-
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Μιας και μιλάμε για λάστιχα...χωρις παρεξηγηση, αλλα που πας με τετοιο λαστιχο? λιγο νερο απο μπουκαλι 500ml να πατησεις
εχεις αγκαλιασει την ασφαλτο. καλο θα ειναι να μην το κυκλοφορεις μεχρι να βαλεις καινουρια λαστιχα. -
@zorz, vaggos111: Φίλοι μου έχετε δίκαιο απόλυτο και οι δύο, οι παρατηρήσεις σας δεκτές.
Θεώρησα καλύτερο λόγω καλοκαιριού να μην κάνω την αλλαγή μιά που οι μετακινήσεις με το δίκυκλο
έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο το τελευταίο διάστημα.
Μες τη βδομάδα θα γίνει αλλαγή, οι απόψεις και οι παροτρύνσεις από ανθρώπους που έχουν σκοπό
να προειδοποιήσουν και να συνετίσουν, πρέπει άμεσα να γίνονται αποδεκτές. -
Είπαμε αλλα οχι και ετσι τα λαστιχα..................ταδικα μου χουν ακομη 'ψωμι'....
Τα του ρουλεμαν αυτα ειπε ο μαστορας αλλα εγω δεν νοιωθω κατι παραξενο. Απο πτωση σε λακουβες και ανωμαλιες του δρόμου ειναι φυσιολογικο, οχι κατι υπερβολικο που να θυμαμαι.Θα το θυμοταν η μεση μου......
Η μπαταρια που γραφαμε με εχει αφησει αφωνο. Ειχε να παρει μπρος 10 μερες και πηρα κανονικα. καθε τοσο την φορτίζω οταν θέλω να παω κάπου και μπορει αυτο να την αναζωογόνησε? Μακαρι.....ΟΟΟΟΟΟΟΟΟταν ερθει ο χειμώνας να την δω πως θα αντιδράσει. Μεχρι να με αφήσει μου φαίνεται για να την αλλάξω.
68.000 χιλιομετρα.
-
Τα ελαστικά αλλάχτηκαν, τοποθετήθηκαν τα Dunlop scootsmart, μέχρι στιγμής είμαι απολύτως ικανοποιημένος (~2500 χλμ).
Η μπαταρία δεν έχει κανένα πρόβλημα, αρχές Απριλίου κλείνει 4 χρόνια, 31000 χλμ. -
περίεργα πράγματα συμβαίνουν
x max 2009 όταν είναι σβηστό μπλοκάρει ο πίσω τροχός.
κοκαλο.
ούτε μπρος ουτε πίσω.
όταν το βάζω μπρος γυρνάει κανονικά.
τι να φταίει -
ειτε το παξιμαδι του φυγοκεντρικου συμπλεκτη χαλαρωσε με αποτελεσμα το ελατηριο να βρισκει στην καμπανα 'κλειδωνοντας' το ολο συστημα της μεταδοσης.... είτε οι σιαγωνες του για καποιο λογο ειναι σε μονιμη επαφη με αυτη.
Ανοιγμα και ελεγχος.
-
στο φυγοκεντρικό πρέπει να ναι ,ακούω κι έναν θόρυβο στη μετάδοση
αύριο το πάω,
θενκς φίλε -
Χαιρετω την Xmax παρεα..Απο βδομαδα κατοχος και εγω του εργαλειου!!
-
Ο χρήστης reloads2k έγραψε:
Χαιρετω την Xmax παρεα..Απο βδομαδα κατοχος και εγω του εργαλειου!!Με το καλο..............φανταζομαι το νεο μοντελακι.......πιο ομορφο, πιο τ-μαχ..
-
Καλησπερα παιδια, κατοχος xmax 2006. Καθε ποτε πρεπει να αλλαζει αμορτισερ μπροστα το μηχανακι? Δε σας φαινονται πολυ μαλακα, η ειναι μονο στο δικο μου απ την πολυκαιρια(το ειχε ο πατερας μου μεχρι πριν ενα χρονο). Η κατασταση ειναι τοσο απελπιστικη που σε καθε λακουβα μεγαλουτσικη εχει τερματισει μπροστα, σε διπλοπατηματα δε, ντουκ ντουκ ντουκ χτυπανε τα αμορτισερ. Εχω την εντυπωση οτι δουλευουν μονο τα ελατηρια πλεον. Ξερετε αν υπαρχει κανενα manual για service που να περιγραφει πως να ανοιξω τα αμορτισερ να αλλαξω λαδια(αν υπαρχουν) κτλ? Υπαρχει περιπτωση να εχουν στραβωσει?
