-
Το πρόβλημα είναι πως ό,τι και να κάνει ο δάσκαλος μέσα στα παιδαγωγικά πλαίσια και χωρίς διαδικασίες σε ανώτερο και εξειδικευμένο επίπεδο, το παιδί που φέρεται έτσι θα συνεχίσει να το κάνει για πολύ καιρό, ίσως και για ολόκληρη την εκπαιδευτική περίοδο, με θύματα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα.
Εκεί οφείλει να επέμβει ο σχολικός σύμβουλος, να παραπέμψει άμεσα το θέμα στους αρμόδιους και να βρεθεί λύση.
Το να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια οι εκπαιδευτικοί, περιμένοντας να τελειώσει το 4ωρο-5ωρο για να πάνε σπίτι, είναι καταστροφικό. Ακόμα και για το παιδί με το ζήτημα. -
manosk, δεν διαφωνω, απλα επισημαινω οτι η πρωτη αντιδραση ολων μας (θα του σπασω τα παϊδια του κωλοπαιδου κλπ) πολλες φορες ειναι σωστη, γιατι απλα ειναι κωλοπαιδο, πολλες φορες ομως ειναι λανθασμενη γιατι οι αιτιες και οι λυσεις ειναι πολυ πιο δυσκολες. Χρειαζεται αυτοσυγκρατηση και κατανοηση.
Govus, ειναι πολυ λιγα αυτα που μπορει να κανει ακομα και ο εκπαδευτικος που νοιαζεται, οταν οι γονεις δεν συναινουν σε ειδικη αντιμετωπιση του παιδιου για να μην 'στιγματιστει' και οταν εκμυστηρευονται τα προβληματα σε ιδιωτικες συζητησεις, αλλα δεν δεχονται να κανουν καταγγελια και δεν τα επιβεβαιωνουν παρουσια τριτων. Μιλαω για μεγαλα δραματα...
-
Γυναίκα που τρώει ξύλο το 2012 και δεν κάνει μήνυση στον 'άντρα' της ή δεν φεύγει απ' το σπίτι ΑΜΕΣΑ είναι άξια της τύχης της...
Όταν δε είναι και μάνα, ΟΦΕΙΛΕΙ να το κάνει, αν φυσικά την ενδιαφέρουν τα πλάσματα που φέρνει σε τούτον τον κόσμο... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Το προβλημα ειναι, οπως διαπιστωθηκε, οτι ο πατερας ξυλοφορτωνει τα 2 παιδια του και τη μανα τους. Το νηπιο, αυτα βλεπει, αυτα κανει. Εκ πρωτης οψεως, ειναι απαραδεκτο. Φταιει και χρειαζεται τιμωρια απο τις νηπιαγωγους και τσαμπουκαδες απο τους αλλους γονεις, ή χρειαζεται υποστηριξη, βοηθεια, υπομονη και αντιπαραδειγμα συμπεριφορας αντι αυτης του πατερα του;Δεν ξερω τι χρειαζεται.Αυτο το ξερει η συζυγος σου,το υπουργειο παιδειας,παιδοψυχολογοι.
Αυτο που ξερω ειναι οτι εγω προσωπικα δεν θα αφηνα να ασκηθει βια στο παιδι μου.Και επισης δεν ξερω αλλα απλως υποψιαζομαι, οτι αν πχ η συζυγος σου ηταν στο Λυκειο και ο εν λογω μαθητης την βιαζε ή την βαραγε,μαλλον και οι δυο μαζι θα λεγατε αλλο τραγουδι.Ειναι πολυ πιο ευκολο να εισαι υπομονετικος εις βαρος τριτων ή οπως λεει ο λαος '100 ξυλιες σε ξενο κόλο τίποτα δεν ειναι.'
Τσαμπουκαδες απο τους γονεις αν γινονται συνηθως σημαινει οτι οι διδασκοντες εχουν αφησει τα πραγματα να βγουν εκτος ελεγχου.
