-
Οτι δεν σου περισευουν το βλεπουμε ακομη το πρωτο σου αυτοκινητο εχεις
Βασικα μπορεις να πεις μια τιμη να δω που ακριβως παιζουν φετος τα ιδιωτικα? και αν θες και σε ποιο σχολειο το πας?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Βασικα μπορεις να πεις μια τιμη να δω που ακριβως παιζουν φετος τα ιδιωτικα? και αν θες και σε ποιο σχολειο το πας?Νάτα νάτα... ετοιμάζεσαι για το ευτυχές γεγονός;
-
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Βασικα μπορεις να πεις μια τιμη να δω που ακριβως παιζουν φετος τα ιδιωτικα? και αν θες και σε ποιο σχολειο το πας?
Νάτα νάτα... ετοιμάζεσαι για το ευτυχές γεγονός;
Νταξ στο κολεγιο θα το στειλω μονο 7500 το χρονο θελουν για φετινες τιμες στο λυκειο....*3 22.000 αλλα τοσα περιπου στο δημοτικο 44.000 και αλλα 44.000 στο δημοτικο.....88.000 δεν παω να παρω ενα Μ3 Ε92 και να μην κανω καθολου παιδι?
εντιτ 9500 χιλιαρικα το χρονο δλδ 2κ πανω το ετος συνολο +24κ παμε στα 112....νταξ εκλεισε δεν κανω παιδι!
-
Τα βασικά δίδακτρα είναι στα 6400,00. Αν προσθέσεις και τα προαιρετικά (κόμιστρα, δραστηριότητες, φαγητό κλπ) πιάνεις και τα 10.000,00 ευρώ.
(εκπαιδευτήρια Γείτονα) -
-
Α, στα ποσά που ανέφερα παραπάνω όπως λέει και ο stubos φυσικά πρέπει να προσθέσεις άλλα 1000-1500
-
Αν δεν κάνω λάθος, ο Γείτονας τα πηγαίνει και για σκι τα Σ.Κ του χειμώνα. Πάρα πολύ καλή περίπτωση για ένα παιδάκι, αλλά η τσέπη του γονέα θα υποφέρει.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...αλλά η τσέπη του γονέα θα υποφέρει.Επιλογές...
Δύο παιδιά και σε ιδιωτικό σχολείο για 12 χρόνια = κόστος ενός μικρού διαμερίσματος.
Πραγματικά πάντως όσο ήμουν στο σχολείο δεν είχα πολυσκεφτεί το κόστος του σχολείου/φροντιστηρίων/κτλ.
Όταν σκέφτομαι όμως ότι κάποτε ίσως θελήσω να στείλω και γω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο αναρωτιέμαι πραγματικά αν θα έχω την οικονομική δυνατότητα να το κάνωΥ.Γ. Μιλάω πάντα με δικά μου λεφτά και όχι με ενίσχυση από τους γονείς
-
Έχω μαθήτρια μια πιτσιρίκα την οποία οι γονείς της στέλνουν στο Κολέγιο Αθηνών. Το κόστος είναι πολύ πάνω από τα 10.000/χρόνο, όσο ένα μικρό αυτοκίνητο. Και επιπλέον της κάνουν και ιδιαίτερα στα Αγγλικά (εντάξει, ομολογουμένως με τον καλύτερο δάσκαλο that money can buy ).
Οι άνθρωποι είναι σχετικά ευκατάστατοι, αλλά όχι πλούσιοι και μου κάνει εντύπωση το μέγεθος της θυσίας που κάνουν για το παιδί τους. Ελπίζω να το εκτιμήσει όταν θα μεγαλώσει αρκετά.
-
Εμένα φίλης μου οι γονείς της την έστελναν μαζί με τον αδερφό της στο Κολέγιο Αθηνών, ήτοι κόστος >20000
-
εγώ είμαι παιδί του δημοσίου σχολείου...
λόγω επαγγέλματος του πατέρα μου άλλαξα 3 δημοτικά, 3 γυμνάσια κ 1 λύκειο.οι καθηγητές που είχα ήταν όλοι άψογοι... ειλικρινά, δεν πιστεύω πως σε ιδιωτικό θα μπορούσα να έχω καλύτερους από αυτούς... ενδεικτικά θα σας πω, πως στο λύκειό μου πολλοί καθηγητές είχαν κληθεί τα προηγούμενα χρόνια να βάλουν θέματα στις πανελλήνιες εξετάσεις...
