-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
:sorry:
.....δεν μ απάντησε ακόμα ο costaslio , αν κατάλαβα καλά οτι έχει μέση κατανάλωση 6,2l/100km με μέση ωριαία ταχύτητα τα 95χλμ/ωρα ή εννοούσε οτι η κατανάλωση αυτή επιτεύχθηκε με ανώτερη ταχύτητα τα 95χλμ/ωρα...α περίμενες απάντηση;;;; να έκανα το ταξίδι έδειξε κατανάλωση 6,2 και πάτησα το κουμπάκι που δείχνει την μέση ταχύτητα και έδειξε 95!!!!!
Μήπως το 6,2 ήταν στιγμιαία κατανάλωση
Συνάδελφος στη δουλειά , με Qashqai , δεν πέφτει κάτω από 8,5l/100km μέση κατανάλωση.Πάντως αν αυτό είναι πραγματικά μέση κατανάλωση με τέτοια μέση ωριαία
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Συνάδελφος στη δουλειά , με Qashqai , δεν πέφτει κάτω από 8,5l/100km μέση κατανάλωση.Πάντως αν αυτό είναι πραγματικά μέση κατανάλωση με τέτοια μέση ωριαία
Εχω γράψει και πιό πάνω για την απίστευτη κατανάλωση που εχω με την απίστευτη οικονομικη οδήγηση που κάνω!!!!
Είπα: Στην Σάμο μόνιμα 6,2 για πάνω από 7000 χιλιόμετρα!
Στην Αθήνα 9,2 , Σε τρελλή κίνηση 12,4 και στο τελευταίο μου ταξίδι με το κρουιζερ σταθερά στα 100 χιλιόμετρα 6 ,2 και μέση ωριαία 95, τόσο έγραψε τόσο πήγαινα .... -
Εχω γράψει και πιό πάνω για την απίστευτη κατανάλωση που εχω με την απίστευτη οικονομικη οδήγηση που κάνω!!!!
Είπα: Στην Σάμο μόνιμα 6,2 για πάνω από 7000 χιλιόμετρα!
Στην Αθήνα 9,2 , Σε τρελλή κίνηση 12,4 και στο τελευταίο μου ταξίδι με το κρουιζερ σταθερά στα 100 χιλιόμετρα 6 ,2 και μέση ωριαία 95, τόσο έγραψε τόσο πήγαινα ....Πως άντεξες;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πως άντεξες;Σκέφτηκα προς στιγμή να το 200αρίσω να δω αν πηγαίνει όπως έχουμε δει σε σχετικά βιντεακια!!!!
Μετά πρυτάνευσε η λογική , σκέφτηκα την όμορφη οικογενειά μου , την πρόσφατη προαγωγή μου που με έχει ανεβάσει πολύ στην τοπική κοινωνία , τα 40 χρόνια που έχω ακόμα υπόλοιπο ζωής και σκέφτηκα ότι δε θέλω να εκθέσω την ζωή μου σε μέγιστο κίνδυνο , όχι για μένα αλλά για την οικογενειά μου , η απουσία μου θα την συνταράξει και δε θα έχει την ομαλή και σωστή πορεία και το ευνοίωνο μέλλον που από τώρα προδιαγράφεται!!!!
Σκεφτηκα πόσοι έχουν φύγει για πάντα από αυτήν την ζωή πολλοί φίλοι και συγγενείς , αφού κατάγομαι όπω ς έχουμε πει απο τους Αγίους Τόπους (Νομό Ηλείας) βλέπω την πορεία της οικογενείας τους και μία ανύποτη λέξη κυριαρχεί όταν τους σκεφτόμαστε......... τον Μ@@@@@@....... έτρεχε............ και τα χάλασε όλα!!!!!!! -
Γιατί ως γνωστό η ταχύτητα σκοτώνει...