-
Δε νομίζω ότι θα άφηνε κανένας το παιδί του να τρώει ξύλο, πέραν αυτού όμως προφανώς και το παιδί που έχει τέτοια παραβατική συμπεριφορά χρειάζεται ΑΜΕΣΗ βοηθεια/
Γμσ τα καταστάσεις, να δώ τώρα με περικοπές σε ειδικά σχολεία κλπ τι θα γίνει
-
Δεν θα γίνει τπτ, δεν έγινε ποτέ τπτ για τα τσιγγανάκια, κανένας τσιγγάνος δεν κάθισε στο 'σκαμνί' γιατί το παιδί του σταμάτησε το σχολείο, ή γιατί οδηγεί κανονικά από τα 13, ή γιατί δουλεύει κανονικά από τα 8, ή γιατί από νεογέννητο είναι σχεδόν γυμνό στα φανάρια, ή, ή, ή...
Κανένας φορέας δεν ασχολήθηκε ποτέ ουσιαστικά με αυτά τα παιδιά, ούτε όμως με άλλα, μη τσιγγανάκια, αλλά με γονείς (πχ) ναρκομανείς, ψυχικά άρρωστους ή πνευματικά καθυστερημένους. Αν τα καταφέρουν, τα κατάφεραν. Αν όχι, που θα πάει, θα ενηλικιωθούν κ μετά οι φυλακές (ή οι καταυλισμοί) να είναι καλά. Κ αν στην πορεία τους σακατέψουν κανα 'δικό μας' παιδί, τι να γίνει, bad luck!
Τεσπα, δεν αφήνουμε αυτή την κουβέντα? Στα σχολεία στην Άνω Γλυφάδα δεν έχουν τέτοια θέματα. -
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
ρε παιδια δεν καταλαβαινω την πλακα με τα απολιθωματα , δεν μου ξηγατε και μενα?
οχι δεν ειμαστε ηπειρο , κοντα στον ελικωνα ειμαστε .
λοιπον φωτο με απολιθωματα που βρηκεπριν μερικες μερες με τον νονο του , απλα δεν ειναι αμμωνιτες
τι ειναι ομως? ειναι κανεις γνωστης να μας πει?
πετρες με κρυσταλλους , μονο που δεν εχουμε ποικιλια
και κατι που το καταλαβα χθες, θραυσμα μικρο που βρηκε και μου ειπε οτι εχει φυλλα επανω
αλλα δεν ειχα τα γυαλια μου , και το ειδα μολις χθες , ειναι εκπληκτικο.
Η πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας οι γεωλόγοι, είναι να μην γίνει το παιδί γεωλόγος
Είστε στην περίφημη ζώνη της Βοιωτίας !!! Λοιπόν μάλλον ιππουρίτες ή ραδιολίτες είναι αυτά να και δεν βάω το ΄χερι μου στη φωτιά ήμουν πάντα σκράπας στην παλαιοντολογία
Βοηθάτε κύριοι συνάδελφοι !!!
εδιτ προς οτσο και πιτσιρικά του : όταν βγάζετε φωτογραφία σε δείγμα να φωτογραφίζετε μαζί και κάτι για κλίμακα, πχ κέρμα ή καπάκι απο στυλό
Με κάλυψε ο συναδρεφος, για χόμπι είναι ενδιαφέρον αν δεις ότι το πρατραβάει είτε κοφτου το με κάποιο τρόπο είτε κάνε έρευνα και στείλτο έξω και προετοιμάσου να μην τον βλέπεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Η πρώτη φωτο είναι ιππουρίτες (δεν φαντάζομαι να θες και γένος), η τρίτη είναι κάποιο φυτό, ιδέα δεν έχω ποιο, ενώ η μεσαία δεν βγάζω άκρη. Για την ακρίβεια δεν ξέρω κάν αν είναι απολίθωμα ή κρυσταλλικός ασβεστίτης
-
Η μεσαία είναι στάνταρ κρυσταλλικός ασβεστίτης ...
Άμα στο παιδί αρέσουν να του στείλουμε κανένα δείγμα ...
-
Η τρίτη δεν είναι θραύσμα κεραμικού?
