-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Και τελειωνοντας ενα μικρο προσωπικο σχολιο για το diesel.Αν δεν ηταν το θεμα της οικονομιας, θα πηγαινα δαγκωτα στην βενζινη.Αλλη φαση σε ολα.Όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί που ρωτάω λένε το ίδιο...
Θα έχει ενδιαφέρον η βερσιόν 1.6 βενζίνης με τα 163 άλογα το φθινόπωρο... -
Σχετικα με την καταναλωση αυτο που εχω διαπιστωσει εγω απο περιπου 3000 χλμ με το scross ,ειναι οτι οταν κινησε σε ανοικτο δρομο ως 120-125 χμλ και με ως 2200 στρ , η οποια ειναι μια νορμαλ ταχυτητα για περιφεριακους , εθνικες κλπ η καταναλωση στα ντιζελ τα πιο οικονομικα αυτης της κατηγοριας μπορει να πεσει ως και 4.5 λτ. Οταν θα κινηθεις ομως σε βαρια κινηση με πολλα σταματα ξεκινα δυσκολα μενεις κατω απο 6.5 , στα πιο οικονομικα παλι. Στα οχι τοσο οικονομικα τα αντιστοιχα νουμερα ειναι 5.5-6 εκτος και 7.5 εντος.
-
Πάντως, σύμφωνα με αυτό το άρθρο (οι οποίοι γενικά από όλα όσα έχω διαβάσει μου φαίνονται ιδιαίτερα αξιόπιστοι...)
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... ci-cvt-2wd
στο Nissan η κατανάλωση είναι στο 6,8 για το χειροκίνητο και στο 8 για το αυτόματο...
Με βάση όσα είδα κι εγώ σε τεστ που έκανα μάλλον από 6 και πάνω πρέπει να κυμαίνεται με φυσιολογική προς μη οικονομική οδήγηση...Προφανώς, εάν βγεις εθνική και πας με 100-120 ή ακόμη καλύτερα εάν κάνεις τα περισσότερα χλμ σε δρόμους επαρχιακούς με 90 χλμ/ώρα (όπως κάνω εγώ) η κατανάλωση θα πέφτει σίγουρα κάτω από 6...ίσως κι αρκετά... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Με βάση όσα είδα κι εγώ σε τεστ που έκανα μάλλον από 6 και πάνω πρέπει να κυμαίνεται με φυσιολογική προς μη οικονομική οδήγηση...Προφανώς, εάν βγεις εθνική και πας με 100-120 ή ακόμη καλύτερα εάν κάνεις τα περισσότερα χλμ σε δρόμους επαρχιακούς με 90 χλμ/ώρα (όπως κάνω εγώ) η κατανάλωση θα πέφτει σίγουρα κάτω από 6...ίσως κι αρκετά...
Εχοντας διανυσει πανω απο 400 χλμ, επιβεβαιωνω τα παραπανω.Μεσα στην πολη, με πολυ κινηση πας απο 6.2 με 7.5, αναλογα την οδηγηση.
Αυτος αλλαζει τελειως ομως σε ανοιχτο δρομο και στην ταχυτυτα που ειπε κι ο φιλος, δηλαδη στα 100-120. Εκει ειδα μεχρι και 4,8. Οποτε μικτα , με 80-20, κινηση-ανοικτος δρομος, εχεις περιπου 6,8. Το οποιο ειναι για μενα μια χαρα, για ενα οχι και ελαφρυ, οικογενειακο αυτοκινητο -
By the way, εχω να σημειωσω και δυο μικρα bugs/προβληματα που εχω ανακαλυψει.Γιατι πρεπει νομιζω να τα λεμε ολα, κι οχι μονο τα θετικα.
α.Την προηγουμενη εβδομαδα, ξαφνικα το radio-CD, κολλησε, το εσβησα, κι απο εκει και περα δεν ξανανοιξε. Η οθονη κι ολοι οι διακοπτες γυρω απο αυτην ηταν νεκροι. Ανοιγοκλεισα και την μηχανη μερικες φορες, αλλα τιποτα Πηρα την αντιπροσωπεια, και μου ειπαν να περασω αμεσως.Δεν μπορουσα γιατι πηγαινα στην δουλεια μου, οποτε μου κανονισαν να παω πρωτο ραντεβου την επομενη.Δεν εχω παραπονο, και αμεσοι ηταν και ευγενεστατοι. Μετα την δουλεια (μετα απο 9 ωρες περιπου) το προβλημα δεν υπηρχε.Ουτε μπορεσα να το κανω reproduce, οποτε και δεν το πηγα, γιατι κατα πασα πιθανοτητα, δεν θα ειχα και τιποτα οι ανθρωποι να δουν, αφου επαιζε.
