-
Απο αυριο ζαλωσου ενα τσεκουρι και βγες να κουβαλησεις ξυλα απ το δασος. Τουλαχιστον δυο ζεμπιλια
Ffs
-
Δεν είναι αναγκαίο να στραβώσει η πλάτη του παιδιού και να τρέχει μετά στους ορθοπεδικούς αν μπορεί να το αποφύγει.
Άλλο θέμα το περπάτημα και η άσκηση, που είναι αναγκαία. Να βλέπω πχ κοπέλα 16 χρονών να παίρνει ταξί για απόσταση 10' με τα πόδια...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι αναγκαίο να στραβώσει η πλάτη του παιδιού και να τρέχει μετά στους ορθοπεδικούς αν μπορεί να το αποφύγει.Άλλο θέμα το περπάτημα και η άσκηση, που είναι αναγκαία. Να βλέπω πχ κοπέλα 16 χρονών να παίρνει ταξί για απόσταση 10' με τα πόδια...
Για το πρώτο σκέλος έχω να πω ότι η δεξιά έδειξε άλλη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της!
Για το δεύτερο, τα παλιά καλά χρόνια το ταξι μπορεί να έκανε και 400 μέτρα κούρσα... Τρου στορυDmitspan κουνα λίγο το κεφάλι σου, καποιο βύσμα δεν κάνει επαφή σήμερα
-
ψιλοασχετο
ξέρει κανένας πόσο μας κοστίζουν τα σχολικά βιβλία κάθε χρόνο ή το κόστος ανα μαθητή
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ψιλοασχετοξέρει κανένας πόσο μας κοστίζουν τα σχολικά βιβλία κάθε χρόνο ή το κόστος ανα μαθητή
Αν δούλευαν σε laptop, τίποτα (πλην των αρχικών δικαιωμάτων των συγγραφέων), αφού όλα είναι διαθέσιμα δωρεάν σε pdf.
Αν τα φωτοτυπήσεις (εκσυγχρονισμός Άννας), αρκετά εκατομμύρια παραπάνω.
Σε μορφή βιβλίου, στη λιανική, από 30-40 €/έτος. http://bestseller.gr/main.php?id=94 -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Δεν είναι αναγκαίο να στραβώσει η πλάτη του παιδιού και να τρέχει μετά στους ορθοπεδικούς αν μπορεί να το αποφύγει.
Άλλο θέμα το περπάτημα και η άσκηση, που είναι αναγκαία. Να βλέπω πχ κοπέλα 16 χρονών να παίρνει ταξί για απόσταση 10' με τα πόδια...
Για το πρώτο σκέλος έχω να πω ότι η δεξιά έδειξε άλλη μια φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της!
Για το δεύτερο, τα παλιά καλά χρόνια το ταξι μπορεί να έκανε και 400 μέτρα κούρσα... Τρου στορυDmitspan κουνα λίγο το κεφάλι σου, καποιο βύσμα δεν κάνει επαφή σήμερα
Ξαναρωτάω: ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΑ από την τσάντα όταν πήγαινε σχολείο; Εγώ πάντως δεν γνωρίζω κάποιον. Έλεος ρε παιδιά, έλεος. Φαίνεται έχει προχωρήσει πολύ γρήγορα ο τρόπος ζωής κι εγώ έχω μείνει πίσω, τι να πω
-
Επί ΟΕΔΒ το κόστος ήταν κάτω ή πέριξ του 1 ευρώ ανά βιβλίο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ψιλοασχετο
ξέρει κανένας πόσο μας κοστίζουν τα σχολικά βιβλία κάθε χρόνο ή το κόστος ανα μαθητή
Αν δούλευαν σε laptop, τίποτα (πλην των αρχικών δικαιωμάτων των συγγραφέων), αφού όλα είναι διαθέσιμα δωρεάν σε pdf.
Αν τα φωτοτυπήσεις (εκσυγχρονισμός Άννας), αρκετά εκατομμύρια παραπάνω.
Σε μορφή βιβλίου, στη λιανική, από 30-40 €/έτος. http://bestseller.gr/main.php?id=94το olpc tablet κοστίζει 100 και έχει σχεδιαστεί με ορίζοντα 5 χρόνων σκληρής χρήσης
μονο τα βιβλία να έχουν μέσα συμφέρει να τα αγοράσουμε
edit -μετά το ποστ του dsou-: μαλλον οχι
-
Κάτι ψιλά είχα πάθει εγώ, αλλά δεν είμαι και μέτρο αναφοράς, γιατί δεν καθόμουν ήσυχα.