-
Εδώ που τα λέμε Ηλία θα μπορούσε ναι και μάλλον είναι ... αλλά αν δεν το πιάσω στα χέρια μου δεν μπορώ να πω
-
η τριτη ειναι οντως θραυσμα κεραμικου , ειναι μεγαλο το θραυσμα οσο ενα ευρω , μιλαμε οτι ακομα και με τα γυαλια δεν καταλαβα καλα τι ηταν σκαλισμενο επανω .
σαν ολοκληρο αγγειο θα ηταν κατι το απιστευτο, εγω τουλαχιστον δεν εχω προσεξει κατι τετοιο σε μουσεια.οντως στην πρωτη ειναι ιππουριτες , και καποιος μου ειπε για ενα νεο μερος οπου ισως να βρουμε καλυτερα δειγματα.
και βεβαια θα θελαμε δειγματα απο πετρωματα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ξερω τι χρειαζεται.Αυτο το ξερει η συζυγος σου,το υπουργειο παιδειας,παιδοψυχολογοι.
Αυτο που ξερω ειναι οτι εγω προσωπικα δεν θα αφηνα να ασκηθει βια στο παιδι μου.Και επισης δεν ξερω αλλα απλως υποψιαζομαι, οτι αν πχ η συζυγος σου ηταν στο Λυκειο και ο εν λογω μαθητης την βιαζε ή την βαραγε,μαλλον και οι δυο μαζι θα λεγατε αλλο τραγουδι.Ειναι πολυ πιο ευκολο να εισαι υπομονετικος εις βαρος τριτων ή οπως λεει ο λαος '100 ξυλιες σε ξενο κόλο τίποτα δεν ειναι.'
Τσαμπουκαδες απο τους γονεις αν γινονται συνηθως σημαινει οτι οι διδασκοντες εχουν αφησει τα πραγματα να βγουν εκτος ελεγχου.
Ειναι πολυ δυσκολη αυτη η συζητηση εξ αποστασεως.
Μιλαω για νηπια και μικρες ταξεις δημοτικου, οχι για παιδια λυκειου/γυμνασιου, που και υπευθυνα ειναι για τις πραξεις τους και τις συνεπειες πρεπει να υποστουν. Ενα νηπιο, που πρωτη φορα βγαινει στην κοινωνια, προερχομενο απο ενα προβληματικο περιβαλλον, ειναι πολυ δυσκολο να το χειριστεις. Το συγκεκριμενο χτυπαει τα αλλα παιδια, δεν υπακουει στις δασκαλες και πολλα αλλα. Οι αλλοι γονεις διαμαρτυρονται. Οι νηπιαγωγοι εχουν 'δουλεψει' με το παιδι λιγοτερο απο μηνα, αρα δεν μπορεις να περιμενεις ακομα θαυματα. Η μανα αρνειται την κληση της κρατικης παιδοψυχολογου και δεν δεχεται να καταγγειλει τον αντρα της.
-Οι διαμαρτυριες των αλλων γονιων ειναι δικαιολογημενες ή ειναι προωρες;
-Μπορεις να πεις οτι τα πραγματα βγηκαν εκτος ελεγχου τον πρωτο μηνα ή πρεπει να περιμενεις μεχρι τα Χριστουγεννα;
-Ειναι ασκηση βιας οι 'ψιλες' μεταξυ νηπιων, που χρηζουν επεμβασης απο τη Διευθυνση Πρωτοβαθμιας και προστασιας απο τους γονεις;
-Πως μπορεις να τιμωρησεις ενα νηπιο, που δεν εχει μαθει τιποτα αλλο απο αυτον τον τροπο αντιδρασης;
-Προσπαθεις ως εκπαιδευτικος να το κοινωνικοποιησεις και να σωσεις μια ψυχη (αδικοντας στην ουσια τα αλλα παιδια που αναστατωνονται ή τις τρωνε) ή το απομονωνεις/τιμωρεις/οδηγεις εμμεσα εκτος σχολειου για να εχεις κι εσυ την ησυχια σου;Δεν εχω απαντησεις στα παραπανω, κι εχω και εγω, σαν γονιος, οπως εγραψα στην απαντηση μου στον otso, αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα με θυματα τα δικα μου παιδια. Απλα λεω οτι τα πραγματα, ειδικα στις μικρες ηλικιες, ειναι πιο περιπλοκα απ' οτι πολλες φορες φαινονται και οι λυσεις πολυ πιο δυσκολες και 'αργες'.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Εδώ που τα λέμε Ηλία θα μπορούσε ναι και μάλλον είναι ... αλλά αν δεν το πιάσω στα χέρια μου δεν μπορώ να πωεσυ θα έκανες ωραίες ανασκαφές στη σιβηρία
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εδώ που τα λέμε Ηλία θα μπορούσε ναι και μάλλον είναι ... αλλά αν δεν το πιάσω στα χέρια μου δεν μπορώ να πω
εσυ θα έκανες ωραίες ανασκαφές στη σιβηρία
Ουρτ
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ρε παιδια δεν καταλαβαινω την πλακα με τα απολιθωματα , δεν μου ξηγατε και μενα?
