-
Από προχθές 4/8 είμαι κι εγώ κάτοχος ενός καινούριου μαύρου Χ-ΜΑΧ 250!!!
Τώρα είμαι σε φάση στρωσίματος κι επειδή πρέπει να το πάρω μαζι στις διακοπές, 'γράφω' ανελειπώς χιλιόμετρα. Σε 2 μέρες 610km... Η μέση μου με έχει πεθάνει αλλά πάλι καλά για τόσες ώρες στο τιμόνι (και σε αυτοκίνητο δε θα ήμουν καλυτερα). Σκοπεύω μέχρι την Παρασκευή να του κάνω τα πρώτα λάδια (1000km).
Χθες στις κατηφορικές ευθείες της Εθνικής μετά τη Θήβα μπήκα στον πειρασμό να ανοίξω λίγο παραπάνω το γκάζι του. Είδα 150km/h για μια στιγμή . Θεϊκό σκέφτηκα, και που να ανοίξει το μοτέρ.... Σε στροφές με όση φόρα έχεις μαζέψει από την προηγούμενη ευθεία, συμπεριφέρεται εξαιρετικά χωρίς να έχω δει τα όρια της πρόσφυσης ακόμη, αλλά και με σημαντική -για τα δικά μου δεδομένα- κλίση. Όλα αυτά βέβαια ισχύουν αρκεί να μη βρεις λακούβα στο δρόμο σου! Τότε σου κουνιέται το μυαλό από το τράνταγμα.
Μέχρι στιγμής όμως είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή μου.
Α, και να μην το ξεχάσω εξαιρετικά οικονομικό μέχρι τώρα για τις ταχύτητες που κινείται, έχει κάψει μόλις 3,1lt/100km!!! -
Ο χρήστης ΜΙΧΑΛΗΣ έγραψε:
Τώρα είμαι σε φάση στρωσίματος κι επειδή πρέπει να το πάρω μαζι στις διακοπές, 'γράφω' ανελειπώς χιλιόμετρα. Σε 2 μέρες 610km... Η μέση μου με έχει πεθάνει αλλά πάλι καλά για τόσες ώρες στο τιμόνι (και σε αυτοκίνητο δε θα ήμουν καλυτερα). Σκοπεύω μέχρι την Παρασκευή να του κάνω τα πρώτα λάδια (1000km).
Χθες στις κατηφορικές ευθείες της Εθνικής μετά τη Θήβα μπήκα στον πειρασμό να ανοίξω λίγο παραπάνω το γκάζι του. Είδα 150km/h για μια στιγμή . Θεϊκό σκέφτηκα, και που να ανοίξει το μοτέρ.... Σε στροφές με όση φόρα έχεις μαζέψει από την προηγούμενη ευθεία, συμπεριφέρεται εξαιρετικά χωρίς να έχω δει τα όρια της πρόσφυσης ακόμη, αλλά και με σημαντική -για τα δικά μου δεδομένα- κλίση. Όλα αυτά βέβαια ισχύουν αρκεί να μη βρεις λακούβα στο δρόμο σου! Τότε σου κουνιέται το μυαλό από το τράνταγμα.
Μέχρι στιγμής όμως είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή μου.
Α, και να μην το ξεχάσω εξαιρετικά οικονομικό μέχρι τώρα για τις ταχύτητες που κινείται, έχει κάψει μόλις 3,1lt/100km!!!Καλώς ήρθες στην παρέα.....
Θα περιμενω να μας γράφεις εντυπώσεις και νεότερα απο την συμβίωση με το 'εργαλείο'.
Και βέβαια ότι σχετικό....Αλήθεια σε τι χρώμα το έχεις ? Είδα προχθές ένα άσπρο και μου έκανε εντύπωση .....μήπως ήταν 125 αυτό που είδα???
Καλά και πολλά χιλιόμετρα ...........οικονομικά και ευχάριστα .....ευχομαι.....
-
Και γω επεστρεψα απο τις διακοπες περιλαμβανομενου και μιας εβδομαδας με το XMAX στη Σκιαθο. Αμα δειτε το τι πηρα μαζι μου θα το λυποσασταν το καημενο.
Ενα σακο αθλητικου τυπου με ολα τα υπαρχοντα της γυναικας μου (τον ειχα μεταξυ σελας και τιμονιου)
Εναν μικροτερο που χωρεσε κατω απο τη σελα με αρκετο ζορι
Εναν μικροτερο για πετσετες - παπουτσια στη μπαγκαζιερα και τελος
κατι σακουλες που χωρεσαν στη θεση του εμπρος κρανους- την κουλουρα για το δεσιμο της + τα κρανη.
Εμεις παντως επανω μας δεν κουβαλουσαμε τιποτα σε αντιθεση με τις κανονικες μοτοσυκλετες οπου ολοι ειχαν καποιο σακο στην πλατη.
