-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
To infinity fx50s είναι είναι ο αδερφός.
Ψάχνω να βρω καμια διαφορά και τίποτα. Φτυστά.Πράγματι! Πόσο όμοιο είναι με το QQ μου! (Μεταξύ μας ... η νέα πρόσοψη του QQ μου φερνει λίγο σε κάτι απο Infinity!)
Στα πρώτα 100 χλμ ... έχει νευρο, είναι λίγο σκληρό (ιδίως ο πίσω άξονας), στις στροφές πολύ σταθερό και σχεδόν χωρίς κλίσεις. Σε τιμόνι και φρένα νομίζω αγγίζει το τέλειο. Τα μπροστά καθίσματα με καλή πλευρική στήριξη αν και λίγο σκληρά, απίστευτα χρήσιμο το bluetooth, αποδοτικά τα 6 ηχεία, πρέπει να μάθω τον κλιματισμό γιατί μου θόλωσαν όλα τα τζάμια κάποια στιγμή. Για τα πρώτα 1000 χλμ μου είπαν να πηγαίνω μέχρι 3000 με 3500 στροφές το πολύ και με καλύπτει ως προς ταχύτητες. Δυστυχώς και τα 100 χλμ έγιναν εντος πόλης και μόλις που έφτασα στα 80 χλμ στο ταχύμετρο. Ο κινητήρας ίσα που ακούγεται, σκέφτομαι όμως να του βάλω και την ηχομόνωση κάτω απο το καπό (τα 2λιτρα την έχουν). Το κιβώτιο έχει κοντές σχέσεις αλλά όχι ιδιαίτερα σφιχτή αίσθηση. Εντυπωσιακός σε εμφάνιση ο λεβιές αλλά με όχι καλό 'πιάσιμο'.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...σκέφτομαι όμως να του βάλω και την ηχομόνωση κάτω απο το καπό (τα 2λιτρα την έχουν). ...Τι κακό και αυτό ρε παιδί μου...
Εκεί βρίσκουν και κάνουν 'εκπτώσεις' στον εξοπλισμό;
Το τελευταίο διάστημα όσα καινούρια αυτοκίνητα έχω δει, κανένα δεν έχει μόνωση κάτω από το καπώ...
Σιγά το κόστος που έχει. Αλλά μάλλον το 'κόβουν' γιατί δεν το παίρνει εύκολα είδηση ο υποψήφιος πελάτης.Προτείνω να το βάλεις σύντομα πριν ξεκινήσουν οι βροχές...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...σκέφτομαι όμως να του βάλω και την ηχομόνωση κάτω απο το καπό (τα 2λιτρα την έχουν). ...
Τι κακό και αυτό ρε παιδί μου...
Το τελευταίο διάστημα όσα καινούρια αυτοκίνητα έχω δει, κανένα δεν έχει μόνωση κάτω από το καπώ...
Σιγά το κόστος που έχει. Αλλά μάλλον το 'κόβουν' γιατί δεν το παίρνει εύκολα είδηση ο υποψήφιος πελάτης.Προτείνω να το βάλεις σύντομα πριν ξεκινήσουν οι βροχές...
Ούτε το δικό μου έχει
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ούτε το δικό μου έχειΔεν μπορείς να παραγγείλεις ένα κομμάτι; Έρχεται έτοιμο με τα κλιπάκια και μπαίνει πανεύκολα.