οχι δεν ειμαστε ηπειρο , κοντα στον ελικωνα ειμαστε .
λοιπον φωτο με απολιθωματα που βρηκεπριν μερικες μερες με τον νονο του , απλα δεν ειναι αμμωνιτες
τι ειναι ομως? ειναι κανεις γνωστης να μας πει?
πετρες με κρυσταλλους , μονο που δεν εχουμε ποικιλια
και κατι που το καταλαβα χθες, θραυσμα μικρο που βρηκε και μου ειπε οτι εχει φυλλα επανω
αλλα δεν ειχα τα γυαλια μου , και το ειδα μολις χθες , ειναι εκπληκτικο.
Η πλάκα που κάνουμε μεταξύ μας οι γεωλόγοι, είναι να μην γίνει το παιδί γεωλόγος
Είστε στην περίφημη ζώνη της Βοιωτίας !!! Λοιπόν μάλλον ιππουρίτες ή ραδιολίτες είναι αυτά να και δεν βάω το ΄χερι μου στη φωτιά ήμουν πάντα σκράπας στην παλαιοντολογία
Βοηθάτε κύριοι συνάδελφοι !!!
εδιτ προς οτσο και πιτσιρικά του : όταν βγάζετε φωτογραφία σε δείγμα να φωτογραφίζετε μαζί και κάτι για κλίμακα, πχ κέρμα ή καπάκι απο στυλό
Με κάλυψε ο συναδρεφος, για χόμπι είναι ενδιαφέρον αν δεις ότι το πρατραβάει είτε κοφτου το με κάποιο τρόπο είτε κάνε έρευνα και στείλτο έξω και προετοιμάσου να μην τον βλέπεις για το υπόλοιπο της ζωής σας.
Η πρώτη φωτο είναι ιππουρίτες (δεν φαντάζομαι να θες και γένος), η τρίτη είναι κάποιο φυτό, ιδέα δεν έχω ποιο, ενώ η μεσαία δεν βγάζω άκρη. Για την ακρίβεια δεν ξέρω κάν αν είναι απολίθωμα ή κρυσταλλικός ασβεστίτης
Η δεύτερη είναι ασβεστίτης: δοκίμασε να τον χαράξεις με το νύχι σου και θα δεις ότι χαράζεται.
...όσο για την τρίτη, αμφιβάλλω αν είναι απολίθωμα. Αν είχε κάτι για κλίμακα θα βοηθούσε, όπως λεει και ο προλαλήσας συνάφελφος, αλλά μάλλον κάτι άλλο είναι.....Αλήθεια πάντως.... οι γεωλόγοι πεινάνε... άστο καλύτερα!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Ενα νηπιο, που πρωτη φορα βγαινει στην κοινωνια, προερχομενο απο ενα προβληματικο περιβαλλον, ειναι πολυ δυσκολο να το χειριστεις.Ειναι ομως μερος της δουλειας του δασκαλου να το κανει.Υπαρχει κανεις απο εμας που να μην εχεις δυσκολιες στην δουλεια του;Αν ναι ειναι τυχερος και μειοψηφια
Το συγκεκριμενο χτυπαει τα αλλα παιδια, δεν υπακουει στις δασκαλες και πολλα αλλα. Οι αλλοι γονεις διαμαρτυρονται. Οι νηπιαγωγοι εχουν 'δουλεψει' με το παιδι λιγοτερο απο μηνα, αρα δεν μπορεις να περιμενεις ακομα θαυματα. Η μανα αρνειται την κληση της κρατικης παιδοψυχολογου και δεν δεχεται να καταγγειλει τον αντρα της.
