-
θελω να σας ρωτησω αν ειναι μεγαλη η διαφορα του 1.5 και του 1.6 στις επιδοσεις?? το ξερω οτι εχουνε διαφορα αλλα ειναι σημαντικα αντιληπτη?? δηλαδη δικαιολογεί την διαφορα των 2.500 €?
-
Ο χρήστης mitsakos30 έγραψε:
θελω να σας ρωτησω αν ειναι μεγαλη η διαφορα του 1.5 και του 1.6 στις επιδοσεις?? το ξερω οτι εχουνε διαφορα αλλα ειναι σημαντικα αντιληπτη?? δηλαδη δικαιολογεί την διαφορα των 2.500 €?εαν δεν οδηγησεις και τα 2 για να συγκρινεις, δεν θα μπορεσεις να 'μετρησεις' τα δυομιση χιλιαρικα και κατα ποσο εσυ ο ιδιος τα ζυγιζεις.
-
Καλησπερα και παλι!Μετα απο μια εβδομαδα με το Qashqai,και 300 χλμ, ειπα να γραψω τις πρωτες εντυπωσεις.
Προερχομενος απο ενα Mazda 2, η διαφορα μου φανηκε τεραστια.Καταρχας,καθομαι,και μπαινοβγαινω πολυ πιο ανετα(ειμαι 1.90).
Η ποιοτητα κυλισης ειναι παρα πολυ καλη,το ιδιο και η αναρτηση,ακομα και σε σχετικα μεγαλουτσικες λακουβιτσες.Πολυ καλη κι η ηχομονωση.Θα ηθελα λιγακι πιο βαρυ το τιμονι,ομως.
Ο κινητηρας μου φαινεται μια χαρα.μετα τις 1750 και περιπου μεχρι τις 2700 δινει φοβερη ροπη.Τωρα για την καταναλωση,εχω να πω τα εξης:σε διαδρομη στην αττικη οδο,με ταχυτητα περιπου 100-110,ηταν στα 4.8 λιτρα.βεβαια με πολυ προσεχτικη οδηγηση,και χωρις γκαζωματα.Μεσα στη κινηση,και εννοουμε σκληρη κινηση,η καταναλωση παει μεχρι και τα 7+.
Σκεφτειται μονο οτι για τα 300 χλμ που εχω κανει συνολο,μου βγαζει μεση ταχυτητα τα 19χλμ/ωρα!Σε κανει να συνειδητοποιεις ποσο τραγικη ειναι η κινηση.
Πολυ καλο το hill assist,αλλα και η οθονη πολλαπλων ενδειξεων,με το χειριστηριο της στο τιμονι.
Μεχρι στιγμης λοιπον ειμαι ευχαριστημενος πολυ.
Και τελειωνοντας ενα μικρο προσωπικο σχολιο για το diesel.Αν δεν ηταν το θεμα της οικονομιας, θα πηγαινα δαγκωτα στην βενζινη.Αλλη φαση σε ολα.Επιπλεον οι ακραια μκρες τιμες που περιγραφονται σε καταναλωσεις,απο χρηστες εδω μεσα,και απο κατασκευαστες,τουλαχιστον για μενα μου φαινονται ακατορθωτες.Για μεσα στην πολη τουλαχιστον,οποτε προσπαθω να οδηγησω με βαση τον δειχτη καταναλωσης,υποψιαζομαι οτι τα γυρω αμαξια θα με συχτηριζουν!χαχα.Παρολα αυτα,ειναι πολυ μικροτερη απο το mazda μου,το οποιο ηταν και μικροτερο και ελαφρυτερο.Η διαφορα στην καταναλωση,αρχιζει να γινεται κραυγαλεα σε ανοιχτο δρομο. -
Καλησπερα και παλι!Μετα απο μια εβδομαδα με το Qashqai,και 300 χλμ, ειπα να γραψω τις πρωτες εντυπωσεις.
Προερχομενος απο ενα Mazda 2, η διαφορα μου φανηκε τεραστια.Καταρχας,καθομαι,και μπαινοβγαινω πολυ πιο ανετα(ειμαι 1.90).
Η ποιοτητα κυλισης ειναι παρα πολυ καλη,το ιδιο και η αναρτηση,ακομα και σε σχετικα μεγαλουτσικες λακουβιτσες.Πολυ καλη κι η ηχομονωση.Θα ηθελα λιγακι πιο βαρυ το τιμονι,ομως.
Ο κινητηρας μου φαινεται μια χαρα.μετα τις 1750 και περιπου μεχρι τις 2700 δινει φοβερη ροπη.Τωρα για την καταναλωση,εχω να πω τα εξης:σε διαδρομη στην αττικη οδο,με ταχυτητα περιπου 100-110,ηταν στα 4.8 λιτρα.βεβαια με πολυ προσεχτικη οδηγηση,και χωρις γκαζωματα.Μεσα στη κινηση,και εννοουμε σκληρη κινηση,η καταναλωση παει μεχρι και τα 7+.
Σκεφτειται μονο οτι για τα 300 χλμ που εχω κανει συνολο,μου βγαζει μεση ταχυτητα τα 19χλμ/ωρα!Σε κανει να συνειδητοποιεις ποσο τραγικη ειναι η κινηση.
Πολυ καλο το hill assist,αλλα και η οθονη πολλαπλων ενδειξεων,με το χειριστηριο της στο τιμονι.
Μεχρι στιγμης λοιπον ειμαι ευχαριστημενος πολυ.
Και τελειωνοντας ενα μικρο προσωπικο σχολιο για το diesel.Αν δεν ηταν το θεμα της οικονομιας, θα πηγαινα δαγκωτα στην βενζινη.Αλλη φαση σε ολα.Επιπλεον οι ακραια μκρες τιμες που περιγραφονται σε καταναλωσεις,απο χρηστες εδω μεσα,και απο κατασκευαστες,τουλαχιστον για μενα μου φαινονται ακατορθωτες.Για μεσα στην πολη τουλαχιστον,οποτε προσπαθω να οδηγησω με βαση τον δειχτη καταναλωσης,υποψιαζομαι οτι τα γυρω αμαξια θα με συχτηριζουν!χαχα.Παρολα αυτα,ειναι πολυ μικροτερη απο το mazda μου,το οποιο ηταν και μικροτερο και ελαφρυτερο.Η διαφορα στην καταναλωση,αρχιζει να γινεται κραυγαλεα σε ανοιχτο δρομο.σε γενικές γραμμές έχω παρόμοιες εμπειρίες με 3.500 χλμ. μέχρι τώρα και συμφωνώ με τα παραπάνω σχόλια.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)