-
Οταν μετά απο καμμιά 50 χρόνια μας περάσουν απο το μαχαίρι γιατί ήδη θα είμαστε μειονότητα στην χώρα μας θα είναι αργά για να μετανιώσουμε που ανοίξαμε την κερκόπορτα. Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, ό άλλος είναι μουσουλμάνος.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οταν μετά απο καμμιά 50 χρόνια μας περάσουν απο το μαχαίρι γιατί ήδη θα είμαστε μειονότητα στην χώρα μας θα είναι αργά για να μετανιώσουμε που ανοίξαμε την κερκόπορτα. Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, ό άλλος είναι μουσουλμάνος.Για το ποιος άνοιξε την original κερκόπορτα έχεις αναρωτηθεί ποτε;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οταν μετά απο καμμιά 50 χρόνια μας περάσουν απο το μαχαίρι γιατί ήδη θα είμαστε μειονότητα στην χώρα μας θα είναι αργά για να μετανιώσουμε που ανοίξαμε την κερκόπορτα. Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, ό άλλος είναι μουσουλμάνος.Την κερκόπορτα δεν την κρατάς κλειστή βάζοντας εμπόδια στους αλλόδοξους-αλλόθρησκους που ζουν στην Ελλάδα. Αυτοί έχουν ήδη περάσει μέσα στα τείχη και έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο κάτοικο της χώρας! Αν τους θεωρείς 'επικίνδυνους', δεν αφήνεις να έρθουν στην Ελλάδα (που είναι δικαίωμα του κάθε κράτους το αν θα δέχεται και πόσους μετανάστες στην χώρα του).
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Οταν μετά απο καμμιά 50 χρόνια μας περάσουν απο το μαχαίρι γιατί ήδη θα είμαστε μειονότητα στην χώρα μας θα είναι αργά για να μετανιώσουμε που ανοίξαμε την κερκόπορτα. Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, ό άλλος είναι μουσουλμάνος.
Την κερκόπορτα δεν την κρατάς κλειστή βάζοντας εμπόδια στους αλλόδοξους-αλλόθρησκους που ζουν στην Ελλάδα. Αυτοί έχουν ήδη περάσει μέσα στα τείχη και έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο κάτοικο της χώρας! Αν τους θεωρείς 'επικίνδυνους', δεν αφήνεις να έρθουν στην Ελλάδα (που είναι δικαίωμα του κάθε κράτους το αν θα δέχεται και πόσους μετανάστες στην χώρα του).
Αν τους θεωρείς επικίνδυνους τους ξένους, φροντίζεις να 'παράγεις' σωστούς ντόπιους.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Την κερκόπορτα δεν την κρατάς κλειστή βάζοντας εμπόδια στους αλλόδοξους-αλλόθρησκους που ζουν στην Ελλάδα. Αυτοί έχουν ήδη περάσει μέσα στα τείχη και έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο κάτοικο της χώρας! Αν τους θεωρείς 'επικίνδυνους', δεν αφήνεις να έρθουν στην Ελλάδα (που είναι δικαίωμα του κάθε κράτους το αν θα δέχεται και πόσους μετανάστες στην χώρα του).
Αν τους θεωρείς επικίνδυνους τους ξένους, φροντίζεις να 'παράγεις' σωστούς ντόπιους.-
Φροντίζεις να τους μετατρέψεις σέ ντόπιους στό μέλλον
Οι Αλβανοί του σήμερα θα αφήσουνε παιδιά στήν Ελλάδα.Αυτά τα παιδιά θα γίνουν 'πρώτης γενιάς' Ελληνες
Μπορεί να διατηρήσουνε για πολλές γενιές ήθη καί έθιμα Αλβανικά,αλλά θα αισθάνονται καί Ελληνες -
Η κερκόπορτα έχει ανοίξει εδώ και περίπου 1700 χρόνια όταν το 325 ο 'Μέγας' (και Άγιος) Κωνσταντίνος έκανε επίσημη (και υποχρεωτική) θρησκεία της (τότε) ανατολικής ΡΩΜΑΙΚΗΣ αυτοκρατορίας τον Χριστιανισμό !