Επίσης τα αυτοκίνητα πηγαίνουν μόνο με ταχύτητες πολλαπλάσιες του 100, ενδιάμεσες ταχύτητες δεν υπάρχουν.
-
-
Πως άντεξες;
Σκέφτηκα προς στιγμή να το 200αρίσω να δω αν πηγαίνει όπως έχουμε δει σε σχετικά βιντεακια!!!!
Μετά πρυτάνευσε η λογική , σκέφτηκα την όμορφη οικογενειά μου , την πρόσφατη προαγωγή μου που με έχει ανεβάσει πολύ στην τοπική κοινωνία , τα 40 χρόνια που έχω ακόμα υπόλοιπο ζωής και σκέφτηκα ότι δε θέλω να εκθέσω την ζωή μου σε μέγιστο κίνδυνο , όχι για μένα αλλά για την οικογενειά μου , η απουσία μου θα την συνταράξει και δε θα έχει την ομαλή και σωστή πορεία και το ευνοίωνο μέλλον που από τώρα προδιαγράφεται!!!!
Σκεφτηκα πόσοι έχουν φύγει για πάντα από αυτήν την ζωή πολλοί φίλοι και συγγενείς , αφού κατάγομαι όπω ς έχουμε πει απο τους Αγίους Τόπους (Νομό Ηλείας) βλέπω την πορεία της οικογενείας τους και μία ανύποτη λέξη κυριαρχεί όταν τους σκεφτόμαστε......... τον Μ@@@@@@....... έτρεχε............ και τα χάλασε όλα!!!!!!!Πολύ καλά έκανες. Το QQ δίνει την δυνατότητα του ταξιδιάρικου cruiser αυτοκινήτου στην ΕΟ. Αναλαμβάνει το αυτοκίνητο την μετακίνηση και οι μέσα απολαμβανουν!
Τα 40 χρόνια υπόλοιπου ζωής ... βάσει συμβολαίου είναι ή αυθαίρετο χρονοδιάστημα? Αν δεν κάνω λάθος είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία (τελευταία -άντα περίπου) και με τρομάζεις λίγο!!!
Στα 80 μου το κράτος θα με θεωρεί σε λίγα χρόνια ικανό προς εργασία και θέλω να φτάσω και στην σύνταξη. Αριθμητικά θα χρειάζομαι άλλη μια 10ετία! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
[Τα 40 χρόνια υπόλοιπου ζωής ... βάσει συμβολαίου είναι ή αυθαίρετο χρονοδιάστημα? Αν δεν κάνω λάθος είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία (τελευταία -άντα περίπου) και με τρομάζεις λίγο!!!
Στα 80 μου το κράτος θα με θεωρεί σε λίγα χρόνια ικανό προς εργασία και θέλω να φτάσω και στην σύνταξη. Αριθμητικά θα χρειάζομαι άλλη μια 10ετία!Τα 40 χρόνια υπόλοιπο είναι υπόλοιπο από το προσδόκιμο των 82 ετών που θα φθάσω, βάσει των συγγενών μου και των μη σοβαρών ασθενειών που έχουμε σαν οικογένεια!!! Ο πατέρας μου παρά τις καταχρήσεις που κάνει είναι στα 78 και χαίρει άκρας υγείας, είναι όλο έξω από την Στέβη για καφέ στις 09.00 μετά φαγητό στο σπίτι και μετά στο χεράκι(ταβερνάκι) και καμιά καφετέρια μετά έως τις 21.00 που πέφτει για ύπνο
Είσαι σίγουρα μικρότερος από μένα αλλά μετά τα 35 είμαστε σχεδόν όλοι ίσα!!!! -
[Τα 40 χρόνια υπόλοιπου ζωής ... βάσει συμβολαίου είναι ή αυθαίρετο χρονοδιάστημα? Αν δεν κάνω λάθος είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία (τελευταία -άντα περίπου) και με τρομάζεις λίγο!!!
