-
δίκιο έχει ο ιλιλιας για το αγοράκι
ασιμοφ, με κλίμακα από 1-10 πες πόσο υποχόνδριος έχεις γίνει
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αμ θέλεις τον γιατρό που θέλεις (άρα δεν πιστεύεις ότι όλοι οι μαιευτήρες μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη μιας εγκυμοσύνης, άρα καταρρίπτεις όλα όσα κατά καιρούς μας λες για τους Ελ ΔΥ)...Εσυ θα αγοραζες τζακι απο το πρωτο μαγαζι που θα εβρισκες στον δρομο σου;
Σκεψου να διακυβευονται και σημαντικοτατα θεματα υγειαςΔεν εχω γινει υποχονδριος Το γκομενακι αρχισε να βγαινει βολτες πριν καλα-καλα κλεισει τις 15 μερες και το σπιτι ειναι παντα ανοιχτο να ερχονται να την βλεπουν. Πηγαινουμε σε σπιτια φιλων, οπως ακριβως πριν γεννηθει και την παιρνουμε μαζι, πηγαινει σε ολες τις αγκαλιες κλπ. Ενταξει, αν δω κανα περιεργο συμπτωμα ψιλοαγχωνομαι, ισως κατσω να διαβασω λιγο, αλλα δεν ειναι και οτι τα κανω πανω μου! Τον παιδιατρο, ας πουμε, τον εχω ενοχλησει ΜΟΝΟ για να κλεισω τα προγραμματισμενα ραντεβου.
Οποτε θα ελεγα οτι στην κλιμακα ειμαι πολυ χαμηλα -
έχουμε ζευγάρι ελλήνων (τί άλλο ), οι οποίοι αποστειρώνουν το νερό που δίνουν στο 1 χρόνου παιδί τους
Να μη συζητήσω την πρώτη φορά που πήγα στο σπίτι μη το ένα μή το άλλο, και να φανταστείς ότι είμαι γενικά προσεκτικός (παπούτσια off κλπ)στον κουτσάν την κουβάλησες?
-
Ο παιδιατρος απο το 2ο κιολας μηνα μας ειχε πει να μην αποστειρωνουμε μπουκαλια/πιπιλες κτλ, κι απο τον 3ο και το νερο που πινει η μικρη...Δεν συζηταω για το ποσες φορες εχει πεσει η πιπιλα κατω και της την εχουμε δωσει ειτε εγω ειτε η γυναικα μου χωρις να την ξεπλυνουμε θεωροντας οτι ο αλλος την ξεβγαλε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έχουμε ζευγάρι ελλήνων (τί άλλο ), οι οποίοι αποστειρώνουν το νερό που δίνουν στο 1 χρόνου παιδί τους
Να μη συζητήσω την πρώτη φορά που πήγα στο σπίτι μη το ένα μή το άλλο, και να φανταστείς ότι είμαι γενικά προσεκτικός (παπούτσια off κλπ)στον κουτσάν την κουβάλησες?
Οχι, κουβαλησα τον κουτσαν και τη συζυγο εδω Νταξει, το επαιζε υπερανω, καταλαβαινεις τωρα
Αποστειρωση μεχρι τον 5ο μηνα ΤΟ ΠΟΛΥ, οπως λεει κι ο βολβοδιας. Ευτυχως εχω την Α. που ειναι του επαγγελματος, οποτε τετοια αγχη τα εχουμε ξεπερασει. Επισης με εχει εκπαιδευσει κι εμενα και κανω ταϊσματα, αλλαγματα, μπανια, καθαρισμους κλπ. Μονο γυναικα δεν εχω ξεγεννησει ακομα, αλλα αμα σφιξουν οι κωλοι με βλεπω να ψαχνω δουλεια στον μοναδικο τομεα που δεν εχει μασησει απο κρισεις
Παπουτσια οφφ δεν εχουμε ουτε εμεις, σιγα μην το απαιτησω απο τους επισκεπτες. Μονο με το καπνισμα εχω θεμα, αλλα αυτο ηταν και πριν τη μπεμπα.
