-
Μηπως τον Σεπετεμβριο θα ερθει η αναβαθμισμενη εκδοση του 1.6 HRDE με 117 ιππους (αντιστοιχος του juke)και ισως καποια ανακοινωση για turbo λεω μηπως.....
-
ομίζω σε είχα ξαναρωτήσει αλλά δεν καταλαβαίνω πρακτικά τι διαφορά θα έχει ο κινητήρας αυτός με τον υπάρχων...
Όσον αφορά το τούρμπο , καλοδεχούμενο.... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Y.Γ
Άκουσες την προσφορά που έβγαλε η Νισσάν με τις επιταγές (εκπτώσεις)
Για το Q.q η προσφορά φτάνει τα 2.300 € (1300 € της ήδη υπάρχουσας + 1.000 € της προωθησης που έχει τώρα) και όλα αυτά για αγορά με΄χρι τον Σεπτέμβριο...Καλή προσφορά μου ακούγεται!
Αν η 1,6 ActionPlus με το Esp + τα πάγια βγαίνει με τις εκπτώσεις λιγότερο ή κοντά στα 20.000€ αξίζει πολύ.
Τον Ιούλιο έχουμε και αυξηση στο ΦΠΑ ... -
Ο χρήστης qash70 έγραψε:
Μηπως τον Σεπετεμβριο θα ερθει η αναβαθμισμενη εκδοση του 1.6 HRDE με 117 ιππους (αντιστοιχος του juke)και ισως καποια ανακοινωση για turbo λεω μηπως.....117 ιππους εχει το QQ facelift που κυκλοφορει τωρα,
turbo μαλλον στο νεο μοντελο του 2012. -
εγώ νομίζω ότι ο κινητήρας του q.q (έχοντας κάνει τεστ το προηγούμενο ) , κινεί ικανοποιητικά το αμάξωμα.
Εντάξει , καμμιά 20 αριά ιπποι παραπάνω καλύτερα θα ήταν , αλλά αν μπούμε σε αυτή τη λογική...
Το μοναδικό του μείον νομίζω είναι στις ψηλές ταχύτητες , ο λίγο αυξημένος θόρυβος του κινητήρα (ελλείψη 6ης ταχύητας) , δεν ξέρω αν το βελτιώσαν με ηχομόνωση καλύτερη...
Εγώ στο Almera N16 1500κ.ε που έχω με τους 90 ίππους κινεί μια χαρά το αμάξι , μην τρελαθούμε και ξαφνικά οι 118 ίπποι του q.q μας φαίνονται λίγοι...
Και θα το ξαναπώ έχοντας κάνει και τεστ το Μαζντα 6 στην 1.8 έκδοση. Μου φάνηκε πολύ πιο πρόθυμος ο κινητήρας του q.q Μπορεί να φταίει η κλιμάκωση του κιβωτίου , δεν ξέρω απλά το βάζω σαν θέμα..δες τις ρεπριζ απο τα δυο αυτοκινητα και θα καταλαβεις πολλα,γιατι τεστ μεσα στην κινηση δεν βγαζει ασφαλη συμπερασματα.......
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Μηπως τον Σεπετεμβριο θα ερθει η αναβαθμισμενη εκδοση του 1.6 HRDE με 117 ιππους (αντιστοιχος του juke)και ισως καποια ανακοινωση για turbo λεω μηπως.....
117 ιππους εχει το QQ facelift που κυκλοφορει τωρα,
turbo μαλλον στο νεο μοντελο του 2012.Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω 115 εχει το f/l και δεν μιλαμε για δυναμομετρημενους ανεπισημους αλλα αυτα που δινει η ιδια η nissan http://www.nissanpress.co.uk/press_site ... _specs.pdf και για την f/l .Πουθενα δεν εχει αναφερθει στην παρουσιαση του f/l οτι εχει παραπανω ιππους!
-
Πάντως για το θέμα του τούρμπο κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα το βάλει η Νισσάν στο q.q
Ρόλο πιστεύω θα παίξουν και οι επιδόσεις του Juxe , το οποίο μεταξύ μας το θεωρώ τραγικό.. -
Ρόλο πιστεύω θα παίξουν και οι επιδόσεις του Juxe , το οποίο μεταξύ μας το θεωρώ τραγικό..
Τραγικο?
-
Ο χρήστης qash70 έγραψε:
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω 115 εχει το f/l και δεν μιλαμε για δυναμομετρημενους ανεπισημους αλλα αυτα που δινει η ιδια η nissan http://www.nissanpress.co.uk/press_site ... _specs.pdf και για την f/l .Πουθενα δεν εχει αναφερθει στην παρουσιαση του f/l οτι εχει παραπανω ιππους!Καλα κανεις και διαφωνεις γιατι εχεις δικιο, εκανα λαθος, 115 ιππους αναφερουν επισημα,
παρασυρθηκα απο αυτα που ακουσα τις τελευταιες μερες απο δυο εκθεσεις που πηγα να το δοκιμασω. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
117 ιππους εχει το QQ facelift που κυκλοφορει τωρα,Και το QQ 1,6 και το Tiida 1,6 και το Juke 1,6 κινούνται απο τον ίδιο κινητήρα HR16DE.
