-
Το εργαλειο βρίσκεται στον 'γιατρό' για την περιποιηση που του αρμόζει.....
Το καλο με τα μηχανήματα ειναι και οτι φτιάχνονται σχεδόν ολα τα προβλήματα τους.Εξαιρεση καποια μεταφυσικά που τα πιανουν καμμια φορά και σε τρελαίνουν.
(Αντε με το καλό να μπορεί να γίνεται αυτό και με τους ανθρώπους)
Νοσηλεία για δυο, μέρες.... βοηθησε και ο καιρός............ψωφοκρυο και βροχή συν μετακινησεις τέκνων)
Αποτέλεσμα μια τσιμουχα και ενα ρουλεμαν αντικατασταση ...............παρακολουθησει και πιστευω πως ησυχασαμε ΚΑΙ τώρα. Το 'κουρεμα' 60€.... Η συμπεριφορα των 'γιατρων' με ευχαριστει και δεν με προβληματίζει το κόστος.ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ.....Μετα την παραλλαβη εγινε και ενα γενναι καθαρισμα και ....................έτοιμοι.... για αλλα ...
-
angel13 μπραβο σου συντηρεις το τοπικό και την τρελλα για το xmax κοντα 5 χρονια. Τοτε σου εγραφα πως εχεις μεγαλο μερακι
respekt -
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
angel13 μπραβο σου συντηρεις το τοπικό και την τρελλα για το xmax κοντα 5 χρονια. Τοτε σου εγραφα πως εχεις μεγαλο μερακι
respektTo ευχαριστώ πάει πρωτα στο οτι υπάρχει το βήμα (4τροχοι) για κατι τέτοιο. Μετά η παρέα εδω μέσα και τελος αλλα οχι ακριβώς........ η αγάπη για την διτροχη μετακίνηση και την απόλαυση που νοιώθω με αυτό. Το ποσο μου λέιπει το μηχανάκι οταν δεν μπορώ για διάφορους λόγους να το παρω δεν λέγετε....
Ζηλευω και αναπολώ βολτες, ταξίδια με μηχανη στην ελλάδα και οπου με βγάλει τοσο πολύ που το μονο που ονειρευομαι ειναι να τα κανω οταν παρω ......................συνταξη. Θα φροντίσω μαλλον να το κανω νωρίτερα γιατι καπου καταπιεζομαι και αρχίζει να με κουράζει ΠΟΛΥ.
Το μηχανοκινητα μου τα αγαπαω παρα πολύ και ξερω τι χαρες μπορουν να μου δωσουν. Ελπιζω να επανελθω σε περισσοτερη απολαυση με αυτα οταν ησυχασω λιγακι.
Να ειστε καλα και να κανετε πραγματα που σας αρεσουν.
Άγγελος.
-
Τελικά η ρεζέρβα της βενζίνης αντέχει...
Ακριβώς 39 χλμ έγραψε το οδόμετρο! Τα 40 είναι σίγουρα, αλλά για να μην σπρώχνουμε ας μην το πιέζουμε τόσο -
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Τελικά η ρεζέρβα της βενζίνης αντέχει...
Ακριβώς 39 χλμ έγραψε το οδόμετρο! Τα 40 είναι σίγουρα, αλλά για να μην σπρώχνουμε ας μην το πιέζουμε τόσοΕυχαριστουμε που εκανες την δοκιμη .......τωρα ξερουμε με σιγουρια....
Καλα χιλιομετρα και ορθια.....
-
Εχω σκεφτεί να το κάνω και στο Χορνετάκι μου μια φορά, να δοκιμάσω ως πού θα πάει με ρεζέρβα, κουβαλώντας στην μπαγκαζιέρα κανα-δυο λίτρα βενζίνης...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εχω σκεφτεί να το κάνω και στο Χορνετάκι μου μια φορά, να δοκιμάσω ως πού θα πάει με ρεζέρβα, κουβαλώντας στην μπαγκαζιέρα κανα-δυο λίτρα βενζίνης...σορρυ για το οφτοπικ
σε εχει βολεψει το χορνετ για τις μετακινησεις μεσα στην πολη η λογο βαρους κ 4 κυλινδρου πολυστροφου κινητηρα σε δυσκολευει?
σκεφτομαι να αγορασω κ εγω αλλα το θελω για all around χρηση -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εχω σκεφτεί να το κάνω και στο Χορνετάκι μου μια φορά, να δοκιμάσω ως πού θα πάει με ρεζέρβα, κουβαλώντας στην μπαγκαζιέρα κανα-δυο λίτρα βενζίνης...Κάν'το έτσι ώστε να είσαι σε ήσυχο επαρχιακό δρόμο όταν υπολογίζεις ότι θα τελειώσει η ρεζέρβα για να μπορείς να σταματήσεις με ασφάλεια.
