-
Αν το μωρο δεν αντιμετωπιζει προβλημα (οποτε και θα πρεπει να παει στη ΜΕΝΝ, εστω στην απλη παρακολουθηση) το ιδανικο ειναι να μενει αυτα τα 3-4 24ωρα με τη μητερα του, για ευνοητους λογους.
Μεγαλο ιδιωτικο μαιευτηριο που γνωριζω, τα κραταει σε βρεφοθαλαμους, γιατι τα δωματια του ειναι μια σταλια κι οχι γιατι στον βρεφοθαλαμο εχουν καλυτερη παρακολουθηση.
Στα δημοσια μαιευτηρια (Αλεξανδρα, Ελενα) τα μωρα πανε στη μανα τους. Προβλημα υπαρχει μονο αν αυτη εχει κανει καισαρικη, για 1-2 24ωρα, οποτε και δυσκολευεται λιγακι. Αν ο τοκετος ειναι φυσιολογικος (συνηθης τακτικη στα δημοσια σε αντιθεση με τα ιδιωτικα, για ευνοητους λογους επισης ), δεν το συζηταμε καν.
Μαιες υπηρεσιας υπαρχουν παντα, αν προκυψει κατι. -
Και ορισμένα ιδιωτικά (π.χ. το ΜΗΤΕΡΑ που έχω και πρόσφατη εμπειρία) προσφέρουν δυνατότητα roooming-in. Το πρόβλημα για μένα είναι (αν ξεπεράσουμε το οικονομικό) η παρουσία επισκεπτών, πράγμα όχι ό,τι καλύτερο για το βρέφος (από άποψη μικροβίων).
-
Ποτέ επισκέπτες πέραν του ενός, οι άλλοι, αν θέλουν, με μάσκα και χωρίς γούτσου-γούτσου.
Οι νοσοκόμες δηλαδή είναι αποστειρωμένες; Ή μόλις τους τρέξει η μύτη, τις στέλνουν τα ιδιωτικά σπίτι τους;
-
Στους δικούς σου επισκέπτες κάνεις εύκολα κουμάντο, με τους τρίτους είναι το δύσκολο και πιθανώς προκύψει κάποιο θέμα.
Οι μαίες σίγουρα δεν είναι αποστειρωμένες αλλά και το ιδιωτικό να μην τις στείλει σπίτι τους θα το κάνουν οι γονείς μόλις αντιληφθούν κάτι.
Εντάξει, θεωρητικά στην τελική αν θηλάζει το παιδί δεν κολλάει τίποτα. Στην πράξη όμως δεν το 'ρισκάρεις' με το παιδί σου. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό είναι το ιδανικό για το νεογέννητο. Φαντάσου να είσαι νεογνό, να έχεις εμφανιστεί σε ένα νέο κόσμο, να πονάς και να κρυώνεις, να θες να κοιμηθείς και να έχεις όλη την ώρα κλάματα από δίπλα, φωνές των νοσοκόμων, βαβούρα και την αγκαλιά/σωματική μυρωδιά της μητέρας για ελάχιστη μόνο ώρα.Γιατί πονάς και κρυώνεις όταν είσαι νεογνό...;; (εκτος ίσως τα πρωτα λεπτά....;; ) Οι φωνές και τα κλαμματα, σύμφωνα με αυτά που μου είπε γιατρός, δεν επηρρεάζουν τον ύπνο του νεογέννητου (για αρκετές εβδομάδες μάλιστα μετά τη γέννα). Τα νεογεννητα κοιμούνται γιατί.... έτσι, όχι απαραίτητα επειδή είναι κουρασμένα, οπότε τον υπνάκο που πρεπει να πάρουν (διαρκώς δηλαδή), θα τον πάρουν ο,τι και να γίνει αν είναι υγιή και δεν κλαίνε λόγω παθολογικού αιτιου.. (εξάλλου, μη νομίζεις οτι μέσα στη κοιλιά της μάνας τους έχουν ησυχία. Αρχής γενομένης απο τη φωνή της, αλλα και των αλλων θορυβων του περιβάλλοντος, ακουνε τα παντα και όλοι ξερουμε πόσο καλά μεταδίδεται ο ήχος στα υγρά....).
Η σωματική μυρωδιά είναι ενα θέμα σοβαρό, αλλα κι αυτή δε θα την εχει το νεογνό διαρκώς. Απ΄οτι θυμάμαι, 2 μερες αφου έφυγε απο την κλινική η μάνα μου και πήγαμε σπίτι, καθε 3 ώρες τη μύριζα, όταν ηταν να φάω....Τις υπόλοιπες, δεν με είχε διαρκώς στο βυζί να τη μυρίζω, αλλα στην κούνια, ενω η... κακούργα έκανε δουλειες στο σπίτι...! -
Μήπως κρατούσες και ημερολόγιο;
-
Τί να κάνω το ημερολόγιο, αφου τα θυμάμαι όλα λέμε...!!