-
Δεν βλέπω τη σκοπιμότητα να μεταφερθεί η χλαπάτσα ή το κάτουρο του ναρκομανούς πολυασθενούς από το πεζοδρόμιο στο χαλί που θα γλύφει το μωρό, αλλά ίσως είμαι υπερβολικός.
-
Εμείς δεν έχουμε αποστειρώσει ποτέ (πλην των δοκιμών να βγάζουμε το γάλα με αντλία στις αρχές για να κοιμάται λίγο η μαμά, πριν ανακαλύψουμε το co sleeping). Το γάλα το πίνει ακόμα κατευθείαν από την πηγή, αποστειρωμένο και στη σωστή θερμοκρασία, ενώ νερό άρχισε να πίνει γύρω στο χρόνο και φυσικά δεν το αποστειρώνουμε (πίνει από το φίλτρο του ψυγείου όπως κι εμείς).
Επίσης δε μπουσουλάμε καθόλου (περάσαμε απευθείας στο περπάτημα) και δε βάζουμε πράγματα στο στόμα, έτσι δεν υποχρεώνουμε κανέναν να βγάζει τα παπούτσια του (αν και οι περισσότεροι το κάνουν από μόνοι τους βλέποντας κι εμάς άνευ). -
scotch τι έγινε περιμένω feedback
-
you got it
-
τα παπούτσια τα βγάζω ανεξάρτητα από το αν υπάρχει παιδί ή όχι, δεν βλέπω το λόγο να κάνεις μ$νι το σπίτι του αλλουνού, αλλά μιλάμε κάθομαι στον καναπέ με την τσάντα του λάπτοπ στο πάτωμα και μου την παίρνει για να την βάλει στην αποθήκη γιατί είναι βρώμικη και λερώνει το πάτωμα
@μανοσκυ: φαντάζομαι το παιδί δεν το έβγαζες στην παιδική χαρά
-
Μπα, πηγαίναμε. Αλλά, με δεδομένο ότι δεν είχαμε μπλεχτεί με παιδικούς σταθμούς, αγκαλιές και φιλάκια με άλλα παιδάκια δεν πολυαφήναμε γιατί δεν είχαμε όρεξη να έχουμε ιώσεις από το πουθενά. Ήμασταν λιγάκι ειδική περίπτωση όμως, αφού από βοήθειες είχαμε μηδέν κι όποτε προέκυπτε ίωση, οι κανονικές άδειες έφευγαν εν ριπή οφθαλμού.
Ξέρεις όμως, υπάρχει κι άλλος δρόμος, πέραν της ευρέως διαδεδομένης φήμης περί 'ανοσίας' που αποκτάται μετά από κάμποσες ασθένειες: όσο το μικρό παιδί δεν αρρωσταίνει, χτίζει άμυνες ώστε ν' αντέχει περισσότερο αργότερα. Γιατί μικρόβια υπάρχουν πάντα και παντού. Δεν θ' αρρωστήσεις με πχ 1000 βακτήρια, θα τα κανονίσει η φυσική άμυνα. Με 10000 [τυχαίος αριθμός] βακτήρια όμως δεν θα τα καταφέρεις, θα σε ρίξουν κάτω. Και με την προσοχή λοιπόν αποκτάται ισχυρή άμυνα.