Εγώ (βλακωδώς) το είχα κάνει κατεβαίνοντας στην Αθήνα με το ΧΤ (εποχή απεργίας βυτιοφόρων), γύρισα στη ρεζέρβα μπαίνοντας στο πέταλο και εκτίμησα ότι θα μου έφτανε μέχρι μέσα στη Λαμία, αλλά η βενζίνη τέλειωσε εντελώς πλησιάζοντας στο φανάρι της Στυλίδας. Ναι, εκεί που είναι μόλις 1 λωρίδα, χωρίς ΛΕΑ
Τα τελευταία μέτρα τα έκανα τσουλώντας με πατημένο το συμπλέκτη (ευτυχώς ήταν κόκκινο) μέχρι το φανάρι, όπου και έστριψα αμέσως δεξιά και γέμισα το ρεζερβουάρ.
Εντελώς εκ μέρους μου.Με το CB το έκανα με πιο οργανωμένο και ασφαλή τρόπο, κι έφτασα τα 400km
-
Ο χρήστης georgebest2 έγραψε:
Εχω σκεφτεί να το κάνω και στο Χορνετάκι μου μια φορά, να δοκιμάσω ως πού θα πάει με ρεζέρβα, κουβαλώντας στην μπαγκαζιέρα κανα-δυο λίτρα βενζίνης...
σορρυ για το οφτοπικ
σε εχει βολεψει το χορνετ για τις μετακινησεις μεσα στην πολη η λογο βαρους κ 4 κυλινδρου πολυστροφου κινητηρα σε δυσκολευει?
σκεφτομαι να αγορασω κ εγω αλλα το θελω για all around χρησηΠολύ πιο φιλικό απ' οτι περίμενα και η ροπή χαμηλά δεν του λείπει. Στην κίνηση δεν περνάω τις 4-4μιση Κ σαλ και το βάρος του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, τα μεγάλα σκούτερ είναι πολύ βαρύτερα.
zorz, δε σου κράτησε και πολύ η ρεζέρβα δηλαδή...
-
Ευχαριστιες για την ομορφη ενημερωτική παρένθεση...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
zorz, δε σου κράτησε και πολύ η ρεζέρβα δηλαδή...50Km κράτησε, για 2,5 λίτρα ρεζέρβας.
-
η καταναλωση σου, δηλαδη, ειναι 5λτ/100 χλμ?
εχεις μετρησει καθολου? -
Ο χρήστης tm έγραψε:
εχεις μετρησει καθολου?Αν έχω μετρήσει καθόλου;
Έχω κρατήσει φύλλο xls με κάθε ανεφοδιασμό όσο το είχα. Η μέση κατανάλωση για όλο το διάστημα ήταν 5,091 lt/100Km.Η ελάχιστη ήταν σε επαρχιακούς δρόμους ~4,3 με 4,5 lt/100Km. (υπάρχουν και δύο 4,0 σκέτο αλλά δεν είναι καταγραφές από πλήρες γέμισμα, οπότε απορρίπτονται) Στην πόλη + περίφερειακός καταναλώνει 4,7 με 5,5 lt/100Km (συνήθως λίγο πάνω από 5).
Η μεγαλύτερη κατανάλωση είναι στον αυτοκινητόδρομο, όπου συνήθως πήγαινα με ρυθμούς 140-160Km/h και έκαιγε 5,7-6,7 lt/100Km. Εκεί έχω πετύχει και την μέγιστη δυνατή κατανάλωση 7,8 lt/100Km, πηγαίνοντας συνεχώς τέζα (με 170+ ). -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
εχεις μετρησει καθολου?
Αν έχω μετρήσει καθόλου;
Έχω κρατήσει φύλλο xls με κάθε ανεφοδιασμό όσο το είχα. Η μέση κατανάλωση για όλο το διάστημα ήταν 5,091 lt/100Km.Η ελάχιστη ήταν σε επαρχιακούς δρόμους ~4,3 με 4,5 lt/100Km. (υπάρχουν και δύο 4,0 σκέτο αλλά δεν είναι καταγραφές από πλήρες γέμισμα, οπότε απορρίπτονται) Στην πόλη + περίφερειακός καταναλώνει 4,7 με 5,5 lt/100Km (συνήθως λίγο πάνω από 5).
Η μεγαλύτερη κατανάλωση είναι στον αυτοκινητόδρομο, όπου συνήθως πήγαινα με ρυθμούς 140-160Km/h και έκαιγε 5,7-6,7 lt/100Km. Εκεί έχω πετύχει και την μέγιστη δυνατή κατανάλωση 7,8 lt/100Km, πηγαίνοντας συνεχώς τέζα (με 170+ ).Απο Περιστερι μεχρι Βαρη, μεσω Αττικης οδου μου εκαψε 4.3 lit βενζινη....
Εκατσε να το εχω γεμισει λιγο πριν απο το σπιτι μου και μετα να φυγω καπακι για Βαρη.... οταν τελειωσα την δουλεια μου και ειδα την βενζινη να εχει κατεβει δραματικα λεω... δεν το ξαναγεμιζω να δω τι εκανα...
Τα χιλιομετρα δεν τα θυμαμε αλλα ηταν γυρω στα 50.
Παντως το καημενο εδιξε τι πραγματικα ειναι... πολυ σταθερο σε ολες της ταχυτητες...
