-
Κρίμα
Αυτο το Γεννεσις πρωτη φορά το ακούω....Θεσσαλονική είναι? -
Πολύ λυπηρό αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Αν και τα τελευταία 20-40 χρόνια τα ποσοστά επιβίωσης έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά δυστυχώς ο τοκετός ακόμα κοστίζει ζωές σε νεογνά και μανάδες, δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά έγινε κάποιο λάθος. Βασικά δεν βλέπω κάτι μεμπτό. Αρχικά ήταν καλά δεν έκαναν κάτι. Εννοείται ότι δεν βάζεις σε εντατική και σε καταστολή όσα νεογνά κάνουν τσικ. Μετά που χειροτέρεψε κάναν κάτι και μετά αφού δεν έστρωνε το επόμενο στάδιο κοκ. Από αυτά που διάβασα δεν θα έλεγα ότι είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν αργήσανε ή όχι να προχωρήσουνε στο επόμενο στάδιο.
Πάντως πολύ άσχημη εμπειρία όπως και η παρόμοια, να σου πεθάνει το παιδί λίγες ώρες ή μέρες πριν τον τοκετό. Που σου ανακοινώνουν ότι το χάσατε και πρέπει να πάμε σε τοκετό για να το βγάλουμε.... Δυστυχώς ξέρω 2-3 περιπτώσεις.... η μία μάλιστα έγινε λίγες μέρεο πριν γεννήσουμε και δεν μας το είπαν αλλά απλά πολλοί συγγενείς που το ήξεραν μας έλεγαν δεν πάτε να το βγάλετε καλού κακού μην τύχει κανένα κακό...
Δεν πιάνουμε καμιά πιο ευχάριστη συζήτηση καλύτερα.....
Η καλή μου δεν το πάει το ποδήλατο χωρίς βοηθητικές και αναγκαστικά της έβαλα.... για να δούμε αν θα δείξει κανένα ποδηλατικό ενδιαφέρον. Πάντως αμέσως σχολίασε ότι και ο φίλος της έχει βοηθητικές στο δικό του...! -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Κρίμα
Αυτο το Γεννεσις πρωτη φορά το ακούω....Θεσσαλονική είναι?Ναι. Πάνω από τον περιφερειακό μετά το τούνελ προς Ανατολικά.
Μια φίλη μου γέννησε εκεί πριν 2 μήνες. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.Τραγικές καταστάσεις ρε γμτ. Κουράγιο στους γονείς. Τι να πεις.
-
Ούτε στο χειρότερο εχθρό σου τέτοιο πράγμα......
Άντε να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να συνεχίσεις μετά
-
Κουράγιο να έχουν οι άνθρωποι
-
Καλό κουράγιο και καλή δύναμη να ξαναπροσπαθήσουν!!!!
-
Καλή δύναμη στο ζευγάρι, μακάρι να γίνουν γονείς σύντομα.
-
Γινονται πολλα τετοια,βεβαια κανεις δεν σου τα λεει αυτα οταν σε προτρεπουν 'καντε 1/2/3/12 παιδια'
Το καλό ειναι οτι αυτα ξεχνιουνται γρηγορα οταν ερθει αλλο παιδι,οσο κι αν αυτο φαινεται απιστευτο στην αρχη
Τα δυσκολα ειναι οταν γεννας παιδι ΑΜΕΑ -
..Και δυστυχως μιλαμε για εξωσωματικη...Ακομα οταν το σκεφτομαι δεν μπορω να το πιστεψω. Οκ αυτα συμβαινουν ακομα και σημερα, αλλα στον ευρυ κυκλο μας, πρωτη φορα συμβαινει κατι τετοιο.
Οσον αφορα τις ευθυνες, οι γονεις παρα τις παροτρυνσεις μας, δεν θελησαν (δεν αντεχαν) να κανουν νεκροψια, οποτε δεν θα υπαρξει καμια συνεχεια... -
Κατανοητό αυτό, να μην θέλουν να δώσουν συνέχεια, αρκετά πέρασαν.
Για μένα πάντως, το γεγονός πως η κλινική στα δύσκολα τους έστειλε στο δημόσιο νοσοκομείο, θα έπρεπε να σημαίνει κάτι για όλους εμάς... Το ότι έχουν μειωθεί οι δύσκολες γέννες, δεν μας δικαιολογεί στην επιλογή του νοσοκομείου/κλινικής. Εκείνη την ώρα, σημασία έχει τι παροχές θα έχει η εγκυμονούσα αν κάτι στραβώσει, και όχι η ξενοδοχειακή υποδομή.Στην Ελλάδα, ξεχνάμε κάποια πράγματα, και δυστυχώς διαλέγουμε επιφάνεια και όχι ουσία.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για μένα πάντως, το γεγονός πως η κλινική στα δύσκολα τους έστειλε στο δημόσιο νοσοκομείο, θα έπρεπε να σημαίνει κάτι για όλους εμάς... Το ότι έχουν μειωθεί οι δύσκολες γέννες, δεν μας δικαιολογεί στην επιλογή του νοσοκομείου/κλινικής. Εκείνη την ώρα, σημασία έχει τι παροχές θα έχει η εγκυμονούσα αν κάτι στραβώσει, και όχι η ξενοδοχειακή υποδομή.Στην Ελλάδα, ξεχνάμε κάποια πράγματα, και δυστυχώς διαλέγουμε επιφάνεια και όχι ουσία.
