-
Τα τροχιοδρομικά νομίζω είναι περιοχή Χαριλάου
-
Τότε πιθανόν να εννοώ την ίδια περιοχή ... τέρμα Αναξιμάνδρου μετά την Αγία Κυριακή (Βεργίνας με Γεννηματά) και πάνω απο το Αλλατίνη.
-
Τα Τροχιοδρομικά είναι αυτά στο τέρμα της Αναξιμάνδρου. Το κάτω μέρος της Πυλαίας προ Νέας Ελβετίας.
Πυλαιώτικα είναι λίγο πιο πάνω. Το συγκεκριμένο το βλέπω συχνά καθώς κάνω δοκιμές ελαστικών στην τουμπίτσα ακριβώς από πάνω. Ωραιότατο.
-
Βρεθήκαμε. Και εγώ περνάω συχνά απο εκεί και το ίδιο βλέπουμε.
-
10/7 παρέλαβα και εγώ το QQ +2 2.0lt navy blue.
Αν και πήγα καθυστερημένος την Παρασκευή στις 8.20 στην AUTO PRAXIS ΣΥΓΓΡΟΥ (που έκλεινε 8.30) δεν έγινε καμία έκπτωση στον χρόνο παρουσίασης του αυτοκινήτου η οποία κράτησε 1 ώρα.
Το αυτοκίνητο έβγαλε το βράδυ στο πάρκινγκ (μπήκε πανεύκολα) και φορτώθηκε για διακοπές πανεύκολα (τεράστιος χώρος) βολεύει απίστευτα το πλαστικό κάλυμα πίσω (να το πάρετε οπωσδήποτε) και κούμπωσε ανετότατα το παιδικό καθισματάκι.
Την επόμενη ξεπάρκαρε δύσκολα (τι περιμένεις βρε από το 4.15 σε 4.50???) και ξεκίνησε για διακοπές στην Χαλκιδική.
18/7 επέστρεψε στο παρκινγκ μετά από 1300χλμ.
Εντυπώσεις
Πρώτα από τα ενοχλητικά
- Η αίσθηση της πρώτης δεν μου ήταν πολύ σαφής και μερικές φορές είχα την εντύπωση ότι δεν είχα πατήσει καλά τον συμπλέκτη.
- Είχα την ανεπαίσθητη αίσθηση ότι το αμάξι τραβούσε ελφρά δεξιά
- Ακούγονταν στις ανωμαλίες κάποια μικρά (γλουπ)
Τα θετικά
- Καταπληκτική θέση οδήγησης
- Πάρα πολύ καλό τιμόνι
- Φανταστικά τα φιμέ τζάμια για τους πίσω επιβάτες ιδικά αν έχεις παιδιά (ούτε κουρτινάκια ούτε τίποτα)
- Εκπληκτική ποιότητα κύλισης (δεν περίμενα τόσο τέλεια συμπεριφορά στον ανοικτό δρόμο) περιμένω πως και πως την οδήγηση σε στενούς δρόμους και χωμάτινη επιφάνεια.
- Δεν σας λέω για την γιάλυνη οροφή απλά μαγεία ( η μικρή την ερωτεύθηκε από την πρώτη στιγμή ιδικά στην βροχή που πεσαμε)
- Ανάρτηση σκληρή αλλά με πολύ καλή απόσβεση
- Χώρους και ντουλαπάκια τι να πω απλά κατάφερα να κάνω την γυναίκα μου για πρώτη φορά να πει ότι δεν γεμίζουν με τίποτα.
Δεν είμαι γκαζάκιας και το στρώνω άλλωστε αλλά η ροπή του ήταν πολύ καλή - ευχάριστη έκπληξη η κατνάλωσή του 8.1 με 8.2
- Φιλικότητα ίσως το ποιο σημαντικό. Το αυτοκίνητο δεν πρέπει να είναι γρίφος και αυτό το αυτοκίνητο είναι απλό όσο χρειάζεται για να κάνει ιδανική την απόλαυσή σου.
