-
Εεελα βρε Γιαννη(giannik) πλακατζη!
-
-
Αστο. Ακολουθα την υπογραφη σου. Δεν τρεχει τιποτα. Αστειο οκ.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
κοίτα , ένα παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό έιναι ένας γονέας που είναι π.χ εκπαιδευτικός ή απόφοιτος Πανεπιστημίου , έχει περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξει τον τρόπο διαβάσματος ενός παιδιού , να τον βοηθήσει να μάθει να διαβάζει ή αν ξέρει ξένες γλώσσες να τον βοηθήσει μέσα στο σπίτι μιλώντας κ την ξένη γλώσσα , από ότι ένας άνθρωπος που καλά καλά δεν γνωρίζει ο ίδιος αριθμητική ή γραμματική.Προσοχή , δεν λέω ότι θα είναι καλύτερος πατέρας ή μάνα , προς θεού..Μιλάω πάντα σε σχέση με την σχολική παιδεία του μαθητή..
Εξαρταται απο τον χρονο που διαθετεις για το παιδι σου και μονο κατα την γνωμη μου,οχι απο το γνωστικο επιπεδο του γονιου.
Μεχρι και το γυμνασιο η υλη ειναι ευκολη για καποιον που εχει τελειωσει λυκειο για να βοηθησει το παιδι του.
Στο λυκειο δυσκολευουν τα πραγματα.Aυτό που είναι το σημαντικότερο είναι να μάθεις το παιδί ΠΩΣ να διαβάζει κι όχι τόσο να το διαβάζεις. Και η διαφορά αυτή φαίνεται αργότερα, στο πανεπιστήμιο
-
drift αυτό έγραψα κ εγώ , το να μάθει το παιδεί αν διαβάζει σωστά.
-
Επίσης, σίγουρα κάποιος που είναι μέσα στα 'γράμματα' είναι πιο εύκολο να παρακολουθήσει το παίδι του, αλλά επίσης σίγουρο είναι ότι κάποιος που αγαπάει το παιδί του θα βρεί τρόπο να μάθει τί και πως.
Αρκεί να ενδιαφερθεί και να μην το βάλει στον αυτόματο πιλότο -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Επίσης, σίγουρα κάποιος που είναι μέσα στα 'γράμματα' είναι πιο εύκολο να παρακολουθήσει το παίδι του, αλλά επίσης σίγουρο είναι ότι κάποιος που αγαπάει το παιδί του θα βρεί τρόπο να μάθει τί και πως.
Αρκεί να ενδιαφερθεί και να μην το βάλει στον αυτόματο πιλότοΠαντως απο τον κυκλο φιλων και γνωστων, αφου ο γιος μου ειναι μικρος ακομα για να εχω εικονα, δεν φαινεται να εχει σχεση η μορφωση του γονιου με την αποδοση του παιδιου, μαλλον το αντιθετο θα ελεγα.
Ισως να φταιει αυτο που λες περι αυτοματου πιλοτου. -
giannik1977 ειμαι προκατειλημμενος σχετικα με θεματα επιπεδων και ανωτατων οικοπεδων (Χατζηχρηστος) εδω στο foroum. Εχω δεχθει επιθεσεις μ@@ιας απο καποιους.Καταλαβα τι εννοουσες. Δωσε αφεση.
Στο θεμα των παιδιων συμφωνω σε αυτο που λες. Απλα η αντιδραση τους στα ερεθισματα της ανωτερης μορφωσης συμβαινει πολλες φορες να ειναι η αντιστροφη απο την αναμενωμενη. Ποτε η συνηθεια στο να ακουν τα ιδια και τα ιδια ποτε η πιεση να μοιασουν στους γονεις ποτε οι φιλοι και εξωτρικοι παραγοντες γενικα φερνουν τα αντιθετα αποτελεσματα. Συμβαινουν.Ψυχολογια ειναι. -
o.k coop κανένα πρόβλημα φίλε..
-
Προτάσεις για κράνος ποδηλάτου για 3+ ετών αγόρι; Φαντάζομαι κάτι απλό χρειάζεται, να μην είναι βαρύ αλλά να μην είναι και ψεύτικο. Έχω δει αυτό. Προτάσεις ευπρόσδεκτες.
-
Στον Κασιμάτη στη Γλυφάδα έχει από 20-25 ευρώ. Δεν ξέρω αν σε βολεύει το συγκεκριμένο μαγαζί. Αλλιώς, μπορείς να βρεις και σε άλλα καταστήματα. Με διάφορα σχέδια και χρώματα.
-
Δε βολεύει ιδιαίτερα. Θα κοιτάξω σε intersport που υπάρχει κοντά (κάτι τέτοιο π.χ.).
Ευχαριστώ -
Θα τον βγάλεις στους δρόμους;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Θα τον βγάλεις στους δρόμους;Όχι απαραίτητα. Για το φωτάκι λες;
-
Για το κράνος. Μήπως είναι υπερπροστατευτική η νέα γενιά γονέων τελικά;
Θυμάμαι μικρός που αλωνίζαμε στη γειτονιά και πιο πέρα (πάντα από πεζοδρόμιο), κάναμε τις βλακείες μας βέβαια, τρώγαμε σαβούρες και σκίζαμε κανά γόνατο αλλά μέχρι εκεί. Κανείς δεν κινδύνεψε.Από την άλλη βέβαια φύλα τα ρούχα σου να τα έχεις όλα λένε γιατί ποτέ δε ξέρεις θα μου πεις.
-
Ετσι ημουν κι εγω. Επεφτα με το ποδηλατο και να τα καρουμπαλα. Ομως στις πρωτες μερες που πηρα ποδηλατο στον μικρο μετα απο απροσεξια επεσε με το κεφαλι και σταματησε σε τοιχο.Μπροστα στα ματια μου. Λιγο πριν ηθελε να τον αφησω χωρις κρανος. Ευτυχως δεν υποχωρησα.Το κρανος τον εσωσε απο πολυ χειροτερα.
-
Σε τι ηλικία τους βγάζατε έξω; Στους 'δρόμους' με θυμάμαι μετά τα 5-6, πριν σε ελεγχόμενο περιβάλλον με βοηθητικές ρόδες.
Την ημέρα που έβγαλα τις ρόδες έπεσα 7 φορές και μετά δίτροχοΕίχα ένα γαμάτο bmx μετά μέχρι τα 14-15 όπου αναβαθμίστηκα σε mountain. Κάπου στα 22 το παράτησα
-
8 χρονων μονος με το ποδηλατο στη γειτονια.Με χτυπησε αυτοκινητο,το εμαθε η μανα μου,για ενα χρονο στη ταρατσα για τιμωρια.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
8 χρονων μονος με το ποδηλατο στη γειτονια.Με χτυπησε αυτοκινητο,το εμαθε η μανα μου,για ενα χρονο στη ταρατσα για τιμωρια....εσυ ή το ποδηλατο?
-
εγω και το ποδηλατο.Σαν χαμστερ αισθανομουν.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...