Από δική μου εμπειρία η μόνωση βοηθά πολύ για να μην περνά η θερμότητα στο καπό. Φυσικά βοηθά και στο ηχητικό τομέα, αλλά νομίζω ότι προέχει η θερμοπροστασία του καπό.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Διαβασα το συγκριτικο στους 4Τ duster-qashqai-yeti-asxΑυτο που καταλαβα ειναι οτι το asx σε καμια περιπτωση δε συγκρινεται με qashqai-yeti και το πιο σημαντικο, οτι το qashqai ηταν σε ολες τις επιταχυνσεις-ρεπριζ πιο γρηγορο απο το yeti 1,2TSi.. αναθεωρω λοιπον, γιατι παλιοτερα νομιζα οτι το qashqai ειναι λιγο αργο
μια χαρα
Δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο συγκριτικό στους 4Τ αλλά σε αντίστοιχα (μεταξύ στα 1600άρια QQ και ASX) στο AutoΤρίτη και στο Autobild μου δημιούργησαν την αίσθηση σαν να μην θέλουν να πουν πολλά 'καλά' για το QQ ίσως θέλοντας να ευνοήσουν το ASX ή μάλλον καλύτερα να μην περιγραφουν πλήρως τα υπέρ του QQ. Τονίζουν τον οικονομικό χαρακτήρα και τα ευνοϊκά καυσαέρια του ASX με την αραιή κλιμάκωση του κιβωτίου αντιπαραθέτοντας απλώς ένα ξερό 'σπορτιβ' για το QQ σε επιδόσεις και συμπεριφορά. Στις δε βαθμολογίες -που προσωπικά δεν τις λαμβάνω υπόψη αφού δεν ξέρω ποιο είναι το άριστο αυτοκίνητο που έχει σε όλα 10άρια ή 20άρια- φαίνεται να υπερτερεί το QQ σε βασικούς τομείς οι οποίοι στα κυρίως κείμενα/άρθρα δεν αναλύονται επαρκώς ως προς το QQ. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο το ένα απο το άλλο αλλά εκείνο που έχω καταλάβει εγώ -χωρίς να το λένε όμως αυτοί- είναι ότι διαφέρουν!
Για την σύγκριση δε με το Duster ένα μόνο σχόλιο ... όλοι ψάχνουν να βρουν ανταγωνιστή του. Μέχρι στιγμής συγκρίθηκε με QQ 1,6, Yeti 1,2, ASX 1,6, SX4, Astra, C3 ... σίγουρα θα συγκριθεί με το νέο 2κίνητο Τiguan και αργότερα με το ... Aygo και την Cayenne και όλοι αυτοί φυσικά θα βγούν (αυτονόητο) καλύτεροι απο το ρουμάνικο 2κίνητο και 4κίνητο!
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
...σκέφτομαι όμως να του βάλω και την ηχομόνωση κάτω απο το καπό (τα 2λιτρα την έχουν). ...
Τι κακό και αυτό ρε παιδί μου...
Ούτε το δικό μου έχει
Το Megane μου πριν 10 χρόνια είχε ... και δεν ήταν μόνο για τον θόρυβο (στην ουσία δεν προσφέρει ηχομόνωση με τον θάλαμο των επιβατών) αλλά προστάτευε το καπό απο την μπαταρία αλλά και πολύ σωστά όπως λέει και ο Storm στην θερμοκρασία του κινητήρα προς το καπό.
Ανόητες εκπτώσεις για εμένα! -
Το καπό δεν παθαίνει τπτ από τις θερμοκρασίες. Καλύτερα χωρίς την θερμομόνωση ώστε να αποβάλλει την θερμότητα προς τα έξω το μηχανοστάσιο.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
.....την ηχομόνωση .... -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
.....την ηχομόνωση ....
= κετσές
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
.....την ηχομόνωση ....
= κετσές
Προς τι η και τι είναι ο κετσές ... συνονόματοι?
Καλό ή κακό?Το καπό δεν παθαίνει τπτ από τις θερμοκρασίες. Καλύτερα χωρίς την θερμομόνωση ώστε να αποβάλλει την θερμότητα προς τα έξω το μηχανοστάσιο.
Κάθε χειμώνα στο γκαράζ υπάρχει μια αδέσποτη γάτα που κοιμάται επάνω στο καπό μου και μου αφήνει τρίχες και πατημασιές! Μόνο στο Renault δεν πήγαινε! Μέσα στους λόγους που θέλω το μονωτικό είναι και αυτό. Μάλλον βοηθάει!
-
Α οκ, αυτό είναι έμμεση προστασία.
Κετσές λέγεται το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες αυτές οι θερμοηχομονώσεις.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κετσές λέγεται το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες αυτές οι θερμοηχομονώσεις.
Και τα στρωματα υπνου που εδειχνε ο Ευαγγελατος
Εν τω μεταξυ ειχε και η Laguna τετοιο αλλα απο ενα σημειο και μετα δεν εχει..Προφανως τη σουφρωσαν στο συνεργειο...Οπως σουφρωσαν και το καπακι στο κινητηρα του clio μου, εκεινο το γκρι που γραφει 1.2 16V...
