-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
......αλλά δε θα έπαιρνα 4,38 μέτρα αμάξι με 1200 cc με τίποτα...
Ρόλο παίζει η ιπποδύναμη και οχι τα κυβικα.
ναι ενταξει, καλη, χρηση και αγια η ιπποδυναμη αλλα πρεπει να ξεζουμισεις το μοτερ για να την...βρεις.
πρωτιστως ρολο εχει η ροπη -ειδικα σε τετοια οχηματα που καλουνται να σηκωσουν αυξημενο βαρος- η οποία θα 'ξεκολλησει' το οχημα απο τα χαμηλα χιλιομετρα. επειτα αναλαμβανει η ιπποδυναμη.Κάποιοι όμως αρέσκονται στο να ξεζουμίζουν τα μοτέρ!
Αν τους δίνει την δυνατότητα το αμάξι και θέλουν γιατί όχι?
Το να θες να εκμεταλλευτείς τις επιδόσεις που έχει ακόμα και για την πλάκα σου δεν το βρίσκω κακό. Αλλιώς κάνεις την καθημερινή μετακίνηση στην δουλειά - σπίτι, αλλιώς χαίρεσαι την οδήγηση στην βόλτα σου κλπ.Κάποιοι όμως αρέσκονται στο να ξεζουμίζουν τα μοτέρ!
...και δεν τους νοιάζουν ούτε οι αυξημένοι ρύποι που εκλύονται στην ατμόσφαιρα κατ' αυτό τον τρόπο? Μα ακόμα τόσο πίσω είμαστε?
Αν δεν είσαι κάτοχος Ampera ή έστω Prius ... σκάσε!!! Είσαι πολύ πίσω!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μικρές οι διάφορες στα νούμερα, μεγάλες οι διάφορες στις καταναλωσεις για να πετύχεις τα νούμερα! Το 1.2 χτυπά + 9 το 1.5 5.5! Επισης στο 1.2 εισαι συνεχώς με το χέρι στην κουτάλα ενω με το ντίζελ οχι. Οπότε το άρθρο που απο εκει ξεκίνησε η κουβέντα οτι ταχα μπας και δεν συμφέρει τελικα η αγορα ντίζελ ειναι της πλάκας....
Μάλλον τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου. Η διαφορά στα 1000 μέτρα είναι κοντά 50 μέτρα. Αν και δεν θα πάρει κανείς τέτοιο αυτοκίνητο για κόντρες, είναι σημαντική διαφορά. Έγραψα και πριν ότι το 1.2 είχε μέση κατανάλωση τεστ 7,7 λίτρα, όταν το 1.5 είχε 6,1. Δεν το λες και τεράστια διαφορά. Το 1.2 επίσης έχει μεγαλύτερο ωφέλιμο φάσμα στροφών, ήγουν λιγότερο ανακάτεμα κουτάλας, σε αντίθεση με το ντίζελ που κάτω από τις 2000 δεν υπάρχει και μετά τις 4000 ψοφάει.
Α ναι το ξέχασα λογικα ολοι θα ειναι απλες! Αλλίμονο ποιος ασχολείται στις μερες μας με ποςα θα κάψει για να κανει ενα μπάνιο? υπαρχει τέτοιος κόσμος? ολοι δεν πανε στα βενζινάδικα και λένε Φουλάρε μικρε!
Όποιος έχει προϋπολογίσει 20 € για καύσιμα και συνολικά 50 € για ένα μπάνιο δεν θα κάτσει να σκάσει για το ότι θα κάψει 1 € παραπάνω σε μια ανηφόρα. Αλλιώς κάθεται σπίτι του. Κάτι παθαίνεται μόλις αγοράσετε ντίζελ και νομίζετε πως άλλη δουλειά δεν έχει ο κόσμος, διαγωνισμούς οικονομίας κάνει!!!
Καλα παλι τα νούμερα δεν ειναι οπως σε βολεύουν! Το αντίστοιχο του 5.5 του 1.5 ειναι 8.5 στο 1.2. Οπου εχω διαβάσει για το 1.2 γράφουν οτι ρουφά μολις το ζορισεις! Για το 1.5 δεν υπαρχει καμια τέτοια αναφορά! Για να το πας στο 6.1 το 1.5 αντίστοιχα εχεις παει στο +9 στο 1.2, τόσο απλα!
Εντάξει ολοι γουστάρουμε το μεγάλο εύρος λειτουργίας και την γραμμικοτητα της βενζινας , αλλα να λέμε οτι ειναι και οικονομικο ! Τι να πω! Μονο εδω!
-
Καταλαβαίνεις τι έγραψα ή απλά παίζεις μια κασέτα; Δοκίμασε ένα περιοδικό δύο αυτοκίνητα. Στο τέλος της δοκιμής έβγαλε την μέση κατανάλωση που είχαν αυτά τα αυτοκίνητα για όλα τα χιλιόμετρα που έκαναν, από σκίσιμο στις μετρήσεις επιδόσεων και για τις φωτογραφίες, μέχρι μετακίνηση από το σπίτι στο γραφείο μέσα στο μποτιλιάρισμα. Το ένα λοιπόν έκαψε κατά μέσο όρο 7,7 και το άλλο 6,1. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια...