-Οι διαμαρτυριες των αλλων γονιων ειναι δικαιολογημενες ή ειναι προωρες;Ξερω για προωρη εγκυμοσυνη,για προωρες διαμαρτυριες δεν ξερω κατι
-Μπορεις να πεις οτι τα πραγματα βγηκαν εκτος ελεγχου τον πρωτο μηνα ή πρεπει να περιμενεις μεχρι τα Χριστουγεννα;
Περιμενεις μονο οταν εχεις κατι συγκεκριμενο να περιμενεις,δεν περιμενεις απλως για να περιμενεις.
-Ειναι ασκηση βιας οι 'ψιλες' μεταξυ νηπιων, που χρηζουν επεμβασης απο τη Διευθυνση Πρωτοβαθμιας και προστασιας απο τους γονεις;
Οι κοινες ψιλες μεταξυ νηπιων ειναι νομιζω κατι εξαιρετικα ευκολο να διαγνωσεις και να διαχωρισεις απο αλλα φαινομενα,ειδικα οταν εισαι σε μια ταξη.Σε καθε περιπτωση ομως,ο εκπαιδευτικος πρεπει να δειχνει μηδενικη ανοχη σε τετοια φαινομενα γιατι γιγαντωνονται και επαναλαμβάνονται,τα παιδια διαρκως τσεκαρουν να δουν τα ορια.
-Πως μπορεις να τιμωρησεις ενα νηπιο, που δεν εχει μαθει τιποτα αλλο απο αυτον τον τροπο αντιδρασης;
-Προσπαθεις ως εκπαιδευτικος να το κοινωνικοποιησεις και να σωσεις μια ψυχη (αδικοντας στην ουσια τα αλλα παιδια που αναστατωνονται ή τις τρωνε) ή το απομονωνεις/τιμωρεις/οδηγεις εμμεσα εκτος σχολειου για να εχεις κι εσυ την ησυχια σου;Υποτιθεται οτι ως παιδαγωγος ξερεις ήδη τι να κανεις.
Ως ανεξαρτητος παρατηρητης παντως δεν βλεπω καμια λογικη στο να κλεινεις τα ματια σε λανθανουσα συμπεριφορα.
Υπαρχουν συμπεριφορες που πρεπει να τιμωρουνται ή/και να αποτρεπονται (άλλωστε στην εποχη μας αυτο δεν γινεται με βούρδουλα ή με τον νομο περι τεντυμποϊσμου),ειτε ειναι πρωι,ειτε μεσημερι,ειτε βραδυ,ειτε ειναι στο Λυκειο ή στο νηπιαγωγειο,ειτε απο κακοποιημενο παιδι ή οχι.Διαφορετικα ισως για να σωσεις μια ψυχη να καταστρεψεις 100.Δεν εχω απαντησεις στα παραπανω, κι εχω και εγω, σαν γονιος, οπως εγραψα στην απαντηση μου στον otso, αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα με θυματα τα δικα μου παιδια. Απλα λεω οτι τα πραγματα, ειδικα στις μικρες ηλικιες, ειναι πιο περιπλοκα απ' οτι πολλες φορες φαινονται και οι λυσεις πολυ πιο δυσκολες και 'αργες'.
Εγω εχω ΟΛΕΣ τις απαντησεις ,κανε μου κι αλλες ερωτησεις .
Επειδη εχω θητευσει λιγο ως προπονητης και ξερω τι εστι τερατάκια,για μενα ηταν εξαιρετικα ευκολο να μην υπαρχει ουτε ενας ταραξιας στον χωρο μου:Συνεχης και μηδενικη ανοχη σε θεματας βίας,πιο απλο δεν γινεται,ισως ενας καλα εκπαιδευμενος πιθηκος θα μπορουσε να με αντικαταστησει επαξια.Μπορει ισως να επεφτε καμια καρπαζια οταν γυριζα το κεφαλι,αλλα αυτο ηταν το super maximum που μπορουσε να συμβει.Βεβαια για να τα λεμε ολα,προφανως δεν ειχα τσιγγανακια ή παιδια ναρκωμανων κτλ -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Η δεύτερη είναι ασβεστίτης: δοκίμασε να τον χαράξεις με το νύχι σου και θα δεις ότι χαράζεται.
