-
Ωραία διαδρομή!
Να την υιοθετήσει η NISSAN ως πίστα δοκιμών , πιστεύω μπορεί να πέσει και άλλο η κατανάλωση! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nα σβήσει κυρίως.Δεν το έχω ακούσει αυτό ποτέ.
Μόνο σε περίπτωση δυσλειτουργίας του Start/Stop πίστευα ότι μπορεί κατι τέτοιο να συμβεί.
Ή σε μια περίπτωση ... σε μένα που στο εν κινήσει Megane χτύπησε το γόνατο μου στην μίζα και ... έσβησε ο κινητήρας!Ωραία διαδρομή!
Να την υιοθετήσει η NISSAN ως πίστα δοκιμών , πιστεύω μπορεί να πέσει και άλλο η κατανάλωση!Στο δε ηλεκτρικό Leaf με την εξοικονόμιση ενέργειας φωτίζεις και το μισό νησί!!!
Τον ευνοούν οι συνθήκες οδήγησης και του δρόμου. Στις πιο συνήθεις διαδρομές του κόσμου δεν ισχύουν τέτοιες συνθήκες. Το πιο απλό και καθημερινό. Αν φύγω μισή ώρα πιο μπροστά για την δουλειά μου νωρίς το πρωί θα είμαι μόνο εγώ στον δρόμο και με τα φανάρια πράσινα ενώ μισή ώρα μετά συναντώ μποτιλιάρισμα! Αν το αφήσω το αμάξι να τσουλάει μόνο του στην πρώτη περίπτωση δεν θα κάψω τίποτα. Στην δευτερη ... θα φάω και ξύλο!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και εγώ δεν έχω ακούσει κάτι κακό για την 'νεκρά'. Απλώς δεν έχεις δυνανότητα άμεσης επιτάχυνσης αν χρειαστείς. Τα φρένα λειτουργούν κανονικά ... που είναι ο εν δυνάμει κίνδυνος?
Αυτό βασικά σιγούρεψα;ότι δεν παθαίνει τίποτα με την νεκρά !!!
Ο εν δυνάμει κίνδυνος (νομίζω) είναι ο κίνδυνος με την νεκρά να ΄΄φύγω΄΄ από τον δρόμο διότι η ταχύτητα ΄΄κρατάει΄΄ το αμάξι στον δρόμο!!!
Να σβήσει πιστεύω ότι αστειεύεται ο φίλος mod!!!!
Πάντως καλύτερο είαι το ίσιωμα , διότι ότι κατηφόρα έχω στον πηγαιμό τόση ανηφόρα έχω στον γυρισμό!!!! -
Παντως εκτος απο τους κινδυνους, οταν εχεις νεκρα το ρελαντι καταναλωνει, ενω με ταχυτητα μεσα η καταναλωση ειναι 0..
Δοκιμασε το και με ταχυτητα και συγκρινε τις καταναλωσεις, και μπορει οντως η νεκρα να ειναι προτιμοτερη απο θεμα καταναλωσης.. Επισης να ξερεις οτι δεν ισχυει οτι οσο μεγαλυτερη σχεση στο κιβωτιο και πιο πεσμενες οι στροφες, τοσο καλύτερη η καταναλωση.. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
... οταν εχεις νεκρα το ρελαντι καταναλωνει.Αυτό είναι αλήθεια. Σαν ένδειξη τουλάχιστον αυτό που έχω δει είναι, σταματημένος στα φανάρια με νεκρά ... το ¨οικονομόμετρο' του QQ ασπρίζει! Στην στιγμιαία κατανάλωση δεν έχω προσέξει τι λέει.
-
Πάντως και με νεκρά και με ταχύτητα στην κατηφόρα η ένδειξη κατανάλωσης είναι Ο !!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Πάντως και με νεκρά και με ταχύτητα στην κατηφόρα η ένδειξη κατανάλωσης είναι Ο !!!!Πράγμα που σημαίνει ότι ο υπολογιστής ταξιδίου πετάει χαρταετό (για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών)...
