-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Βέβαια είναι ακόμα στο στρώσιμο...
Το δικό σου ''θ'ανοίξει'' την επόμενη δεκαετία έτσι που το πας
-
Ευτυχώς που δε σκοπεύω να το πουλήσω γιατί με την περιγραφή που θα έβαζα θα κατέληγα στο αντίστοιχο γελαδερο νηματακι με τις γελοίες αγγελίες
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Οταν το γεμισα ειχε κανει 325κμ και πηρε **10,60 **λιτρα μπενζινας.
Αυτή την κατανάλωση είδα κι εγώ στο τελευταίο γέμισμα ακριβώς:
242 χλμ. με 7,9 λίτρα, δηλαδή 3,26 λτ./100 χλμ, δεν έχω κάψει ποτέ μου λιγότερο.
Πάντως 300 χλμ. δεν έχω πλησιάσει ποτέ... συνήθως ανάβει λαμπάκι στα 220-230, και δε ζορίζω να μάθω πόσο βγάζει η ρεζέρβα. Βαριέμαι να σπρώχνω 190 κιλάΑ, συνολικά χλμ. 26.000+ πλέον...
Αμα θες γεμισε κανα 1,5 λιτρο βενζινη σε ενα μπουκαλι και ασε το κατω απο τη σελα για να μαθεις.Εγω προσωπικα αυτο εκανα!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
δηλαδή 3,26 λτ./100 χλμ, δεν έχω κάψει ποτέ μου λιγότερο.
Και δεν έχεις ανάγκη να κάψεις λιγότερο αφού είσαι άρχοντας οικονομίας για 250 cc
Νταξ, συνήθως είμαι από 3,5 - 3,9, και παίζει ρόλο και το μικρό μου βάρος (70-), και το ότι τα περισσότερα χλμ. είναι χωρίς συνεπιβάτη.
Πάντως το μηχανάκι δείχνει να 'μακραίνει' όσο ανεβαίνουν τα συνολικά χλμ. που κουβαλάει στην πλάτη του ο ιμάντας. Επειδή με βολεύουν τα 100 σαν cruising speed, έχω βάλει εκεί το σημάδι μου. Όταν ήταν καινούριο και όταν άλλαξα ιμάντα στα 20.000, είχα ~6.200 σ.α.λ. για να κρατάω στην ευθεία 100. Όσο παλιώνει σαν να σφίγγει, λίγο πριν την αλλαγή του έβγαζα 100 με 5.500 σ.α.λ. (!), τώρα τα βγάζω συνήθως με 5.600-5.700.
Το έχει παρατηρήσει άλλος αυτό;
Α, συνολικά χλμ. 26.000+ πλέον...
Πρώτη επαφή με 2κυκλο ή είχες προτέρα εμπειρία?
Πρώτη επαφή δεν θα το έλεγα, είχα εμπειρία με κάθε λογής παπί (από στρογγυλοφάναρο ως Astrea), Solex, Chaly, Chappy, μπόμπους, ΜεΖέδες, βέσπες στην εφηβεία, φτιαγμένα και μη. Έφτασα μέχρι κάτι ανωμαλίες με DT200 και CRM σε χωμάτινη 'ειδική' (ο θεός να την κάνει) μέσα στο ΣΕΦ τότε που ο περιβάλλων χώρος ακόμη φτιαχνόταν και κάπου εκεί τα παράτησα. Τόσα χλμ. με το ίδιο μηχανάκι πρώτη φορά, λοιπόν. Μέσο όρο έχω 10k το χρόνο.
edit: ξέχασα ένα Eliminator 400 που ήθελε να μου πουλήσει ένας φίλος και το είχα για καμιά εβδομάδα... Τρομακτικό. Μοτέρ από ZZR αν θυμάμαι καλά, υστερία ως τις 14.000 σαλ, στήσιμο για να πηγαίνει μόνο ευθεία και φρένα μηδέν
-
Krus, μέσα στη πόλη πώς είναι το θεριό; Ο όγκος του σε προβληματίζει σε θέματα ευελιξίας πχ; Δηλαδή για προτεραιότητα σε αστικές μετακινήσεις αξίζει να παίξει κανείς σε αυτή τη κατηγορία ή να μπορεί να αρκεστεί και σε μικρότερα σε όγκο και κυβικά;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Krus, μέσα στη πόλη πώς είναι το θεριό; Ο όγκος του σε προβληματίζει σε θέματα ευελιξίας πχ; Δηλαδή για προτεραιότητα σε αστικές μετακινήσεις αξίζει να παίξει κανείς σε αυτή τη κατηγορία ή να μπορεί να αρκεστεί και σε μικρότερα σε όγκο και κυβικά;Νομίζω είναι θέμα συνήθειας. Στην αρχή που το πήρα, απλά άφηνα τα παπιά να με προσπερνάνε μέσα στην κίνηση. Με τον καιρό, μαθαίνεις ότι χωράει σχεδόν όπου και ένα παπί, κρατώντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου το βάρος του ΧΜΑΧ, που πρέπει να περνάει άνετα τα 180 κιλά με καύσιμα και 2 πραγματάκια κάτω από τη σέλα...