Εχεις δικιο...ομως υπαρχουν κλινικες και κλινικες, και το προβλημα τελικα ειναι οτι δεν ειμαστε σε θεση να κρινουμε ποιες εχουν τις υποδομες και ποιες οχι...το ιδιο ισχυει και για το προσωπικο, και για τα δημοσια νοσοκομεια...με λιγο λογια ειναι μη σου τυχει
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Εχεις δικιο...ομως υπαρχουν κλινικες και κλινικες, και το προβλημα τελικα ειναι οτι δεν ειμαστε σε θεση να κρινουμε ποιες εχουν τις υποδομες και ποιες οχι...το ιδιο ισχυει και για το προσωπικο, και για τα δημοσια νοσοκομεια...με λιγο λογια ειναι μη σου τυχει
Φυσικά υπάρχουν όλων των ειδών, δεν λέω εγώ κάτι άλλο. Για την Αθήνα πάντως, γνωρίζω από πάρα πολλούς, πως το Αλεξάνδρα και το Έλενα, έχουν πάντα γιατρούς σε επιφυλακή, για τέτοιες περιπτώσεις και δεν βάζουν στο ασθενοφόρο την μάνα ή το νεογέννητο να το πάνε σε άλλο νοσοκομείο. Αυτό από μόνο του, είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Επιπλέον, και τα δημόσια προσφέρουν καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή αν τους ζητηθεί (και πληρωθεί). Υπάρχουν και εκεί δηλαδή μονόκλινα δωμάτια και αρκετά ευρύχωρα (όχι σουίτες και περιττές πολυτέλειες βέβαια...).
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει πολύ προς το χειρότερο λόγω κρίσης η κατάσταση, αλλά παλαιότερα, δεν είχα ακούσει παράπονα.
Για ιδιωτικό πάντως, ξαδέρφη της μου που γέννησε στο Λητώ, ήταν σε τρίκλινη τρομακτικά στενάχωρη αίθουσα, και φυσικά την χώσανε μέσα εσπευσμένα για καισαρική... Και φυσικά και οι άλλες με καισαρική είχαν γεννήσει... Πολύ προβληματικές οι γέννες στην Ελλάδα...
Αρχικά της είχαν πει 3Κ για φυσιολογικό τοκετό, αλλά τελικά (αναπάντεχα... ) χρειάστηκε καισαρική. Οπότε, ανέβηκε και η ταρίφα...Τέσπα, ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του προφανώς, εγώ απλώς σημειώνω κάποια πράγματα... Είναι που πιστεύω ακράδαντα πως η δημόσια υγεία και ασφάλιση είναι ό,τι καλύτερο, όταν δεν έχεις έναν Μπουμπούκο να της γαμεί την μάνα ασφαλώς...
-
Ειναι εξαιρετικα ευκολο να κρινεις ποιος εχει τις υποδομες,κατα βασην τα κρατικα μαιευτηρια και δευτερευόντως τα 2-3 μεγαλα ιδιωτικα.Τα υπολοιπα ειναι ξενοδοχεια,end of the story.
Αυτο φυσικα δεν σημαινει μετα βεβαιοτητας οτι πχ στο περιστατικο που αναφερεται θα μπορουσε σιγουρα να υπαρξει καλυτερη εξελιξη.
-
Το θεμα ειναι να βρουν το κουραγιο και την δυναμη να ξαναπροσπαθησουν και μετα σιγουρα θα λαβουν τα μετρα τους.
Εχοντας βιωσει κατι αναλογο το θεμα ειναι να μην τα παρατησεις. -
@HF...Μεγαλη κουβεντα γενικα για τις γεννες και τα μαιευτηρια στην Ελλαδα...την κανω μονο με μπυρα
@Tiger...Να πω οτι δεν εχεις δικιο? Και να προσθεσω οτι υπαρχει σημαντικη διαφορα μεταξυ Αθηνας και υπολοιπης Ελλαδας...δυστυχως!
@ Νικο..ο γιατρος τους τους ειπε σε 6 μηνες να ξαναπροσπαθησουν...
