-
Ο χρήστης heras έγραψε:
θεμη γιατι εισαι κατα των βελτιωσεων στα αγαπημενα μας μιατα?νομιζω οτι με μερικες επωνυμες λυσεις μπορουν να γινουν ακομα πιο απολαυστικα πχ σε αναρτηση,χαμηλωμα,ευθυγραμμιση κλπ.επισης θα σε χαλουσαν 5-10 αλογακια με μια ελαφρα βελτιωση των περιφερειακων του μοτερ οπως φιλτρο κ εξατμιση?ασε που δεν θυσιαζεις τιποτα απολυτως σε αξιοπιστια ενω κερδιζεις κ σε ηχοαπολαυση τομεας που πασχει ενα σπορ αυτοκινητο οπως το μιατα.εκτος αν ιδεολογικα εισαι stockακιας οποτε...πασο.Φιλικα βαγγεληςΣυμφωνώ και εγώ Βαγγέλη.
Θέμη, μια πολύ light περιφερειακή βελτίωση στα μηχανικά μέρη(φίλτρο, εξάτμηση)
αλλά και ένα σετ αναρτήσεων θα βελτιώσει κατά πολύ το αυτοκίνητο
χωρίς να χάσει την ομοιογένειά του. Θα το απολαμβάνεις ακόμη
περισσότερο.Αλλά αυτό είναι θέμα γούστου...
Ούτε εγώ υποστηρίζω τις εκτεταμένες επεμβάσεις αν έχεις 1 αυτοκίνητο,
(δεν λέει να το κάνεις πείραμα)
αλλά σε ένα δεύτερο θα του άλλαζα τα φώτα....
Αλήθεια πόσο πάει ένα μεταχειρισμένο mx-5;:twisted: -
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.Εννοω να έχω το κανονικό αυτοκίνητό μου για τις καθημερινές ανάγκες ας πούμε την γυναίκα μου,
αλλά να έχω και ένα άλλο το οποίο θα είναι πειραγμένο ως τα μπούνια για
την απόλυτη διασκέδασή μου (πχ ενα mx-5 200+ ps) ας πούμε την ερωμένη μου!!Χωρίς να σημαίνει ότι το καθημερινό πρέπει να είναι κανένα πέταμα..
Πιο λιανά δεν μπορώ να το κάνω..
-
Αυτό το κατάλαβα εξαρχής. Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν σε ποιο συγκεκριμένο μοντέλο Miata αναφερόσουν, όταν ρώταγες πόσο κοστίζει σα μεταχειρισμένο.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
θεμη γιατι εισαι κατα των βελτιωσεων στα αγαπημενα μας μιατα?Δεν έγραψα πουθενά ότι είμαι κατά των βελτιώσεων. Έγραψα επί λέξει 'δε βλέπω τι θα μπορούσα να βελτιώσω σε αυτό το αυτοκίνητο που να κάνει διαφορά για μένα'.
νομιζω οτι με μερικες επωνυμες λυσεις μπορουν να γινουν ακομα πιο απολαυστικα πχ σε αναρτηση,χαμηλωμα,ευθυγραμμιση κλπ.
Ευθυγράμμιση ναι, εφόσον μπορείς να κάνεις fine tuning προσαρμοσμένο στα γούστα σου. Χαμήλωμα όμως δε βρίσκω το λόγο. Δεν μπορώ να καταλάβω από πού κι ως πού ένα χαμηλότερο αμάξι είναι πιο απολαυστικό! Όσο για την ανάρτηση, είναι ΠΟΛΥ λίγοι οι άνθρωποι που μπορούν να δώσουν μια σωστή πρόταση που να επιφέρει βελτίωση στην απόλαυση. Εκτός αν θεωρούμε ένα κούτσουρο αμάξι απολαυστικό, πράγμα που για μένα δεν ισχύει, ακόμα και για χρήση πίστας.
επισης θα σε χαλουσαν 5-10 αλογακια με μια ελαφρα βελτιωση των περιφερειακων του μοτερ οπως φιλτρο κ εξατμιση?