β.Το δευτερο bug, ειναι οτι εχω παρατηρησει οτι παιζοντας με τους αεραγωγους του air condition, ο αεραγωγος για ροη αερα κατω απο το καθισμα, ενω παντα ανοιγει οταν τον ανοιγεις, δεν κλεινει παντα, οταν τον απενεργοποιεις, και χρειαζεται να το κανεις αρκετες φορες.
Οφειλω να πω οτι τα παραπανω λιγο φρεναραν τον ενθουσιασμο μου. Απο εκει και περα, θα περιμενω κανα μηνα, να δω αν θα μαζευτει και κατι αλλο ( το οποιο και απευχομαι ), θα τα συγκεντρωσω και θα τους το παω!
Για να προλαβω πιθανες ερωτησεις, προκειται για το Εnergy, το οποιο εχει απλο radio-cd-mp3(οχι connect), και air condition (οχι clima) -
Από σήμερα και εγώ μπαίνω επίσημα στο κλαμπ των QQ μιας και έκλεισα το 1.5 tekna dci με παραλαβή μέσα Σεπτεμβρίου !
Μετά από μεγάλο ψάξιμο σε αντιπροσωπείες κτλ βρήκα μία πάρα πολύ καλή προσφορά, με πολλά καλούδια ως δώρο (συναγερμό, πατάκια, σετ κοκ, φιμέ τζάμια, full chrome pack) και με 30% έκπτωση σε αξεσουάρ που ήθελα να προσθέσω. Από Σεπτέμβριο θα έχετε και το δικό μου review ! -
Ο χρήστης athens_gps έγραψε:
Από σήμερα και εγώ μπαίνω επίσημα στο κλαμπ των QQ μιας και έκλεισα το 1.5 tekna dci με παραλαβή μέσα Σεπτεμβρίου !
Μετά από μεγάλο ψάξιμο σε αντιπροσωπείες κτλ βρήκα μία πάρα πολύ καλή προσφορά, με πολλά καλούδια ως δώρο (συναγερμό, πατάκια, σετ κοκ, φιμέ τζάμια, full chrome pack) και με 30% έκπτωση σε αξεσουάρ που ήθελα να προσθέσω. Από Σεπτέμβριο θα έχετε και το δικό μου review !Καλοταξιδο! Το μέσα Σεπτέμβρη λόγω tekna?
-
Ευχαριστώ πολύ!!
Ναι μου είπαν πως δεν έχουν tekna διαθέσιμη λογω έκδοσης κυρίως μιας και οι περισσότεροι πάνε σε 1.2 ή 1.5 έως accenta premium. tekna δεν έχουν πολλά λόγω κόστους. Αν και στην αρχή είχα τις επιφυλάξεις μου για το αν αξίζει ως έκδοση (σε σχέση με accenta premium) είπα να το ρισκάρω! -
Καλα η tekna εχει τα παντα ολα ! Τι αλλο να ζητήσεις?!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Καλα η tekna εχει τα παντα ολα ! Τι αλλο να ζητήσεις?!Μηχανική 'ανωτερότητα' και επιδόσεις ίσως αντί για ψυγείο με βρύση για κρύο νερό και θήκη για πολυμίξερ στα πίσω καθίσματα ...
Υπερεξοπλισμό σε μοντέλα 'βάσης' ...Τις 19αρες ρόδες σκέφτομαι στα 1,2 ή 1,5!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλα η tekna εχει τα παντα ολα ! Τι αλλο να ζητήσεις?!
Μηχανική 'ανωτερότητα' και επιδόσεις ίσως αντί για ψυγείο με βρύση για κρύο νερό και θήκη για πολυμίξερ στα πίσω καθίσματα ...
Υπερεξοπλισμό σε μοντέλα 'βάσης' ...Τις 19αρες ρόδες σκέφτομαι στα 1,2 ή 1,5!
Καλα δεν το συζητώ οι 19ερες ρόδες ειναι τρελό κουστούμι στην αλλαγη. Αλλα φαντάζομαι εν έτη 2014 δεν υπαρχει αγοραστής που δεν γνωριζει οτι για την αλλαγη 4αδας θέλεις ενα χιλιαρικο χαλαρα...
-
Καλά αυτό εννοείται ότι στις 19άρες θα χρειαστώ κανά 800 για bridgestone αλλά μου έκαναν και προσφορά 25% για service, αλλαγές κτλ άρα θα μου πάνε 600 not bad πάντως μου έκαναν αρκετά έξτρα και παροχές που δεν το περίμενα (αγορά τοις μετρητοις δεν ξέρω αν αυτό μέτρησε)!
-
Πριν φτάσουμε στο κόστος αντικατάστασης των ελαστικών αναφερόμουν στην ανάγκη 105ΗΡ να κινούνται με 19άρες!