-
κρίμα
-
Λέω (έλεγα) συνεχώς σε νέα ζευγάρια να διαλέξουν πρώτα σε ποιό μαιευτήριο θα ήθελαν να γεννήσουν, και μετά να πάνε να βρουν γιατρό που συνεργάζεται με αυτό. Είναι εύκολο (σχετικά), να συμβεί κάτι στραβό στη γέννα και να τρέχεις εκ των υστέρων μετά. Παθών.
Και ενώ τους τα λες αυτά στο τέλος πετάγεται (πάντα) η εκάστοτε σύζυγος του ζευγαριού και λέει την αήτητη ατάκα, 'α!, ά-πα-πά, εγώ έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό μου, σ'αυτόν θα πάω άμα μείνω έγγυος', λες και οι άλλοι συνάδελφοί του γυναικολόγοι-μαιευτήρες είναι άσχετοι και ανάξιοι εμπιστοσύνης.
Τελικά συμφωνήσαμε με την γυναίκα μου να μην το ξανακάνουμε θέμα, έχουμε χάσει με δριμύ σκορ όσες φορές προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ κάποιους προκειμένου να αποφύγουν τυχόν κακοτοπιές. -
Νομιζω ειναι λαθος η λογικη σου dstou...
Με ποια κριτηρια εγω θα διαλεξω το μαιευτηριο; οτι ειναι καλο;πως ξερω να το κρινω;απο ιστοριες που εχω ακουσει αριστερα κ δεξια;κ αντε κ διαλεγω μαιευτηριο..γιατρο πως διαλεγω μετα;
Οταν η γυναικα σου εχει εναν γυναικολογο χρονια ολοκληρα υποτιθεται οτι του εχει εμπιστοσυνη. Γιατι λοιπον να τον αλλαξει; δεν ειμαι γιατρος , ομως φανταζομαι τα πιο πολλα λαθη ειναι απο κακη εκτιμηση κ ελλειπη προγενητικο ελεγχο του γιατρου που παρακολουθει την γυναικα κ οχι λαθη του νοσοκομειου.. -
Καταθεσαμε τα δικαιολογητικα για τον παιδικο σταθμο στον Δημο κ αναμενουμε...(Δεν βλεπω να μας περνουν) κ ετσι ξεκινησα δειλα δειλα να κοιταζω ιδιωτικους παιδικους περιοχες Αλιμος , Αγιος Δημητριος ,Π.Φαληρο (ΕΣΠΑ calling..). Τα πρωτα μου συμπερασματα απο 4 που εχω δει μεχρι τωρα:
Οσον αφορα κτιριακες υποδομες , οι πιο πολλοι ειναι παλιες μονοκατοικιες , καταλληλα διαμορφωμενες κ χωρισμενες σε αιθουσες.
Ειδα μεγαλο αριθμο παιδιων σε καθε σταθμο (οχι οτι στον δημοσιο πανε πισω..).
Μεσος ορος τιμης 350 ευρω/μηνα περιλαμβανομενου φαγητου κ σχολικου. Βεβαια σε αυτο το ποσο (κλασσικα) προσθετεις ενα ποσο περιπου 200 ευρω για γραφικη υλη/χρονο ενω επισης πολλες δραστηριοτητες (κολυμβηση , mini sports) χρεωνονται εξτρα..
Λιγο πολυ ολοι οι παιδικοι προσφερουν τις ιδιες παροχες. Η διαφορα νομιζω εγκειται στις εγκαταστασεις κ σαφως στο επιπεδο των παιδαγωγων.
Η ερευνα συνεχιζεται.... -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Λέω (έλεγα) συνεχώς σε νέα ζευγάρια να διαλέξουν πρώτα σε ποιό μαιευτήριο θα ήθελαν να γεννήσουν, και μετά να πάνε να βρουν γιατρό που συνεργάζεται με αυτό. ...
.... εγώ έχω εμπιστοσύνη στον γιατρό μου, σ'αυτόν θα πάω άμα μείνω έγγυος', λες και οι άλλοι συνάδελφοί του γυναικολόγοι-μαιευτήρες είναι άσχετοι και ανάξιοι εμπιστοσύνης...:Συμφωνώ ότι είναι σημαντικό να επιλέξεις και μαιευτήριο (αν και οι περισσότεροι παίζουν σε 1-3 για να καλύπτουν όλα τα γούστα).
Αλλά συμφωνώ και με τη γυναίκα, δεν μπορούν όλες εύκολα να αλλάξουν γυναικολόγο.
Από την άλλη δεν συμφωνώ καθόλου με την εμπιστοσύνη που μοιάζει να έχεις στην ικανότητα/εκπαίδευση της πλειονότητας των γυναικολόγων.... από πολλούς γιατρούς οι γυναικολόγοι θεωρούνται γιατροί δεύτερης διαλογής (μαμές, βοηθάνε τη φύση) και δυστυχώς όχι αδικαιολόγητα....
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...