-
Φαντάζομαι ότι έκανα και εγώ με το Splash κάποια στιγμή. Με λίγο πάνω απο 100χλμ έστριψα ξαφνικά 90 μοίρες και το αμάξι ανέλαβε μόνο του μειώνοντας την ταχύτητα να στρίψει ακριβώς έτσι όπως έπρεπε να στρίψει.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Φαντάζομαι ότι έκανα και εγώ με το Splash κάποια στιγμή. Με λίγο πάνω απο 100χλμ έστριψα ξαφνικά 90 μοίρες και το αμάξι ανέλαβε μόνο του μειώνοντας την ταχύτητα να στρίψει ακριβώς έτσι όπως έπρεπε να στρίψει.Χμ ... ακούγεται επικίνδυνο ή η ιδέα μου είναι;
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Φαντάζομαι ότι έκανα και εγώ με το Splash κάποια στιγμή. Με λίγο πάνω απο 100χλμ έστριψα ξαφνικά 90 μοίρες και το αμάξι ανέλαβε μόνο του μειώνοντας την ταχύτητα να στρίψει ακριβώς έτσι όπως έπρεπε να στρίψει.
Χμ ... ακούγεται επικίνδυνο ή η ιδέα μου είναι;
Θα μπορούσε να είναι αν γινόταν σε δρόμο με άλλα αυτοκίνητα (που δεν είχε) και σε στενό δρόμο με μπαριέρες (που ήταν σε αρκετά φαρδιά διασταυρωση χωρίς μπαριέρες, γκρεμούς και κράσπεδα).
Όπως και να έχει για να ενεργοποιηθεί το ESP σημαίνει ότι και κάτω απο κανονικές συνθήκες κάτι ακραίο ή επικίνδυνο πάει να γίνει. -
Στη γαλλική σελίδα έχει το 1,6 με 117 άλογα και σύστημα stop/start!!! Κάτι μου λέει απο ... Juke ή κάνω λάθος!
Σ' αυτό το ... μακαρόνι: http://www.nissan.fr/#vehicles/crossovers/qashqai/key-figures/PURCHASE_GUIDE,purchase-guide-result?p=c2VsZWN0ZWRpdGVtcz0xJTJDNCUyQzE0JnVybGRhdGE9JTJGRlIlMkZmciUyRnZlaGljbGVzJTJGY3Jvc3NvdmVycyUyRnFhc2hxYWklMkZrZXklMkRmaWd1cmVzJTJGUFVSQ0hBU0UlNUZHVUlERSUyRnJlc3VsdHMlMkUlMkR2aWV3eG1sJTJFeG1sΤο ίδιο είδα και στην γερμανική σελίδα που πλέον ο 1,6 στο QQ αποδίσει 86 KW όσα και στο Juke ενώ παλιότερα είχε 84 KW.
Μήπως πουλάνε εδώ τον 'παλιό' 1,6 και δεν λένε τίποτα για αλλαγές?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στη γαλλική σελίδα έχει το 1,6 με 117 άλογα και σύστημα stop/start!!! Κάτι μου λέει απο ... Juke ή κάνω λάθος!
Σ' αυτό το ... μακαρόνι: http://www.nissan.fr/#vehicles/crossovers/qashqai/key-figures/PURCHASE_GUIDE,purchase-guide-result?p=c2VsZWN0ZWRpdGVtcz0xJTJDNCUyQzE0JnVybGRhdGE9JTJGRlIlMkZmciUyRnZlaGljbGVzJTJGY3Jvc3NvdmVycyUyRnFhc2hxYWklMkZrZXklMkRmaWd1cmVzJTJGUFVSQ0hBU0UlNUZHVUlERSUyRnJlc3VsdHMlMkUlMkR2aWV3eG1sJTJFeG1sΤο ίδιο είδα και στην γερμανική σελίδα που πλέον ο 1,6 στο QQ αποδίσει 86 KW όσα και στο Juke ενώ παλιότερα είχε 84 KW.
Και το στοκ με τους hr16de me τους 115 ιππους τι θα το κανουν καποιος πρεπει να το φαει...ο οναβαθμισμενος hr16de με 117 ιππους καλυτερη ροπη και οικονομια με διπλα μπεκ ψεκασμου σε καθε κυλινδρο κτλ... αξιζει να περιμενεις γιατι ετσι και αλλιως ο 1,6 χρειαζεται στο qq περισσοτερα αλογα και στο λεει αυτο ενας πρωην κατοχος!!
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
... ESP ... σε καποια δοκιμη που έκανα ...
τι εννοείς ότι έκανες δοκιμή στο ESP?