-
Καταλαβαίνεις τι έγραψα ή απλά παίζεις μια κασέτα; Δοκίμασε ένα περιοδικό δύο αυτοκίνητα. Στο τέλος της δοκιμής έβγαλε την μέση κατανάλωση που είχαν αυτά τα αυτοκίνητα για όλα τα χιλιόμετρα που έκαναν, από σκίσιμο στις μετρήσεις επιδόσεων και για τις φωτογραφίες, μέχρι μετακίνηση από το σπίτι στο γραφείο στο μποτιλιάρισμα. Το ένα λοιπόν έκαψε κατά μέσο όρο 7,7 και το άλλο 6,1. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια...Στο ξαναλέω δεν ισχύουν τα νούμερα που γράφεις! Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Αστο.
Οπως δεν ισχύουν και τα υπόλοιπα περι των προβληματισμών της αποσβεσης ή μη του ντίζελ! Ουτε του άρθρου ουτε τα διακα σου.. -
Έχεις άλλα νούμερα; Με στοιχεία όμως, όχι λόγια του αέρα!
-
Μπανακια στη θάλασσα δεν εχει φετος?
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν δεν είσαι κάτοχος Ampera ή έστω Prius ... σκάσε!!! Είσαι πολύ πίσω!!!
Για το qq μιλάμε. (βλ. κάτω)
Στο σπίτι του κρεμασμένου (ντίζελ) δεν μιλάνε για σχοινί.
Ναι, αλλά το 1,2 qq παράγει τους περισσότερους ρύπους από όλα τα qq κι αυτό δεν αλλάζει.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Μπανακια στη θάλασσα δεν εχει φετος?Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Εχει! Και τους ντιζελοκίνητους σας βγαίνουν και -σχεδόν- τζάμπα!
-
Παρακολουθώ σχετικά τη συζήτηση 1.2 vs 1.5. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν επιχειρήματα και για τις δύο επιλογές. Όταν το έψαχνα για να κάνω την επιλογή μου και διαβάζοντας διάφορα ελληνικά και αγγλικά τεστ είχα καταλήξει ότι για ταξίδια προτείνεται μάλλον το diesel, ενώ για πόλη ή για λίγα χιλιόμετρα (10.000-15.000) η βενζίνη.
Οι επιδόσεις είναι ουσιαστικά παρόμοιες, αλλά η ροπή του diesel, από τις 1.500 στροφές κάνει το crusing ξεκούραστο. Πρακτικά ταξιδεύει άνετα και οικονομικά με 140-150 στο cruise σχετικά φορτωμένο, ενώ όσο μαθαίνεις τον κινητήρα μπορείς να το πας και αξιοπρεπώς σε βουνό. Δεν το χαίρεσαι βέβαια με τίποτα όσο ένα leon πχ., αλλά δεν υποχωρείς κιόλας γιατί δεν πάει.
Όμως το δέλεαρ όταν κάνεις 30.000 χλμ. ξεκούραστα και 45% οικονομικότερα σε ευρώ από το leon είναι μεγάλο και έτσι το leon έχει περιοριστεί στις γρήγορες βόλτες.
Τώρα όσον αφορά τη μεταπώληση συμφωνώ ότι τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, οπότε είναι σημαντικό να είμαστε ευχαριστημένοι με το αυτοκίνητό μας εδώ και τώρα. Και ως γνωστόν οι άνθρωποι διαφέρουν σε ανάγκες και επιθυμίες, άρα άλλη θα είναι η σωστή επιλογή για τον καθένα.
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Ναι, αλλά το 1,2 qq παράγει τους περισσότερους ρύπους από όλα τα qq κι αυτό δεν αλλάζει.Μην μπερδεύεσαι! Περισσότερο CO2 ναι, περισσότερους ρύπους όχι!
-
Κάτι πήρε το μάτι μου, πως για να πετύχει τις ίδιες επιδόσεις το βενζινοκίνητο θα κάψει 3 λίτρα παραπάνω. Αυτό είναι λίγο επιπόλαιο σαν άποψη. Το diesel είναι σίγουρα οικονομικότερο αλλά οι μέσοι όροι που πετυχαίνονται είναι ως επί το πλείστον με οικονομική οδήγηση. Αν κυνηγάς τις επιδόσεις και σε αυτό θα ανέβει. Όπως αντίστοιχα και το βενζινοκίνητο μπορεί να κρατηθεί χαμηλά.
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Καταλαβαίνεις τι έγραψα ή απλά παίζεις μια κασέτα; Δοκίμασε ένα περιοδικό δύο αυτοκίνητα. Στο τέλος της δοκιμής έβγαλε την μέση κατανάλωση που είχαν αυτά τα αυτοκίνητα για όλα τα χιλιόμετρα που έκαναν, από σκίσιμο στις μετρήσεις επιδόσεων και για τις φωτογραφίες, μέχρι μετακίνηση από το σπίτι στο γραφείο στο μποτιλιάρισμα. Το ένα λοιπόν έκαψε κατά μέσο όρο 7,7 και το άλλο 6,1. Όλα τα υπόλοιπα είναι σενάρια...
