-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ωρα για νεα μπαταρια στο Ipod
Είναι ενός έτους, ελάχιστα χρησιμοποιημένο και γυαλιστερό ασημί! Νωρίς για νέα μπαταρία. Εξαρχής όμως αδύνατη ήταν.
Να υποθέσω ipod touch ή ipod nano. Μιλάμε για 40 ή 24 ώρες αυτονομίας Aκόμα και το shuffle να είναι έχει 15 ώρες αυτονομίας Κάτι δεν πάει καλα... Έχεις ρυθμίσει την οθόνη να σβήνει;
-
Θανάση το ipod nano είναι. Και έχω 'κλικ' στην 'αδράνεια'. Από την πλήρης φόρτιση ... 5,6 τραγούδια έπαιξαν ως τωρα και ήδη χαθηκε το 1/4 της ενέργειας!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Θανάση το ipod nano είναι. Και έχω 'κλικ' στην 'αδράνεια'. Από την πλήρης φόρτιση ... 5,6 τραγούδια έπαιξαν ως τωρα και ήδη χαθηκε το 1/4 της ενέργειας!Αν είσαι εντός εγγύησης ζήτα αλλαγή συσκευής δεν είναι φυσιολογικό
-
Ενα θα πω!!! Ο Ορέστης οδήγησε τον μεγάλο εταιροθαλή 'ξάδερφο' του Fluence!!!
Τα υπολοιπα θα αναφερθούν απο τον ίδιο! -
Λοιπόν θα τα πω και εδώ και στο οδήγησα
Χθες το πρωί μου εμπιστεύθηκε ο πατέρας Cosneo το γκρι QQ του για κάποια χιλιόμετρα βόλτας
Εντυπώσεις λοιπόν
Αρχικά η συνεργασία του μοτέρ με κιβώτιο είναι εξαιρετική.Ο κινητήρας παρουσιάζει πολύ καλή ευστροφία και ελαστικότητα αλλα και εξαιρετική απόκριση στο πάτημα του γκαζιού ελέω της κοντής κλιμάκωσης του κιβωτίου αλλα και λόγο του καλορυθμισμένου ηλεκτρόγκαζου.Μ' άρεσε ο ήχος που παρά την κοντή κλιμάκωση του κιβωτίου όπου περιμένεις ότι θα ψιλοτσιρίζει τελικά είναι πολύ ήσυχο και διακριτικό .(το δικό μου είναι αρκετά φασαριόζικο μπροστά στο QQ)
Σε επίπεδο οδηγικής συμπεριφοράς είχα ευχαριστες εκπλήξεις.
Ενδόμιχα ανέκαθεν είχα κάποιες φοβίες για τα ψηλά αυτοκινητα βέβαια η αναφορά του Αλέξανδρου στο οδήγησα αλλα και το στρίψιμο απέναντι από τα Lidl στην Περαία την προηγούμενη με είχαν κάνει να έχω αμφιβολίες κατα πόσο θα έπρεπε να φοβάμαι στο συγκεκριμένο αυτοκινητο και όντως οι αμφιβολίες επαληθέυτηκαν
Το αυτοκινητο είναι πολύ άνετο αλλα χωρίς να πάιρνει κλίσεις στρίβει πάρα πολύ καλά.Επίσης ίσως λόγο σκληρότερου πίσω μέρους σε επίπεδο ρύθμισης ανάρτησης αυτό που διαπίστωσα μετά από 2-3 σχετικά σβέλτες στροφούλες(έκοψα βέβαια μετά καθώς διαπίστωσα ότι γλύστραγε πολύ αλλα και μετά από παρενεση του πατέρα cosneo) στην γλυστερή άσφαλτό της Θεσσαλονίκης ήταν ότι παρουσίαζε ελαφρά υπερστροφικά χαρακτηριστηκά πράγμα που βοηθάει πολύ το αυτοκινητο στο στρίψιμο και θεωρώ ότι σε συνθήκες συνεχούς πίεσης θα το κάνει αρκετά διασκεδαστικό
Το αυτοκίνητο κρατάει εξαιρετικά παρ' όλα αυτα
Πολύ θετικές οι εντυπώσεις για το ξαδερφάκι λοιπόν καθώς κατα την γνώμη μου δεν έχει κάποιο μειονέκτημα.Ίσως η κατα πολλούς έλλειψη 6ης σχέσης που εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου(ότι αυτοκίνητο οδηγούσα για καιρό απ' όταν έχω δίπλωμα 5 σχέσεις είχε αρα για μένα αυτό είναι το φυσιολογικό.Η 6η ίσα ίσα με ψιλοαγχώνει για να την βάλω σωστά και να μην μπει καμια 4η ) -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ίσως η κατα πολλούς έλλειψη 6ης σχέσης που εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου(ότι αυτοκίνητο οδηγούσα για καιρό απ' όταν έχω δίπλωμα 5 σχέσεις είχε αρα για μένα αυτό είναι το φυσιολογικό.Η 6η ίσα ίσα με ψιλοαγχώνει για να την βάλω σωστά και να μην μπει καμια 4η )Ορεστη εγώ θα την ήθελα την 6η ... ενα βήμα πριν την ηλικία για πλήρως αυτόματο!!!