Δυστηχως δεν εχω φωτογραφια αλλα σιγουρα ενα αυτοκινητο δεν θα επερνε περισσοτερα.
Εγω παντως το καταευχαριστηθηκα ειδικα στις στροφες της Σκιαθου δε ηταν απιαστο.
-
Kαι φορηγό γίνεται το όχημα.......
Ερώτηξη......για ποιό λόγο έβαλες και μαγκαζιέρα? Εννοώ πως ήδη ο χώρος είναι αρκετός απο κατω απο την σέλα.....
-
Απλα το αγορασα μαζι με την μπαγκαζιερα. Αν θυμασαι ειχα αγορασει ελαφρως μεταχειρισμενο με 1800χλμ και ο τυπος ειχα βαλει διαφορα αξεσουαρ επανω + 500 €.
-
Eχεις δίκιο
Καλά χιλιόμετρα και επι τι ευκαιρία εχω να σας προτείνω και την αγοαρά ενος καλοκαιρινου ΔΙΑΤΡΗΤΟΥ μπουφαν.......αααααααααααααααααααλλο κόλπο 'δροσερό' και προσφέρει ασφάλεια......
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑυτά.
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Καλώς ήρθες στην παρέα.....
Θα περιμενω να μας γράφεις εντυπώσεις και νεότερα απο την συμβίωση με το 'εργαλείο'.
Και βέβαια ότι σχετικό....Αλήθεια σε τι χρώμα το έχεις ? Είδα προχθές ένα άσπρο και μου έκανε εντύπωση .....μήπως ήταν 125 αυτό που είδα???
Καλά και πολλά χιλιόμετρα ...........οικονομικά και ευχάριστα .....ευχομαι.....
Το μηχανάκι το πήρα σε μαύρο (οεο) και έτυχα σε μοντέλο 2008 (έχει ψιλοδιαφορές στα πίσω φανάρια -είναι χωρίς εξωτερική βίδα- και έχει σηματάκια YAMAHA στο πλάι εμπρός αντί YAMAHA ολογραφώς).
Μέχρι τώρα μια χαρά! Εκτός από προχθές το Σάββατο, που στο νησί που ήμουν διακοπές, μια ξένη πέρασε δίπλα από το μηχανάκι ενώ ήταν σταθμευμένο στο μονό σταντ σε ελαφρά (πολύ ελαφρά) ανηφόρα, το ακούμπησε με την τσάντα πλάτης της, η οποία μπλέχτηκε στο τιμόνι, και το μηχανάκι πήρε την κατρακύλα και σύρθηκε σε έναν τοίχο για 3 περίπου μέτρα! Το αποτέλεσμα καθρέφτης δεξιά, φλάς δεξί, αντίβαρο δεξί, μανέτα, πλαϊνό πλαστικό εμπρός, ζελατίνα και ΤΙΜΟΝΙ (!!!) να θέλουν αλλαγή! Τα χιλιόμετρα ήταν μόλις 1500 εκείνη τη στιγμή..... Γαμώ την γκαντεμιά μου! Είναι και αλλοδάπή και άντε να βγάλεις άκρη με την κάλυψη της ζημιάς.....
-
Τα νευρα νου..............Ειναι απο τα ατυχήματα που μονο που το σκέπτομαι .....τρελλαίνομαι.
Τωρα θα μου πεις πως αυτά φτιάχνουν......αλλά όμως η διάθεση μου καταρακώνεται.....
Περαστικά ....ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟταν 'γιατρευτεί' πες μας το 'μαλλί' για να ξέρουμε και να συγκρίνουμε..
-
γεια σας και απο μενα νεος ιδιοκτητης x-max 250 χρωματος μαυρου και πρωην ιδιοκτητης beverly 400
-
Ο χρήστης babisevo8 έγραψε:
γεια σας και απο μενα νεος ιδιοκτητης x-max 250 χρωματος μαυρου και πρωην ιδιοκτητης beverly 400¨Ομορφα αντε να δουμε και συγκριτικό..................
Καλορίζικο και καλό χιλιόμετρα.
-
Η ζημιά μου τελικά έφτασε τα 486 ευρώ. Όχι και λίγα αλλά ο κατάλογος των ανταλλακτικών ήταν αρκετα μακρύς. Αστέρια στο εξουσιοδοτημένο, το έκαναν καινουριο αλλά δεν έλειψαν κάποιες ψιλολελπτομέρειες που πρέπει να βάλω το χεράκι μου...