επίσης κάποιους καθηγητές στο γυμνάσιο θα τους θυμάμαι για πάντα... μου έμαθαν μεθοδολογία στα μαθηματικά κ στη φυσική στη 2α γυμνασίου, που ποτέ δε θα ξεχάσω πως με καθοδήγησαν απίστευτα πολύ... επίσης πολλά οφείλω κ στην υπομονή των γονέων μου... ο πατέρας μου έχει μεράκι με τα μαθηματικά κ την φυσική, κ μέχρι βράδυ μου μάθαινε ακόμα κ εκτός μαθήματος πράξεις, τουλάχιστον ως την 3η γυμνασίου.
με μια εξαίρεση των καθηγητών γυμναστικής κ των καλλιτεχνικών, ενός καθηγητή βιολογίας (ήμουν ο αγαπημένος του μαθητής, όμως ήταν αυστηρός κατά γενική ομολογία), όλοι σχεδόν οι άλλοι καθηγητές ήταν αξιοπρεπέστατοι στο μάθημά τους. δε μου έρχεται κάποιο κακό παράδειγμα τώρα.
ορισμένοι από αυτούς, ήταν απλά ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ. έμαθα ότι μερικοί από αυτούς έκαναν μαθήματα προς 50-60 ευρώ την ώρα πριν 5 χρόνια... κ εγώ τους είχα δωρεάν...
βέβαια κ το σχολείο που πήγαινα είχε παράδοση κ δεν είχε πολλούς άτακτους μαθητές... όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν δημόσιο. είχε παιδιά από όλες τις οικονομικές τάξεις.είμαι ικανοποιημένος από το δημόσιο σχολείο. το μόνο που υστερούσε είναι οι υπερβολικές παρασχολικές δραστηριότητες κ διοργανώσεις που οργανώνουν τα ιδιωτικά... όμως κ υποδομές είχε με θεατράκι πλήρως εξοπλισμένο, κ τιμούσε με ήθος τις γιορτές...
επίσης τα δημόσια υστερούν στις διασυνδέσεις κ στους συλλόγους αποφοίτων των ιδιωτικών... τα ιδιωτικά λειτουργούν πιστεύω ως μία κάστα, που μετά από 20 χρόνια ακόμα θυμάται τα μέλη της. αυτό βοηθάει αρκετά αν είσαι ελεύθερος επαγελματίας. είναι μια επένδυση τότε το ιδιωτικό.
κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν ακόμα δημόσια σχολεία που είναι ίσως καλύτερα από αρκετά ιδιωτικά... όμως θέλει ψάξιμο κ υπευθυνότητα από τους γονείς.
επίσης οι γονείς πρέπει να καθοδηγούν το παιδί, κ όχι να αισθάνονται πως κάνουν το χρέος τους πηγαίνοντάς το σε κάποιο ιδιωτικό.
βέβαια το ιδιωτικό συνήθως υπερκαλύπτει την ανάγκη για ιδιαίτερα αγγλικών, οπότε κάθε παιδί γλιτώνει τα χρήματα των 1.500 ευρώ που απαιτούνται για ένα φροντιστήριο αγγλικών τουλάχιστον.
τελειώνοντας, θα έλεγα πως αν είχα ένα σχολείο σαν το δικό μου, κατά 60% θα πήγαινα το παιδί μου στο δημόσιο... αν μάλιστα μπορούσα να το πάω στο πειραματικό, θα το πήγαινα εκεί ασυζητητεί.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν ακόμα δημόσια σχολεία που είναι ίσως καλύτερα από αρκετά ιδιωτικά... όμως θέλει ψάξιμο κ υπευθυνότητα από τους γονείς.Αυτό σίγουρα θα ισχύει, απλά η πιθανότητα να βρεις καλό δημόσιο σχολείο είναι μικρότερη από το να βρεις καλό ιδιωτικό σχολείο. Αν μη τι άλλο δηλαδή το ιδιωτικό σχολείο εξασφαλίζει τη συνεχή καλή εκπαίδευση, με την έννοια ότι αν κάποιος καθηγητής δεν κάνει καλά τη δουλειά του διώχνεται, ενώ στο δημόσιο μπορεί να έχεις φοβερούς καθηγητές, μπορείς όμως να έχεις και καθηγητές που βαριούνται τη ζωή τους.
Εσύ, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, ήσουν πολύ τυχερός.
επίσης οι γονείς πρέπει να καθοδηγούν το παιδί, κ όχι να αισθάνονται πως κάνουν το χρέος τους πηγαίνοντάς το σε κάποιο ιδιωτικό.