Αποστειρώσεις μόνο όσο προβλέπεται κάναμε, για μερικούς μήνες. -
τα παπούτσια τα βγάζω ανεξάρτητα από το αν υπάρχει παιδί ή όχι -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
τα παπούτσια τα βγάζω ανεξάρτητα από το αν υπάρχει παιδί ή όχι
φοράω κάτσες
@asimof: έχω απορία αν πλέον σου κάνει κούκου όταν βλέπεις γκομενάκια στο δρόμο, ή όντως το αμερικάνικο πανεπιστήμιο έχει δίκιο
-
Προτείνω, για σφαιρική ενημέρωση περί του τι συμβαίνει στους ανθρώπους όταν γίνονται γονείς το Scientific American Mind, τεύχος July/August 2011. Ψάξτε το σε pdf.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
you got itΡε συ βλέπω από την υπογραφή σου έχεις πολυ kid friendly car portfolio
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
you got it
Ρε συ βλέπω από την υπογραφή σου έχεις πολυ kid friendly car portfolio
Μου την ξαναλές ή μου φαίνεται;
Η Β είναι αμιγώς οικογενειακών προσανατολισμών και (θα) τη χρησιμοποιεί κυρίως η μαμά.
Το ττ είναι για τα εκτός έδρας μου αλλά εξυπηρετεί (έχει μεγάλο πορτμπαγκάζ) μαμά & παιδί σε περίπτωση που προτιμήσω τη Β για το ταξίδι.
Το σμαρτ είναι απαραίτητο εργαλείο για την πόλη και σε λίγο καιρό που θα γυρίσει το κάθισμα του παιδιού μπροστά, θα καλύψει τις 'μαμά ή μπαμπά & παιδί' κοντινές και δύσκολες/αργές μετακινήσεις.
Μια χαρά οικογενειακό είναι το portfolio -
@asimof: έχω απορία αν πλέον σου κάνει κούκου όταν βλέπεις γκομενάκια στο δρόμο, ή όντως το αμερικάνικο πανεπιστήμιο έχει δίκιο
Δεν εχει αλλαξει ΤΙΠΟΤΑ: εξαρταται απο τα γκομενακια
Στο θεμα των μικροβιων δεν εχω αποψη, γιατι δεν ειμαι ειδικος. Καταλαβαινω ομως οτι οσο και να την προφυλαξω, τελικα θα εκτεθει, οποτε δε μπορω να αγχωνομαι και γι' αυτο.
Φροντιζουμε το σπιτι -και ειδικα το μπανιο- να ειναι παντα καθαρο: ξεσκονιζουμε, σκουπιζουμε, σφουγγαριζουμε ΚΑΘΕ μερα κι εκει τελειωνουν αυτα που μπορουμε να κανουμε χωρις να κατανταμε υπερβολικοι. Αν ερθει κοσμος απ' εξω, θα φροντισουμε να καθαρισουμε οταν φυγουν. Τα ρουχα της τα φοραει ελαχιστες ωρες και μετα μπαινουν στο πλυντηριο, πιπιλα της αλλαζουμε ανα 2-3 ωρες, μπανιο την κανουμε 2 φορες τη μερα (και αν χρειαστει και πιο συχνα) και μετα απο καθε γευμα την αλλαζουμε κι ας μην εχει λερωθει.
Αυτα που μπορουμε να κανουμε, τα κανουμε. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τα ρουχα της τα φοραει ελαχιστες ωρες και μετα μπαινουν στο πλυντηριο, πιπιλα της αλλαζουμε ανα 2-3 ωρες, μπανιο την κανουμε 2 φορες τη μερα (και αν χρειαστει και πιο συχνα) και μετα απο καθε γευμα την αλλαζουμε κι ας μην εχει λερωθει.Να ρωτήσω γιατί όλα αυτά*?
- (εκτός από την αλλαγή της πιπίλας κ το μπάνιο, όχι ότι συμφωνώ αλλά μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό)
-
Αν εννοεις τα ρουχα, γιατι δεν υπαρχει γευμα που να μην λερωθει με γαλα-σαλια κλπ και για να αισθανεται φρεσκια
-
Κ όταν αρχίσει να παίζει κ να λερώνεται ανά 10 λεπτά, θα την αλλάζεις κ θα της πλένεις τα ρούχα 6 φορές την ώρα, ρε μυστήριε?
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...