-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Συμφωνώ εν μέρει ..... Στο δικό μου αμάξι όμως το σκέτο ... νησί που είναι και τα χιλιόμετρα που κάνω είναι η χαρακτηριστική πραγματική κατανάλωση. Διότι από τα 24000 χιλιόμετρα που έχω διανύσει τα 22000 τα έχω κάνει στο νησί! Οι ...άλλες καταναλώσεις δεν με απασχολούν αφού είναι μόνο για λίγα χιλιόμετρα.
Για μένα το 6,5 είναι η πραγματική το 9,9 στα 700 χιλιόμετρα που έκανα στην Αθήνα είναι η κατανάλωση των 10 ημερών. Οπότε αυτά τα λέμε για να έχουν και οι υπόλοιποι μια γενική εντύπωση για το κασκάι. Να έχει στο μυαλό του ο καθένας γιατι χρήση θέλει το αμάξι του για που το θέλει να κινείται και να επιλέγει το αμάξι που του χρειάζεται.Σωστά! Η πραγματική καταναλωση ειναι αυτη που κανει ο καθένας στο αμαξι του σύμφωνα με τον τοπο του, τις διαδρομές του κλπ.
Σε έναν υποψήφιο αγοραστή κατοικο νησιού (πχ με 5 γραμματα ) θα τον ενδιέφερε και βασικά θα τον ενημέρωνε η δική σου καταναλωση και όχι η δική μου ή ενός απο την Αθήνα.
Καπως έτσι το αντιλαμβανομαι το θεμα καταναλωση και εγω! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Συμφωνώ εν μέρει ..... Στο δικό μου αμάξι όμως το σκέτο ... νησί που είναι και τα χιλιόμετρα που κάνω είναι η χαρακτηριστική πραγματική κατανάλωση. Διότι από τα 24000 χιλιόμετρα που έχω διανύσει τα 22000 τα έχω κάνει στο νησί! Οι ...άλλες καταναλώσεις δεν με απασχολούν αφού είναι μόνο για λίγα χιλιόμετρα.
Για μένα το 6,5 είναι η πραγματική το 9,9 στα 700 χιλιόμετρα που έκανα στην Αθήνα είναι η κατανάλωση των 10 ημερών. Οπότε αυτά τα λέμε για να έχουν και οι υπόλοιποι μια γενική εντύπωση για το κασκάι. Να έχει στο μυαλό του ο καθένας γιατι χρήση θέλει το αμάξι του για που το θέλει να κινείται και να επιλέγει το αμάξι που του χρειάζεται.Σωστά! Η πραγματική καταναλωση ειναι αυτη που κανει ο καθένας στο αμαξι του σύμφωνα με τον τοπο του, τις διαδρομές του κλπ.
Σε έναν υποψήφιο αγοραστή κατοικο νησιού (πχ με 5 γραμματα ) θα τον ενδιέφερε και βασικά θα τον ενημέρωνε η δική σου καταναλωση και όχι η δική μου ή ενός απο την Αθήνα.
Καπως έτσι το αντιλαμβανομαι το θεμα καταναλωση και εγω!Σωστά !!! Το κασκάι είναι Σαμιώτικο και Σαλλωνικιώτικο , όχι όμως Αθηναίκο.
-
Γειά σας!!!!
Mετά την επιστροφή στο νησί , ξεκίνησα από χτες την διαδικασία καθαρισμού του.
Χτες το μεσημέρι μπήκε η ηλεκτρική σκούπα και το απόγευμα ολοκληρώθηκε ο εσωτερικός του καθαρισμός.
Σήμερα σαπουνίστηκαν επιμελώς ζάντες , λάστιχα και σκαλοπάτια. Επειτα αφού έκανα ένα μπάνιο στην θάλασσα πλύθηκε και ολοκληρωτικά από έξω. Εν συνεχεία αρωματίστηκε και επέστρεψε στην βάση του.
Παρατήρησα ενα - δύο γδαρσίματα στις ζάντες καθόσον 12 χρόνια εδώ έχω ξεμάθει να παρκάρω αθηναίικα
Το άλλο αξιοπερίεργο είναι η μαυρίλα που βγήκε από τα τακάκια των φρένων , εδώ μάλλον δεν πατάω φρένο
Επίσης από όταν έβαλα βενζίνη στην Αθήνα έχω κάνει 100 χιλιόμετρα μαζί με τα αθηναίικα (περιστέρι - πειραιάς) και η κατανάλωση όλο και πέφτει τώρα είμαι στο 7,5Καληνύχτα!!!!
