-
Επισης το βραδυ φωσφωριζουν
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Χτες παρέλαβα το qashqai μου και εγώ !
καλοτάξιδο , καλως ορισες στο κλαμπ!!!! πόσο πήγε ακριβώς και τι δώρα πήρες;
Ευχαριστώ .
Πήρα λευκο acenta, με ROOF, ( ) και δώρο συναγερμό / μπάρες οροφής + 15% έκπτωση στο service/10% στα ανταλλακτικά. Μου ήρθε 22.200Ε (+ 440 σήμα/πινακίδες κλπ). Δεν προλαβα την τωρινή έκπτωση (1.500) αλλά για ~5-6 μέρες το έκλεισα με μόνο 900 έκπτωση...
Τελοσπαντων, απροβλημάτιστο να βγεί και χαλάλι τα 600 Ε -
Ο χρήστης jmour έγραψε:
Ευχαριστώ για τις ευχές!
Οι αναδιπλούμενοι καθρέπτες και όλα τα άλλα 'καλούδια' υπάρχουν .
H μόνη άλλη αλλαγή που διαπίστωσα σε σχέση με το euro4 facelift είναι το ραδιο-CD: δέν έρχεται με το 6-δισκο αλλά μονό-δίσκο με ΜP3 και θύρα USB/iPod όπως του Juke. Ευτυχώς συνεχίζει να έρχεται με 6 ηχεία (και όχι 4 όπως λέει στο site nissan.gr). Νομίζω οτι άλλαξε και η εξωτερική κεραία (μου φαίνεται λίγο μικρότερη). Συνολικά το ραδιο-CD έχει πολύ καλή απόδοση και θεωρώ τα +2 ηχεία στο πάνω μέρος του ταμπλώ απαραίτητα (ουσιαστικά μόνο από εκεί ακουγονται καλά οι υψηλές συχνότητες).Καλοτάξιδο και από μενα και να το χαρείς!
Το Εuro5 πράγματι έχει πιο κοντη κεραία (σαν του Juke και του Tiida) σε σχέση με το 4άρι. Νομίζω ότι πλέον στο 5άρι είναι και αναδιπλούμενη ενώ στο 4άρι ήταν μακρυά και βιδωτή μόνο σε σταθερη βάση.
Πολύ καλή η αλλαγή στο cd ... ανόητη η αφαίρεση του συρταριού που δεν ενοχλεί πουθενά και χωράει πράγματα. Εγώ έχω εκεί μια ομπρέλα και το ντοσιέ με τα χαρτιά του αυτοκινήτου.Και το ASX μυρίζει γιαπωνεζίλα;;;!!!
Πάτερ, η γιαπωνεζίλα της Nissan είναι άλλο πράγμα! Δεν είναι αυτή που έχεις γευτεί! Του ASX μυρίζει ιαπωνική ... επαρχεία!!!
το asx έχει ευρωπαικό σαλόνι και δεν το λεω εγω (βλεπε 4 τροχους κι αλλα περιοδικα) ενω το qashqai ειναι το κλασικο αποξηραμενο λιτο σαλονι του ιαπωνα.
Τωρα όσον αφορά το διλιτρο diesel καλα θα το παει το αμαξι 148 hp αλλα ακομα κι αυτος του asx 1.8 βγαζει 150hp σχεδον τα ιδια αλογα και λιγο περισοτερα για να μην σε παραπεμψω στον διλιτρο της ford που βγάζει 163hp.
Είπαμε ειναι και 3 χρόνων μοντέλο κι οι κινητήρες euro 4 (μεγαλη καταναλωση , μετριες επιδοσεις)
Για τον κινητηρα και μονο είχε φαει Χ απο μενα οταν βγηκε. Τωρα ο ανταγωνισμος το αφησε πισω!!!!Δεν έχεις δίκιο! Πιο ευρωπαικό ταμπλό από του QQ δεν υπάρχει γιατί απλά είναι ίδιο με του ... Golf.
Όλοι οι κινητήρες του Qashqai diesel και βενζίνης είναι πλέον Euro5. Στις δε diesel εκδόσεις υπάρχει και το σύστημα Start/Stop (εδώ δεν έρχεται ακόμα) που μειώνει πολύ και την κατανάλωση αν και στο 1,5 και 2,0 ποτέ δεν ήταν στα κατά του η κατανάλωση.