Όχι, δε θα με χαλούσαν, αλλά από τι στιγμή που δε μου λείπουν, γιατί να ψάξω να τα βρω; Δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή αν έβγαζε 5-10 άλογα παραπάνω από το εργοστάσιο, τότε δε θα μου έλεγες πάλι ότι λείπουν 5-10 άλογα;
Για τον ήχο, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον γίνει κάτι διακριτικό, αν και δε νομίζω.
Θέμη, μια πολύ light περιφερειακή βελτίωση στα μηχανικά μέρη(φίλτρο, εξάτμηση) αλλά και ένα σετ αναρτήσεων θα βελτιώσει κατά πολύ το αυτοκίνητο χωρίς να χάσει την ομοιογένειά του. Θα το απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο.
Ρε παιδιά, έψαχνα τόσο καιρό ένα Sporty, ακριβώς για να είναι έτοιμο έτσι όπως το θέλω. Πρέπει σώνει και ντε να το 'βελτιώσω';
Για τις μηχανικές βελτιώσεις (έστω αυτές τις μικρές που αναφέρεις) απάντησα ήδη στο Βαγγέλη
Και κάτι τελευταίο...Στη φωτογραφία της υπογραφής μου, πιστέψτε με, το απολαμβάνω αφάνταστα! Όμως το αμάξι δεν είναι 'βελτιωμένο'. Δεν είναι καν το abarth, αλλά το ταπεινό 900αράκι. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι τα πράγματα είναι σχετικά για τον καθένα από εμάς
-
Πώς τα λέει έτσι αυτό το παιδί; Μπορείς να του αρνηθείς το παραμικρό, να του καταλογίσεις ότι κάτι από όσα λέει δεν είναι σωστό;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αυτό το κατάλαβα εξαρχής. Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν σε ποιο συγκεκριμένο μοντέλο Miata αναφερόσουν, όταν ρώταγες πόσο κοστίζει σα μεταχειρισμένο.Αναφέρομαι στο Μκ2 και Μκ2,5
Θέμα γούστου και μόνο.
Δεν μου αρέσουν τα φώτα που ανοιγουν. -
Όντως dimsabas ο τρόπος που τα λέει είναι πολύ
πειστικός.Ακόμα και εβραίο ραβίνο πείθει να αλλάξει θρησκεία!!
-
Από σήμερα ανατιμήσεις στην Mazda...
πλέον ανώτατη έκπτωση στο 3 είναι 2000 ευρώ (από 3000)
και στο 6 είναι 2000 ευρώ
στο RX-8 και tribute τα πράγματα μείναν ως είχαν.....Να δούμε που θα φτάσει η τιμή του 3 με το f/l....
-
Για Μκ2 και 2.5, θα πρέπει να υπολογίζεις τουλάχιστον 13Κ για Μκ2 1.6 του 98-99 κι ανεβαίνουμε. Προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα το 1.8 (που έχει και μπλοκέ, σε αντίθεση με το 1.6), οπότε παίζεις από 16Κ και πάνω.
-
Όντως.
Πάντως παίζουν κάποια στο forumhttp://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... hlight=mx5
και
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... hlight=mx5
Αρκετά δελεαστικά θα έλεγα.
Πάντως από τιμές του εξωτερικού (Γερμανίας) δεν έχει διαφορά -
Αλήθεια ποιο απο το δύο mazda είναι πιο fun to drive?
-
Μεταξύ ποιων δύο εννοείς;
-
Ο χρήστης apla έγραψε:
Αλήθεια ποιο απο το δύο mazda είναι πιο fun to drive?Μεταξύ MX-5 και RX-8 πιστεύω πως το miata είναι πιο fun to drive. Ειναι γεγονός πως το miata δημιουργήθηκε και παράγεται εδώ και 16 χρόνια με βάση αυτό το γνώμονα. Η πίσω κίνηση, το χαμηλό βάρος και ο αρκετά δυνατός και γραμμικός κινητήρας σε συνδυασμό με το roadster αμάξωμα και το άκαμπτο πλαίσιο σίγουρα μπορούν να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις... miata rulez λοιπόν..!