Σε ολη την αττικη οδο δεν εκλεισα το γκαζι... παντου ηταν με 150+ και στο Αλφα ημουν με 160... και στην κατηφορα το κοντερ ειχε πιασει 'πατο'Σημ.ΔΕΝ παω ετσι... ετυχε η περισταση και η αναγκη να φτασω το συντομοτερο δυνατον...!!!
-
αν θυμάμαι καλά οι κατοχοι του Χ ειχατε κατω απο 4 λίτρα στα 100 σωστά;
εγώ δεν μπορεσα με τπτ να το ρίξω το 4άρι...
η οδήγησή μου τείνει προς το οικονομικό-συντηρητικό (ούτε εκκινήσεις ούτε προσπεράσεις ούτε άνοιγμα τερμα και σε ανοιχτό δρομο στο τσακίρ κέφι θα πιασω και τα 100 άμα λάχει )
οταν δε μια φορά χρειάστηκε να το πάω οπως του αρμόζει ( ) φλέρταρε με το 5αράκι...
πολλά δεν ειναι ρε παιδιά;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
αν θυμάμαι καλά οι κατοχοι του Χ ειχατε κατω απο 4 λίτρα στα 100 σωστά;Δύο τελευταία γεμίσματα:
240 χλμ. --> 8,4 λτ., δηλαδή 3,5 λτ./100 χλμ. και
240 χλμ. --> 8,8 λτ., δηλαδή 3,67 λτ./100 χλμ.Το 3,5 είναι και το ρεκόρ μου, δεν έχω πέσει ποτέ πιο χαμηλά. Έγινε με όλα τα χιλιόμετρα χωρίς συνεπιβάτη, και σημειώνω ότι είμαι 70 κιλά με το ζόρι. Στο γκάζι δεν πολυ-κάνω οικονομία, η 'τελική' με αυτόματο είναι πειρασμός γιατί κάθε φορά βλέπεις άλλο νούμερο ανάλογα με τις συνθήκες
Επίσης, τα 300άρια Μπεβερλι είναι αρκετά νόστιμο φαγητό, οπότε καμιά φορά μου ξεφεύγει η κατανάλωση...
εγώ δεν μπορεσα με τπτ να το ρίξω το 4άρι...
Τόσο είναι η μέση κατανάλωσή μου από καινούριο ως σήμερα (5.000 χλμ. στο οδόμετρο).
οταν δε μια φορά χρειάστηκε να το πάω οπως του αρμόζει ( ) φλέρταρε με το 5αράκι...
πολλά δεν ειναι ρε παιδιά;
Μπα... για οδήγηση με τέρμα γκάζι συχνά, λογικό είναι το 5άρι.
ΣΟΥΠΕΡ αμόλυβδη βάζει κανείς σε ΧΜΑΧ; Έχετε δει διαφορές;
-
το καλοκαιράκι μάλλον θα το παω για χαρτογράφηση...
εχει περισσότερη δυναμη από οση χρειάζομαι πραγματικά και χρησιμοποιώ, το θεμα ειναι να ελαχιστοποιήσω τις βενζίνες...
τωρα θα μου πεις, πήρες το Χ και ειχες στο νου σου την απολυτη οικονομία;; είχα τους λόγους μου για την επιλογή του Χ (και που δε μετανιώνω, εκτός βεβαια κι αν το 150άρι της Χόντα χωρέσει ξαφνικά 2 φουλ φέις κράνη! μεγαλο προτέρημα αυτό για το Χ)
παντως το πλαίσιό του είναι πόιημα... :love:
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΣΟΥΠΕΡ αμόλυβδη
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
το καλοκαιράκι μάλλον θα το παω για χαρτογράφηση...
εχει περισσότερη δυναμη από οση χρειάζομαι πραγματικά και χρησιμοποιώ, το θεμα ειναι να ελαχιστοποιήσω τις βενζίνες...ε;
Αν πηγαίνεις με πιο κλειστό γκάζι, δε θα σου βγει φθηνότερα από τη χαρτογράφηση; Λέω εγώ τώρα... -
φιλος μου το πρότεινε αυτό (και οχι για να βγάλει χρήματα κλπ)
οπως προείπα, το πάω πολύ ήπια. τερμα γκάζι το ανοίγω σπανιότατα, μετά απο τη μέση αραιά...
όσο κομματια και να πας, η διαφορά απο το να πας ήρεμα και χωρίς ξεσπάσματα τελικά είναι της τάξεως του λεπτού. τουλάχιστον με όσους 'κοντράρομαι' ( ) που πηγαίνουν με σφήνες και εκκινήσεις, η διαφορά μας στο τελος είναι 1-2 στενά μπροστά (στην καλύτερη). βεβαια εάν μιλάμε για αποστάσεις των 20 χλμ, αντε να χάσω 2 λεπτά...
ΓΕΡΑΣΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
EDIT: η χαρτογράφηση δε θα πλερωθεί ούτε άλλα παρελκόμενα ούτε τπτ. το μονο μειονεκτημα ειναι ότι πιθανότατα να γινει πιο αργό... το πόσο ακόμα δεν το ξέρω, έπειτα εαν θελησω το ξαναγυρίζω στο αρχικό . Ίδωμεν.
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))