Τεσπα! Καταλάβαμε ότι δεν σου αρέσει και δεν έχει κανένας κανένα λόγο να σε πείσει για το αντίθετο! Στο κάτω κάτω σου είπε κανείς ότι μιλάς με ... μετόχους ή μέλη του ΔΣ της NIssan? Και τζάμπα διαφήμιση κάνουμε με όσα είπαμε ως τώρα!
Κάτοχοι είμαστε οι περισσότεροι που όπως πολύ σωστά ειπώθηκε από άλλον συμφορουμίτη ... σήμερα πήραμε Nissan, αυριο θα πάρουμε Citroen και μεθαύριο ΑlfaRomeo κλπ! -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Επισης το βραδυ φωσφωριζουνAυτο δεν ειναι κακο, σκεψου το βρδυ που μπορει να μην χρειαζεται να αναβεις τα μικρα φωτα.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Επισης το βραδυ φωσφωριζουν
Aυτο δεν ειναι κακο, σκεψου το βρδυ που μπορει να μην χρειαζεται να αναβεις τα μικρα φωτα.
-
[quote='Orestisren']
Επίσης τι έχει παραπάνω ο 1.6 της Mitsubishi από τον κινητήρα του Qashqai που αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους ατμό 1.6 της αγοράς και σε συνδυασμό με το κιβώτιο του αυτοκινήτου το κάνει να πηγαίνει την στιγμή που το ASX σέρνετε μένοντας πιο πίσω στα συγκριτικά κι από το Duster του οποίου το μοτέρ έχει και κάποια χρόνια στην πλάτη του(πάνω από 10)
ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά:
duster 1.6 (ASX 1.6) :0-100. 11.5 (11.4)
τελική. 165 (183)
CO2 . 177 (135)
κατανάλωση. 7.5 (5.9)
Ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί. -
Αυτός που επιλέγει τέτοιο αυτοκίνητο και κοιτάει νούμερα (και όλα τα νούμερα από 0-100 έως κατανάλωση κλπ) ... κοιτάζει σε εντελώς λάθος κατευθυνση εκτός αν ονειρεύεται Cayenne Turbo S που ούτε η Nissan, ούτε η Mitsubishi, ούτε η Dacia, ούτε η Hyundai, ούτε καμια άλλη δεν μπορεί να του τα δώσει με 20.000€.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Επισης το βραδυ φωσφωριζουνΚαι μόνο το βράδυ? Οι Ιαπωνες πλέον πρωτοπορούν και προχωράνε ένα βήμα παραπάνω στον φωτισμό του αυτοκινήτου αφού οικονομικότερα και από τα leds θα είναι!
Με το φώσφορο από δυο σαρδέλες θα φωτίζουν το εσωτερικό ... και η γιαπωνέζικη μυρωδιά θα έχει και άρωμα σούσι! -
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Επίσης τι έχει παραπάνω ο 1.6 της Mitsubishi από τον κινητήρα του Qashqai που αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους ατμό 1.6 της αγοράς και σε συνδυασμό με το κιβώτιο του αυτοκινήτου το κάνει να πηγαίνει την στιγμή που το ASX σέρνετε μένοντας πιο πίσω στα συγκριτικά κι από το Duster του οποίου το μοτέρ έχει και κάποια χρόνια στην πλάτη του(πάνω από 10)
ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά:
duster 1.6 (ASX 1.6) :0-100. 11.5 (11.4)
τελική. 165 (183)
CO2 . 177 (135)
κατανάλωση. 7.5 (5.9)
Ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί.Δεν μιλάμε για το Duster εδώ όμως
Εγώ λέω ότι δεν στέκει το σχόλιο περί κακού κινητήρα του QQ.Το Duster το ανέφερα για να τονίσω πως αν και φθηνό ας πούμε έχει παρόμοιες επιδόσεις(και σε μερικά σημεία καλύτερες και σε άλλα χειρότερες από το ASX) το οποίο μας αναφέρει ο φίλος παραπάνω και λέει ότι είναι καλύτερο από το QQ ενώ δεν είναι
Για δες εδώ
Δεν είναι και λίγη η διαφορά νομίζω στα 80-110 και 120-140 από το QQ αλλά και οι επίδόσεις του συγκριτικά με το Duster(μια και το ανέφερες) είναι σχεδόν ίδιες
Με κάνατε κι έμπλεξα με τον ειδικό τύπο πάλι. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αυτός που επιλέγει τέτοιο αυτοκίνητο και κοιτάει νούμερα (και όλα τα νούμερα από 0-100 έως κατανάλωση κλπ) ... κοιτάζει σε εντελώς λάθος κατευθυνση εκτός αν ονειρεύεται Cayenne Turbo S που ούτε η Nissan, ούτε η Mitsubishi, ούτε η Dacia, ούτε η Hyundai, ούτε καμια άλλη δεν μπορεί να του τα δώσει με 20.000€.Ναι οκ δεν διαφωνούμε σ' αυτό Κώστα
Δεν είναι και αεροπλάνα τα 1.6 ατμό αλλά αυτό διαφέρει από το διαβάζουμε ότι έχει χάλια κινητήρα το αυτοκίνητο καίει,και δεν πηγαίνει βήμα
Όχι τίποτε άλλο αλλά δεν ισχύει και τίποτε απ' αυτά -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Για δες εδώΤα 'Κατά' του Yeti πάνω από την φωτογραφία του όοοοοοοοοοοοοοοοολα τα λεφτά!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για δες εδώ
Τα 'Κατά' του Yeti πάνω από την φωτογραφία του όοοοοοοοοοοοοοοοολα τα λεφτά!!!