Επί 2 φορές βαζω πολλές φορές την 5η ...
Το κούμπωμα του κιβωτίου είναι τόσο ακριβές που δύσκολα η 6η θα ήταν 4η.ΥΓ. Αν δεν είχα και εγώ ... το στερητικό μου ... θα έβγαζες ολόκληρη την διαδρομή!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ίσως η κατα πολλούς έλλειψη 6ης σχέσης που εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου(ότι αυτοκίνητο οδηγούσα για καιρό απ' όταν έχω δίπλωμα 5 σχέσεις είχε αρα για μένα αυτό είναι το φυσιολογικό.Η 6η ίσα ίσα με ψιλοαγχώνει για να την βάλω σωστά και να μην μπει καμια 4η )
Ορεστη εγώ θα την ήθελα την 6η ... ενα βήμα πριν την ηλικία για πλήρως αυτόματο!!!
Επί 2 φορές βαζω πολλές φορές την 5η ...
Το κούμπωμα του κιβωτίου είναι τόσο ακριβές που δύσκολα η 6η θα ήταν 4η.ΥΓ. Αν δεν είχα και εγώ ... το στερητικό μου ... θα έβγαζες ολόκληρη την διαδρομή!!!
Δεν πειράζει ήταν αρκετή για βγάλει κάποιος συμπεράσματα νομίζω
-
Και σαν συνοδηγός πάντως ... αστείο ήταν! Ο 'γέρος' που έδωσε στο βλαστάρι του να κάνει βόλτα το μεγάλο και με την ευχή του ... γκόμενες να το γεμίσει!!!
-
-
Αναλυτικοτατος ο Ορεστης και θα συμφωνησω, οσο μπορω να συμφωνησω, βασει της δικιας μου εμπειριας με το αστρωτο ακομη QQ
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Αναλυτικοτατος ο Ορεστης και θα συμφωνησω, οσο μπορω να συμφωνησω, βασει της δικιας μου εμπειριας με το αστρωτο ακομη QQAκομα αστρωτο ? τι κανεις ?
τωρα ειναι ευκαιρια που καλοκαιριασε για να γραψεις κανενα χιλιομετρο. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Aκομα αστρωτο ? τι κανεις ?
τωρα ειναι ευκαιρια που καλοκαιριασε για να γραψεις κανενα χιλιομετρο.Γιωργο, ερχονται διακοπες Εκει εχει να πεσει ΤΟ στρωσιμο. Προς το παρον εχω κολλησει στα 1100 χλμ και το εχω 26 μερες, εεε δεν ειναι και λιγα αν σκεφτεις και την τιμη της βενζινης...
-
Παναγιώτη ξεκίνα σιγά σιγά το προοδευτικό άνοιγμα.
Εγω νομίζω το άργησα κάπου στα 3000χλμ και τωρα βλέπω και χαίρομαι τα χαρίσματα του.Φυσικά τωρα ελέω και διπλώματος έχει ενταχθεί σε 'εκπαιδευτικό' πρόγραμμα προσαρμογής σε διάφορα στυλ οδήγησης και απο άλλους οδηγούς και δείχνει άψογο.
Παναγιώτη σου έχουν πει τίποτα για αλλαγη λαδιών στα 1500 χλμ απο την αντιπροσωπία? Ενώ στα άλλα Nissan έγιναν αυτές οι αλλαγές -πριν χρόνια- στο QQ μου είπαν δεν χρειάζεται και είμαι ακόμα -στα 8000 χλμ πλέον- ακόμα με τα πρώτα μέχρι την συμπλήρωση ή χιλιομέτρων ή ενός έτους (όποιο έρθει πρώτο).
