-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
αν μου περισσεύαν θα πήγαινα σφαίρα... Όμως επειδή θα χρεωθώ για να το πάρω , όπως καταλαβαίνεις το ψάχνω καλά πρώτα..
Το έκανα τεστ ντραιβ σήμερα πολύ καλό..
Για αξιοπιστία της Μαζντα δεν έχω να πω κάτι αρνητικό...
Ίσως με χαλάσανε λίγο οι εσωτερικοί του χώροι (έχοντας στο νου μου τους χώρους του 6...)
Για πες λοιπόν εντυπώσεις...αφου δεν σου περισευουν γιατι αγοραζεις καινουργιο?
-
Ο χρήστης giorgosc61 έγραψε:
17200 με το κλειδί στο χέρι ή 17200+μεταλλικό χρώμα+πινακίδες-τέλη;Σε ποια έκδοση; Touring Clima;
Μιλάμε για την touring clima , στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τέλη κ.λ.π
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αν μου περισσεύαν θα πήγαινα σφαίρα... Όμως επειδή θα χρεωθώ για να το πάρω , όπως καταλαβαίνεις το ψάχνω καλά πρώτα..
Ίσως με χαλάσανε λίγο οι εσωτερικοί του χώροι (έχοντας στο νου μου τους χώρους του 6...)
Γιατί έχοντας για 10 χρόνια το δικό μου , ψυχολογικά κυρίως δεν θέλω να πάω πάλι σε μεταχειρο...
Θέλω να έχω την κάλυψη της εγγύησης και σε αυτή τη φάση τουλάχιστον μπορώ να βάλω 200 € το μήνα φέσι για ένα αμάξι... -
Γιατί έχοντας για 10 χρόνια το δικό μου , ψυχολογικά κυρίως δεν θέλω να πάω πάλι σε μεταχειρο...
Θέλω να έχω την κάλυψη της εγγύησης και σε αυτή τη φάση τουλάχιστον μπορώ να βάλω 200 € το μήνα φέσι για ένα αμάξι...σε αυτη την κατασταση που ειμαστε (της χωρας) να μην κανεις σχεδια οτι μπορεις να βαλεις.....
-
ωραία τότε ας μην μιλάμε καθόλου για καινούρια αυτ/τα...
Κατανοώ το πρόβλημα που λες , όμως ένα μεταχειρ θα κάνει περίπου κανα 10ρικο τουλάχιστον.δεν νομίζω ότι το ποσό των 7.000 παραπάνω που θα δώσεις για ένα καινούριο και μάλιστα 100 % Japan είναι πολλά.
Πάντως βγήκαμε
Έχεις να μου πεις κάτι για το εν λόγω αυτ/το ?
-
Πάτωμα παρόμοιο με Focus (με κάποιες διαφοροποιήσεις), ακόμα πιο κοφτερό στο δρόμο, αλεξίσφαιρη αξιοπιστία, αποδεκτες επιδόσεις. Μειονεκτήμα οι κάπως τσιμπημένες τιμές ανταλλακτικών. Καλορίζικο!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάτωμα παρόμοιο με Focus (με κάποιες διαφοροποιήσεις), ακόμα πιο κοφτερό στο δρόμο, αλεξίσφαιρη αξιοπιστία, αποδεκτες επιδόσεις. Μειονεκτήματα οι κάπως τσιμπημένες τιμές ανταλλακτικών. Καλορίζικο!ισως και ο θορυβος κύλισης
-
Ακόμα δεν το πήραμε , χαχαχαχαχ
Όταν λες τσιμπημένα ανταλλακτικά ?
Στο τεστ ντραίβ πήγαινε σφαίρα , είμαι σίγουρος ότι η ονομαστική του ισχύ είναι τουλάχιστον 115 ίπποι , όπως μου αανέφερε και ο πωλητής καθώς η Mazda Europe εδρα έχει στην Γερμανία και λόγω φορολογίας δίνει 106 ίππους..
Πολύ καλή ποιότητα μέσα , και από εξοπλισμό φουλ...
Το Qashqai (που ήμουν αποφασισμένος) βρήκε ανταγωνιστή... -
Mε 12,2 0-100 χλωμό...
-
Στο τεστ ντραίβ πήγαινε σφαίρα , είμαι σίγουρος ότι η ονομαστική του ισχύ είναι τουλάχιστον 115 ίπποι , όπως μου αανέφερε και ο πωλητής καθώς η Mazda Europe εδρα έχει στην Γερμανία και λόγω φορολογίας δίνει 106 ίππους..
...ε,πως να το πουλήσει διαφορετικά ο άνθρωπος με τέτοιους κινητήρες...
-
Δεν κοιτάς και το Lancer. Στα παρόμοια σε αριθμούς τεχνικά χαρακτηριστικά και ... έτη φωτός ομορφότερο!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν κοιτάς και το Lancer. Στα παρόμοια σε αριθμούς τεχνικά χαρακτηριστικά και ... έτη φωτός ομορφότερο!1500+kg...
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Σε παρακαλώ πες μου τι αυτ/το έχεις?
-
Σε παρακαλώ πες μου τι αυτ/το έχεις?
γιατί, τι σημασία έχει;
σε σχέση με τον ανταγωνισμό ΣΗΜΕΡΑ η mazda πάσχει απο κινητήρες!!p.s. δεν εχω-οδηγάω ένα αμάξι
-
φίλε μου καλέ έχει και παρά έχει σημασία.