Ναι ναι είναι υπεραυτοκίνητο το άτιμο
-
Το παίρνω πίσω το προηγούμενο post μου!
Όσοι ονειρευονται την Cayenne Turbo S με 20.000€ να κετυθυνθούν μόνο προς το ... Yeti! -
-
Ωραιο το συγκριτικο τεστ και μπραβο στον φιλο που το υπεδειξε. Δεν δειχνει ομως καταναλωσεις που είναι πλέον απο τα πιο βασικά με την τιμή που έχει φτάσει η βενζίνη.
Γενικά πιστέυω ότι το να πάρεις σήμερα ένα αυτοκίνητο με κινητήρα euro 4 είναι λίγο χαζό. ¨Οπως χαζό επίσης το να κάνεις ''έκπτωση'' και να πάρεις ένα αμάξι 1300-1400 κιλά με κινητήρα 110-120 άλογα και 15 κιλά ροπή και ν αρχίσεις τα ΄΄παει αξιοπρεπώς'' , ''εγω δεν το θελω να κανω αγωνες'' κλπ κλπ.
Απλό είναι, για να κινήσει ο κινητήρας τέτοιο αμάξωμα ανεβάζει στροφές άρα καίει όσο θα έκαιγε ένας μεγαλύτερος κινητήρας , κι ίσως και περισότερο απο έναν μεγαλύτερο κινητήρα νεότερης τεχνολογίας. Το θέμα ενεργήτικης ασφάλειας επίσης πάει περίπατο. -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Γενικά πιστέυω ότι το να πάρεις σήμερα ένα αυτοκίνητο με κινητήρα euro 4 είναι λίγο χαζό. ¨Οπως χαζό επίσης το να κάνεις ''έκπτωση'' και να πάρεις ένα αμάξι 1300-1400 κιλά με κινητήρα 110-120 άλογα και 15 κιλά ροπή και ν αρχίσεις τα ΄΄παει αξιοπρεπώς'' , ''εγω δεν το θελω να κανω αγωνες'' κλπ κλπ.Αυτά ... last year.
Για φέτος έχουμε Euro5 σε όλα.
Τα περισσότερα μικρομεσαία (ακόμα και τα 'κανονικά' χαμηλά) σε αυτά τα κιλά παίζουν πλέον και οι 1600άριδες ατμοσφαιρικοί σε αυτά τα άλογα και είπε κανένας πάρτε QQ ή Yeti ή ASX για την απόλυτη σπορτιβ αίσθηση τους?ΥΓ. Γραψε αν θες το όλο σου σκεπτικό διότι δεν έχω καταλάβει ποιος ακριβώς είναι ο 'κακός' στην συζήτηση. Το 'Qasqhai ΜΟΝΟ' ή όλα τα Crossoverειδή 2κίνητα ... για να δούμε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε!
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Ωραιο το συγκριτικο τεστ και μπραβο στον φιλο που το υπεδειξε. Δεν δειχνει ομως καταναλωσεις που είναι πλέον απο τα πιο βασικά με την τιμή που έχει φτάσει η βενζίνη.
Γενικά πιστέυω ότι το να πάρεις σήμερα ένα αυτοκίνητο με κινητήρα euro 4 είναι λίγο χαζό. ¨Οπως χαζό επίσης το να κάνεις ''έκπτωση'' και να πάρεις ένα αμάξι 1300-1400 κιλά με κινητήρα 110-120 άλογα και 15 κιλά ροπή και ν αρχίσεις τα ΄΄παει αξιοπρεπώς'' , ''εγω δεν το θελω να κανω αγωνες'' κλπ κλπ.