Eριξα οξύ στην οθόνη να δω αν θα βράσει
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω εχω ΟΛΕΣ τις απαντησεις ,κανε μου κι αλλες ερωτησεις .
Επειδη εχω θητευσει λιγο ως προπονητης και ξερω τι εστι τερατάκια,για μενα ηταν εξαιρετικα ευκολο να μην υπαρχει ουτε ενας ταραξιας στον χωρο μου:Συνεχης και μηδενικη ανοχη σε θεματας βίας,πιο απλο δεν γινεται,ισως ενας καλα εκπαιδευμενος πιθηκος θα μπορουσε να με αντικαταστησει επαξια.Μπορει ισως να επεφτε καμια καρπαζια οταν γυριζα το κεφαλι,αλλα αυτο ηταν το super maximum που μπορουσε να συμβει.Βεβαια για να τα λεμε ολα,προφανως δεν ειχα τσιγγανακια ή παιδια ναρκωμανων κτλΕιμαστε σε αλλο μηκος κυματος. Η ειδικη προσχολικη αγωγη ειναι πολυ μεγαλο και σοβαρο αντικειμενο, για να το αντιμετωπιζουμε τοσο απλοϊκα. Σε διαβεβαιωνω οτι η συζυγος μου ασχολειται παρα πολυ ευσυνειδητα με το θεμα, πολυ περισσοτερο απο οσο θα περιμενε κανεις απο εναν κακοπληρωμενο εκπαιδευτικο στο ελληνικο νηπιαγωγειο του σημερα. Μιλαω για διαβασμα εκτος σχολειου, συναντησεις με τους γονεις, συνεδρια με δικα της εξοδα κτλ. Και ολες τις απαντησεις δεν τις εχει...
-
ο dirtoulios εγραψε
...όσο για την τρίτη, αμφιβάλλω αν είναι απολίθωμα. Αν είχε κάτι για κλίμακα θα βοηθούσε, όπως λεει και ο προλαλήσας συνάφελφος, αλλά μάλλον κάτι άλλο είναι.....Αλήθεια πάντως.... οι γεωλόγοι πεινάνε... άστο καλύτερα!
η τριτη ειναι μεγεθους 1 ευρω και ειναι θραυσμα απο αρχαιο κεραμικο , δυστυχως δεν μπορεσαμε να βρουμε αλλο κομματι.
οσο για τους γεολογους ειχα συναντησει στο κεντρο στην κορινθο εναν θεσσαλονικιο , ο πατερας του
ηταν στρατιοτικος και φιλος με τον διοικητη της κορινθου , μου το ειπε στο τελος που βλεπαμε τα βυσματα να κλαινε και να κανουν σαν τρελα για να αλλαξουν ειδικοτητες, αυτος ειχε τον πατερα του βυσμα και ουτε που ασχολειθηκε, ειχε σπουδασει αυστρια και ηταν παντρεμμενος εκει , εκανε ορειβασια
και κοιμοταν κρεμασμενος στους βραχους , μου ελεγε και πολλα για τις στοες των ορυχειων,
τελος παντων ειμαι οφ τοπικ αλλα εχω να λεω οτι με εμαθε και κατι πρακτικο , οτι βαφουμε τα αρβιλα απο βραδυς και τα γυαλιζουμε το πρωι , ετσι αδιαβροχοποιουνται , πολυ καλο παιδι, απο τοτε συμπαθουσα τους γαιολογους. -
Ililia μην κοροιδευεις τον ανθρωπο! Οταν κανεις μωρο αναγκαζεσαι να ερθεις αντιμετωπος με ερωτηματα που ποτε δεν πιστευες οχι απλα οτι θα σε απασχολησουν αλλα ουτε καν οτι υπαρχουν! Οποτε δειξτε συμπαθεια στον ανθρωπο και βοηθηστε τον!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...