Τώρα πια, περνάω κι από το μάτι της βελόνας που λέει ο λόγος, χωρίς να βάλω πόδι κάτω (πάντα σχετικά αργά και με προσοχή). Θέμα έχεις μόνο με τους καθρέφτες των SUV, που συνήθως πέφτουν στο ίδιο ύψος με τους δικούς σου.
Η ευελιξία σε μανούβρες είναι αρκετά καλή, σίγουρα καλύτερη από όσα Beverly έχω οδηγήσει (το τιμόνι δεν έχει καμία τάση να 'διπλώσει' στο πλάγιασμα ακόμη και με χαμηλές ταχύτητες), και σίγουρα χειρότερη από SH300i που είναι στενό σαν παπί, αλλά το μηχανάκι σε αποζημιώνει για τα 7 άλογα λιγότερα που έχει από το Honda όταν ανοίξει ο δρόμος, όπου συμπεριφέρεται σαν μηχανή, ενώ το Honda εξακολουθείς να το νιώθεις σαν παπί.
Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι μάλλον αξίζουν τα έξοδα, ο όγκος και το βάρος για να παίξει κανείς σ' αυτή την κατηγορία. Με ένα SH150, για παράδειγμα, του αδελφού μου, ούτε που σου περνάει από το μυαλό να γράψεις 100+ χιλιόμετρα απόσταση για ένα μπάνιο το Σ/Κ. Με το ΧΜΑΧ έφυγες και πας όπου γουστάρεις χωρίς δεύτερη κουβέντα. Τα κάνει όλα καλά
Για κορεάτικα, ταϊβανέζικα, κινέζικα 250-300άρια δεν έχω γνώμη, δεν έχω καβαλήσει και ούτε θέλω
ΣΟΣ (αν σκέφτεσαι αγορά ΧΜΑΧ): στις χαμηλές ταχύτητες είναι υπερβολικά σκληρό πίσω. Η σπονδυλική σου στήλη θα μετρήσει και την παραμικρή λακούβα. Αυτά με την προφόρτιση των αμορτισέρ στη 2η (από 4) σκάλες.
-
Νταξ, συνήθως είμαι από 3,5 - 3,9, και παίζει ρόλο και το μικρό μου βάρος (70-), και το ότι τα περισσότερα χλμ. είναι χωρίς συνεπιβάτη.
Είσαι πολύ καλά! Στο honda pantheon 150cc injection έχω 3,3. Με 2ο αναβάτη βέβαια. Μόνος δεν το μέτρησα. Πάντως το χμαχ δείχνει πολύ ποιοτικό.
-
Ευχαριστώ Krus, κατατοπιστικότατος
-
Καλησπέρα σε όλους.Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο x-max και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες.Ποια μοντέλα έχουν τροφοδοσία με καρμπυρατέρ και ποια με ψεκασμό?Με τα μοντέλα injection τι παίζει? Ευχαριστω!!
-
Κανείς???
-
26.570+ χλμ και έγινε αλλαγή ιμάντα. Ο παλιός ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση, άντεχε 2.000 χλμ ακόμα!
Τρίφτηκαν οι σιαγόνες του φυγοκεντρικού, γιατί έτρεμε λίγο στις χαμηλές στροφές όταν ήταν κρύο, όπως επίσης έγινε και αλλαγή λαδιών. Όλα τα υπόλοιπα υγρά και μη ήταν οκ!Κόστος: ιμάντας (γνήσιος) 68€, λάδια (castrol GTX) 10€, μαστορικά 15€, 93€ σύνολο!
Λάστιχα από Σεπτέμβρη, σκέφτομαι να δοκιμάσω τα dunlop τα scootsmart...Ο χρήστης vaged έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.Σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο x-max και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες.Ποια μοντέλα έχουν τροφοδοσία με καρμπυρατέρ και ποια με ψεκασμό?Με τα μοντέλα injection τι παίζει? Ευχαριστω!!Ποιάς χρονιάς x max έχεις βρει;
Με τα injection τι εννοείς τι παίζει; -
242 χλμ. με 7,9 λίτρα, δηλαδή 3,26 λτ./100 χλμ, δεν έχω κάψει ποτέ μου λιγότερο.