-
Πάντως και με νεκρά και με ταχύτητα στην κατηφόρα η ένδειξη κατανάλωσης είναι Ο !!!!Πολύ σωστά πράττει ο υπολογιστης διότι ... δεν πατάς γκάζι για να 'δωσει' βενζίνη!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάντως και με νεκρά και με ταχύτητα στην κατηφόρα η ένδειξη κατανάλωσης είναι Ο !!!!
Πολύ σωστά πράττει ο υπολογιστης διότι ... δεν πατάς γκάζι για να 'δωσει' βενζίνη!
Δεν είναι έτσι Κώστα. Με νεκρά στο ρελαντί, τα μπεκ ψεκάζουν βενζίνη. Με σκέτο αέρα δεν γίνεται καύση. Μόνο με ταχύτητα μέσα δεν ψεκάζεται βενζίνη καθώς ο κινητήρα παίρνει κίνηση από τους τροχούς.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι έτσι Κώστα. Με νεκρά στο ρελαντί, τα μπεκ ψεκάζουν βενζίνη. Με σκέτο αέρα δεν φίνεται καύση. Μόνο με ταχύτητα μέσα δεν ψεκάζεται βενζίνη καθώς ο κινητήρα παίρνει κίνηση από τους τροχούς.
Αυτό ηθελα να ακούσω , με νεκρά είναι σίγουρο ότι ψεκάζουν τα μπεκ βενζίνη; και με ταχύτητα δεν ψεκάζουν; Οπότε αν είναι ετσι δεν είναι σωστό να πηγαίνω με νεκρά!!!!
Για πείτε λίγο παραπάνω σε αυτό το σημείο!!!!ΥΓ Κώστα με λενε και εμένα
-
Νεκρα σε κατηφόρα=καις
Ταχύτητα σε κατηφόρα=δεν καις, αν οι στροφές είναι περίπου πάνω από τις 1500
Όλα αυτά για ψεκαστό μοτέρ, σε καρμπυρατεράτο ισχύουν άλλα πράγματα.
-
Πολύ σωστά πράττει ο υπολογιστης διότι ... δεν πατάς γκάζι για να 'δωσει' βενζίνη!
Δεν είναι έτσι Κώστα. Με νεκρά στο ρελαντί, τα μπεκ ψεκάζουν βενζίνη. Με σκέτο αέρα δεν φίνεται καύση.
Σωστά!!!
Κώστα ... 'είμαστε' σίγουροι ότι στην κατηφόρα με νεκρά η ένδειξη δείχνει Ο? Έχω πολύ καιρό να κατέβω κάθετα από βουνό!!!Νεκρα σε κατηφόρα=καις
Όλα αυτά για ψεκαστό μοτέρ, σε καρμπυρατεράτο ισχύουν άλλα πράγματα.Θα το προσέξω και εγώ!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νεκρα σε κατηφόρα=καιςΝεκρά σε κατηφόρα=δεν καις, αν οι στροφές είναι περίπου πάνω από τις 1500
Όλα αυτά για ψεκαστό μοτέρ, σε καρμπυρατεράτο ισχύουν άλλα πράγματα.
Κάπου τα μπέρδεψες Ντίνο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Νεκρα σε κατηφόρα=καιςΤαχύτητα σε κατηφόρα=δεν καις, αν οι στροφές είναι περίπου πάνω από τις 1500
Γιατί;; μπορείς να το εξηγήσεις; Για να το καταλάβω!!!!
-
-
Νεκρα σε κατηφόρα=καις
Όταν έχεις νεκρά ο κινητήρας δεν δίνει ούτε παίρνει κίνηση από κάπου. Έτσι για να διατηρήσει το ρελαντί, πρέπει να κάνει καύση και φυσικά να χρησιμοποιήσει βενζίνη για αυτόν τον σκοπό. Όταν τώρα σε κατηφόρα (ή και σε ευθεία) έχει μέσα ταχύτητα και σηκώσεις το πόδι από το γκάζι (με πάνω από 1300-1600 στροφές - ο ακριβής αριθμός διαφέρει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο) ο εγκέφαλος σταματάει να ψεκάζει καύσιμο και ο κινητήρας διατηρείται εν λειτουργία από την κινητική ενέργεια των τροχών που μεταδίδεται σε αυτόν μέσω του κιβωτίου. Με άλλα λόγια ο κινητήρας λειτουργεί ως αεροαντλία εκείνη τη στιγμή και δεν καταναλώνει καύσιμο. Μόλις πατήσεις γκάζι ο εγκέφαλος δίνει εντολή στα μπέκ να ψεκάσουν καύσιμο στους κυλίνδρους. Αυτά φυσικά ισχύουν για μοτέρ με ψεκασμό όπως είπε και ο drdino.