117 άλογα αποδίδει στο Tiida 1,6 σύμφωνα με κάποια έντυπα. Τα ίδια θα έχει και το Juke 1,6
Μηχανικά το QQ f/l δεν έχει καμία διαφορά σε σχέση με το προf/l. -
Μπορεί κάποιος κάτοχος (ή γνώστης) δικίνητου QQ να προσδιορίσει γραπτώς -όσο είναι δυνατόν- τις off road δυνατότητες και τα όρια του?
Ορεινό σχετικά βατό χωματόδρομο, χωμάτινο μονοπάτι με κλίση, λάσπη κλπ?
(Το σκεπτικό μου είναι με τα 'απλησίαστα' και άνευ ουσιαστικής αξίας πλέον 2λιτρα τετρακίνητα κατα πόσο ένα υπερυψωμένο 2κίνητο 1600άρη (τύπου SX4, Caliber, QQ κλπ) μπορεί να καλύψει κάποιες επιπλέον αναγκες πέρα απο την άσφαλτο και τα πεζοδρόμια). -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μπορεί κάποιος κάτοχος (ή γνώστης) δικίνητου QQ να προσδιορίσει γραπτώς -όσο είναι δυνατόν- τις off road δυνατότητες και τα όρια του?
(Το σκεπτικό μου είναι με τα 'απλησίαστα' και άνευ ουσιαστικής αξίας πλέον 2λιτρα τετρακίνητα κατα πόσο ένα υπερυψωμένο 2κίνητο 1600άρη (τύπου SX4, Caliber, QQ κλπ) μπορεί να καλύψει κάποιες επιπλέον αναγκες πέρα απο την άσφαλτο και τα πεζοδρόμια).Off road δυνατοτητες απλα δεν υπαρχουν, εκτος αν θελουμε να κοροιδευουμε τον εαυτο μας. Η διαφορα είναι οτι αν περασεις απο κανενα κατσικοδρομο με κοτρωνες, δεν θα βρεις. Κατι ειναι κι αυτο θα μου πεις. Αν φορας ελαστικα 80-20 και οχι ασφαλτινα μπορει να εχεις και μια στοιχειωδως καλυτερη συμπεριφορα. Ορεινους βατους χωματοδρομους τους περναει και το γκολφ. Το qq μπορει να περασει και απο ενα ελαφρως δυσκολοτερο κομματι. Αλλα λασπες (πραγματικες, οχι λασπουλες), αμμους, χιονια, μεγαλες κλισεις κλπ, ξεχνα τα. Το αυτο ισχυει και για το 3008. Αν θελετε λασπες νερα και περιπετειες παρτε αλλα αυτοκινητα, μην σας παραμυθιαζουν οι μαρκετιστες. Υπαρχουν λογοι για τα QQ, 3008 κλπ, αλλα δεν ειναι οι off road δυνατοτητες.
δες τις ρεπριζ απο τα δυο αυτοκινητα και θα καταλαβεις πολλα,γιατι τεστ μεσα στην κινηση δεν βγαζει ασφαλη συμπερασματα.......
QQ
60-100 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 10,2
80-120 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 15,8Εχει το 6 καλυτερες;
-
παραπάνω που ανέφερα για το Juxe ότι είναι τραγικό , εννοούσα από πλευράς εμφάνισης (και όχι για κινητήρα κ.λ.π)
Όσον αφορά για το q.q θα ήθελα μία 6η σχέση στο κιβώτιο , η οποία όμως νέα κλιμάκωση του κιβωτίου να μην επηρέαζε τις ρεπρίζ του αυτ/του...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
(Το σκεπτικό μου είναι με τα 'απλησίαστα' και άνευ ουσιαστικής αξίας πλέον 2λιτρα τετρακίνητα κατα πόσο ένα υπερυψωμένο 2κίνητο 1600άρη (τύπου SX4, Caliber, QQ κλπ) μπορεί να καλύψει κάποιες επιπλέον αναγκες πέρα απο την άσφαλτο και τα πεζοδρόμια).Οι διαφορές σε σχέση με ένα 'απλό' επιβατικό είναι κατα την γνώμη μου οι εξής:
- Αυξημένο ύψος που σημαίνει οτι περνάς πιο εύκολα λακούβες, χαντάκια, πέτρες κλπ.
Επίσης σε αγνώστου βάθους - διαμόρφωσης λασπολακούβες αρκετού μήκους (ή σε ανεμοσούρια χιονιού) έχεις την άνεση να περάσεις με πιο πολλή φόρα μη φοβούμενος οτι θα βρεί κάτω. - Ελαφρά πιο μεγάλη διαδρομή ανάρτησης σε σχέση με κάποιο συμβατικό, που σημαίνει ότι σε κρέμασμα τροχού που 1-2 πόντοι μπορεί να κάνουν την διαφορά, έχεις κέρδος. Επίσης η πιο μεγάλη διαδρομή δίνει και κάποια πιο σχετική άνεση σε χωματόδρομο.
