-
Η δικιά μου εμπειρία ήταν ακρως θετική , τόσο απο το Ιδιωτικό παιδικό σταθμό όσο και απο ιδιωτικό Νηπιο - προνήπιο. Καταρχας ο σταθμός ήταν ανοικτός απο τις 7 εως τις 6 με κόστος γύρω στα 400 και αυτό προ κρισης. Ο μικρός πήγε απο 6μηνων και οντως ηταν πολυ οφέλιμο τόσο στην κοινωνικοποιηση του όσο και στις μαθησιακες εμπειρίες του. Ακόμα εχει να μου λέει πραγματα που έμαθε στο παιδικό. Καθαρίσε απο την πάνα πολύ ευκολα , εμαθε να τρώει φακες και σπανάκι που σε εμας τα αρνιόταν πεισματικά , εμαθε βασικά μαθηματικά και γραφή και ένα τόνο χειροτεχνίες. Στο νηπιο προνηπιο χωρίς καμμία πίεση προσπάθησαν να τα βάλουν σε ενα πρόγραμμα ρουτίνα τελεσης των μαθημάτων τους πριν έρθουν σχολείο , να μαθουν δηλαδή να κάνουν τα μαθηματα τους μόνα τους όντας όλα μαζί παιρνοντας παράδειγμα το ένα απο το άλλο . Επίσης εκαναν μια δυο ωρες την εβδομαδα γαλλικα , όχι τιποτα φοβερο πέρα απο μερικές λέξεις και φρασεις καθημερινης χρήσης όπως ' παω τουαλέτα' ή 'ανοιγω την πόρτα'. Τεννις , κολυμβητήριο εικαστικα θεατρικό σκακι κλπ κλπ στα εξτρα με το αντιστοιχο κόστος ( τα οποία δεν μπορούσαμε να δωσουμε) και κόστος το Ιδιωτικο σχολείο στα 350- 400 χωρίς το λεωφορείο ( εξτρα 100 το μήνα).
Σεβαστό πόσο αλλά όταν εκ των πραγματων αναγκαστήκαμε στην 1η να πάμε σε δημοσιο , φανηκε η διαφορα. Εκει που τα αλλα παιδιά πασχίζουν να μάθουν τα βασικά , ο γιος μου τα βρισκει βαρετα αν και αυτό ειναι δίκοπο μαχαίρι. Φέτος στην 2α σιγουρα το χάος με τα άλλα παιδιά έχει μειωθεί σημαντικά αλλά παρόλα αυτά ειναι σε πολύ πλεονεκτηκότερη θέση καθώς πχ τα μαθηματικά του έρχονται πιο ευκολα τωρα που δυσκολευον οι έννοιες.
Όσον αφορά την τηλεόραση , φιλος είχε το παιδί του στον ίδιο παιδικό και προνήπιο αλλά εκ των πραγματρων εβγαλε το γιο του ενα χρονο νωρίτερα απο το δικό μου και πήγε στο εν λόγω δημοσιο νηπιαγωγίο ( αυτο με το οποίο ήρθα σε συγκρουση). Στις κουβέντες που κάναμε , μου έλεγε οτι το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς το πέρασαν βλέποντας τηλεόραση ντιβιντακια με παιδικά ( ενθετα σε περιοδικά/εφημεριδες) ή τα αφηναν απλά να ζωγραφίζουν όταν ειχαν όρεξη οι δασκάλες να κάνουνκ κάποιοα στοιχειώδη δουλεια.
Μου σχολίασε ότι το παιδί τη συγκεκριμένη χρονιά πισωγύρισε σε σχέση με αυτά που είχε δείξει σαν δυνατότητες πρίν ( πχ ικανότητα να διαβάζει) παρόλο που όντας άνεργος τα απογευματα ασχολούνταν με το παιδί πολύ ενεργα. -
Οι ιώσεις μόνο το πρώτο χρόνο , μετα αποκτα ανοσία και τίποτα .....
-
Not really
Και τον δευτερο και τον τριτο χρονο παιζουν,αναλογα το παιδι,την εποχη κτλ
Αλλα βεβαια ειναι απιθανο να υπαρξει χειροτερη χρονια απο την πρωτη -
Ok...δεν θα τα βαλουμε και στη γυαλα γι αυτο..αλλα για εμας αλλιως θα ειναι με τον μικρο 1 κι αλλιως 2 ετων...