-
Καταρχην καλησπέρα.
Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά του QASHQAI 1.5 DCI έκδοση Action λευκο με 18280.
Θα ήθελα να ακούσω συμβουλές,γνώμες και γενικότερες εντυπώσεις από το αυτοκίνητο σε αυτή την έκδοση.
Η χρήση του θα έχει και αρκετή εθνική οδό οπότε με ενδιαφέρει και η πραγματική του κατανάλωση,καθώς και
αν γνωρίζεται κόστος βασικών service στη Nissan.
Το 1.6 δυστηχώς δεν με ενδιαφέρει για καθαρά οικονομικούς λόγους ούτε όμως και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
76 ειναι εδώ τα κομμάτια με πιθανότητα κίνησης ανευ πηδαλίου!!!
http://www.zougla.gr/automoto/article/anakalounte-76-nisan-qashqai-stin-elada -
Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για το πόσο κυμαίνεται περίπου η κατανάλωση του 1,6dci 2x4 σε αυτοκινητόδρομο, πόλη, και μικτό κύκλο με νορμάλ χρήση? Και επίπλέον ποιά είναι η διαφορά στην κατανάλωση του 2χ4 με το 4χ4? Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης BillPap έγραψε:
Η χρήση του θα έχει και αρκετή εθνική οδό οπότε με ενδιαφέρει και η πραγματική του κατανάλωση,Στο 1,5D από Θεσσαλονίκη - Ρωμη, περίπου 1500 χλμ με ΕΟ αλλά και με πόλη είχα 5,0 με 5,1lt.
Τόσο να το υπολογίζεις στο περίπου και με 'καλές' ταχύτητες. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η χρήση του θα έχει και αρκετή εθνική οδό οπότε με ενδιαφέρει και η πραγματική του κατανάλωση,
Στο 1,5D από Θεσσαλονίκη - Ρωμη, περίπου 1500 χλμ με ΕΟ αλλά και με πόλη είχα 5,0 με 5,1lt.
Τόσο να το υπολογίζεις στο περίπου και με 'καλές' ταχύτητες.Tο τελευταιο Drive εχει δοκιμη το 1,6 dci 4χ4 και το μετρησαν: Ελαχιστη :6,6 & Μεγιστη :9,2
-
Η μέγιστη (μεικτή ή πολη(?)) σαν πολύ μου φαινεται! Μαλλον στο 4χ4 auto mode και όχι στη 2κίνηση!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Η μέγιστη (μεικτή ή πολη(?)) σαν πολύ μου φαινεται! Μαλλον στο 4χ4 auto mode και όχι στη 2κίνηση!Κι όμως Κώστα, αν μπλέξει με κίνηση στην πόλη, βαράει άνετα 9άρια και σε 4χ2 mode. Το έχει συγγενικό μου πρόσωπο και όλο παραπονιέται ότι το περίμενε πιο οικονομικό εντός πόλης. Βαρύ αμάξι που 'ξυπνάει' μετά τις 1500-2000 στροφές. Εκτός πόλης είναι πολύ οικονομικό και ήσυχο (ροπή κινητήρα και 6άρι κιβώτιο...)
-
Aυτά για το Qashqai.............. δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε ...... γνώμη μου να κλειδωθεί το θέμα!!!
-
ΟΛΑ τα QQ (και είναι παρα πολλά) στην Κωνσταντινούπολη είναι ... άσπρα!
Το μονο αλλου χρωματος που είδα περασε μαζί μου τα σύνορα!
Uploaded with ImageShack.us -
Exω να οδηγήσω το κασκάι από 16-09-2012
-
Φαντάσου κατανάλωση που έπιασε...
Το Ζόντιακ οδηγείς;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Φαντάσου κατανάλωση που έπιασε...Το Ζόντιακ οδηγείς;
0 l/100 km!!!!
-
Εχει βάλει κανείς σε Qashqai υγραέριο;
-
Σε τσάκισε η κατανάλωση;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σε τσάκισε η κατανάλωση;Μετά την επιστροφή μου στην ........... πατρίδα αφού έλειπα κανά δίμηνο , βλέπω πάλι 5,9
-
Quiz!!!
Κάθε 6 μήνες ... τα ίδια και ίδια. Και εγω να ρωτάω ... τα ίδια και τα ίδια!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Quiz!!!
Κάθε 6 μήνες ... τα ίδια και ίδια. Και εγω να ρωτάω ... τα ίδια και τα ίδια!!!Γιαυτό πρότεινα να κλειδωθεί το θεμα!!!!!!!!!!!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)