Και κατά πόσο απαραίτητη είναι η κορυφαία έκδοση στο 1,5 από ένα βασικό 1,6 που πιθανολογώ να είναι στα ίδια λεφτά ή ίσως και φτηνότερο με κέρδος βέβαια τις επιδόσεις που σε ένα τέτοιο αμάξι μπορεί να είναι και απαραίτητες.
Περι ορέξεως βέβαια και καλοτάξιδο να είναι, αλλά θεωρώ κάκιστη επιλογή το 1,5 Techna. Και για το μέλλον, κανένα επιπλέον κέρδος σε μεταπώληση σε σχέση με ένα λιγοτερο εξοπλισμένο 1,5
-
Το θέμα είναι πως έκανα τεστ και τις τρεις εκδόσεις και ανάμεσα στις diesel δεν παρατήρησα μεγάλη διαφορά! Εξάλλου ειναι και τι οδήγηση κανει ο καθένας! Εγώ παλιά είχα ένα audi a3 και δεν θεωρώ πως ήμουν του γκαζιου!
Προτίμησα να δώσω 26800 και να πάρω την tekna παρά την 1.6 αλλα accenta prenium. Εύχομαι να μην έκανα βλακεία θα δείξει η νεκροψία χαχαχαχ -
Τίποτα δεν θα δείξει η νεκροψία. Πήρες ένα πολύ καλό αυτοκίνητο!
Ελπίζω ΟΧΙ άσπρο μόνο!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
το ink blue πήρα ! μόλις το είδα στην έκθεση τρελάθηκα ! είναι και διαφορετικό μιας και το βγάζουν πρώτη φορά και δεν θα μοιάζει με τα άλλα ! ειδικά με το chrome pack (μπροστά στη μάσκα, στα πλάγια και στο πίσω μέρος) που μου έβαλαν, ταιριάζει άψογα !
Πάντως φίλους που ρώτησα (κάποιοι δουλεύουν σε συνεργείο), οι περισσότεροι, είπαν να πάω στον 1.5 διότι είναι ικανός για το αμάξωμα και δεν θα έχω θέμα. Επίσης δεν έχει τέλη (για φέτος δηλαδή lol) και θα είμαι πιο safe αν κάνουν καμιά λαμογιά και βάλουν φόρο πολυτελείας στα 1.6 (παρατραβηγμένο αλλά το λένε στις ειδήσεις).
Γενικά από μηχανολογικά δεν σκαμπάζω και πολλά! αλλά και κάποια reviews (πχ carbuyer) έκλειναν προς τον 1.5 λόγω μειωμένου θορύβου, κινητήρα κ.α. Μακάρι να μου βγει καλό και να μην το μετανοιώσω πραγματικά. Εδώ να φανταστείς έλεγα στους πωλητές (γύρισα 4-5 αντιπροσωπείες) «πες μου ποια έκδοση να πάρω ! 1.5 ή 1.6 ; ε και μου έλεγαν πάρε τον 1.5 θα μείνεις ευχαριστημένος.» Τι στο καλό να πουλήσουν δεν θέλουν;! -
Ο χρήστης athens_gps έγραψε:
Καλά αυτό εννοείται ότι στις 19άρες θα χρειαστώ κανά 800 για bridgestone αλλά μου έκαναν και προσφορά 25% για service, αλλαγές κτλ άρα θα μου πάνε 600 not bad πάντως μου έκαναν αρκετά έξτρα και παροχές που δεν το περίμενα (αγορά τοις μετρητοις δεν ξέρω αν αυτό μέτρησε)!Δηλ. σου είπαν ότι θα έχεις έκπτωση και στα λάστιχα όταν χρειαστεί αλλαγή τους...?
-
Ναι τους ρώτησα συγκεκριμένα για τα λάστιχα και μου είπαν πως ισχύει για οτιδήποτε κάνω σε αυτούς (από service έως αλλαγές σε λάστιχα, αμορτισέρ κ.α.).
-
Και εμενα μου φαινεται λιγο κουλο 25% εκπτωση σε μια ηδη πολυ καλη τιμη φαντάζομαι τα 800 ευρω για 19αρια λαστιχα επώνυμα ειναι χωμα , δλδ 600 δλδ 150 ευρω 19αρι λαστιχο ειναι απιστευτα τζαμπα για να είναι πραγματικο...
-
τι να σας πω από λάστιχα και μηχανολογικά δεν σκαμπάζω και πολλά ! ότι μου είπαν σας λέω.. παντως 2 αντιπροσωπείες μου είπαν πως αυτή την περίδοο έχουν προσφορά 19άρι λάστιχο dunlop με 800 και 850 τα bridgestone (τώρα τσέκαρα τα χαρτιά που το έιχα γράψει. Νόμιζα 800 τα bridgestone). Τώρα τα dunlop πρώτη φορά τα ακούω εάν είναι καλά δεν ξέρω ! Στα 800 τα έχει και μία αλυσίδα ελαστικών στην αττική εάν ενδιαφέρεται κάποιος.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)