Στα 80 μου το κράτος θα με θεωρεί σε λίγα χρόνια ικανό προς εργασία και θέλω να φτάσω και στην σύνταξη. Αριθμητικά θα χρειάζομαι άλλη μια 10ετία!Τα 40 χρόνια υπόλοιπο είναι υπόλοιπο από το προσδόκιμο των 82 ετών που θα φθάσω, βάσει των συγγενών μου και των μη σοβαρών ασθενειών που έχουμε σαν οικογένεια!!! Ο πατέρας μου παρά τις καταχρήσεις που κάνει είναι στα 78 και χαίρει άκρας υγείας, είναι όλο έξω από την Στέβη για καφέ στις 09.00 μετά φαγητό στο σπίτι και μετά στο χεράκι(ταβερνάκι) και καμιά καφετέρια μετά έως τις 21.00 που πέφτει για ύπνο
Είσαι σίγουρα μικρότερος από μένα αλλά μετά τα 35 είμαστε σχεδόν όλοι ίσα!!!!Απόλυτα -όχι απλώς φιλοσοφημένο- αιτιολογημένο και διασταυρωμένο το προσδόκιμο τότε! Γεροί να είστε όλοι σας!
Α. Ναι? Σιγά την διαφορά! Όταν εγώ έπινα μόνο γάλα κάθε 3ωρο, εσύ ξεκίναγες να τρως αλεσμένα κρέας με λαχανικά! Αντε είχες δοκιμάσει ήδη και την φρουτόκρεμα!
-
Μετά την αύξηση των 1500 ευρώ στο Mitsubishi asx, πλέον δεν είμαι και τόσο... αποφασισμένος για την αγορά του. Και αν συνυπολογίσουμε το ότι το qashqai μου αρέσει ίσως και περισσότερο από το asx, άρχισα πάλι να το κρυφοκοιταζω. Αμάξι θα αγοράσω με απόσυρση και ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για τετρακίνητο, άρα δίλιτρο. Είδα ότι πέραν της απόσυρσης υπάρχει και η χρυσή επιταγή. Και μου έκανε και εντύπωση ότι το πετρελαιοκίνητο (δε θυμάμαι ποια έκδοση γιατί είμαι στο κινητό τώρα και δεν μπορώ να δω τη σελίδα της Nissan),κόστιζε κάπου στα 26000 - 27000 ευρώ. Το μέγιστο πόσο που μπορώ να διαθέ σω είναι τα 27000. Τι έχετε να μου προτείνετε ή να αποφύγω. Σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία θα παω και από την αντιπροσωπεία, αλλά ήθελα να κάνω και εδώ μια ερώτηση.
-
Ο χρήστης ostvarivanje έγραψε:
Τι έχετε να μου προτείνετε ή να αποφύγω.Αρχική μου πρόταση να στραφείς προς την έκδοση AcentaS που διαθέτει Esp. Νομίζω με την απόσυρση μαζί πρέπει να βγαίνει στα λεφτά που διαθέτεις. Επίσης -ξέρω ότι στο 1,6 το έχουν αλλάξει- να τσεκάρεις αν στο 2λιτρο διαθέτει MP3 player με έξοδο usb διότι τα προηγούμενα (τουλάχιστον 1,6 AcentaS) είχαν 6δισκο cdplayer με έξοδο aux.