Πέρα απο την πλάκα, με τα πιτσιρίκια μου, κάπως ετσι έγινε.
-
Η δασκάλα του γιου μου (5η δημοτικού) τους είχε πει να φέρουν στο σχολείο απόκομμα από μια εφημερίδα - κάτι που ο μικρός φυσικά είχε ξεχάσει... Όμως πριν παραδεχτεί ότι το ξέχασε, βρήκε δικαιολογία να της πει:
'Κυρία δεν είχαμε εφημερίδα στο σπίτι... Μας είχε τελειώσει γιατί χτες έφυγε η αδελφή μου και τη χρησιμοποιήσαμε όλη για να τυλίξουμε τα αυγά που πήρε στην Αθήνα!'
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η δασκάλα του γιου μου (5η δημοτικού) τους είχε πει να φέρουν στο σχολείο απόκομμα από μια εφημερίδα - κάτι που ο μικρός φυσικά είχε ξεχάσει... Όμως πριν παραδεχτεί ότι το ξέχασε, βρήκε δικαιολογία να της πει:'Κυρία δεν είχαμε εφημερίδα στο σπίτι... Μας είχε τελειώσει γιατί χτες έφυγε η αδελφή μου και τη χρησιμοποιήσαμε όλη για να τυλίξουμε τα αυγά που πήρε στην Αθήνα!'
Ηλια,ολη η Ελλαδα να πεινασει,το στερνοπουλι σου θα τρωει αστακο.....
-
Η δασκάλα του γιου μου (5η δημοτικού) τους είχε πει να φέρουν στο σχολείο απόκομμα από μια εφημερίδα - κάτι που ο μικρός φυσικά είχε ξεχάσει... Όμως πριν παραδεχτεί ότι το ξέχασε, βρήκε δικαιολογία να της πει:'Κυρία δεν είχαμε εφημερίδα στο σπίτι... Μας είχε τελειώσει γιατί χτες έφυγε η αδελφή μου και τη χρησιμοποιήσαμε όλη για να τυλίξουμε τα αυγά που πήρε στην Αθήνα!'
Άπειρα και
-
Οπως σας εχω πει, τριγυρω οι γνωστοι γεννοβολανε
Σημερα ειχε σειρα ενας ολλανδος συναδελφος, πολυ καλος φιλος. Σκεφτομουν τι να παρω για δωρο, οποτε κατεληξα σε τοπικη καβα, χτυπησα ενα Auchentoshan, το εβαλα σε ενα ξυλινο μπαουλο, γραφω ενα σημειωματακι, το βαζω μεσα, το σφραγιζω με κερι και σκαω μυτη στον jasper.
Μαλακα του λεω, απο μενα δεν εχει λαγουδακια και πιπες, οταν ο μικρος γινει 18, θα του δωσεις αυτο το κουτακιΓλυκα ο πιτσιρικας, μολις τον πηρα αγκαλια παιξαμε λιγο και μετα εριξε κατι τουφες πλακωσαμε τις μπυρες κι αυτος εκει αταραχος, δεν μπορουσαν να το πιστεψουν
Στον ασιμοφ δεν ξερω τι θα παρω
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Στον ασιμοφ δεν ξερω τι θα παρω
Φορμίτσα με το σύντροφο Τίτο
και ασορτί σαλιάρα.
ΥΓ: Κάπου είχα ακούσει για πάνες με λογότυπα από πολυεθνικές αλλά δε βρήκα κάποιο σχετικό site.
-
Το μεσημέρι οδηγάω με τη βροχή όταν ακούω το ερώτημα να έρχεται.
'Μπαμπά γιατί η βροχή πάει προς τα πάνω?'
'Μα τί λές κορίτσι μου η βροχή δεν πάει πάνω'
'Μα αφού πάει πάνω'
'Όχι αγάπη μου δεν πάει ποτέ προς τα πάνω. Η βροχή πάντα πέφτει απο τον ουρανό προς το χώμα και μερικές φορές πάει προς το πλάι'
Μα κοίτα μπαμπά πάει προς τα πάνω η βροχή'
'Βρε Κατερίνα δεν μπορώ να κοιτάξω τώρα ψηλά γιατί οδηγάω αλλά σου ξαναλέω ότι η βροχή δεν πάει προς τα πάνω'
'Μα κοίτα μπαμπά στο παράθυρο' (εννοούσε το παρπρίζ)
Κοιτάω και τί να δώ? Όντως το νερό που ήταν πάνω στο παρπρίζ με την ταχύτητα του αυτοκινήτου πήγαινε πρός το πάνω μέρος του παρπρίζ.