Δεν μπορεί να κοροιδεύεις έναν και να τον λες χοντρο όταν εσύ είσαι 200 κιλά..Το αν πάσχουν οι κινητήρες της Mazda το αφήνω στην κρίση του υπόλοιπου forum...
-
Μια χαρα ειναι οι κινητηρες της Mazda καλυπτεται η σχετικη αδυναμια τους απο την καλη κλιμακωση του σαζμαν. καποιο παραπονο δεν εχω ακουσει απο κατοχους mazda για τις ιπποδυναμεις των αυτοκινητων τους, αν καποιος θελει ιππδυναμη θα κοιταξει καπου αλλου .
Κατι διαβασα οτι στο ανανεωμενο 6 το διλιτρο θα βγει με 155 αλογα ισχυει??
Τα ακριβα ανταλλακτικα αν δεν απατωμαι ειναι στα ειδη φανοποιιας, ολα τα αλλα αναλωσιμα ειναι μια χαρα. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Κατι διαβασα οτι στο ανανεωμενο 6 το διλιτρο θα βγει με 155 αλογα ισχυει??Ισχύει.
-
Κατι διαβασα οτι στο ανανεωμενο 6 το διλιτρο θα βγει με 155 αλογα ισχυει??
Τα ακριβα ανταλλακτικα αν δεν απατωμαι ειναι στα ειδη φανοποιιας, ολα τα αλλα αναλωσιμα ειναι μια χαρα.παραθετω απο το περιοδικο Auto Τριτη:
Όμως, επειδή το ζήτημα της εποχής δεν είναι τόσο η εμφάνιση των μοντέλων, αλλά η περιβαλλοντική προστασία που επιδεικνύουν, η Mazda τοποθετεί στο νέο 6άρι έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα βενζίνης 2.0 lt άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 155 hp στις 6.200 σ.α.λ. με 193 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ.
Το θετικό είναι ότι έχει μέση μικτή κατανάλωση 6,9 λίτρα στα 100 χλμ. (περίπου 6% λιγότερο από τον προηγούμενο δίλιτρο κινητήρα), εκπέμποντας 159 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα.
Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων χαρίζοντας επιτάχυνση 10 δευτ. και τελική ταχύτητα 217 χλμ./ώρα ή με το νέο αυτόματο 5 σχέσεων (7,6 λίτρα μέση κατανάλωση, 176 γρ./χλμ. εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) με 10,9 δευτ. επιτάχυνση και 208 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα. Στη γκάμα των κινητήρων βενζίνης παραμένουν οι γνωστοί: 1.8 lt – 120 hp (6,4 λίτρα κατανάλωση, 152 γρ./χλμ. εκπομπές) και 2.5 lt – 170 hp. Ολοι οι κινητήρες βενζίνης φέρουν καταλύτες νέας τεχνολογίας.
Εν συντομία…
Νέος είναι και ο κινητήρας πετρελαίου, turbo με άμεσο ψεκασμό 2.2 lt. Θα παράγεται με τρεις εκδόσεις ισχύος: 180, 163 και 129 ίππους (5,4 λίτρα μέση κατανάλωση οι δύο πρώτοι - 5,2 λίτρα ο τελευταίος. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων.
Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε ποιες εκδόσεις θα έρθουν, τώρα που ψιλιαζόμαστε ότι ίσως αρθεί η απαγόρευση της πετρελαιοκίνησης στα ΙΧ.
20 κιλα ροπη λοιπον πια απο τον 2λιτρο και με 7 περιπου αλογα παραπανω,στα 155 δηλαδη!
Ακομη βελτιώθηκε το σύστημα διεύθυνσης για καλύτερη αμεσότητα, τα διπλά ψαλίδια της μπροστινής ανάρτησης τοποθετήθηκαν πιο ψηλά, ενώ οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω έχουν καλύτερο «δέσιμο» ενω θα υπαρχουν και ενεργα φωτα οπου ως γνωστον θα στριβουν και αυτα οπου στριβει το αυτοκινητο! -
Τα ακριβα ανταλλακτικα αν δεν απατωμαι ειναι στα ειδη φανοποιιας, ολα τα αλλα αναλωσιμα ειναι μια χαρα.
Σωστός.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πάτωμα παρόμοιο με Focus (με κάποιες διαφοροποιήσεις), ακόμα πιο κοφτερό στο δρόμο, αλεξίσφαιρη αξιοπιστία, αποδεκτες επιδόσεις. Μειονεκτήμα οι κάπως τσιμπημένες τιμές ανταλλακτικών. Καλορίζικο!μην μπερδευεις το 6αρι με το s40.......το 6 εχει πατωμα mondeo με βελτιωσεις σε σημεια για καλυτερη ακαμψια και χρηση ελαφρυτερων μεταλλων για μειωση βαρους
και σταματηστε να λετε για ακριβα ανταλλακτικα αφου το κοστος σερβις ειναι λογικοτατο
10000χλμ=60ευρω
20000 =220ευρω
30000 =95ευρω
ακριβα ειναι τα ειδη φανοποιειας........πισω φαναρι 400κατι ευρω για παραδειγμα
η καταναλωση του ειναι παρα πολυ καλη αφου δυσκολα βλεπεις πανω απο 8,5λ/100χλμ σε καθε ειδους διαδρομη και τροπο οδηγησης
MAZDA FORUM