Το ΣΚ βγήκε παληκάρι το μαχ!!! Πήγα-γύρισα απο Ριτσώνα και στις δοκιμές και στον αγώνα άψογα! Και σε χρόνο dt. 40 λεπτά πάνω κατω κάθε φορά από Αιγάλεω. Έκαψε λίγο παραπάνω (σχεδόν 1lt/100km επιπλεον) αλλά σχεδόν συνέχεια στα 140 κοντερίσια χλμ! Κάποιες φορές σκασμένο στα 160 αλλά ούτε κουνήματα ούτε τπτ! Σε έλεγχο των λαδιών μετά την επιστροφή (μήπως 'τσίμπησε' λαδάκι με τόσο στροφάρισμα), δε χρειάστηκε ούτε σταγόνα (και με χειμωνιάτικο 'ψιλό' λαδάκι 10W-40).
Όλα καλά λοιπόν, εκτός από τη διαδρομή και συμπεριφορά της πίσω ανάρτησης. Το μόνο μελανό σημείο μαζι με το ζζζζζ που ακούγεται από τα πίσω ελαήρια σε συγκεκριμένες στροφές (με πρπ. 40 χαω στο κοντέρ).
-
Καλή μέρα και χρόνια καλά σε όλη την παρέα.
Μακάρι να είμαστε καλά και να ευχαριστιόμαστε όλους και όσα αγαπάμε.
Στη συνέχεια του ημερολόγιου καταγράφω service…….. γενναίο στα 30.200 km.
Έγινε στο συνεργείο που το πηγαίνω από την αρχή και για το οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Λάδια, φίλτρα, variators ( της «μαμάς»), ιμάντας, μπουζί και καινούργια «παπούτσια».Έβαλα τα ίδιου τύπου με αυτά που είχε από την αρχή.
Είχα ξεχάσει πώς είναι η αίσθηση, όταν το προφίλ από τα λάστιχα είναι ……….στρογγυλό……..είχαν γίνει «τετράγωνα» και σε κάθε στροφή έκαναν «σκαλοπάτι». Τώρα που τα άλλαξα καταλαβαίνω την διαφορά. Την μπαταρία την νοιώθω λίγο «κουρασμένη», την φόρτισε λιγάκι και να δούμε πώς θα τα πάει. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος γιαυτήν……θα δούμε.Το «κούρεμα» μαζί με την εργασία έφτασε τα 363 €…..με τις υγείες μου.145 € κόστισαν μόνο τα λάστιχα, 80 € ο ιμάντας και 70 € η εργασία τους.
-
'......Την μπαταρία την νοιώθω λίγο «κουρασμένη», την φόρτισε λιγάκι και να δούμε πώς θα τα πάει. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος γιαυτήν……θα δούμε....'
Το ένοιωθα εγώ καποιο καιρό τώρα .... ευτυχώς μας 'άφησε ' στο σπίτι ......
Αντικατάσταση βέβαια άμμεσα......60 € το ελαφρύ κουρεματάκι........
Τώρα όμως πέρνει μπρός με την ................φαντασία μόνο....
-
Αλλαξε τη αμεσα γιατι θα σε ξανααφησει και σαν αυτοματο δεν παιρνει με ......σπρωξιμο !
60 ευρω καλα ειναι, στο sportcity που ειναι και πιο μικρο την αλλαξα προπερσι με 90 ευρω , να φτηνηνε δεν νομιζω παντως!
(edit: 125 ευρω εχει σημερα , ουτε αυτοκινητο δεν υπαρχει που να εχει τοσο ακριβη μπαταρια? ) -
Αισίως φτασαμε τα 32800 km ......Το μηχανάκι δουλευει φανταστικά και μα ς εχει εξ-**υπηρετήσει ** τέλεια.
Το φροντίζω όμως και γώ και του λέω γλυκόλογα για να το καλοπιάνω...
-
Και μια ερώτηση: το ζεσταίνεις πριν ξεκινήσεις?
-
Το γνωστό ξεκίνημα για κάθε κινητήρα..........σιγά στην αρχή για όλα τα συστήματα ....λαδια,φρένα, λαστιχα ................αναβάτη... και σιγά σιγά αυξάνω ρυθμούς.Οχι στατικό ζέσταμα......
Καλούς δρόμους...
-
Φτασαμε αισίως τα 33.333 km ..... Με αρέσουν αυτά τα νούμερα ..... και συνεχίζουμε.
Έκανα και μια 'γενναία' καθαριοτητα και το μηχανάκι συνήλθε......
Πάντα και κύρια το χειμώνα (βροχή) το περνάω με υγρό κερί. Δεν 'κάθεται' το νερό και καθαρίζει πιο εύκολα. Χώρια που γυαλίζει....
-
Ωραίος!
Το δικό μου (honda parthenon) είναι στα 22000 χλμ και θέλει το σέρβις του τώρα αλλά βαριέμαι να το πάω. Καλοέμαθα με την καθημερινή χρήση του και δεν μπορώ να το στερηθώ -
Μιλάς γι αυτό?
Λογικό είναι να θέλει το service του ακόμα και με τόσα λίγα χλμ τα χρόνια είναι πολλά
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))