-
Μακριά από το 19άρι. Ότι και να σου πουν για να το πάρεις. Αν κοιτάξεις ενδεικτικά τιμές στο elastika-online.gr, το dunlop έχει 264€ το τεμάχιο. Αντίστοιχα σε 215/60 17 που φοράει η άλλη έκδοση έχει 144€ το ένα. Αυτές είναι τιμές καταλόγου. Αν αγοράσεις 4άδα συνήθως κάνουν ένα 20% έκπτωση οπότε τα 19άρια τα βρίσκεις με 850€. Αν όμως χρειαστείς 1 μόνο, εκεί δεν έχει έκπτωση. Και μιλάω εκ πείρας, καθώς όταν χρησιμοποιούσα πολύ χαμηλό προφίλ ελαστικών μου είχε τύχει να σκιστεί χωρίς να παίρνει επισκευή, και τότε το πλήρωσα όσο δίνουν το τεμάχιο. Σκέψου μόνο πως το 17άρι θα σου κοστίζει γύρω στα 460 για να τα αλλάξεις όλα, ενώ το αυτοκίνητο θα είναι σαφώς πιο άνετο συν το ότι θα έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες να σκίσεις κανένα λάστιχο.
-
Και για ποιο λόγο βάζουν 19άρες στην tekna αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σκιστούν; Ας άφηναν τις 17άρες!
-
Η πιθανότητα να σκιστούν είναι μεγαλύτερη εδώ που έχουμε χάλια δρόμους. Δεν σχεδιάζεται το αμάξι με γνώμονα τις συνθήκες της Ελλάδας, αλλά παγκόσμια.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Η πιθανότητα να σκιστούν είναι μεγαλύτερη εδώ που έχουμε χάλια δρόμους. Δεν σχεδιάζεται το αμάξι με γνώμονα τις συνθήκες της Ελλάδας, αλλά παγκόσμια.Συμφωνοι, αλλα και 19αρες σε μικρομεσαιο κροσοβερ ειναι πολυ. Μαλλον για λογους εντυπωσιασμου το κανουν.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Η πιθανότητα να σκιστούν είναι μεγαλύτερη εδώ που έχουμε χάλια δρόμους. Δεν σχεδιάζεται το αμάξι με γνώμονα τις συνθήκες της Ελλάδας, αλλά παγκόσμια.
Συμφωνοι, αλλα και 19αρες σε μικρομεσαιο κροσοβερ ειναι πολυ. Μαλλον για λογους εντυπωσιασμου το κανουν.
Εχουν βάλει κόντρα με την οπελ για το ποιος την εχει μεγαλύτερη.... τη ζαντα.
-
Αν το σκεφτεί κανείς δεν υπάρχει διαφορά από το 225/45 17 που φοράνε κάποια μικρομεσαία σε sport εκδόσεις τους. Απλά η ζάντα είναι 2 ίντσες μεγαλύτερη. Το προφίλ του ελαστικού θα είναι ολόιδιο. Η ένσταση είναι, όπως ειπώθηκε, το ότι δεν ταιριάζει καθόλου σε αυτοκίνητο τέτοιου χαρακτήρα. Ειδικά αν θέλει να το βάλει και σε κανένα χωματάκι ο οδηγός, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος και να του αρέσει η περιπέτεια.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου
-
Γεια σας..
Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό το φόρουμ αλλά αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα..Θα θελά την πολύτιμη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ...Εχω ένα QQ 2012 μον. 1.6 CVT και οπως γνωρίζετε,δεν έχει και τις καλύτερες επιδόσεις επίσης δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και οικονομικό..Κάποια στιγμή σκέφθομαι να το αλλάξω αλλά δεν μπορώ να αποφασίσω αν θα είναι καλύτερα να πάρω το 1.2 xtronic με βενζίνη (190nm ροπή) ή το 1.6 xtronic με πετρέλαιο(320nm ροπή) Το δικό μου έχει μόλις 160nm ροπή..Το 1.2 φαίνεται να είναι πιο δυνατό αλλα το 1.6 με πετρέλαιο θα πετάει σε σχέση με το δικό μου..Σίγουρα και τα δύο είναι πιο οικονομικά απ το δικό μου..Τι μου προτείνετε; -
Εγώ θα πρότεινα να πάρεις το 1.5 διότι δεν πληρώνεις τέλη και δεν είδα κάποια τεράστια διαφορά (που να δικαιολογεί τα 2400 παραπάνω) στο test drive που έκανα ανάμεσα στο 1.5 και στο 1.6 ! Εγώ προσωπικά αγόρασα το 1.5 tekna και το αναμένω σε λίγες μέρες !!
-
Πρώτα από όλα αφήστε την ροπή στον στρόφαλο ήσυχη. Η ιπποδύναμη είναι ένα πολύ πιο αντιπροσωπευτικό μέγεθος. Δέυτερον, κάνε test drive και αποφάσισε τι σου ταιριάζει. Πάντως ο 1.6 έχει αρκετή διαφορά από τον 1.5, αρκεί να ανεβάσεις στροφές.
-
Kaλή η 25% έκπτωση , αλλά εαν σκεφτείς ότι οι αντιπροσωπείες ειναι 100% ποιο ακριβές ........... τότε ..............