-
Νεκρα σε κατηφόρα=καις
Όταν έχεις νεκρά ο κινητήρας δεν δίνει ούτε παίρνει κίνηση από κάπου. Έτσι για να διατηρήσει το ρελαντί, πρέπει να κάνει καύση και φυσικά να χρησιμοποιήσει βενζίνη για αυτόν τον σκοπό. Όταν τώρα σε κατηφόρα (ή και σε ευθεία) έχει μέσα ταχύτητα και σηκώσεις το πόδι από το γκάζι (με πάνω από 1300-1600 στροφές - ο ακριβής αριθμός διαφέρει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο) ο εγκέφαλος σταματάει να ψεκάζει καύσιμο και ο κινητήρας διατηρείται εν λειτουργία από την κινητική ενέργεια των τροχών που μεταδίδεται σε αυτόν μέσω του κιβωτίου. Με άλλα λόγια ο κινητήρας λειτουργεί ως αεροαντλία εκείνη τη στιγμή και δεν καταναλώνει καύσιμο. Μόλις πατήσεις γκάζι ο εγκέφαλος δίνει εντολή στα μπέκ να ψεκάσουν καύσιμο στους κυλίνδρους. Αυτά φυσικά ισχύουν για μοτέρ με ψεκασμό όπως είπε και ο drdino.
Α!!!1 κατάλαβα!!!!!! Θα βάζω ταχύτητα τώρα για να δω μείωση , μικρή βέβαια αλλά μείωση!!!!! Ευχαριστώ!!!
-
Δεν είναι έτσι Κώστα. Με νεκρά στο ρελαντί, τα μπεκ ψεκάζουν βενζίνη. Με σκέτο αέρα δεν γίνεται καύση. Μόνο με ταχύτητα μέσα δεν ψεκάζεται βενζίνη καθώς ο κινητήρα παίρνει κίνηση από τους τροχούς.
Πάντως παιδιά στο κασκάι ο η ενδειξη του υπολογιστή είναι μια μπάρα ! Δεν έχει στιγμιαίες μετρήσεις όπως σε άλλα αμάξια π.χ 0,2 , 3,4 9,5 αλλά ανεβαίνει η μπάρα στην κατανάλωση έχοντας χρώμα άσπρο!!!! Με μεγάλους αριθμούς δίπλα σε αυτήν λέει την ένδειξη μέσης κατανάλω σης π.χ 6 !!! Και στην μπάρα (που η ένδειξη της είναι εως το 15) εκεί στο 6 στο παραδειγμά μας εμφανίζεται μια κουκίδα!!! Οταν η μέση κατανάλωση αλλάξει μετακινείται και η κουκίδα και πάει π.χ 9 ή 6,7 κ.λ.π.!!!!
Οταν είμαι σταματημένος η μπάρα ασπρίζει δηλαδή κατανάλωση στο 15 , όταν κινούμαι έστω και λίγο έστω με πολύ μικρή ταχύτητα π.χ 10 χιλ χωρίς ταχύτητα ή και με ταχύτητα η μπάρα δεν ασπρίζει αλλά είναι στο Ο , όταν ακινητοποιηθεί το αμάξι τότε ασπρίζει !!!! Τωρα.... τι έχετε να πείτε;;;;;; ως προς την κατανάλωση με νεκρά ή με ταχύτητα όταν το αμάξι κινείται!!!!! -
Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε.Nai αλλά έχουμε νέα δεδομένα!!!! Οταν σταματημένος στο ρελαντί ασπρίζει η μπάρα και όταν με μικρή ταχύτητα με νεκρά είμαι Ο !! Νομίζω ότι ανατρέπει όλα όσα έχω ακούσει!!!!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)