Ελπίζω να μην κούρασα.
-
Πάντως εγώ βλέπω στον δρόμο όλο και περισσότερα q.q και πιστευω ότι είναι από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Nissan τα τελευταία 15 χρόνια.
Εγώ είμαι κάτοχος ενός Almera μοντ.2000 και κατά τα Χριστούγεννα θα το πουλήσω για να πάρω και εγώ το q.q (Όποιος ενδιαφέρεται για Almera ασ στείλει μύνημα...)
Το μόνο για το οποίο είμαι διστακτικός είναι το ότι επειδή κυκλοφορεί αρκετό καιρό μην τυχόν με το που το πάρω βγάλει καμμιά facelift έκδοση και αμέσως αμέσως θεωρηθεί '' παλιό '' το δικό μου.Αυτό βέβαια μπορείς να το πάθεις με οποιαδήποτε μάρκα , όμως είναι και μία παράμετρος που πρέπει να την λάβεις υπ' όψιν.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Το μόνο για το οποίο είμαι διστακτικός είναι το ότι επειδή κυκλοφορεί αρκετό καιρό μην τυχόν με το που το πάρω βγάλει καμμιά facelift έκδοση και αμέσως αμέσως θεωρηθεί '' παλιό '' το δικό μου.Αυτό βέβαια μπορείς να το πάθεις με οποιαδήποτε μάρκα , όμως είναι και μία παράμετρος που πρέπει να την λάβεις υπ' όψιν..Το Qasqhai κυκλοφορεί απο την άνοιξη του 2007. Έχει κάτι παραπάνω απο 2 χρόνια δηλαδή ... ΜΟΝΟ.
Οι Ιάπωνες έχουν το καλό να μην κάνουν και τόσο νωρίς f/l στα μοντέλα τους, ιδίως αυτά που καλοπουλάνε.
Οπότε μάλλον αυτό το ενδεχόμενο ίσως και να μην παίζει. -
Χμμμ δεν έχεις και άδικο , βέβαια να σου πω την μαύρη μου αλήθεια ένα μικρό f/l στα μπροστινά φανάρια θα το ήθελα... ( ο ποπός είναι τέλειος...)
-
χωράνε 3 παιδικά καθισματάκια στην 2η σειρά καθισμάτων;
Το ρωτάω γιατί σκέφτομαι ή αυτό(δίλιτρο και το +2) ή το grand scenic. Από άποψη χρημάτων βγαίνουν περίπου τα ίδια λόγω τριτεκνικής ατέλειας.
-
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
χωράνε 3 παιδικά καθισματάκια στην 2η σειρά καθισμάτων;Αν εννοείς στο κοντό Qashqai (και όχι το +2), στις πίσω θέσεις έχει βάσεις Isofix για 2 παιδικά καθίσματα παρόλο που για τις πίσω 3 θέσεις έχει 3 ζώνες ασφαλείας τριών σημείων.
-
Για 3 παιδικά καθισματάκια το σίγουρο χαρτί λέγεται πολυμορφικό.-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για 3 παιδικά καθισματάκια το σίγουρο χαρτί λέγεται πολυμορφικό.-Μάλλον προς πολυμορφικό κλείνω...όταν τα μωρά θα γίνουν παιδιά και θα είναι ώρα για αλλαγή αυτοκινήτου τότε μπορεί να πάρω το εγγόνι του qashqai!!
-
Δεν πιστεύω ότι έχουν τρελές διαφορές σε θέμα χώρου αυτά τα 2. (qq Vs Scenic) , εντάξει ίσως ο Γάλλος υπερτερεί λίγο όμως σαν ποιότητα κατασκευής νομίζω ο Ιάπωνας υπερτρεί.
-
Kάπου είχα δει σε περιοδικό ότι το 'κοντό' είναι στις πίσω θέσεις πιο άνετο (και σε αριθμούς, αποστάσεις απο γόνατα κλπ) απο το +2 για να τους βγουν οι 2 επιπλέον θέσεις και ένας 'αξιοπρεπής' χώρος αποσκευών.