@Greek
Για προνηπιο-νηπιο προσωπικα δεν εχω καμια αμφιβολια, ουτε για τη χρησιμοτητα του, ουτε για τις διαφορες μεταξυ δημοσιου-ιδιωτικου. Για τον παιδικο ομως, δεν με επεισαν, εκτος απο εναν σταθμο, οτι θα κανει κατι παραπανω, απο αυτα που ηδη κανει και ξερει. -
Για τους ενδιαφερομενους :στον δημο Αγιου Δημητριου ανακοινωσαν οτι σε 10 μερες ξεκινουν να δεχονται δικαιολογητικα για τους παιδικους σταθμους..
-
Καποια πραγματα στη ζωη μας τα θεωρουμε απολυτως δεδομενα....Θα μπεις στο μαιευτηριο, θα γεννησεις..εχεις ετοιμασει το δωματιο του παιδιου, εχεις προμηθευτει τα απαραιτητα, κερνας ολο τον κοσμο, χαιρεσαι..Ελα ομως που ακομα και σημερα υπαρχουν γονεις που φευγουν απο το μαιευτηριο γεματοι θλιψη, κατευθειαν για το νεκροταφειο..λεχωνες..
Ετσι κι ο Λευτερακης..Γεννηθηκε το προηγουμενο Σαββατο, 37 εβδομαδων, 1 εβδομαδα νωριτερα, αφου στις τελευταιες εξετασεις της μητερας διαπιστωθηκε χαμηλη ποσοτητα αμνειακου υγρου. 3,070kg, ασπρος ασπρος με μπολικο μαυρο μαλακι. Μου στειλαν τη φωτογραφια, ολο χαρα...δεν μπορουσα να ειμαι παρον αφου τα ειχα ολα κανονισει για την επομενη εβδομαδα και ειχα πολυ δουλεια για τη Δευτερα..θα επαιρνα τα δικα μου παιδια αργοτερα μεσα στη βδομαδα εφοσον τελειωνα και θα ανεβαιναμε να γνωρισουν τον ξεδελφο τους. Συγχαρητηρια τους ειπαν ειναι ενα υγειεστατο μωρο..
Μεχρι το απογευμα τους ενημερωνουν οτι του εχουν τοποθετησει το κουτακι για να το βοηθησουν να αναπνευσει, και το ιδιο βραδυ τους λενε οτι χειροτερεψε, τον εχουν σε καταστολη και με την εγκριση τους θα τον μεταφερουν εσπευσμενα απο το Γεννεσις στο Παπαγεωργιου που εφημερευε...συνοδος η γυναικα μου που εμεινε το βραδυ να βοηθησει την αδελφη της..και το ευλογο ερωτημα,..γιατι? Και γιατι δεν το βαλατε απο την πρωτη στιγμη σε υποστηριξη? Η εντατικη κοστιζει λεει, γι αυτο τωρα που κριθηκε απαραιτητο καλυτερα σε δημοσιο...αστεια δικαιολογια σε γονεις που ειχαν κλεισει τη σουιτα του ξενοδοχειου τους...γιατι προφανως δεν μιλαμε για νοσοκομειο...
Στο Παπαγεωργιου, ο Λευτερακης παλευει....πνευμονικη υπερταση* λενε οι γιατροι, κανουμε οτι μπορουμε...Χαθηκε ομως χρονος, πολυτιμος χρονος, κατι που κανεις δεν θα το παραδεχτει...Δευτερα φωναζουν τον πατερα να κανει αεροβαπτισμα, και ζητανε τη μητερα να ερθει να τον δει...δεν θα ξημερωσει λενε το μωρο.
Την Τριτη το μεσημερι, μετα απο 8 ανακοπες ο Λευτερακης εφυγε, πριν καλα καλα ερθει..με το ζορι τριων ημερων...δεν αντεξε η καρδουλα του...αλλο ενα αστερακι στον ουρανο...Και το γιατι παραμενει...η κορη μου γεννηθηκε 35 εβδομαδων, 2,500kg. Οσο το παλευε η γυναικα μου στις ωδυνες, μας ειχαν ενημερωσει οτι θα χρειαστει να υποστηριχθουν τα πνευμονακια της, και θα μπει εντατικη...εμεινε εκει 10 μερες +2 στην μικροτερου βαθμου...τα συμπτωματα, ταχυπνια, ταχυκαρδια, οτι ακριβως και ο Λευτερακης...οπου διαβασα η πνευμονικη υπερταση ειναι αντιμετωπισιμη ασθενεια και αρκετα συχνη (1/1000)...γιατρος δεν ειμαι, ειδικος δεν το παιζω, αλλα βλεπω εγκληματικη αμελεια στο Γεννεσις....ετυχε οι γιατροι που ηταν βαρδυα, ειναι ετσι ολο το ξενοδοχειο, δεν ξερω...αυτο που ξερω και ο λογος που το γραφω εδω, ειναι καλυτερα μεινετε μακρυα!