ΚΟΡΑΚΛΑ ΜΟΥ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΟΥ ΟΛΑ ΜΟΥ!!!
-
Δεν περίμενα ποτέ ότι με το πέρασμα των χρόνων στο θέμα που άνοιξα εγώ ο ίδιος θα πόσταρα κάτι για ένα πολύ σοβαρό θέμα αντί να γράφω για όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που κάνει η κορούλα μου και με κάνει να την ερωτεύομαι κάθε μέρα και πιο πολύ. Σήμερα έφτασα μια ανάσα να χάσω την ψυχραιμία μου και να γίνει χαμός.
Στο νηπιαγωγείο που πάει η κόρη μου έχει 2 δασκάλες. Η μία είναι φρέσκια στο επάγγελμα και δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Είναι πάντα με το χαμόγελο, ευγενική καλοσυνάτη. Η άλλη δασκάλα είναι χρόνια στο επάγγελμα και ακριβώς το αντίθετο από τη συνάδελφο της. Σημειώνω ότι και πέρυσι είχαμε στο προ-νήπιο 2 κοπέλες που ήταν χάρμα οφθαλμού. Επίσης σχετικά καινούργιες αλλά χαιρόμουν να συζητάω μαζί τους και ήταν πολύ προσιτές. Η φετινή λοιπόν δασκάλα από την αρχή έδειξε ότι είναι διαφορετική. Πολύ αυστηρή - οκ δεν με χαλάει αυτό σαν γενική έννοια - φωνακλού, έχει και ένα υφάκι που ακόμα και δίκιο να έχει σε κάτι εμένα με χαλάει.
Όποτε πάω να πάρω τη μικρή απο το σχολείο παίζουμε ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν όλα τα παιδάκια που τυχαίνει να είναι εκείνη την ώρα στην αίθουσα. Όπως μπαίνω λοιπόν, τρέχει η κόρη μου και κρύβεται κάτω απο ένα θρανίο και γω κάνω πώς την ψάχνω ενώ όλα τα παιδάκια όταν τα ρωτάω που είναι η Κατερίνα μου λένε 'Δεν ξέρουμε, έφυγε, πήγε βόλτα' κλπ κλπ και τότε εγώ κάνω πώς την ψάχνω δεξιά κι αριστερά. Αυτά βέβαια όση ώρα εγώ ψάχνω έχουν κατουρηθεί στα γέλια. Το παιχνίδι αυτό διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα γιατί δεν θέλω να καθυστερώ ούτε τους άλλους γονείς που μπορεί να τύχει να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους αλλά ούτε και τη δασκάλα. Μιλάμε για θέμα δευτερολέπτων αλλά γελάνε πολύ όλα παιδάκια. Με την καινούργια δασκάλα κανένα πρόβλημα όσες φορές έχει γίνει αυτό. Σήμερα το μεσημέρι που πήγα, πριν μπω μέσα στη τάξη κοίταξα από το παράθυρο και έκανα νόημα με το χέρι 'Πού είναι η Κατερίνα' οπότε η κόρη μου έτρεξε να κρυφτεί και τα άλλα παιδάκια άρχισαν να χαχανίζουν ως συνήθως. Συνέχισα προς την πόρτα και μέχρι να διανύσω τα 5-6 μέτρα μέχρι την είσοδο άκουσα τις αγριοφωνάρες της παλιάς και έμπειρης δασκάλας.
'Λοιπόν είναι η τελευταία φορά που παίζετε αυτό το παιχνίδι'
'Κατερίνα βγες από κάτω από το θρανίο'
'Σταματήστε αμέσως'Τους φώναξε πολύ απότομα δεν πίστευα στ αυτιά μου. Φούντωσα τόσο πολύ που λίγο ήθελα να την αρχίσω στις Χριστοπαναγίες - δεν σας κάνω πλάκα. Μόλις την άκουσα να φωνάζει ελάτωσα ταχύτητα και δεν μπήκα αμέσως στη τάξη. Έκανα 2-3 κύκλους στην αυλή. Μεσολάβησαν 1-2 άλλοι γονείς που μπήκαν να πάρουν τα παιδιά τους και μετά μπήκα εγώ. Αν μου έλεγε την παραμικρή κουβέντα θα την έπαιρνε ο διάολος αλλά τελικά δεν μου έκανε κάποια παρατήρηση και απλά μόλις με είδε φώναξε την κορούλα μου να έρθει και φύγαμε.