Από τότε , οι κερκόπορτες ανοίγουν η μία μετά την άλλη.... και όχι μόνο για την Ελλαδίτσα... -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Φροντίζεις να τους μετατρέψεις σέ ντόπιους στό μέλλον
Οι Αλβανοί του σήμερα θα αφήσουνε παιδιά στήν Ελλάδα.Αυτά τα παιδιά θα γίνουν 'πρώτης γενιάς' Ελληνες
Μπορεί να διατηρήσουνε για πολλές γενιές ήθη καί έθιμα Αλβανικά,αλλά θα αισθάνονται καί Ελληνες1η κίνηση αυτό που λέω εγώ, 2η κίνηση αυτό που λες εσύ. Σωστός
-
Ο χρήστης samurai έγραψε:
Δεν χρειάζεται για κανένα λόγω να δημιουργηθεί τζαμί ούτε εδώ ούτε πουθενά αλλού .
Να γκρεμίσουνε και αυτά που υπάρχουν στην Θράκη γενικός .
Δηλαδή όταν αυτοί γκρεμίζουν της εκκλησιές μας είναι καλά ;
Απλός το θέμα είναι ότι η μπάλα παίρνει όλους τους μουσουλμάνους .
Αυτοί που θέλουνε κάψιμο είναι μουσουλμάνοι της Τουρκίας . είναι ένας λαός αγράμματος που αποτελείται από ένα τσοπάνο και εκατομμύρια αγρία πρόβατα .Nα οι ελληνες mujahid. (http://en.wikipedia.org/wiki/Mujahid)
Φυσικα αν θεωρουμε του Τουρκους αγροικους και απολιτιστους και μονο να αξιζουν καψιμο. Οταν γινομαστε ιδιοι με αυτους ποια η διαφορα. Καμμια. Ο φανατισμος δεν οδηγει πουθενα. Μην κανεις αυτο που δεν θελεις να σου κανουν.
Νικος
-
Τελικώς... ΕΛΑΙΩΝΑΣ.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Η καλύτερη λύση βάσει των υφιστάμενων συνθηκών.
-
http://greece.flash.gr//soon/2006/7/25/30522id/
Τζαμί στον Βοτανικό χτίζει ο Γ. Σουφλιάς
Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε εισήγηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά για τη δημιουργία τζαμιού στην περιοχή του Βοτανικού Ναυτικό Οχυρό, το οποίο απέχει περίπου 700 μέτρα από το νέο σταθμό του Μετρό, στον Αγιο Σάββα. Η χρηματοδότηση του τζαμιού θα γίνει από την Πολιτεία.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος έκανε εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το χωροταξικό σχέδιο και, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, έχουν παραληφθεί, ήδη, όλες οι μελέτες και μέσα στους επόμενους δέκα μήνες θα έχουν προχωρήσει όλα τα χωροταξικά σχέδια και το εθνικό χωροταξικό σχέδιο.
Πρώτο χωροταξικό σχέδιο θα είναι για τις ανανέωσιμες πηγές ενέργειας, θα ακολουθήσει αυτό του τουρισμού και στη συνέχεια το βιομηχανικό
-
Απο οτι βλεπω τελικα πολλοι θελουν να γινει τζαμι στην Αθηνα.
Μα 75%.Συγνωμη αλλα δεν το βλεπω λογικο τοσο μεγαλο ποσοστο.
Εγω προσωπικα δεν θελω ΤΙΠΟΤΑ τουρκικο στην χωρα μου.
Δηλαδη δεν φτανει που οι γκριζοι λυκοι οποτε γινει λειτουργια σε καμια εκκλησια με τον πατριαρχη βριζουν και κανουν τα δικα τους,την Αγια Σοφια την κανανε μουσειο για να κονομανε,για να μην πουμε περι δικαιωματων των Χ.Ο σε Πολη αλλα γενικα στην Τουρκια που δεν υφιστανται θα τους κανουμε και ενα τζαμι για να τους ευχαριστησουμε.
Ηθελα να ηξερα πως θα αισθανονται αυτοι που θα το εχουν διπλα τους και θα ακουνε τον ημαμη να κελαηδαει.
Δεν ξερω αν φαινονται υπερβολικα ολα αυτα αλλα βλεπω την συμπεριφορα τον απεναντι,και για αλλη μια φορα φαινεται ποσο μαλακας λαος ημαστε.Μπραβο μας. -
Όταν ζεις σε δημοκρατία που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα οφείλεις να αποδέχεσαι και πράγματα που δεν σου αρέσουν.