Στο νεο δρομο απο Χαλκιδα προς Εθνικη (ημουν το μοναδικο αυτοκινητο σε πολυ μεγαλη ακτινα, οσο μπορουσα να δω εμπρος και πισω) με βροχη και σχετικα μεγαλη ταχυτητα δοκιμασα να περασω απο λιμνασμενα νερα, βεβαια ημουν προετοιμασμενος, το αυτοκινητο πλαναρισε και ενω ετοιμαζοταν να χασει την πορεια του εκοψε αργα και επανηλθε σταδιακα στην ευθεια, το ξαναδοκιμασα σε πιο στεγνο σημειο αλλα αυτη τη φορα εστριψα πιο αποτομα το τιμονι, παλι προετοιμασμενος, αποτελεσμα ιδιο.
Εκεινο που αρχικα με τρομαξε ειναι η αισθηση οτι το αυτοκινητο εκοβε ταχυτητα και διορθωνε την διευθυνση του χωρις να εχω επεμβει εγω, ημουν ετοιμος για εντελως διαφορετικη συμπεριφορα, μπορω να πω οτι αισθανθηκα και λιγο περιττος. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
... ESP ... σε καποια δοκιμη που έκανα ...
τι εννοείς ότι έκανες δοκιμή στο ESP?
Στο νεο δρομο απο Χαλκιδα προς Εθνικη (ημουν το μοναδικο αυτοκινητο σε πολυ μεγαλη ακτινα, οσο μπορουσα να δω εμπρος και πισω) με βροχη και σχετικα μεγαλη ταχυτητα δοκιμασα να περασω απο λιμνασμενα νερα, βεβαια ημουν προετοιμασμενος, το αυτοκινητο πλαναρισε και ενω ετοιμαζοταν να χασει την πορεια του εκοψε αργα και επανηλθε σταδιακα στην ευθεια, το ξαναδοκιμασα σε πιο στεγνο σημειο αλλα αυτη τη φορα εστριψα πιο αποτομα το τιμονι, παλι προετοιμασμενος, αποτελεσμα ιδιο.
Εκεινο που αρχικα με τρομαξε ειναι η αισθηση οτι το αυτοκινητο εκοβε ταχυτητα και διορθωνε την διευθυνση του χωρις να εχω επεμβει εγω, ημουν ετοιμος για εντελως διαφορετικη συμπεριφορα, μπορω να πω οτι αισθανθηκα και λιγο περιττος.Εμένα μια φορά μου έχει μπεί ESP και ξενέρωσα την ζωή μου.Και μάλιστα σε στροφή με στεγνό δρόμο.Εκεί που ετοιμαζόμουν να αντιδράσω μου έκοψε την χαρά στην μέση παραμελόντας ότι εγώ οδηγάω κι όχι αυτό
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μήπως πουλάνε εδώ τον 'παλιό' 1,6 και δεν λένε τίποτα για αλλαγές?Οχι cosneo, ενα απο τα πρωτα που ειδα ειχε καποιες οπτικες αλλαγες σε σχεση με το πρωτης γενιας, το ιδιο κι σε οσα εχω δει μεχρι τωρα.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Εμένα μια φορά μου έχει μπεί ESP και ξενέρωσα την ζωή μου.Και μάλιστα σε στροφή με στεγνό δρόμο.Εκεί που ετοιμαζόμουν να αντιδράσω μου έκοψε την χαρά στην μέση παραμελόντας ότι εγώ οδηγάω κι όχι αυτόΣτο Qashqai υπαρχει κουμπι που απενεργοποιει το ESP οποτε μπορεις να διασκεδασεις οσο το επιτρεπει το αυτοκινητο, αν και σε καπως ακραιες καταστασεις εχω την εντυπωση οτι μπαινει απο μονο του, δεν ειμαι σιγουρος γιατι οταν εχω τετοια 'ορεξη' φροντιζω να ειμαι παντα μονος μεσα και δεν μπορω να δω τον πινακα ειδικα με τιμονι στριμενο το οποιο κρυβει το σχετικο λαμπακι, θα το ελεγξω ομως τωρα που ηρθε η συζητηση και θα σας πω.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Οχι cosneo, ενα απο τα πρωτα που ειδα ειχε καποιες οπτικες αλλαγες σε σχεση με το πρωτης γενιας, το ιδιο κι σε οσα εχω δει μεχρι τωρα.
Εννοώ τον παλιό κινητήρα 1,6 στο νέο f/l μοντέλο! Δεν ξέρω αν εννοείς οπτικές διαφορές στους κινητήρες.
Μου είπαν ότι και στο f/l υπάρχει αυτός με τα 115. Ο κινητήρας του Juke με τα 117 άλογα ΔΕΝ θα μπει στα 'ελληνικά' Qashqai. Υπάρχει ενημέρωση στους εμπόρους απο τον εισαγωγέα γι΄αυτό το θέμα. Μόνο σε κάποιες χώρες της Ευρώπης υπήρξε εξαρχής στο f/l αυτός με τους 117 λόγω υποχρεωτικών EURO5 προδιαγραφών για την εισαγωγή τους στην τοπική αγορά συγκεκριμένων κρατών! (Δείγμα πολιτισμού? Δείγμα πολιτικής? Δείγμα ... ευρωπαικής χώρας!