Δεν περίμενα ότι θα τους μιλούσε τόσο άσχημα για ένα τόσο ασήμαντο θέμα.Όπως είπα από την αρχή μου είναι πολύ αντιπαθείς απο την αρχή- δεν το αρνούμαι - και το κακό είναι ότι χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.
Είναι δυνατόν να είναι τόσο απότομη. Ποιό το σκεπτικό της? Δεν θέλει να χάσει τον έλεγχο στα παιδιά? Δεν θέλει να καθυστερεί τον εαυτό της και τους άλλους γονείς την ώρα που σχολάνε τα παιδιά? Ειλικρινά δεν μπορώ να την καταλάβω. Είμαι υπερβολικός που στράβωσα με αυτή της την αντίδραση? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Δεν περίμενα ποτέ ότι με το πέρασμα των χρόνων στο θέμα που άνοιξα εγώ ο ίδιος θα πόσταρα κάτι για ένα πολύ σοβαρό θέμα αντί να γράφω για όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που κάνει η κορούλα μου και με κάνει να την ερωτεύομαι κάθε μέρα και πιο πολύ. Σήμερα έφτασα μια ανάσα να χάσω την ψυχραιμία μου και να γίνει χαμός.
Στο νηπιαγωγείο που πάει η κόρη μου έχει 2 δασκάλες. Η μία είναι φρέσκια στο επάγγελμα και δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Είναι πάντα με το χαμόγελο, ευγενική καλοσυνάτη. Η άλλη δασκάλα είναι χρόνια στο επάγγελμα και ακριβώς το αντίθετο από τη συνάδελφο της. Σημειώνω ότι και πέρυσι είχαμε στο προ-νήπιο 2 κοπέλες που ήταν χάρμα οφθαλμού. Επίσης σχετικά καινούργιες αλλά χαιρόμουν να συζητάω μαζί τους και ήταν πολύ προσιτές. Η φετινή λοιπόν δασκάλα από την αρχή έδειξε ότι είναι διαφορετική. Πολύ αυστηρή - οκ δεν με χαλάει αυτό σαν γενική έννοια - φωνακλού, έχει και ένα υφάκι που ακόμα και δίκιο να έχει σε κάτι εμένα με χαλάει.
Όποτε πάω να πάρω τη μικρή απο το σχολείο παίζουμε ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν όλα τα παιδάκια που τυχαίνει να είναι εκείνη την ώρα στην αίθουσα. Όπως μπαίνω λοιπόν, τρέχει η κόρη μου και κρύβεται κάτω απο ένα θρανίο και γω κάνω πώς την ψάχνω ενώ όλα τα παιδάκια όταν τα ρωτάω που είναι η Κατερίνα μου λένε 'Δεν ξέρουμε, έφυγε, πήγε βόλτα' κλπ κλπ και τότε εγώ κάνω πώς την ψάχνω δεξιά κι αριστερά. Αυτά βέβαια όση ώρα εγώ ψάχνω έχουν κατουρηθεί στα γέλια. Το παιχνίδι αυτό διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα γιατί δεν θέλω να καθυστερώ ούτε τους άλλους γονείς που μπορεί να τύχει να έρθουν να πάρουν τα παιδιά τους αλλά ούτε και τη δασκάλα. Μιλάμε για θέμα δευτερολέπτων αλλά γελάνε πολύ όλα παιδάκια. Με την καινούργια δασκάλα κανένα πρόβλημα όσες φορές έχει γίνει αυτό. Σήμερα το μεσημέρι που πήγα, πριν μπω μέσα στη τάξη κοίταξα από το παράθυρο και έκανα νόημα με το χέρι 'Πού είναι η Κατερίνα' οπότε η κόρη μου έτρεξε να κρυφτεί και τα άλλα παιδάκια άρχισαν να χαχανίζουν ως συνήθως. Συνέχισα προς την πόρτα και μέχρι να διανύσω τα 5-6 μέτρα μέχρι την είσοδο άκουσα τις αγριοφωνάρες της παλιάς και έμπειρης δασκάλας.