@cosneo, καλοριζικο το καινουριο σου οχημα και μην στεναχωριεσαι γι αυτα τα gadgetakia που σου λειπουν αφου πλεον ουτε η ιδια η renault δεν τα βαζει πλεον...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Και τα στρωματα υπνου που εδειχνε ο Ευαγγελατος ...
Σωστά! (Με την εξήγηση του drdino ... σκεφτόμουν ότι κάπου το έχω ακούσει!)
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!
-
Το συγκεκριμενο καλυμα παντως δεν προσφερει τιποτα στο θεμα ηχομονωση,
ως αναφορα την θερμομονωση αυτο που ειπε ο drdinoΟ χρήστης drdino έγραψε:
Το καπό δεν παθαίνει τπτ από τις θερμοκρασίες. Καλύτερα χωρίς την θερμομόνωση ώστε να αποβάλλει την θερμότητα προς τα έξω το μηχανοστάσιο.ειναι σωστο τουλαχιστον οταν κανει ζεστες, το εχω βαλει και γι' αυτο το λεω,
προσφερει ομως στην οπτικη αναβαθμιση του χωρου του κινητηρα. -
μια διευκρυνιση, το ASX ελεγαν ξεκαθαρα οτι υπολειπεται σε ποιοτητα, οδικη συμπεριφορα και επιδοσεις απο τα qashqai-yeti, αφηνοντας εν τελει να εννοηθει, οτι δεν αξιζει τον κοπο
τα καπακια ειναι επιλογη της αντιπροσωπειας αν θα τα παραγγελνει με, η χωρις.. το δικο μου ηταν απο τα τελευταια clioIII που ηρθαν Ελλαδα με καπακι, και το μονο καλο κατα τη γνωμη μου ειναι οτι λεει πανω τι κινητηρας ειναι
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
μια διευκρυνιση, το ASX ελεγαν ξεκαθαρα οτι υπολειπεται σε ποιοτητα, οδικη συμπεριφορα και επιδοσεις απο τα qashqai-yeti, αφηνοντας εν τελει να εννοηθει, οτι δεν αξιζει τον κοποΚαι από το ASX 1,8 diesel είχαν μεγάλες προσδοκίες και στο τέλος (νομίζω στο Autoτρίτη) ... προτείνουν (έμμεσα) 2λιτρο QQ Diesel παρα τα υψηλά του τέλη.
Γενικά φαίνεται να περίμεναν πολλά απο το ASX που όμως μάλλον δεν τους βγήκαν ή δεν τα βρήκαν. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το καπό δεν παθαίνει τπτ από τις θερμοκρασίες. Καλύτερα χωρίς την θερμομόνωση ώστε να αποβάλλει την θερμότητα προς τα έξω το μηχανοστάσιο.Όχι ότι έχει ιδιαίτερο ρόλο, αλλά δεν συμφωνώ με αυτό που ισχυρίζεσαι.
Την ίδια κουβέντα είχαμε ξανακάνει εδώ, πριν αρκετό καιρό, οπότε βάζω τελεία.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
πως ειναι η οδηγηση του qq σε καθημερινες συνθηκες...εννοω ο ογκος του
Στην πόλη είναι δύσκολο, προτιμώ το 107!!!!! Αλλά σε όλα τα άλλα..... κασκάι !!!!
Σήμερα πρωτομπήκα στο κέντρο απο την μία άκρη ως την άλλη σχεδόν, με μποτιλιάρισμα, έργα μετρό, ψιλόβροχο και πολλά ... ζώα!
Δεν ένιωσα άνετα! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στην πόλη είναι δύσκολο, προτιμώ το 107!!!!! Αλλά σε όλα τα άλλα..... κασκάι !!!!
Σήμερα πρωτομπήκα στο κέντρο απο την μία άκρη ως την άλλη σχεδόν, με μποτιλιάρισμα, έργα μετρό, ψιλόβροχο και πολλά ... ζώα!
Δεν ένιωσα άνετα!Θα το συνηθήσεις Cosneo.Είναι οι πρώτες μέρες.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν ένιωσα άνετα!περίμενες να νιώσεις έχοντας πριν το Splash ?
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)