Όταν όμως βλέπεις 30-40ρηδες/-ες να γκαρίζουν από τους πόνους στην πλάτη/μέση/ισχία, να ξέρεις ότι ίσως είχαν στραβώσει άσχημα μικροί και δεν υπήρχε κανείς να τους προειδοποιήσει. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ξαναρωτάω: ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΑ από την τσάντα όταν πήγαινε σχολείο; Εγώ πάντως δεν γνωρίζω κάποιον. Έλεος ρε παιδιά, έλεος. Φαίνεται έχει προχωρήσει πολύ γρήγορα ο τρόπος ζωής κι εγώ έχω μείνει πίσω, τι να πω
πριν απο ποσα χρόνια πηγαινες σχολειο;
γιατι οταν πηγαινα εγω, το βαρος της τσαντας ήταν κατω απο το 1/3 των σημερινων.
πλεον το Δημοτικο ειναι οπως το γυμνασιο σε μας.
Για καθε ωρα εχουν διαφορετικο βιβλιο, + το βιβλιο ασκήσεων, + τι αλλες βλακεις...Θα ζυγισω απο περιεργεια την τσαντα και θα σας πω
-
Παλιά εμείς είχαμε ένα βιβλίο μέχρι και τρίτη δημοτικού, τώρα έχουν πολλά από την πρώτη. Το πρόβλημα είναι στις μικρές τάξεις, οι μεγάλοι (4η-5η-6η) είναι στον ίδιο παρονομαστή περίπου.
-
Τοτε ημασταν και μαγκακια και τη βαζαμε στο ενα χερουλι... Στα δυο ηταν τα φλωρακια
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Παλιά εμείς είχαμε ένα βιβλίο μέχρι και τρίτη δημοτικού, τώρα έχουν πολλά από την πρώτη. Το πρόβλημα είναι στις μικρές τάξεις, οι μεγάλοι (4η-5η-6η) είναι στον ίδιο παρονομαστή περίπου.+1
o δικος μου ειναι και αδυνατουλης και αγκομαχαει στην ανηφορα με την σακα στον ωμο.Ειναι στην 3η δημοτικου και το τι πρεπει να κουβαλησει καθημερινως,δεν εχει σχεση με αυτα που κουβαλαγαμε εμεις. -
η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι τους δίνουν σήμερα
γιατί τόσα πολλά όπως λέτε; αυξήθηκε η ύλη; -
Zυγισα μολις την τσαντα της κορης.
9 κιλα !!!
-
Απο του χρονου θα αρχισουν λεει Γαλλικα και Γερμανικα στο δημοτικο,οποτε βαλτε λιγα βιβλια ακομα!
-
τα εχουν ήδη.
Απο την Ε' δημοτικου εχουν δυο γλωσσες
-
καλά έχουν ξεφύγει 8ωρα κάνουν δλδ;
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Παλιά εμείς είχαμε ένα βιβλίο μέχρι και τρίτη δημοτικού, τώρα έχουν πολλά από την πρώτη. Το πρόβλημα είναι στις μικρές τάξεις, οι μεγάλοι (4η-5η-6η) είναι στον ίδιο παρονομαστή περίπου.Πιθανό παλιότερα -χρονολογία δεν λέω αλλα τα στυλο BIC είχαν ανακαλυφθεί- ως την Τρίτη Δημοτικού είχαμε 2 βιβλία Γλώσσα και Αριθμητική και αρκετά τετραδια. Απο την Τεταρτη Δημοτικού όμως και μετα ... αρκετά.
Το Δημοτικό το πέρασα σε Παιδαγωγική Ακαδημία και επειδή είχαμε την δασκάλα αλλά και τους φοιτητές να κάνουν μαθήματα θυμαμαι σε καθε μαθημα βιβλίο, αντιστοιχο τετραδιο και σημειώσεις ('φωτοτυπίες' ... από πολύγραφο οινοπνευματος, ένα χαρτί ανα θρανίο). Βαριά η σάκα και τότε και μέχρι και 6ωρα (και με πρόλαβαν και τα Σαββατιάτικα μαθήματα!).
Στο Γυμνασιο μετά -και σε κανονικό σχολείο- ξαναχάρηκα τα 5ωρα και στο Λύκειο 6ωρα.
Τα τελευταία χρόνια πάντως με την αυξηση και της ύλης και των ωρών που ακούω γύρω μου ποτε δεν καταλαβα ... το 'καλό' του θέματος! -
Eγώ πάω την κοράκλα μου στο νήπιο και κάθε φορά νομίζω ότι είμαι χεσμένος όταν με το ένα χέρι κρατάω την τσάντα της Μπάρμπη και με το άλλο το χεράκι της. Όποτε ανοίγω την πόρτα να μπούμε μέσα στην αίθουσα θέλω να πάω στη τουαλέτα!!!
Όταν την φιλαω και της λέω 'Καλό μάθημα' και φεύγω.... θέλω να ουρλιάξω!!!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...