Στο ξαναλέω δεν ισχύουν τα νούμερα που γράφεις! Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε. Αστο.
Οπως δεν ισχύουν και τα υπόλοιπα περι των προβληματισμών της αποσβεσης ή μη του ντίζελ! Ουτε του άρθρου ουτε τα διακα σου..Το ίδιο περιοδικό που μας έβαζες για το δικό σου τώρα έγινε αναξιοπιστο γιατί δεν σου αρέσουν τα νούμερα?
-
Ναι, αλλά το 1,2 qq παράγει τους περισσότερους ρύπους από όλα τα qq κι αυτό δεν αλλάζει.
Μην μπερδεύεσαι! Περισσότερο CO2 ναι, περισσότερους ρύπους όχι!
Καθόλου.
http://en.wikipedia.org/wiki/European_emission_standards
Το HC+NOx δεν είναι πιο επιβλαβές από το επιπλέον CO2 (που προκαλεί ως γνωστόν το φαιν. τ.θερμοκηπιου) και τα ΝΜΗC,ΤΗC δεν είναι και τελείως αβλαβή. -
Δεν θυμάμαι αν όντως είναι πιο γρήγορο το 1,2 από το 1,5 .Εχει κανεις μετρήσεις επιδόσεων;
Από το Drive 1.2 βενζίνης vs 1.5 diesel:
0-100: 11,1 - 11,8
0-400μ: 17,8 - 18,1
0-1000μ: 32,7 - 33,5
30-50 με 3η: 3,9 - 4,1Λοιπές ρεπρίζ με ίδια σχέση στο κιβώτιο δεν υπάρχουν, αλλά σίγουρα θα είναι ταχύτερο το βενζίνης, ειδικά όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα.
Μικρές διαφορές εώς ελάχιστες απο στάση δηλαδή αλλα δε βλέπω και ιδιαιτερη χρησιμοτητα σε αυτους τους είδους τις μετρήσεις ειδικά σε suv .Αναλυτικές ρε[πριζ δεν εχει δημοσιευσει κανείς?
-
Ο χρήστης alatar έγραψε:
Καθόλου.
http://en.wikipedia.org/wiki/European_e ... _standards
Το HC+NOx δεν είναι πιο επιβλαβές από το επιπλέον CO2 (που προκαλεί ως γνωστόν το φαιν. τ.θερμοκηπιου) και το ΝΜΗC δεν είναι τελείως αβλαβές.Φυσικά και το ΝΟΧ είναι πιο επιβλαβές από το CO2. Το CO2 είναι αδρανές αέριο, το NOX επιβαρύνει τον ανθρώπινο οργανισμό!
Μικρές διαφορές εώς ελάχιστες απο στάση δηλαδή αλλα δε βλέπω και ιδιαιτερη χρησιμοτητα σε αυτους τους είδους τις μετρήσεις ειδικά σε suv .Αναλυτικές ρε[πριζ δεν εχει δημοσιευσει κανείς?
Η διαφορά στα 1000 μέτρα είναι μεγάλη. Επίσης σιγά τα SUV. Δρομίσια αυτοκίνητα είναι με μεγάλη απόσταση από το έδαφος. Χώμα θα δούνε όσο θα δει κι ένα hatchback. Ρεπρίζ έχω κι άλλες, αλλά με διαφορετικές σχέσεις στο κιβώτιο για το καθένα.
-
Είχαν συγκριτικό οι 4Τ μεταξύ 1.2Τ και 1.5d. Μέσα στο 2014 και δεν έχει μπει ακόμη στο library. Αν δεν ήμουν διακοπές θα είχα πρόσβαση στο τεύχος...
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Kαι εγω το εχω στο εξοχικό
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μπανακια στη θάλασσα δεν εχει φετος?
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
Εχει! Και τους ντιζελοκίνητους σας βγαίνουν και -σχεδόν- τζάμπα!
Μακαρι να το χα εγω αυτη τη στιγμη το qq. Προς το παρον το χαιρεται ο φαδερ και γω θα κατεβω Πελοποννησο με δωρο εκ της Ιερισσου, ενα ωραιο στραβωμα ζαντας για 173626172η φορα. Για τη βενζινη... ευτυχως εχει μπει μιση μιση και δε θα πονεσει.... πολυ.
Το στραβωμα βεβαια οφειλεται γιατι την ειδα Λατβαλα με το φορδ και μεχρι να προλαβω να πατησω φρενο και να στριψω τιμονι, ειχα πεσει σε εναν κρατηρακο.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Το στραβωμα βεβαια οφειλεται γιατι την ειδα Λατβαλα με το φορδΑυτό ήταν το λάθος σου. Ο Λάτβαλα είναι στην VW πλέον.
-
Το στραβωμα βεβαια οφειλεται γιατι την ειδα Λατβαλα με το φορδ
Αυτό ήταν το λάθος σου. Ο Λάτβαλα είναι στην VW πλέον.
Ειναι που χω χασει επεισοδια απο το wrc.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)