Απλό είναι, για να κινήσει ο κινητήρας τέτοιο αμάξωμα ανεβάζει στροφές άρα καίει όσο θα έκαιγε ένας μεγαλύτερος κινητήρας , κι ίσως και περισότερο απο έναν μεγαλύτερο κινητήρα νεότερης τεχνολογίας. Το θέμα ενεργήτικης ασφάλειας επίσης πάει περίπατο.Λοιπόν συγνώμη αλλά στο συγκριτικό αυτό το πράγμα τονίζω
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές ρεπριζ και μόνο αξιοπρεπές δεν το λες.Είναι αρκετά σβέλτο για τα κυβικά και τη δύναμή του και κινείτε αρκετά πιο γρηγορα από αξιοπρεπώς.(Αξιοπρεπώς κινείτε το ASX και το Duster ας πούμε)
Επίσης αν διαβάσεις σε προηγούμενες σελίδες post από τον φίλο costaslio(που είσαι τώρα που είμαστε στο αντικέιμενο σου ) αλλά και τον φίλο cosneo που είναι κάτοχοι θα δεις πως αν δε του πίνεις το αίμα(καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ πιστεύω) το αυτοκίνητο δεν καίει πολύ(βέβαια εξαρτάται αν θεωρείς πολύ τα 8-9 λίτρα στην πόλη).Τέλος πάντων εγώ δεν έχω δει αυτοκίνητο να καίει λιγότερο στην πόλη εκτός των diesel(ναι και τα turbιδια πάνω από 8 καίνε εντός στο σταμάτα ξεκίνα).
Τέλος πάντων πάντως μην επιμένεις σε παρακαλώ διότι ούτε αργό είναι ούτε καίει πολύ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο(διάβασε προηγούμενα post και θα δεις ) -
Λοιπόν το qq δεν το έχω οδηγήσει (κι ούτε και θέλω) απλά βλέπω χαρακτηριστικά του. Έχω οδηγήσει asx βενζίνη και πετρέλαιο , Lexus rh 400 , opel zafira 1.8 βενζίνη και πετρέλαιο , peugeot 3008 το 1.8 βενζινη
Αυτά τα αυτοκίνητα μπορεί να είναι διαφορετικά μεταξύ τους αλλα μπορώ να καταλάβω πλέον πως μπορεί να παίξει ένας κινητήρας το αμάξωμα ανάλογα με τα χαρακητριστικά του
Να γίνω πιο σαφής , για μένα αυτές οι κατηγορίες πρέπει να παίζουν 130-150 αλόγατα και πάνω απο 25 κιλά ροπή , να έχεις την δύναμη και την ενεργητική ασφάλεια όταν χρειάζεται και να πηγαίνεις χαλαρά πετυχαίνοντας άριστη οικονομία.(ταπεινή μου άποψη)
Κατέληξα στο νεο c max που σχεδιαστικά μπορεί να μη λέει και πολλά, αλλά λέω ας το οδηγήσω μπας και....
αυτό ήταν έμεινα εντυπωσιασμένος.(5θεσιο 1.6 150hp 30 κιλα ροπη (αν θυμάμαι καλά) και καταναλωση μέση 6.5 λιτρα α και 6ταχυτο κιβώτιο έτσι?) μέσα άκρα του τάφου σιωπή δεν ακουγεται τίποτα. -
Εσύ τα δικά σου 150 άλογα τα 'βλέπεις' με 6,5 λίτρα κατανάλωση?
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
Λοιπόν το qq δεν το έχω οδηγήσει (κι ούτε και θέλω) απλά βλέπω χαρακτηριστικά του. Έχω οδηγήσει asx βενζίνη και πετρέλαιο , Lexus rh 400 , opel zafira 1.8 βενζίνη και πετρέλαιο , peugeot 3008 το 1.8 βενζινη
Αυτά τα αυτοκίνητα μπορεί να είναι διαφορετικά μεταξύ τους αλλα μπορώ να καταλάβω πλέον πως μπορεί να παίξει ένας κινητήρας το αμάξωμα ανάλογα με τα χαρακητριστικά τουΚαι κάθεσαι; Με τέτοια οδηγική εμπειρία και τέτοιες ικανότητες (να καταλαβαίνεις αμάξι από τα χαρακτηριστικά του κινητήρα) η Red Bull 8α σε χρυσοπλήρωνε.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)