-
Ο χρήστης corsagls έγραψε:
Καλησπερα παιδια, κατοχος xmax 2006. Καθε ποτε πρεπει να αλλαζει αμορτισερ μπροστα το μηχανακι? Δε σας φαινονται πολυ μαλακα, η ειναι μονο στο δικο μου απ την πολυκαιρια(το ειχε ο πατερας μου μεχρι πριν ενα χρονο). Η κατασταση ειναι τοσο απελπιστικη που σε καθε λακουβα μεγαλουτσικη εχει τερματισει μπροστα, σε διπλοπατηματα δε, ντουκ ντουκ ντουκ χτυπανε τα αμορτισερ. Εχω την εντυπωση οτι δουλευουν μονο τα ελατηρια πλεον. Ξερετε αν υπαρχει κανενα manual για service που να περιγραφει πως να ανοιξω τα αμορτισερ να αλλαξω λαδια(αν υπαρχουν) κτλ? Υπαρχει περιπτωση να εχουν στραβωσει?Θα προτεινα να το δει - ελεγξει καποιος ειδικος και μετα να κανονισεις αναλογα. Δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να αλλαξεις λαδια στο πιρουνι......Μανουαλι στο ψαχτηρι....
-
Νεωτερα απο την συμβιωση.......
06 2014 Προμηθεια μπαταριας. Μια ωραια πρωια η μπαταρια αρνηθηκε οχι μονο να γυρισει την μιζα, αλλα ουτε καν να φορτισει.Μεχρι τωρα ετσι εκανα και προχωρουσαμε. Μετα απο ερευνα, αγορασα μια WIN που ειπωθηκε οτι ειναι αξιοπρεπεις, με 30€.Η προηγουμενες πηγαιναν 45-50 και τελειωναν. Βεβαια ειχαμε και θεματα που τις ξελιγωναν ......οποτε.... προτιμησα αυτη. Θα δειξει.
70.000 km και εγινε η καθυστερημενη αλλαγη ελαστικων. 140 € το μαλλι. Τωρα ξαπλωνει..................οσο αντεχω εγω..... με την σκεψη...... Πολυ τετραγωνα ηταν πριν και εκανε σχεδον σκαλοπατι...... 15€ λαδακια και 10€ εργασια.
Ομως..................ηθελε παλι εξαερωση το πισω φρενο,θελει να δουμε απο που μπαζει .................. και τονιστηκε παλι απο τον μαστορα, η αλλαγη των ρουλεμαν του λαιμου. Μαλιστα μου ειπε οτι το μηχανακι δεν οδηγειτε..... τι δεν καταλαβαινω..............???????????? 'Οταν τα αλλαξουμε θα εχεις αλλο μηχανακι' τονιζει......... Ετσι μετα την αδεια που θα ξεκουραστουν ολα, θα κοιταξω να το κανω και αυτο.Δεν ρωτησε ποσο θα παει το κουρεμα αλλα θα το μαθω πριν......ααααααααααααααυτα για την ωρα και προχωραμε.
-
Bαλε το μηχανακι στο κεντρικο σταντκαι καποιον στην πισω σελα για να σηκωθει ο τροχος μπροστα και γυρνα το τιμονι αργα αριστερα δεξια.
Αν σκαλωνει η δεν γυρνα ελευθερα η εχει τζογο θελει αλλαγη χτες
Ειναι πιο επικινδυνο απο τελειωμενα λαστιχα, φρενα, αμορτισερ ΜΑΖΙ !!!!! -
Μην αγχωνεσαι για τα ρουλεμαν τιμονιου.