'Λοιπόν είναι η τελευταία φορά που παίζετε αυτό το παιχνίδι'
'Κατερίνα βγες από κάτω από το θρανίο'
'Σταματήστε αμέσως'Τους φώναξε πολύ απότομα δεν πίστευα στ αυτιά μου. Φούντωσα τόσο πολύ που λίγο ήθελα να την αρχίσω στις Χριστοπαναγίες - δεν σας κάνω πλάκα. Μόλις την άκουσα να φωνάζει ελάτωσα ταχύτητα και δεν μπήκα αμέσως στη τάξη. Έκανα 2-3 κύκλους στην αυλή. Μεσολάβησαν 1-2 άλλοι γονείς που μπήκαν να πάρουν τα παιδιά τους και μετά μπήκα εγώ. Αν μου έλεγε την παραμικρή κουβέντα θα την έπαιρνε ο διάολος αλλά τελικά δεν μου έκανε κάποια παρατήρηση και απλά μόλις με είδε φώναξε την κορούλα μου να έρθει και φύγαμε.
Δεν περίμενα ότι θα τους μιλούσε τόσο άσχημα για ένα τόσο ασήμαντο θέμα.Όπως είπα από την αρχή μου είναι πολύ αντιπαθείς απο την αρχή- δεν το αρνούμαι - και το κακό είναι ότι χειροτερεύει μέρα με τη μέρα.
Είναι δυνατόν να είναι τόσο απότομη. Ποιό το σκεπτικό της? Δεν θέλει να χάσει τον έλεγχο στα παιδιά? Δεν θέλει να καθυστερεί τον εαυτό της και τους άλλους γονείς την ώρα που σχολάνε τα παιδιά? Ειλικρινά δεν μπορώ να την καταλάβω. Είμαι υπερβολικός που στράβωσα με αυτή της την αντίδραση?εισαι λιγο υπερβολικος θα ελεγα
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
...Είμαι υπερβολικός που στράβωσα με αυτή της την αντίδραση?Όχι, αλλά ναι. Στην τάξη την ... τάξη την καθορίζει ο δάσκαλος.
Έχεις πολλά να δεις ακόμα, ηρέμησε. -
...Είμαι υπερβολικός που στράβωσα με αυτή της την αντίδραση?
Όχι, αλλά ναι. Στην τάξη την ... τάξη την καθορίζει ο δάσκαλος.
Έχεις πολλά να δεις ακόμα, ηρέμησε.Γι αυτό ακριβώς και δεν έκανα φασαρία. Αν όμως μου έριχνε ένα πρώτης τάξεως χεσιμο για αυτό που έγινα μπροστά στα παιδιά και στους υπόλοιπους γονείς τί να έκανα?
-
Μια συζήτηση με τη νηπιαγωγό είναι αυτό που χρειάζεται, γιατί είναι λογικός ο προβλημστισμός σου. Γενικά καλή είναι η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς σε «ανύποπτο χρόνο», όχι μόνο εάν γίνει κάποια στραβή.
Πιστεύω, ότι όπως ένας γονιός γνωρίζει καλύτερα για την οικογένειά του από τον καθένα, έτσι και μια εκπαιδευτικός γνωρίζει περισσότερα για την εργασία της, αλλά και για την τάξη της. Μπορώ να σκεφτώ αρκετούς λόγους για τους οποίους να μην ήθελε να συνεχιστεί αυτο παιχνίδι - από το ότι φοβάται να μην χτυπήσει κάποιο παιδάκι, μέχρι και να έχουν κάνει παράπονα κάποιοι άλλοι γονείς. Από την άλλη μπορεί να είναι τελείως αδικαιολόγητη, δεν μπορείς να το ξέρεις χωρίς να το συζητήσεις, αλλά απλά κάνοντας εικασίες.
Μήπως είσαι όμως αρνητικά προκατειλημένος; Όταν λες 'έχει και ένα υφάκι που ακόμα και δίκιο να έχει σε κάτι εμένα με χαλάει', ίσως να μην κρίνεις αμερόληπτα. Με κάποιους ανθρώπους απλά δεν υπάρχει χημεία/δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο άλλος φταίει.
Λοιπόν, συζήτηση με τη νηπιαγωγό για να σου εξηγήσει το σκεπτικό της. Αν νομίζεις ότι είναι απότομη, κι έχει άσχημη συμπεριφορά να της το πεις.
Jacob
-
Και φυσικα χωρις τη παρουσια οποιουδηποτε τριτου ασχετως ηλικιας η ιδιοτητος.....
-
Σε εμάς πρώτη ενημέρωση γονέων στον παιδικό σταθμο της μικρής και μας προσέγγισαν οι γονείς κάποιας άλλης μικρής και επειδή οι μικρές μας είναι οι καπετάν φασαρίες του σταθμού, μας προσκάλεσαν να πάμε σπίτι τους για γνωριμία και να παίξουν οι μικρές.
Κοιτά πως αλλάζουν οι καιροί και πως προκύπτουν εν δυνάμει νέοι φίλοι και για τους μεγάλους.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...