Ασφαλώς. Επειδή και ο δικός μου πατέρας έχει κλίση προς τη φυσική,μαθηματικά,κτλ, πολλές φορές κατέφυγα στις γνώσεις του. Στη δε μητέρα μου κατέφευγα για τα θεωρητικά, ήτοι Κείμενα, Αρχαία, κτλ. Αυτά μέχρι το γυμνάσιο, οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκα πλήρως και τυχόν απορίες τις κάλυπτε το φροντιστήριο.
βέβαια το ιδιωτικό συνήθως υπερκαλύπτει την ανάγκη για ιδιαίτερα αγγλικών, οπότε κάθε παιδί γλιτώνει τα χρήματα των 1.500 ευρώ που απαιτούνται για ένα φροντιστήριο αγγλικών τουλάχιστον.
Αυτό δεν ισχύει ιδιαίτερα θα έλεγα...
Πήγαινα σε ιδιωτικό με κύρια ξένη γλώσσα τα Γαλλικά. Στο σχολείο έκανα γαλλικά από την 3η δημοτικού και μάλιστα σε γυμνάσιο-λύκειο έκανα ~7 ώρες την εβδομάδα. Ε, τα πτυχία τα πήρα μέσω του σχολείου, έκανα όμως και ιδιαίτερα από την 1η δημοτικού μέχρι και την 3η λυκείου
Όπως και να το κάνουμε άλλα μαθαίνεις σε μια τάξη 30 ατόμων και άλλα μόνος σου με τον καθηγητή. -
επίσης, αν θέλει κανείς να έχει τα πλεονεκτήματα του ιδιωτικού, μπορεί απλώς να φοιτήσει τα χρόνια του λυκείου κ να απολαμβάνει αυτά τα ιδιαίτερα προνόμια... τότε που καταλαβαίνει κανείς τις δραστηριότητες κ έχουν περισσότερο νόημα...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αυτό δεν ισχύει ιδιαίτερα θα έλεγα...
Πήγαινα σε ιδιωτικό με κύρια ξένη γλώσσα τα Γαλλικά. Στο σχολείο έκανα γαλλικά από την 3η δημοτικού και μάλιστα σε γυμνάσιο-λύκειο έκανα ~7 ώρες την εβδομάδα. Ε, τα πτυχία τα πήρα μέσω του σχολείου, έκανα όμως και ιδιαίτερα από την 1η δημοτικού μέχρι και την 3η λυκείου
Όπως και να το κάνουμε άλλα μαθαίνεις σε μια τάξη 30 ατόμων και άλλα μόνος σου με τον καθηγητή.έχεις δίκαιο... δεν ίσχύει σε όλα... απλά όταν το έγραφα, είχα υπόψιν μου κάποια ιδιωτικά, όπως το Αμερικάνικο κολέγιο, η γερμανική σχολή κ το δελασαλ... αυτά που θεωρούνται εδώ στη Θεσσαλονίκη από τα καλύτερα... ( καλά, το δελασαλ όχι κ τόσο...)
-
Και εγώ πιστεύω ότι στα δημόσια είναι καλύτεροι δάσκαλοι. Τουλάχιστον στο σχολείο μου είχαμε καθηγητές που φυσάγανε με αποτέλεσμα στο φροντιστήριο να πέφτει ύπνος βαρύς...
Πάντως επειδή έχω εμμεση (γνωστοί μου δάσκαλοι σε ιδιωτικά αλλά και απόφοιτοι) αλλά και άμεση (έκανα ιδιαίτερα σε παιδιά ιδιωτικών όντας φοιτητής) σχέση με την ιδιωτική εκαίδευση, έχω να πω πως μεγάλη πλειοψηφία των ιδιωτικών σχολείων έχουν μόνο ένα σκοπό: να αισθάνονται οι γονείς πως κάνουν το καλύτερο δυνατό για το παιδί τους. Τα αποτελέσματα βέβαια είναι απογοητευτικά και το κόστος εξωφρενικό (10Κ στο νερό το χρόνο)! Ακόμα από ότι είχα καταλάβει από τους μαθητές μου στα σχολεία τα ιδιωτικά (ίσως και στα δημόσια αλλά σε μικρότερο βαθμό) δεν υπάρχεις σαν προσωπικότητα αλλά σαν σύνολο καταναλωτικών προιόντων! Δηλαδή άμα δεν έχεις παπούτσι αντίντας και μπλούζα μπέρμπερυ δεν είσαι 'ιν'!!! Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν ψωνισμένα παιδάκια που ζούνε για μια μπλούζα και ένα παπούτσι και όταν παίρνουν μετά 700 Ε το χρόνο παθαίνουν πλάκα. Το ξέρω θα διαφωνήσουν πολλοί αλλά είμαι υπέρ της 'ποδιάς' σε βγάζει από το τριπάκι του καταναλαωτισμού κάπως!