Αυτο που γινεται, ειναι, το κατω ρουλεμαν (φωλιες και μπιλιες) να αποκτα μποσικα. Κατα το φρεναρισμα οπου το τιμονι 'σφιγγει' πλεον δεν υπαρχει ταλαντωση (το τιμονι ΠΑΝΤΑ ταλαντωνεται αριστερα-δεξια για να ισορροπησει η μηχανη) και σε τραβαει προς καποια κατευθυνση ειδικα λιγα μετρα πριν σταματησεις. Για να εκανες 70000χλμ και να μην νοιωθεις αβολα σε αυτη την περιπτωση ειναι ακομα σχετικα ενταξει. Μη φανταζεσαι 'κλειδωμα' τιμονιου και αλλα συναφη ακρως επικινδυνα... μεχρι να φτασεις εκει, πρεπει να 'χουν φυγει φωλιες και μπιλιες και να πηγαινεις μονο με τον αξονα του σταυρου!
Οπως ειπαν και πιο πανω, σηκωνεις τον μπροστινο τροχο και πιανεις τις μποτες της αναρτησης απο κατω, κοντα στον αξονα του τροχου με τα δυο χερια. Σπρωχνεις πισω-μπρος αποτομα με δυναμη και προσπαθει καποιος να κραταει το τιμονι μηπως και νοιωσει καποιο κραδασμο η ακουσετε θορυβο ή νοιωσεις οτι υπαρχει παιξιμο.
Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις το μηχανακι σε ραμπα, κατα τετοιο τροπο ουτως ωστε να αντισταθμισεις τη γωνια καστερ και ολη η μπροστινη αναρτηση να βρισκεται καθετα στο εδαφος. Τοτε κλειδωνεις το μπροστα φρενο με δυναμη ενω σπρωχνεις μπρος πισω το μηχανακι ή και αριστερα δεξια με αποτομο κουνημα αν μπορεις. ΛΟΓΙΚΑ εαν υπαρχει μεγαλη φθορα στα ρουλεμαν θα το καταλαβεις. (το τελευταιο βοηθαει περισσοτερο για το πανω ρουλεμαν)Σαν ανταλλακτικα δεν ειναι ακριβα, σαν εργασια ομως θελει αρκετη προσοχη ΕΙΔΙΚΑ στο σφιξιμο. Πολλες ζημιες ή η διαρκεια ζωης τους ξεκινουν απο εκει! Πρεπει να βγουν πολλα πλαστικα απο τη μουρη, να αφαιρεθει το τιμονι, δαγκανες, ατερμονας η οτι εχει για το ταχυμετρο ουτως ωστε να κατεβει ο σταυρος κομπλε με αναρτηση και αξονα για να τοποθετηθουν εκ νεου τα καινουρια ανταλλακτικα γρασαρισμενα.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Μην αγχωνεσαι για τα ρουλεμαν τιμονιου.Αυτο που γινεται, ειναι, το κατω ρουλεμαν (φωλιες και μπιλιες) να αποκτα μποσικα. Κατα το φρεναρισμα οπου το τιμονι 'σφιγγει' πλεον δεν υπαρχει ταλαντωση (το τιμονι ΠΑΝΤΑ ταλαντωνεται αριστερα-δεξια για να ισορροπησει η μηχανη) και σε τραβαει προς καποια κατευθυνση ειδικα λιγα μετρα πριν σταματησεις. Για να εκανες 70000χλμ και να μην νοιωθεις αβολα σε αυτη την περιπτωση ειναι ακομα σχετικα ενταξει. Μη φανταζεσαι 'κλειδωμα' τιμονιου και αλλα συναφη ακρως επικινδυνα... μεχρι να φτασεις εκει, πρεπει να 'χουν φυγει φωλιες και μπιλιες και να πηγαινεις μονο με τον αξονα του σταυρου!
Οπως ειπαν και πιο πανω, σηκωνεις τον μπροστινο τροχο και πιανεις τις μποτες της αναρτησης απο κατω, κοντα στον αξονα του τροχου με τα δυο χερια. Σπρωχνεις πισω-μπρος αποτομα με δυναμη και προσπαθει καποιος να κραταει το τιμονι μηπως και νοιωσει καποιο κραδασμο η ακουσετε θορυβο ή νοιωσεις οτι υπαρχει παιξιμο.
Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις το μηχανακι σε ραμπα, κατα τετοιο τροπο ουτως ωστε να αντισταθμισεις τη γωνια καστερ και ολη η μπροστινη αναρτηση να βρισκεται καθετα στο εδαφος. Τοτε κλειδωνεις το μπροστα φρενο με δυναμη ενω σπρωχνεις μπρος πισω το μηχανακι ή και αριστερα δεξια με αποτομο κουνημα αν μπορεις. ΛΟΓΙΚΑ εαν υπαρχει μεγαλη φθορα στα ρουλεμαν θα το καταλαβεις. (το τελευταιο βοηθαει περισσοτερο για το πανω ρουλεμαν)Σαν ανταλλακτικα δεν ειναι ακριβα, σαν εργασια ομως θελει αρκετη προσοχη ΕΙΔΙΚΑ στο σφιξιμο. Πολλες ζημιες ή η διαρκεια ζωης τους ξεκινουν απο εκει! Πρεπει να βγουν πολλα πλαστικα απο τη μουρη, να αφαιρεθει το τιμονι, δαγκανες, ατερμονας η οτι εχει για το ταχυμετρο ουτως ωστε να κατεβει ο σταυρος κομπλε με αναρτηση και αξονα για να τοποθετηθουν εκ νεου τα καινουρια ανταλλακτικα γρασαρισμενα.
Κουραστικα να βγαζω πλαστικά..........εικονικά...... Ομολογω πως για την αναβολή παιζει ρολο και η ταλαιπωρια του μαστορα. Εγω παντως δεν νοιωθω κατι τραγικό να συμβαινει ..............σήμερα.
Βεβαια ευχαριστιες για τις απαντησεις. Θα κανω την δοκιμη που ειπατε και επειδη εχω εμπιστοσυνη στον μαστορα πιστευω πως κατι θα δείξει..............................είδωμεν. Τωρα καλοκαιρι εχει ξεκουραση ......... για ολους.
(Μάστορα Morx ευχαριστιες..... )
-
Ακομα δε το κοιταξες;;
Μην αγχωνεσαι, η δουλεια παρ'ολα τα πλαστικα, ειναι ευκολη!Να 'σαι καλα!
-
Κατ'αρχήν καλησπέρα στην ομάδα και σε όλους τους φίλους!
έχω ένα xmax250i του ''08 και έχω αλλάξει εξάτμιση μια φορά το 2010,όταν ήταν ακόμα στην εγγύηση!
Τώρα τέλη του ''14 χρειάζεται πάλι αντικατάσταση γιατί έχει σπάσει για άλλη μια φορά το διάφραγμα!
Ερώτηση : α)έχει συμβεί σε άλλον ποτέ?
β)να βάλω after market ή μαμά πάλι?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
-
Εχάθην αλλά είμαι κοντά, έχω πιάσει άλλα δίκυκλα........................ανευ κινητήρα....
Το όχημα κινείται πια λιγότερο, λόγω οικογένειας και μη σπατάλης. Όμως είναι πάντα ετοιμοπόλεμο και όποτε το χρειάζομαι είναι εκεί για μας.
Από ηλεκτρικά που είχα θέμα έχουμε ησυχάσει. Μπαταρία και εκκίνηση μια χαρά παρόλη την καλοκαιρινή αργία.
-
Το όχημα κυκλοφορεί σπάνια πια΄....... Στίς απεργίες μας σώνει βέβαια. Μικρές σκέψεις για πώληση....
Πάντως το λυπάμαι να το αποχωριστώ. Απο την άλλη το να κάθεται πάει....................δεν πάει.....έλα όμως που κάποιες στιγμές το ακούω και κλαίει......... Ίδωμεν....
-
Καλησπέρα αλάνια πήρα ένα x max 250 του 2006 μοντέλο το βρήκα σε συμφέρουσα τιμή κ είπα γτ όχι; Ομολογώ πως για τα χρόνια του είμαι πολύ ευχαριστημένος μια ερώτηση αν κάποιος φίλος μπορεί να μου απαντήσει μόλις γυρίζω από δουλειά η από βόλτα κ παρακάτω το μηχανάκι ακούγετε ένα αδύναμος θόρυβος τακ τακ πιστεύω ίσως είναι από συστολή διαστολή η λέω βλακείες;
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))