-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Αναφορά κατανάλωσης285 χιλιομετρα-λαμπακι ρεζέρβας αναμένο-10,84 λίτρα μπενζίνας .
280 χιλιομετρα και 10,80 μπενζινας..... καπου θελει μελετη που και γιατί εχω διαφορά.....
-
...μηπως παχυνες?
-
Αναφορά κατανάλωσης
285 χιλιομετρα-λαμπακι ρεζέρβας αναμένο-10,84 λίτρα μπενζίνας .
280 χιλιομετρα και 10,80 μπενζινας..... καπου θελει μελετη που και γιατί εχω διαφορά.....
Μα αυτό δεν θεωρείται σοβαρή διαφορά...
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
...μηπως παχυνες?Πολυ φοβάμαι οτι και εγω σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα.......
Σίγουρα Κωστή η διαφορά είναι αμελητέα αλλά σε 'δουλεια' να βρισκόμαστε....
Είχα πολλά χρόνια να κάνω εκδρομούλα με καινούργιο μηχανάκι..... ή μάλλον ΠΟΤΕ δεν είχα καινούργιο μηχανάκι για να κάνω κατι τέτοιο......και την Κυριακή πήγα μια βόλτα................οχι στο 'γερμανό' αλλά ΠΡΟΣ πόρτο γερμενό....
Ευχαριστήθηκα ανεση,φρένα,κρατημα και αξιοπρεπείς επιταχύνσεις με ασφαλή προσπεράσματα στους βουνίσιους δρόμους.
Χάρηκα τόσο πολύ που λεω να το καθιερώσω πυκνά συχνά.... να πηγαίνω για αναγνώριση των διαδρομών πρώτα στην Αττική και μετά και παραέξω, με δεύτερη προτεραιότητα την Εύβοια, νότια και βόρεια.
-
ωραια πραγματα!
αυτο σημαινει οτι ειστε καλα!
καλες εξορμησεις!! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ωραια πραγματα!
αυτο σημαινει οτι ειστε καλα!
καλες εξορμησεις!!Aπίθανη αίσθηση..................δεν μπορεις να φανταστείς πόσο 'φρεσκάρομαι' καθε φορά που καβαλάω το μηχανάκι μας. Ακόμη και το πρωί που πάμε στην δουλειά.....
-
~ 6000 κμ και εχθές 12.10. 2006...........μετά απο περιπου 7 μηνες παρέλαβα και τοποθέτησα με ευλάβεια την όμορφη πινακίδα για το μηχανάκι μας.
Νοιώθω οτι 'στολίστικε' και απο την πίσω πλευρά της......
-
Επειδη ενδιαφερομαι και γω αμεσα να το παρω μπορεις να πεις ποση τελικη βγαζει και εαν κινεισαι ανετα με 110-120 χωρις να ζοριζεται ο κινητηρας;
Θελω να πηγαινοερχομαι καθε μερα Καλαμαρια-Ωραιοκαστρο μεσω περιφεριακης Θεσ/νικης (ειναι25χλμ) και εχω καποιες αμφιβολιες για το αν θα ειναι καπως αδυναμο ωστα να κοιταω κατι μεγαλυτερο. -
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Επειδη ενδιαφερομαι και γω αμεσα να το παρω μπορεις να πεις ποση τελικη βγαζει και εαν κινεισαι ανετα με 110-120 χωρις να ζοριζεται ο κινητηρας;
Θελω να πηγαινοερχομαι καθε μερα Καλαμαρια-Ωραιοκαστρο μεσω περιφεριακης Θεσ/νικης (ειναι25χλμ) και εχω καποιες αμφιβολιες για το αν θα ειναι καπως αδυναμο ωστα να κοιταω κατι μεγαλυτερο.Θα έλεγα πρώτα να το δοκιμάσεις.............μετά ότι πιό δυνατό τόσο πιο άνετα.......αυτό είναι σίγουρο.Δεν μπαίνω σε τέτοια λογική γιατί δεν τελειώνεις ποτέ....