Για τις περιπτώσεις που αναφέρεις δηλ. (Ορεινό σχετικά βατό χωματόδρομο, χωμάτινο μονοπάτι με κλίση, λάσπη κλπ?) η διαφορά οφείλεται κατα βάση στην δυνατότητα της 'φόρας' που σου δίνει το αυξημένο ύψος, όχι στην μετάδοση (η οποία είναι όμως λίιγο πιο κοντή απο το μέσο επιβατικό και αυτό βοηθάει επίσης).
Ελπίζω να βοήθησα (αν και εγώ έχω το 4κίνητο!)
- Αυξημένο ύψος που σημαίνει οτι περνάς πιο εύκολα λακούβες, χαντάκια, πέτρες κλπ.
-
QQ
60-100 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 10,2
80-120 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 15,8Εχει το 6 καλυτερες;[/quote]
σκεψου οτι το 6αρι στα 120χλμ με 5η εχει μολις 3000rpm και τι γινεται πραγματικα πιο πανω.......
αληθεια ποιος βαζει στα 80χλμ 5η; -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
(Το σκεπτικό μου είναι με τα 'απλησίαστα' και άνευ ουσιαστικής αξίας πλέον 2λιτρα τετρακίνητα κατα πόσο ένα υπερυψωμένο 2κίνητο 1600άρη (τύπου SX4, Caliber, QQ κλπ) μπορεί να καλύψει κάποιες επιπλέον αναγκες πέρα απο την άσφαλτο και τα πεζοδρόμια).παρεπιπτωντος, το sx4 ειναι τετρακινητο! εκτος και αν συζηταμε για το δικινητο, οποτε και παμε σε 3-4 χιλιαρικα πιο κατω στην τιμη επομενως και σε αλλη κατηγορια αυτοκινητου. κακα τα ψεμματα το sx4 εχει απαιχτο πλεονεκτημα λογω τετρακινησης η οποια βεβαια θα εκτιμηθει σε σπανιες περιπτωσεις. αυτες οι περιπτωσεις ομως μπορει και να ειναι καθοριστικες ως προς την 'εκβαση' καποιου αποτελεσματος οπως για λιγα μετρα χιονιου να πρεπει να βαλεις αλυσιδες ή να κολλησει απο εκει που δεν το περιμενεις σε καποια αμμουδια οπου πλησιασες αρκετα λογω του αυξημενου υψους που τοσο καμαρωνεις. περι ορεξεως (και αναγκων προσθετω) κολοκυθοπιτα. εξαλλου οι πινακες πωλησεων δειχνουν την αληθεια.
sorry για το ψιλο-off topic. -
Πάντως είναι από τις λίγες φορές που ένα μοντέλο f/l είναι πραγματικά πιο όμορφο από τον προκάτοχο του.
όσον αφορά για τους κινητήρες , η Νισσάν βλέποντας τις πωλήσεις του Q.Q πανευρωπαικά δεν νομίζω να θέλει να αλλάξει την πετιχημένη συνταγή , αλλάζοντας κινητήρες (tourbo) κ.λ.π
Σου λέει , όποιος θέλει τούρμπο ας πάρει το Juxe. (λέω εγώ τώρα.. ) -
Επειδή είναι καινούριο, δε το βάζω ακόμα σε χωματόδρομο!!!!!
Πάντως πιστεύω ότι εκεί που πήγαινα με το τέριος μπορώ να πάω άνετα και με το κασκάι!!!!
Εξάλλου .... δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε στην Ελλάδα ένα θηριώδες τετρακίνητο, όποιος πάει σε σκληροτράχηλα βουνά και πίστες για 4χ4 φυσικό και επόμενο είναι να πάρει 4χ4, για τους υπόλοιπους που δε θέλουμε και πάρα πολά το κασκάι είναι υπεραρκετό!!!!!
Επίσης καλό θα είναι και ένα τούρμπο κασκάι αλλά //// σε καμιά 10αριά χρόνια, μετά την κρίση!!!!! -
Ποια έκδοση πήρες? Μήπως αυτή με το Nissan Connect?
-
Ποια έκδοση πήρες?Την απλή μωρέ , που.... τα έχει όλα και μου έκαναν δώρο ζάντες 16'αρες, σκαλοπάτια, συναγερμό , πατάκια , πυροσβεστήρα , τρίγωνο και φαρμακείο!!!! Οι άλλες εκδόσεις καλές... αλλά .... τζάμπα λεφτά.... κλίμα, προβολείς ομίχλης, υαλοκαθαριστήρες να δουλεύουν αυτόματα με την βροχή, τα φώτα να ανάβουν αυτόματα, οι 17άρες ή 18άρες ζάντες κ.λ.π καλά.... αλλά..... δε τα χρειάζομαι!!!!!! Λεπτομέρειες....... Ενδεικτικά να σου πω ότι εδώ (Σάμο) το αιρ κοντίσιον στα 13 χρόνια που είχα το τέριος το άναψα 3-4 φορές, η δε σύζυγος με το 107 δε το έχει ανάψει ποτέ!!!! Οπότε το κλίμα.........
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)