-
Ετσι λεω και εγω Κωστα, προς το παρον χαιρομαι τον ιδιαιτερα ροπατο κινητηρα του. Αυτο που δεν μπορω να βρω ακομη ειναι το πως αλλαζω φακελο οταν παιζει mp3, ειτε απο το CD ειτε απο το USB, καθε βοηθεια δεκτη
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παναγιώτη σου έχουν πει τίποτα για αλλαγη λαδιών στα 1500 χλμ απο την αντιπροσωπία? Ενώ στα άλλα Nissan έγιναν αυτές οι αλλαγές -πριν χρόνια- στο QQ μου είπαν δεν χρειάζεται και είμαι ακόμα -στα 8000 χλμ πλέον- ακόμα με τα πρώτα μέχρι την συμπλήρωση ή χιλιομέτρων ή ενός έτους (όποιο έρθει πρώτο).Kωστα ρωτησα σε 3 εξουσιοδοτημενα. Ο ενας μου ειπε στα 1.000 και οι αλλοι 2 στα 7.500 ή στο εξαμηνο. Αυτο που εχω βγαλει ως συμπερασμα - διαβαζοντας και τα σχετικα στο club - ειναι οτι τα πρωτα λαδια εχουν καποια ειδικα προσθετα χρησιμα για το στρωσιμο του κινητητρα, μπορει και να κανω λαθος. Το βιβλιο συντηρησης αναφερει καθε 20.000 ή χρονο και το service manual (η επισημη ηλεκτρονικη εκδοση στα Αγγλικα) καθε 30.000 ή χρονο, πουθενα δεν αναφερεται για αλλαγη στα 1.000. Επειδη λοιπον η κατασταση ειναι 'take the egg and cut its hair' λεω να τα αλλαξω στο εξαμηνο, 7.500 χλμ δε με βλεπω να εχω συμπληρωσει μεχρι τοτε. Εσυ καλα θα κανεις να τα αλλαξεις, και φιλτρο λαδιου βεβαια μαζι. Παντως η συχνοτητα αλλαγης λαδιων εξαρταται απο παραγοντες οπως ποιοτητα λαδιου και ειδος (ημι/πληρως συνθετικο), χλμ που γινονται, πως γινονται, που γινονται κλπ. Η αληθεια ειναι οτι με τις αλλαγες λαδιων στην Ελλαδα το εχουν λιγο παρακανει. Παντως στο Note τα αλλαξα τα πρωτα στο εξαμηνο με 3.200 χλμ και μετα τα αλλαζα καθε χρονο αφου δεν εκανα πανω απο 5.000-6.000 χλμ το χρονο.
-
Σε μένα δύο, η αντιπροσωπία για το QQ και το εξουσιοδοτημένο που πάω τα Micra μου είπαν οχι. Και πριν λίγες εβδομάδες που πήγα για τους τριγμούς τους ρώτησα και μου είπαν ... στον χρόνο.
Και επειδή έχω αλλεργία στο αυγό απ' ότι και εγώ καταλαβα είναι ... 'από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα'!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και επειδή έχω αλλεργία στο αυγό απ' ότι και εγώ καταλαβα είναι ... 'από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα'!!!Δηλαδή 'I come from the City and at the top of cinnamon'. Παντως εγω τρελαινομαι για κανελα, ειδικα στο ρυζογαλο . Μου φαινεται πως ξεφυγα, ουπς που ειμαι 4T.FORUM/Κατασκευαστές και μοντέλα/Nissan Qashqai
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
Και επειδή έχω αλλεργία στο αυγό απ' ότι και εγώ καταλαβα είναι ... 'από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα'!!!
Δηλαδή 'I come from the City and at the top of cinnamon'. Παντως εγω τρελαινομαι για κανελα, ειδικα στο ρυζογαλο . Μου φαινεται πως ξεφυγα, ουπς που ειμαι 4T.FORUM/Κατασκευαστές και μοντέλα/Nissan Qashqai
Εγω να δεις ... στο φρεντο ... έξτρα κανέλα ζητάω πάντα!
-
Kαλα λεω εγω οτι μερικες φορες η συζητηση ειναι σαν το... Καγκουρό.
Τη μια πηδαει εδω, την αλλη εκει. Απο τα λαδια ξεκινησαμε Κωστα και φτασαμε στην κανελα, στο ρυζογαλο και στο φρεντο -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγω να δεις ... στο φρεντο ... έξτρα κανέλα ζητάω πάντα!
Εγω πάλι δε θέλω καθόλου κανέλλα!!!!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)