Εγώ ιδανικά λοιπόν θα έστελνα το παιδί μου σε δημόσιο και θα το δίδασκα ο ίδιος για όσες τάξεις μπορούσα. Μετά ένα φροντιστήριο με ένα καλό γκρουπ πιστεύω πως αξίζει περισσότερο από έναν καλό καθηγητή μιάς και η 'κόντρα' μεταξύ των μαθητών δρα εποικοδομητικά.
Α και άμα ψάχνετε ιδιαιτερά για το παιδί σας, το βασικότερο ίσως όλων είναι σας λέει την αλήθεια! Ξέρω περιπτώσεις που μεγάλα ονόματα (=μεγάλες ταρίφες) λέγανε 'πάει καλά ο γιός σας/ η κόρη σας θα σκίσει' και στις εξετάσεις πάπαλα, οπότε μετά λένε 'ήταν άτυχο το παιδί'. Προσοχή λοιπόν!!
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Επειδή πηγαίνει στο σχολείο με σχολικό, και ξεκινάει από την Ν.Σμύρνη για να φτάσει στη Βάρη (εξ)αναγκάζεται να ξυπνήσει στις 6.30(εκπαιδευτήρια Γείτονα)
Οχι και γειτονας ρε φιλε, μη λεμε κι οτι θελουμε, το μισο λεκανοπεδιο διασχιζει το παιδι...
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Επειδή πηγαίνει στο σχολείο με σχολικό, και ξεκινάει από την Ν.Σμύρνη για να φτάσει στη Βάρη (εξ)αναγκάζεται να ξυπνήσει στις 6.30
(εκπαιδευτήρια Γείτονα)
Οχι και γειτονας ρε φιλε, μη λεμε κι οτι θελουμε, το μισο λεκανοπεδιο διασχιζει το παιδι...
Ακου που σου λέω... γείτονας, για να μην πώ ... συγκάτοικος, αφού έχει συνεχώς το χέρι του στην τσέπη μου ....
-
Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι καλά ή χάλια όσον αφορά την ποιότητα των δασκάλων και των παρεχόμενων γνώσεων. Κάποια είναι πραγματικά οργανωμένα, άλλα ψωνίζουν εκπαιδευτές στις εκπτώσεις (άτομα χωρίς εμπειρία, που μόλις τέλειωσαν τη σχολή και ζητάνε ελάχιστα χρήματα).
Στόχος των δεύτερων είναι να τσιμπήσουν το παραδάκι εύκολα και γρήγορα, να δώσουν ένα απολυτήριο και να ανανεώνουν με διάφορες τεχνικές την πελατεία τους.
Αν θέλετε να πάρετε μια καλή ιδέα για ένα ιδ. εκπαιδευτήριο, μάθετε την ηλικία των δασκάλων και πόσα χρήματα παίρνουν. Ένας κακοπληρωμένος δάσκαλος (800 ευρώ ας πούμε) είναι αρνητική ένδειξη για την ποιότητα του εκπαιδευτηρίου - άμα προσπαθεί ο ιδιοκτήτης να βγάλει 1000 ευρώ το μήνα από την κινητήρια δύναμη της επιχείρησής του, σίγουρα θα κάνει τσιγγουνιές παντού και κυρίως στην ποιότητα των παρεχόμενων γνώσεων. -
manosk έχεις απόλυτο δίκιο.
Ισως δεν έχω διευκρινίσει, οτι αναφέρομαι σε συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο, ή αν θέλεις, σε μια ομάδα εκπαιδευτηρίων με καλές παροχές και όχι σε κάθε ιδιωτικό σχολείο.
Η απόφαση για εγγραφή ενός παιδιού σε ιδιωτικό, προϋποθέτει πολύ ψάξιμο και σωστή εκτίμηση των συνθηκών, σημερινών και μελλοντικών.
Φυσικά, υπάρχουν και κακά ή και πολύ κακά ιδιωτικά, καθώς και γονείς που δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών τους, αρκεί αυτά να πάρουν ενα απολυτήριο και να περιφανεύονται οτι 'στέλνω το παιδί μου στο ιδιωτικό'. Επίσης υπάρχουν γονείς που δεν εχουν τις γνώσεις για να κρίνουν την ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχει κάθε σχολείο.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...