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Kaλή η 25% έκπτωση , αλλά εαν σκεφτείς ότι οι αντιπροσωπείες ειναι 100% ποιο ακριβές ........... τότε ..............Τι ακριβως εννοεις;Διαφορα αναμεσα σε επισημο αντιπροσωπο, και σε αλλους;
-
Ο χρήστης takisc έγραψε:
Kaλή η 25% έκπτωση , αλλά εαν σκεφτείς ότι οι αντιπροσωπείες ειναι 100% ποιο ακριβές ........... τότε ..............Τι να σου πω εμείς που έχουμε πλέον ολοι στην οικογένεια nissan (micra και juke) στην αντιπροσωπεία οταν θελουμε να αλλάξουμε λάστιχα αμορτισέρ κτλ τα βρίσκουμε πιο φθηνά απο τα συνεργεία (έχουμε ολοι 25%). Τωρα σε άλλες μικρό επισκευές δεν ξέρω ειναι ατρακαριστα!και απο service αρκετά ικανοποιημένοι.
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Kaλή η 25% έκπτωση , αλλά εαν σκεφτείς ότι οι αντιπροσωπείες ειναι 100% ποιο ακριβές ........... τότε ..............
Τι ακριβως εννοεις;Διαφορα αναμεσα σε επισημο αντιπροσωπο, και σε αλλους;
Ακριβως.
-
Ο χρήστης athens_gps έγραψε:
Τι να σου πω εμείς που έχουμε πλέον ολοι στην οικογένεια nissan (micra και juke) στην αντιπροσωπεία οταν θελουμε να αλλάξουμε λάστιχα αμορτισέρ κτλ τα βρίσκουμε πιο φθηνά απο τα συνεργεία (έχουμε ολοι 25%). Τωρα σε άλλες μικρό επισκευές δεν ξέρω ειναι ατρακαριστα!και απο service αρκετά ικανοποιημένοι.
αν το εχεις τσεκάρει.... ΟΚ !
-
Έχετε δίκιο όμως το 1.5 δεν είναι αυτόματο..Εγώ το θέλω οπωσδήποτε αυτόματο..Αν πάρω το αυτόματο 1.2 θα κάνω μεγάλη βλακεία; Σίγουρα και αυτο έχει καλύτερες επιδόσεις απ το δικό μου 1.6 CVT αλλά το νέο 1,6 με πετρέλαιο φαίνεται ότι έχει πολύ καλή απόδοση..
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πριν φτάσουμε στο κόστος αντικατάστασης των ελαστικών αναφερόμουν στην ανάγκη 105ΗΡ να κινούνται με 19άρες!Και κατά πόσο απαραίτητη είναι η κορυφαία έκδοση στο 1,5 από ένα βασικό 1,6 που πιθανολογώ να είναι στα ίδια λεφτά ή ίσως και φτηνότερο με κέρδος βέβαια τις επιδόσεις που σε ένα τέτοιο αμάξι μπορεί να είναι και απαραίτητες.
Περι ορέξεως βέβαια και καλοτάξιδο να είναι, αλλά θεωρώ κάκιστη επιλογή το 1,5 Techna. Και για το μέλλον, κανένα επιπλέον κέρδος σε μεταπώληση σε σχέση με ένα λιγοτερο εξοπλισμένο 1,5
Υπερβολή οι 19άρες σε μοτέρ με 105 άλογα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πρώτα από όλα αφήστε την ροπή στον στρόφαλο ήσυχη. Η ιπποδύναμη είναι ένα πολύ πιο αντιπροσωπευτικό μέγεθος. Δέυτερον, κάνε test drive και αποφάσισε τι σου ταιριάζει. Πάντως ο 1.6 έχει αρκετή διαφορά από τον 1.5, αρκεί να ανεβάσεις στροφές.b1. οκ δεν ειναι ferrari για να νοιαζει καποιον πρωτιστως η ιπποδυναμη.
b2. μπρρρρρ... ανεβασμα στροφων σημαινει κα-τα-να-λω-ση!!ξερω παει χαλασε ο κοσμος, αλλα τι να κανουμε αλλαζουν οι καιροι!
-
Δε χρειάζεται να μιλάμε για σπορ αυτοκίνητα για να κοιτάμε την ισχύ αντί για την ροπή. Hint: Οι κατασκευαστές φορτηγών αναφέρουν την ισχύ τους ως συγκριτικό μέγεθος. Λες να κάνουν κάτι λάθος;
-
Χαιρετίζω την παρέα και θα ήθελα να θέσω ενα ερώτημα, ξέρει κανεις των τροπο να κλείνουν οι καθρέπτες οταν κλειδώνει το αυτοκίνητο? Η αντιπροσωπεία μου λέει οτι δεν γίνετε αλλά κυκλοφορούν κάτι video που το δείχνουν ξεκάθαρα. Ξέρει κανεις κάτι παραπάνω
-
οι κατασκευαστες φορτηγων αναφερουν την ισχυ ωσαν διαφημιστικο 'κραχτη' ειδικα στις κορυφαιες σειρες καθε φιρμας. υπαρχει δηλαδη ενα ατυπο κυνηγι για την υψηλοτερη ιπποδυναμη. αν προσεξεις, στις πιο ταπεινες-εμπορικες εκδοσεις, οι ιπποδυναμεις παραμενουν ιδιες.
την ροπη την εχουν 'φτιαξει' προ πολλου. απλα με καθε αναβαθμιση την τσιμπανε και λιγο και αναφερουν ποσο πιο πολυ την απλωνουν καθε φορα.κατα τ' αλλα σε ενα αμαξι σαν το qq νομιζω πως ενας αγοραστης θα κοιταξει την ευκολια οδηγησης και πως αυτη μπορει να ερθει μεσα απο ενα μοτερ που...τραβαει γερα και μπορει να 'ξεκολλησει' το αμαξι αντι να πρεπει να το στυψει για να μπορεσει να κινηθει αξιοπρεπως.
καλως η κακως εχουμε περασει σε μια αλλη εποχη κινητηρων οπου ολα γινονται πιο ευκολα, πιο γρηγορα και πιο οικονομικα.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)