Δες και την διαθεσιμότητα σε εκδόσεις στα 2λιτρα. Δεν είναι και τα πλέον περιζήτητα. Μήπως τα ετοιμοπαραδοτα έχουν κανένα 11μηνο από τότε που ήρθε η f/l έκδοση στην Ελλάδα. -
Cosneo σε ευχαριστώ πολύ.Έτσι κι αλλιώς θέλω να έχει esp.Αν θυμάμαι καλά, επειδή πάλι είμαι στο κινητό και λόγω flash δεν μπορώ να δω τον τιμοκατάλογο από την έκδοση που μου πρότεινες, πρέπει να κοστίζει κάτι λιγότερο από 27100. Πάντως στη σελίδα της Nissan μπερδευομουν.Δεν μπορούσα να καταλάβω στο acentaS αυτα που γραφει για roof και τελος παντων έχει διάφορες διλιτρες εκδόσεις, με διαφορά στην τιμή. Μπορεί να μου το αποσαφηνίσει κάποιος;
Υπάρχει πιθανότητα κάποιος έμπορος να σου δώσει και κάποια καλύτερη τιμή πέραν αυτών που αναγραφεί η σελίδα;
Και τέλος το δίλημμα που τίθεται είναι να πάρω το asx diesel τετρακινητο με 27300 ή το τετρακινητο qashqai acenta S με 27100.Και τα δύο μου αρέσουν αρκετά. -
2.0lt Βενζινοκινητήρας 'S' 30.370€ - 1.400€ (Χρυσή επιταγή) = 28.970€ - 2.800€ (απόσυρση)
2.0lt Βενζινοκινητήρας 'S' 'CON' 31.290€ - 1.400€ = 29.890€ - 2.800€
2.0lt Βενζινοκινητήρας 'S' 'ROOF' 31.290€ - 1.400€ = 29.890€ - 2.800€
2.0lt Βενζινοκινητήρας 'S' 'ROOF' 'CON' 32.190€ - 1.400€ = 30.790€ - 2.800€Στην έκδοση Acenta υπάρχει η απλή 'S'. Με 900€ επιπλέον υπάρχει η 'S Con' ή εναλλακτικά η 'S Roof'. Με 1800€ περίπου επιπλέον από την απλή 'S' υπάρχει η πλήρης 'S Con/Roof'.
¨
Σε όλες τις εκδόσεις πάντως στις τιμές του 2λιτρου έχει δίπλα ΚΠ. Δύσκολο για ετοιμοπαραδοτο!ΥΓ. Οι παραπάνω τιμές είναι του 2λιτρου βενζίνης. Σ' αυτό φαντάζομαι αναφέρεσαι. Το αντίστοιχο 2,0 diesel είναι ακριβότερο περίπου 4.000€ από το αντίστοιχο βενζίνης.
-
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, αλλά δεν υπήρχε λόγος να τα παραθέσεις όλα αυτά εδώ. Θα έμπαινα από τον υπολογιστή και θα τα έβλεπα.
Τέλος πάντων, πήρα κάποιες πληροφορίες που ήθελα, οπότε αύριο θα πάω σε αντιπροσωπεία και βλέπουμε τι γίνεται. -
Στην Σάμο μόνιμα 6,2 για πάνω από 7000 χιλιόμετρα!Ξεπέρασα τον εαυτό μου στα 550 χιλιόμετρα που έχω κάνει εδώ από τις 21-2 που έχω επιστρέψει Σάμο έχω κατανάλωση... 5,8 !!!!!
-
Θέλω όμως να σας ρωτήσω για τον τρόπο της οδήγησής μου και να μου πείτε αν υπάρχει πρόβλημα για το αμάξι!!!!
Η διαδρομή που βασικά κάνω είναι σπίτι γραφείο, απόσταση 12 χιλιομετρα!!!! Στον πηγαιμό τα 2 πρώτα είναι ελαφρά ανηφόρα σχεδόν ίσιωμα,οδηγώ με 5η κάτω από 2000 στροφές γύρω στα 50 χιλιόμετρα/ωρα , τα υπόλοιπα 10 είναι κατηφορικά βάζω νεκρά!!!!! Πάω γύρω στα 70 χιλιόμετρα και σε 3 σημεία 100 και εκεί τσιμπάω το φρένο για να πάρω τις στροφές με 60 χιλιόμετρα!!!!! Στον γυρισμό για 10 χιλιόμετρα έρχομαι σταθερά με 5η με 50χιλ/ωρα και σε ένα σημείο 4η με 50 χιλιόμετρα και τα τελευταία 2 χιλιόμετρα που είναι ελαφρώς κατηφορικά νεκρά!!!!