-
Έχεις δίκιο
-
Στη «μάχη» των μοντέλων την υψηλότερη θέση των πωλήσεων του Ιουλίου 2009 κατέλαβε το Νissan Qashqai, με το Οpel Insignia να ολοκληρώνει στην τρίτη θέση της εμπορικής κατάταξης. Ακόμη, θα πρέπει να σημειώσουμε την παρουσία των Τoyota RAV4 και Fiat Grande Punto στην πρώτη δεκάδα των top μοντέλων του Ιουλίου.
Κλείνοντας, θα αναφερθούμε στις εμπορικές επιδόσεις δύο εταιρειών που κατασκευάζουν supercars και πολυτελή αυτοκίνητα, της Ferrari και της Βentley. Η ιταλική εταιρεία έχει σημειώσει στο επτάμηνο του 2009 23 πωλήσεις έναντι 12 στο αντίστοιχο διάστημα του 2008 (άνοδος 91,7%). Εντελώς αντίθετα είναι τα αποτελέσματα της Βentley, με 2 πωλήσεις έναντι 15 πέρισυ (πτώση 86,7%)._Σπ. Χατ.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2009
ΤΑ 10 ΠΡΩΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ- Nissan Qashqai 1.075
- Toyota Auris 1.054
- Opel Insignia 1.019
- Opel Corsa 1.000
- Ford Fiesta 921
- Toyota Yaris 812
- Volkswagen Golf 801
- Skoda Octavia 713
- Toyota RAV4 648
- Fiat Grande Punto 643
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2009
ΤΑ 20 ΠΡΩΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ- Ford Fiesta 4.930
- Volkswagen Golf 4.531
- Toyota Auris 4.435
- Nissan Qashqai 4.214
- Opel Corsa 3.775
- Toyota Yaris 3.738
- Skoda Octavia 2.906
- Opel Astra 2.872
- Opel Insignia 2.808
- Ford Focus 2.462
- Volkswagen Tiguan 2.360
- Fiat Panda 2.261
- Hyundai i10 2.132
- Suzuki Swift 2.125
- Peugeot 207 2.033
- Kia Ceed 2.030
- Smart Fortwo 2.006
- Fiat Grande Punto 2.005
- MercedesCClass 1.988
- Seat Leon 1.863
ΙΟΥΛΙΟΣ 2009
ΟΙ 10 ΠΡΩΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ- Toyota 3.426
- Opel 2.798
- Volkswagen 2.212
- Ford2.084
- Nissan 1.997
- Fiat 1.864
- Suzuki 1.827
- Hyundai 1.675
- Audi1.543
- Skoda 1.193
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2009
ΟΙ 20 ΠΡΩΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ- Toyota 14.973
- Volkswagen 12.707
- Opel 10.906
- Ford 10.224
- Suzuki 7.901
- Hyundai 7.852
- Nissan 7.824
- Fiat 7.146
- Mercedes 5.553
- Audi 5.550
- Skoda 5.305
- Peugeot 5.214
- BMW 4.567
- Citroen 4.357
- Seat 4.328
- Honda 3.884
- Mazda 3.870
- Kia 3.084
- Daihatsu 2.713
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ Q.Q
-
Αυτο που κανει μεγαλυτερη εντυπωση ειναι η 9η θεση της mercedes.Τελικα πολυ βαθια η κριση της ελληνικης παραοικονομιας
-
Πάντως το q.q σκίζει σε πωλήσεις ..
Δεν μπορεί να είναι άσχετοι όλοι αυτοί που το αγοράζουν. -
Σίγουρα... όπως επίσης δεν είναι άσχετοι και όσοι ψηφίζουν και για αυτό έχουμε τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σίγουρα... όπως επίσης δεν είναι άσχετοι και όσοι ψηφίζουν και για αυτό έχουμε τις κυβερνήσεις που μας αξίζουν...Στα αμάξια έχεις πολλές επιλογές, στην ψήφο όχι....
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)