Εμείς είμαστε δύο πάντα και κάνουμε 45 χλμ. στην Αθήνα.Αν είσαι κάτω απο 1.85 δεν θα καταλαβαίνεις ούτε τον αέρα-βροχη με τέτοιες ταχύτητες.. που αναφέρεις.Έχω δει τελική 145 στο κοντέρ του.
Με το καλό .......Άγγελος.
-
Mε το λαμπάκι αναμένο πρόλαβα και έκανα 28 χιλιόμετρα χωρίς να μείνω.....
Έτσι για να ξέρω πόσα χιλιόμετρα θα κάνει αν βρεθώ σε ανάγκη........... ΠΟυ δεν υπάρχει τέτοιος λόγος...
-
Αναφορά κατάστασης ελαστικων.....
Όπως και με το προηγούμενο scooter, το θεμα εχει να κανει με το πίσω λάστιχο.
Πάντα είμαστε δυο στο μηχανάκι.Προσεχω την πίεση σε 15θήμερη ή εβδομαδιαία βάση.Κανουμε 40 - 45 χιλιόμετρα καθε μερα. Αυτο που παρατήρησα ΚΑΙ τώρα είναι πως τα 'τακούνια' του πέλματος εχουν 'φαγωθεί' στην πίσω μεριά τους περισσότερο απο την μπροστινή.Αν δεις το πέλμα απο το πλαί τα 'τακούνια ' φαίνονται σαν 'κυμα' τώρα είναι λίγο αλλα όσο περνα ο καιρός και 'γραφουμε' χιλιόμετρα τόσο θα μεγαλώνει το τόξο του 'κυματισμού'.Βασικά δεν με ανησυχεί το γεγονός και ίσως έχει να κάνει με την φυσιολογική φθορά του ελαστικού.Στο 'χωμάτινο ' μηχανάκι μου με τα πιο μεγάλα και αραια τακούνια το εχω δει κύρια στο μπροστινό πάντως. Ίσως εχει να κάνει και με το φρενάρισμα......
Τεσπα , που λένε και οι νεολαίοι .........προχωράμε...παραπολυ καλα....
Θέλει παλι λάδια γιατί φτάσαμε τα 7500 ΚΜ.
-
7600 Km και λαδάκια ...........πάλι.....
12 € το κόστος και το μηχανάκι φρέσκο για την συνέχεια..........που έχει στα 10000 Κμ μεγαλούτσικο έλεγχο με βαλβίδες και άλλα.
-
Φτάσαμε τα 8700 κμ και το μηχανάκι νοιώθω να το απολαμβάνω όλο και περισσότερο... Φτιάχνει και η διαθεση μου όλο και πιο πολύ.
Επειδή δεν αντέχω να το βλέπω λερωμένο έπρεπε κατι να κανω.Επειδη τα πλυντικά στα βενζινάδικα νοιώθω οτι 'σκοτώνουν' τα οχήματα που αγαπάμε δεν θα το πήγαινα με τίποτε.Πήρα εναν ατμοκαθαριστή για πολλές βασικά σπιτικές δουλειες και είπα να δοκιμάσω και στις γωνίτσες στο μηχανάκι......εκεί δηλαδή που δεν φτάνει το σφουγγάρι και το χέρι.
Ε λοιπόν μετά το τέλος του εγχειρήματος το μηχανάκι έγινε κουφέτο λαμπερό.Και παρόλο που ήταν σούρουπο, ο πρωινός έλεγχος έδειξε πως με λίγο προσοχή θα γίνει τέλειο...
Οπότε βρήκα και αλλη δουλειά για τον ελεύθερο μου χρόνο.....
Μα καλά άλλος δεν εχει το ίδιο μηχανάκι να μοιραστούμε τις αγάπες μας...
Οχι οτι με πειράζει........εγω το βιολί- ημερολόγιο μου θα το συνεχίσω στην φιλόξενη σελίδα μας.
Ευχαριστίες....