Για το τέλος ... παραγγέλθηκε το 1,6 και σε λίγες μέρες θα το χαίρομαι!
Ο αρ. πλαισίου που κλείστηκε στα κομπιούτερ τους δείχνει εισαγωγή στην Ελλάδα ... με το τελευταίο καραβι πριν λίγες μέρες! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...Για το τέλος ... παραγγέλθηκε το 1,6 και σε λίγες μέρες θα το χαίρομαι!
Ο αρ. πλαισίου που κλείστηκε στα κομπιούτερ τους δείχνει εισαγωγή στην Ελλάδα ... με το τελευταίο καραβι πριν λίγες μέρες!Άντε, με το καλό να το δεχτείς και ... προφανώς θα περιμένουμε πλήρες review!
-
Καλορίζικο Cosneo .Καλως ήρθες στο Group Renault .Πολλά καλά απροβλημάτιστα ασφαλή και αξιόπιστα χιλιόμετρα σου εύχομαι.Να είσαι καλά να το χαρείς.
-
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο.
Στο 'Group Renault' είμαι ... απο το 1991 -πριν καν η ίδια η Renault σκεφτεί την αυνεργασία με την Nissan!
Με Sunny, Primera, Megane coupe που ήρθαν και έφυγαν και 2 Micra και τώρα το QQ εν ενεργεία!
Ας βάλω και 2 καλοκαιρινά (μηνιαία κατοχή) ενοικιαζόμενα Twingo που έχω περάσει υπέροχες στιγμές. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ και τους δύο.Στο 'Group Renault' είμαι ... απο το 1991 -πριν καν η ίδια η Renault σκεφτεί την αυνεργασία με την Nissan!
Με Sunny, Primera, Megane coupe που ήρθαν και έφυγαν και 2 Micra και τώρα το QQ εν ενεργεία!
Ας βάλω και 2 καλοκαιρινά (μηνιαία κατοχή) ενοικιαζόμενα Twingo που έχω περάσει υπέροχες στιγμές.Δεν το ήξερα αυτό.
-
καλοριζικο και καλοταξιδο cosneo..!
-
Καλοριζικο Cosneo!!! Την Acenta πηρες τελικα?? Επισης αν καταλαβα απο την αλλαγη στο avatar σου, θα δωσεις το Splash???
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Καλοριζικο Cosneo!!! Την Acenta πηρες τελικα?? Επισης αν καταλαβα απο την αλλαγη στο avatar σου, θα δωσεις το Splash???Ευχαριστώ πολύ! Το ESP αρχική μου προυπόθεση και το βασικό δεν το διέθετε. Οπότε ... γεροί να είμαστε αλλά κάτι παραπάνω το δώσαμε! Το Splash (δυστυχώς γιατί θα μου λείψει) θα φύγει σε λίγες μέρες για την γυναίκα ενός γνωστού.
καλοριζικο και καλοταξιδο cosneo..!
Σ' ευχαριστώ πολύ rafi!
-
Καλορίζικο φίλε cosneo !!!
Τελικά δεν έμελλε να αγοράσουμε το ίδο αυτ/το...
Να σαι καλά να το χαίρεσαι και γερός δυνατός να το ευχαριστηθείς !! -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Καλορίζικο φίλε cosneo !!!
Τελικά δεν έμελλε να αγοράσουμε το ίδο αυτ/το...
Να σαι καλά να το χαίρεσαι και γερός δυνατός να το ευχαριστηθείς !!Ευχαριστώ Γιάννη!
Δυστυχώς ... ναι! Δεν έμελλε! Το μεν Scout αν και το ήθελα πολύ δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στο γκαράζ μου. Μακρύ ... πολύ μακρύ! Το δε Yeti έβγαινε ακριβό έτσι όπως το ήθελα (δεν θα έδινα παραπάνω γι' αυτό απο το Scout) και ξέφευγε! Το μόνο που με κρατούσε ήταν το DS4 αλλά ... υπομονή μέχρι την άνοιξη του 2011 δεν υπήρχε.
Πολύ καλές και οι δύο επιλογές μας και να τα χαρούμε! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
...
Για το τέλος ... παραγγέλθηκε το 1,6 και σε λίγες μέρες θα το χαίρομαι!
Ο αρ. πλαισίου που κλείστηκε στα κομπιούτερ τους δείχνει εισαγωγή στην Ελλάδα ... με το τελευταίο καραβι πριν λίγες μέρες!Καλοτάξιδο να είναι και με το καλό να το παραλάβεις...
Θα αγόραζες αυτοκίνητο; Δεν το είχα πάρει είδηση... Νόμιζα ότι είχες κάποιο καινούριο...
Και πήρες το Qashqai... Ούτε αυτό το περίμενα... Περίμενα να πάρεις κάτι με turbo και κάπως ποιο μαζεμένο...
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)