-
-
-
-
καλή δύναμη
-
Τι λες τώρα. Καλή δύναμη στους γονείς.
-
Πωπω..... Τι να πει κανείς τώρα... κουράγιο
-
Δεν έχω λόγια......... κουράγιο....
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
... αλλα βλεπω εγκληματικη αμελεια στο Γεννεσις....ετυχε οι γιατροι που ηταν βαρδυα, ειναι ετσι ολο το ξενοδοχειο, δεν ξερω...αυτο που ξερω και ο λογος που το γραφω εδω, ειναι καλυτερα μεινετε μακρυα!Εχει χασει φιλος ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ μωρακι,απο λαθος (μεγαλο-πανεπιστημιακου )μαιευτηρα ουσιαστικα,αλλα το ξενοδοχειο-μαιευτηριο οταν ειδε τα σκουρα,πεταξε το περιστατικο σε δημοσιο...
...να μη συμβαινουν σε κανενα τετοια περιστατικα...καλη δυναμη στους γονεις,και συντομα να ξαναπροσπαθησουν...
-
Η εντατική ήταν ακριβή, η σουΐτα ήταν φτηνή;
Κι αν το δημόσιο ήταν η λύση, ποιος ο λόγος οι γονείς να πάνε στην γαμωκλινική τουςς
Να τους κυνηγήσουν όσο μπορούν τους άχρηστους!
Καλή δύναμη στους γονείς εύχομαι.Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δυστυχώς αυτό που συζητούσαμε παλιότερα (τα ιδιωτικά είναι να μην σου κάτσει η στραβή) φαίνεται να επιβεβαιωνεται σε αυτήν την περίπτωση.
Προσωπικά σαν πατέρας ανατριχιάζω στην σκέψη να μου τύχαινε κάτι τέτοιο αλλά δεν νομίζω να χα κουράγια να κάνω τίποτα μετά.
Ότι και να πούμε βέβαια είναι τόσο λίγο τέτοια ώρα. -
τι να τα κανεις, γυρναει η ψυχουλα πισω;
τι δικιο να βρεις τωρα και με τι κουραγιο να κατσεις να ασχοληθεις... -
Πωωω...τι λες ρε συ Κωνσταντίνε?
Τραγικό...
Με'σκισες τώρα...γιατί και τα δικά μας πέρασαν ζόρικα στην αρχή, ειδική η μια ήταν με αναπνευστική υποστήριξη για 4 μέρες περίπου. Η άλλη ήθελε λιγότερη υποστήριξη.
Πήγα μέσα τώρα να τα πάρω μια αγκαλίτσα...
Καλό κουράγιο, καλή δύναμη...αλλά ό,τι κι αν πεις είναι λίγο...
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Δυστυχώς αυτό που συζητούσαμε παλιότερα (τα ιδιωτικά είναι να μην σου κάτσει η στραβή) φαίνεται να επιβεβαιωνεται σε αυτήν την περίπτωση.
Προσωπικά σαν πατέρας ανατριχιάζω στην σκέψη να μου τύχαινε κάτι τέτοιο **αλλά δεν νομίζω να χα κουράγια να κάνω τίποτα μετά. **
Ότι και να πούμε βέβαια είναι τόσο λίγο τέτοια ώρα.Εννοειται κανεις δεν το θελει αυτο ουτε για το παιδακι του χειροτερου εχθρου του. Ειναι ομως κοινη πρακτικη για τα ξενοδοχεια να στελνουν τα βαρια περιστατικα εξω, βοηθαει τα στατιστικα, το εχουμε ξαναπει.
Για το bold, η ελλειψη κουραγιου μετα (δικαιολογημενη) + τις ιατρικες κλικες (πολυ δυσκολα θα βρεις γιατρο να καταθεσει κατα συναδελφου), ειναι που διαιωνιζει τετοιες καταστασεις.
-
Κουραγιο στους γονεις κ μακαρι ο θεος να τους δωσει συντομα παλι ενα παιδακι..
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...