Η κατανάλωση που έχω το πρωί είναι 5,9 μόλις φτάσω στο γραφείο έχει πάει 5,8 και στην επιστροφή λίγο πριν το σπίτι πάει στο 5,9 και μετά με την νεκρά πάλι 5,8!!!! Βέβαια τώρα τελευταία σταθερά δείχνει 5,8!!!!
Το αμάξι δεν το ζορίζω φυσικά καθόλου αλλά.... χαλάει μετην νεκρά;;;;;;; -
Θέλω όμως να σας ρωτήσω για τον τρόπο της οδήγησής μου και να μου πείτε αν υπάρχει πρόβλημα για το αμάξι!!!!Η διαδρομή που βασικά κάνω είναι σπίτι γραφείο, απόσταση 12 χιλιομετρα!!!! Στον πηγαιμό τα 2 πρώτα είναι ελαφρά ανηφόρα σχεδόν ίσιωμα,οδηγώ με 5η κάτω από 2000 στροφές γύρω στα 50 χιλιόμετρα/ωρα , τα υπόλοιπα 10 είναι κατηφορικά βάζω νεκρά!!!!! Πάω γύρω στα 70 χιλιόμετρα και σε 3 σημεία 100 και εκεί τσιμπάω το φρένο για να πάρω τις στροφές με 60 χιλιόμετρα!!!!! Στον γυρισμό για 10 χιλιόμετρα έρχομαι σταθερά με 5η με 50χιλ/ωρα και σε ένα σημείο 4η με 50 χιλιόμετρα και τα τελευταία 2 χιλιόμετρα που είναι ελαφρώς κατηφορικά νεκρά!!!!
Η κατανάλωση που έχω το πρωί είναι 5,9 μόλις φτάσω στο γραφείο έχει πάει 5,8 και στην επιστροφή λίγο πριν το σπίτι πάει στο 5,9 και μετά με την νεκρά πάλι 5,8!!!! Βέβαια τώρα τελευταία σταθερά δείχνει 5,8!!!!
Το αμάξι δεν το ζορίζω φυσικά καθόλου αλλά.... χαλάει μετην νεκρά;;;;;;;Αν δεν ειχες νεκρα αλλα 5η θα εκαιγες λιγοτερο και δε θα εξεθετες και τον εαυτο σου σε εν δυναμη κινδυνο, σκεψου το..
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Αν δεν ειχες νεκρα αλλα 5η θα εκαιγες λιγοτερο και δε θα εξεθετες και τον εαυτο σου σε εν δυναμη κινδυνο, σκεψου το..
Με 5η ίδια κατανάλωση έχω αλλά μου το φρενάρει ελαφρώς!!! Σε 3-4 σημεία η ταχύτητα πέφτει στα 20 χιλιόμετρα οπότε με 5η δε πάει πρέπει να την βγάλω!!!! Το αμάξι παθαίνει κάτι ;, εγώ δεν κινδυνεύω αφού με τις ταχύτητες που πάω ακινητοποιώ το αμάξι ανα πάσα στιγμή, εξάλλου σπάνια συναντώ κάποιον στο δρόμο και τις στροφές τις ξέρω καλά!!!!
-
... χαλάει μετην νεκρά;;;;;;;Αν δεν ειχες νεκρα αλλα 5η θα εκαιγες λιγοτερο και δε θα εξεθετες και τον εαυτο σου σε εν δυναμη κινδυνο, σκεψου το..
Και εγώ δεν έχω ακούσει κάτι κακό για την 'νεκρά'. Απλώς δεν έχεις δυνανότητα άμεσης επιτάχυνσης αν χρειαστείς. Τα φρένα λειτουργούν κανονικά ... που είναι ο εν δυνάμει κίνδυνος?
-
Nα σβήσει κυρίως.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)