-
To mx-5 είναι γενικά πιο fun και λόγω του οτι είναι roadster
αλλά και οποσδήποτε και των δυνατοτήτων που προσφέρει.
Απο την άλλη και το rx-8 έχει τέλειο πλαίσιο, ζυγισμένο,
και πίσω κίνηση φυσικά
Θα έλεγα οτι το rx-8 είναι περισσότερο σπορ από fun to drive -
Ο χρήστης mak έγραψε:
Αλήθεια ποιο απο το δύο mazda είναι πιο fun to drive?
Μεταξύ MX-5 και RX-8 πιστεύω πως το miata είναι πιο fun to drive. Ειναι γεγονός πως το miata δημιουργήθηκε και παράγεται εδώ και 16 χρόνια με βάση αυτό το γνώμονα. Η πίσω κίνηση, το χαμηλό βάρος και ο αρκετά δυνατός και γραμμικός κινητήρας σε συνδυασμό με το roadster αμάξωμα και το άκαμπτο πλαίσιο σίγουρα μπορούν να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις... miata rulez λοιπόν..!
Πιστευω οτι μετά το Στρατό θα κλείσω ένα mx5 σε ανθρακί χρώμα με μπεζ δέρμα!!Έτσι για να μην μας την λέει ο MAK με το MPS του!
-
Το Miata είναι πιο απολαυστικό και *σωστότερο *σπορ αυτοκίνητο, το RX8 σημαντικά πιο αποτελεσματικό. Εξαιρετικά αυτοκίνητα και τα δύο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αλληλοσυμπληρώνονται, με την έννοια ότι για τους Miatόβιους, η απόλαυση δεν τελειώνει με το γάμο και τις έξτρα ανάγκες σε χώρους που συνεπάγεται .
-
Νομίζω οτι και το MX-5 αλλα και το RX-8 μπορούν να είναι το ίδιο διασκεδαστικά αρκεί να έχεις χέρια και να ξέρεις να τα οδηγήσεις.
Ίσως το RX-8, με την παραπάνω υποδύναμη δεν σου περιορίζει τη διασκέδαση μόνο τις βροχερές μέρες, έτσι ώστε η διασκέδαση να είναι παρούσα και σε όλες τις ποιότητες και καταστάσεις ασφάλτου (βρεγμένη,στεγνή,άγρια,λιωμένη, κτλ).
Καλά τα λέω δάσκαλε; -
Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη η παραπάνω δύναμη (αλλά και ροπή) του RX8, οπωσδήποτε. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ απολαυστικά, άλλα όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να νιώθεις την παραμικρή ολίσθηση του πίσω μέρους στον πισινό σου κι άλλο να μαντεύεις ότι κάτι έγινε εκεί πίσω. Βλέπεις, στο Miata κάθεσαι σχεδόν πάνω στην πίσω άξονα, πίσω σου υπάρχει μισό μέτρο αμάξι και ελάχιστα κιλά βάρους. Στο ΡοΧι, κάθεσαι κάπου προς τη μέση και πίσω σου υπάρχει μισό αυτοκίνητο που θα πρέπει να ζυγίζει μισό τόνο τουλάχιστον. Δεν είναι το ίδιο, αν αναφερόμαστε σε πλαγιολισθήσεις. Είναι και το βάρος .
Έχοντας οδηγήσει αρκετά και τα 2, ναι, τα διακατέχει παραπλήσιο πνεύμα. Μερικές από τις διαφορές που περιγράφω γίνονται έντονα αισθητές όταν οδηγάς το ένα μοντέλο και κατευθείαν μετά μπαίνεις στο άλλο, για να ξαναμπείς αργότερα στο πρώτο. Μεμονωμένα, τα πράγματα είναι αλλιώς. -
Έτσι δάσκαλε πες μας και άλλα αφου τα έχεις οδηγήσει και τα 2!!
Και υπόσχομαι να μην ξαναμιλήσω στο μάθημα!!
MAZDA FORUM