-
Συγνωμη ρε Μανο αλλα θα το δεχτω αυτο που λες οταν θα δω και το αντιστοιχο απο τους απεναντι.Εχεις δει εσυ κατι να δικαιολογει κατι τετοιο?Εχεις δει κανενα σεβασμο σε εκκλησιες,πατριαρχη,δικαιωματα Ελληνων που ζουν απεναντι,για να μην πω περι εξωτερικης πολιτικης,παραβιασεων και παει μακρια η βαλιτσα.Σε μια σχεση 2 ανθρωπων δινεις και παιρνεις.Σ'αυτην την περιπτωση ειναι 2 χωρες.Εχεις δει κατι που να μας εχουν δωσει οι φιλοι μας και πρεπει να το ανταποδωσουμε?Μην μου πεις οτι θα παρουμε αργοτερα καποιο ανταλλαγμα γιατι θα ελεγα τωρα τι θα παρουμε.....
-
Αυτό ακριβώς. Εκείνοι είναι αγροίκοι ανατολίτες, εμείς είμαστε δημοκράτες. Τα θρησκευτικά δικαιώματα δεν αναφέρονται σε πολίτες της Τουρκίας ή άλλων κρατών αλλά σε πολίτες ή διαμένοντες στη χώρα μας, άρα ο όρος της αμοιβαιότητας δεν ισχύει σε τούτη την περίπτωση.
-
Δεν νομίζω ότι είναι σκόπιμο να έχουμε τζαμί στην Αθήνα. Στις περιοχές που όντως υπάρχουν πολλοί Έλληνες μουσουλμάνοι , έχουμε τζαμιά και έχουν χρησιμοποιηθεί και για προπαγάνδα.
Θεωρώ πως δεν είναι σκόπιμο και νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε και πίσω από τις επιφάσεις ' ανθρωπίνων δικαιωμάτων ' και ' θρυσκευτικών ελευθεριών'. Άλλωστε το κράτος που διαχώριστηκε επισήμως από την Εκκλησία και τη θρησκεία , πως αναλαμβάνει να χτίσει τζαμί ; Θα το έβλεπα διαφορετικά εάν ήταν εκτός Αθηνών και σίγουρα εάν η χρηματοδότησή του ήταν από ιδιώτες , όπως - θεωρητικά - ανεγείρονται οι Εκκλησίες.
-
Αν ειναι γενικα περι των μουσουλμανων τοτε δικο μου λαθος.Το συνδεσα με τα απεναντι σκυλια.Ετσι ενταξει.
-
Πολύ θα ήθελε η Τουρκία να γίνει το τζαμί στην Αθήνα διμερές ζήτημα, αλλά ευτυχώς δεν της κάνουμε τη χάρη. Όπως (ginogsm) δεν κάνουμε τη χάρη στους μουλάδες από τη Σ. Αραβία και αλλού, αφήνοντάς τους να πληρώσουν για το τζαμί - είναι εσωτερικό μας θέμα.
-
Εδω ρε Μανο σε εχασα λιγο.Δεν το κανεις πενηνταρακια(που λεει και ο Γεωργιου)??
-
Μάνο συμφωνώ με τη γενική άποψη όμως . . . Οι Εβραίοι πού έχουν ισχυρότερη παρουσία στην Ελλάδα , έφτιαξαν μόνοι τους συναγωγή. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι βοηθήθηκαν από το κράτος. Το πρόβλημά μας είναι οι μουλάδες της Σ. Αραβίας. Και εν τέλει μήπως είναι σκόπιμο να το κάνουμε διμερές ζήτημα ; Μήπως η ενδοτικότητα αυτή προκαλέσει επι πλέον προπαγάνδα περί της αλλοίωσης του πληθυσμού από άλλους που έχουμε ήδη αρχίσει και πιστεύουμε ως δεδομένο ;
-
Ναι, εμείς είμαστε υπεράνω.
Τρομάρα μας...
Σαφώς δεν λέω να κάνουμε τα ίδια με τους Τούρκους, το δηλώνω φυσώντας το γιαούρτι, αλλά όποιοι θέλουν χώρο λατρείας, ας τον φτιάξουν μόνοι τους.
Αλλιώς το καλό μας κράτος ας ετοιμαστεί να φτιάχνει ναούς σε κάθε θρησκεία - κι εμείς ας ετοιμαστούμε να πληρώνουμε...Άσε που δεν κατάλαβα, τίνος αίτημα είναι; Γιατί αν το φτιάχνουμε χωρίς να το ζητήσει κανείς,
Τζαμί στην Αθήνα - ναί ή όχι?