Πάντως 300 χλμ. δεν έχω πλησιάσει ποτέ... συνήθως ανάβει λαμπάκι στα 220-230, και δε ζορίζω να μάθω πόσο βγάζει η ρεζέρβα. Βαριέμαι να σπρώχνω 190 κιλάΑ, συνολικά χλμ. 26.000+ πλέον...
Ευχαριστιες για το σχολιο.Χαιρομαι για την επαληθευση.
Η μπαταρια μου παλι 'βηχει' και με στεναχωρει το θεμα. Ειχε αλλαχτει τον Οκτωβρη του ΄11. Τι διαολο τοσο γρηγορα την κουραζει. Δεν πιστευω να ειναι φυσιολογικο....
-
Το γρανάζωμα στο μηχανάκι εξακολουθεί να μακραίνει, όσο 'γερνάει' ο ιμάντας (ή δεν ξέρω για ποιο άλλο λόγο). Αποτέλεσμα, νέο ιστορικό χαμηλό κατανάλωσης 3,18 λτ./100 χλμ. (257 χλμ. με 8,16 λτ.) χωρίς να σέρνομαι πουθενά και καμιά 50αριά από αυτά τα χλμ. με συνεπιβάτη. Κάθε πρωί κάνω 18 χλμ. με ταχύτητες 90-110.
Happy
-
Απέχω πολύ απο τέτοιες καταναλώσεις ρε γμτ
αυτό που έχω παρατηρήσει πάντως ειναι οτι τι μηχανάκι αισθάνεται πολύ καλύτερα με 100άρες παρά μέσα στην πόλη ακομα και χωρίς καθόλου κίνηση...
-
Ή το μηχανακι εχει αγοραφοβία ή εσύ
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Ευχαριστιες για το σχολιο.Χαιρομαι για την επαληθευση.
Η μπαταρια μου παλι 'βηχει' και με στεναχωρει το θεμα. Ειχε αλλαχτει τον Οκτωβρη του ΄11. Τι διαολο τοσο γρηγορα την κουραζει. Δεν πιστευω να ειναι φυσιολογικο....
Στο γιατρο βεβαια για την θεραπεια. Kαποια συνδεση με το immobilizer λεει ετρωγε ρευμα ανευ λογου. Η απομονωση του, χωρις την απενεργοποιηση του ελυσε? το θεμα.
Μετα απο 20ημερη αργια δεν πηρε μπρος.Φορτησει και μετα την πρωτη εκκινηση που αργησε, μεχρι να ερθει μπενζινα, πηρε με μιση μιζια. Η καλοκαρινη νησιωτικη εκδρομη ειχε χωμα και χαρηκα που δεν εχω αλλαξει ακομη λαστιχα.... Αν, δεν θα τα εβαζα σε τετοιο χωματοδρομο.......
Και ως συνηθως ολικο 66.666 κμ και μερικο, προς στιγμη,666 κμ. μπρρρρρρρρρρρρρρρρ ευτυχως αλλαξε γρηγορα.
-
301 χιλιόμετρα διανύθηκαν, μισά στην εθνική και μισά σε πόλη, άναψε η λυχνία της ρεζέρβας και γέμισε με 9,54 λίτρα = 3,17lt/100km.
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
301 χιλιόμετρα διανύθηκαν, μισά στην εθνική και μισά σε πόλη, άναψε η λυχνία της ρεζέρβας και γέμισε με 9,54 λίτρα = 3,17lt/100km.Να δουμε ποιος θα κανει νεο ρεκορ....να κατεβουμε τα 3 λιτρα.....
Μπαταρια ..............δεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεν καθε μερα φόρτιση δεν λεει.Ελπιζω μονο να φορτιζει κανονικα, αλλα να μην κρατει το ρευμα επειδη κουραστηκε.
Λαστιχα θελει αλλα ενα ενα.
'Ρουλεμαν λαιμου εχουμε αλλαξει?' Πως.... οχι πρέπει? .....' Οταν τ΄αλλαξουμε θα δεις την διαφορα'.
Οσο γεμιζει χιλιομετρα τοσο και κατι αλλο βγαινει. Γεραματα ??????
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
...Λαστιχα θελει αλλα ενα ενα.Μιας και μιλάμε για λάστιχα...
Ίσα ίσα για να βγει ο μήνας...
'Ρουλεμαν λαιμου εχουμε αλλαξει?' Πως.... οχι πρέπει? .....' Οταν τ΄αλλαξουμε θα δεις την διαφορα'.
Οσο γεμιζει χιλιομετρα τοσο και κατι αλλο βγαινει. Γεραματα ??????
Ποιά διαφορά; Έχει κάποιο πρόβλημα; Έπεσες σε καμιά λακούβα;
-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Μιας και μιλάμε για λάστιχα...Συγνώμη φίλε, αλλά αυτό πάει χα-λα-ρά στα Ζώα...
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))