-
Φιλε μου σε παρακολουθω και σε χαιρομαι. Θελω και εγω να παρω το ΧΜΑΧ αλλα αυτο που με απσχολει ειναι οτι δεν εχει ABS ακομα και στα λιγα χιλιομετρα σε λεια ασφαλτο αν τρομαξω και μου φυγει λιγο δυναμη παραπανω στο δεξι χερι, μπορει να πεσω. Την πατησα με το δικο μου, αλλα παρολο το μπλοκαρισμα και πλαγιολισθηση του μπροστινου μου τροχου καταφερα και δεν επεσα απο τυχη και μονο.
-
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Φιλε μου σε παρακολουθω και σε χαιρομαι. Θελω και εγω να παρω το ΧΜΑΧ αλλα αυτο που με απσχολει ειναι οτι δεν εχει ABS ακομα και στα λιγα χιλιομετρα σε λεια ασφαλτο αν τρομαξω και μου φυγει λιγο δυναμη παραπανω στο δεξι χερι, μπορει να πεσω. Την πατησα με το δικο μου, αλλα παρολο το μπλοκαρισμα και πλαγιολισθηση του μπροστινου μου τροχου καταφερα και δεν επεσα απο τυχη και μονο.Tο ξέρω πως η παρέα μας παρακαλουθεί, τι γίνεται και τι γράφετε....!!!!!!! και συμπασχουμε με τους υπολοιπους......
Το ABS μπορεί να μην ειναι υποχρεωτικό ακόμη .......αλλα με τα χρόνια έχουμε κανει τα δάκτυλα μας να εχουν τέτοιο σύστημα....
Πάντως μια καλη 'προπόνηση' για να μαθεις να κανεις τα δακτυλα σου ABS είναι να βρεις ενα ήσυχο ασφαλτινο δρόμο με χωματάκι ή εναν καλοστρωμένο χωματόδρομο και με λίγα χιλιόμετρα να 'μπλοκάρεις το μπροστινό σε ευθεία και όταν το νοιώθεις να 'τσουλαει'.... και βέβαια όσο αντεχει το μυαλό σου και η καρδια σου, να το αφήσεις. Οσο πιο πολύ αντεχεις τοσο 'φορτώνεις' τον σκληρό σου με εμπειρία.Σε δεδομένη περίπτωση θα ανατρέξει στην προπόνηση και θα μείνεις όρθιος.....χεχεχε.
Η ίδια 'προπόνηση' μπορεί να γίνει και με το πίσω.....
**ΜΕΧΡΙ Ο 'TEMPER' ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ......ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ..... ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ SCOOTΕRΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΔΕΣ...... **
-
Αναφορά κατανάλωσης
285 χιλιομετρα-λαμπακι ρεζέρβας αναμένο-10,84 λίτρα μπενζίνας .
296 χιλιομετρα και 10,64 λιτρα μπενζινας..... λιγώτερα σταμάτα ξεκίνα-αττικη οδός, 'μονοκάβαλλο'-ασθένεια.. ,ελαφρύτερος καρπός...
και 9.400.....ούτε τσικ...και 150 στο κοντέρ, άπνοια.
-
05/02/2007
Το πολυοργανάκι εχθες έδειξε.....5βαθμοι θερμοκρασια **15:59 ** ωρα ελλαδος 9999km
Στις 16:00 ** ωρα ελλαδος10000**km και
Στις **16:04 **ωρα ελλαδος 10004km.....
Moυ έκανε εντύπωση η συμμετρία....
Καπου εδω κοντα πρεπει να του κανουμε ενα 'μεγαλο' service, κατα την εταιρία.Για να δουμε τι θα δουμε...
-
κοντά στα 60 θα σου βγεί ..
-
Ο χρήστης alfisti33 έγραψε:
κοντά στα 60 θα σου βγεί ..Oσο οσο δεν μας σταματαει τιποτε.Μιλάς απο προσωπικη πείρα???
-
απο ερώτηση σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Yamaha στην Θεσσαλονίκη..
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))