-
@ Funis
Ναι, αλλά μια στο καρφί και μια στο πέταλο μου το πας.
Κι εγώ καταλαβαίνω τη δυσκολία (αλλιώς δεν θα ρωτούσα) αλλά τι να γίνει, να το συνεχίσουν ή να ξαναπιάσουν τον μικρό πρίγκιπα;Kid, η ψήφος σου καταχωρήθηκε.
-
Ηλια καντο να φανει σαν ατυχημα!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
@ Funis
Ναι, αλλά μια στο καρφί και μια στο πέταλο μου το πας.
Κι εγώ καταλαβαίνω τη δυσκολία (αλλιώς δεν θα ρωτούσα) αλλά τι να γίνει, να το συνεχίσουν ή να ξαναπιάσουν τον μικρό πρίγκιπα;Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου φαίνεται τραγικό το να παίξουν κάποιο πιο ουδετερο έργο τωρα, χωρίς σεξουαλικά υπονοούμενα και να αφήσουν τα έργα που χρειάζονται περισσότερη κρίση (για το τι κρατάμε και το οχι) και δεν είναι φτιαγμένα για εφήβους για αργότερα. Διότι, μερικά μπορεί να την έχουν στα 15 τους, άλλα όμως όχι. Υπάρχει μέση λύση μεταξύ Ρέππα και μικρού πρίγκιπα!
Αν το θέλουν πολυ όμως και η δασκάλα είναι καλή στην 'διασκευή' δεν βλέπω και τον λόγο του να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα. Τον διευθυντή σου είπα γιατι δεν βιάζομαι να τον πω οπισθοδρομικό, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που ίσως αντιστέκεται.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
- Ο αδερφός μου έφαγε 1 μέρα αποβολή από το σχολείο
Σόι πάει το βασίλειο.
-
Ευχαριστώ.
Δεν πιστεύω ότι είναι οπισθοδρομικός, για μένα είναι ιδιοτελής: Μου φάνηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο για το χειροκρότημα που θα εισπράξει μετά την ομιλία του στο τέλος της παράστασης, παρά για το περιεχόμενο του έργου. Και, εννοείται, το 'προάγω τον πολιτισμό' έχει γίνει κι αυτό σαν λάστιχο...
-
Το Β είναι η καλύτερη επιλογή.
Εφόσον αποφάσισαν ήδη τα παιδιά, θα φάνε τρομερή ήττα με μια βεβιασμένη αλλαγή έργου.(Στηρίζω συμπληρωματικά και το Ε φυσικά )
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
- Ο αδερφός μου έφαγε 1 μέρα αποβολή από το σχολείο
Σόι πάει το βασίλειο.
Εγω δεν είχα πάρει καμία αποβολή κύριε μου! Αυτός την πάτησε σαν μπούφος Τώρα θα μάθει να καλύπτει τα νώτα του >Ευχαριστώ.
Δεν πιστεύω ότι είναι οπισθοδρομικός, για μένα είναι ιδιοτελής: Μου φάνηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο για το χειροκρότημα που θα εισπράξει μετά την ομιλία του στο τέλος της παράστασης, παρά για το περιεχόμενο του έργου. Και, εννοείται, το 'προάγω τον πολιτισμό' έχει γίνει κι αυτό σαν λάστιχο...
Τον μικρό πρίγκιπα πολλοί εμίσησαν, την δόξα ουδείς!
-
Αχαχα ειμαι ηλιθιος, ψηφισα το Β..
Στη ψηφοφορια.
Δηλαδη μολις απεκτησα 2 παιδια!Λοιπον, ψηφιζω το Β η το Γ στην αναγκη, με το Ε να εξυπακουεται..
-
Εγώ που είμαι γενικά της πατρίδος, της θρησκείας και της οικογένειας δε βρίσκω λόγο γιατί τα παιδιά να παίξουν ένα έργο που δεν θα πολυκαταλάβουν. Δλδ θα πιάσουν τα σεξοτέτοια υπονοούμενα ή είναι ανάγκη να αρχίσουν τα μπινελίκια; Έχουν άπειρο χρόνο να το κάνουν σε λίγο καιρό.
Δεν έχω ιδέα για το έργο, απλά πιστεύω τον Ηλία που το περιγράφει ως ανωτέρω.
Γενικά, η ιδέα για ένα πιο μοντέρνο έργο είναι καλή. Επίσης δεν ξέρω σε τι μορφή θα το φέρουν οι τροποποιήσεις που θα γίνουν. Για τον πολιτισμό κλπ δεν δίνω δεκάρα, δε τον ξέρω τον κύριο.
Τα παιδιά τι λένε;
Ο μικρός πρίγκηπας θα κάνει τα παιδιά σας gay, να του πεις του διευθυντή Αυτό έχει κι άλλους ρόλους εκτός από τον πρίγκηπα και το λουλούδι;
-
Τα παιδιά, εννοείται, λένε ΝΑΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...
Είδαν τα μπινελίκια, είδαν και τα υπονοούμενα, γουστάρουν. Αλλά καταλαβαίνουν και τον λόγο της αντίδρασης, μπορώ να πω ότι οι δασκάλες περισσότερο υπεραμύνονται της επιλογής.
Το θέμα είναι ότι έχουν μοιράσει ρόλους κι έχουν αρχίσει να δουλεύουν. Πρότεινα να τους εξηγήσουμε, όλοι μαζί να μη φάει όλο το κράξιμο ο πρόεδρος, ποιό είναι το πρόβλημα (αυτά που γνωρίζουν δλδ) κ να τους αναθέσουμε να κάνουν μια παράσταση κρατώντας κάποια ωραία μηνύματα του έργου και την αναφορά στη μυθολογία και αφαιρώντας όλα εκείνα που θα μπορούσαν να εκθέσουν τον πρόεδρο (κι όλο το ΔΣ). Μετά, να προσκληθεί το ΔΣ να δει τις πρόβες και να ... εγκρίνει την παράσταση.
Θεωρώ ότι τα παιδιά και (κυρίως) οι 2 κοπελιές έχουν αρκετή κρίση για να τα καταφέρουν. Από την άλλη, δεν έγινε και τπτ αν μια χρονιά δεν 'ανεβάσουν' παράσταση στο Δημαρχείο!
Αλλά είπαμε, κυρίως κολλάμε στο ότι το συγκεκριμένο έργο δεν προάγει τον πολιτισμό... -
Την γνώμη σας, παρακαλώ:
Στο Θεατρικό Εργαστήρι, έχουμε θέμα. Τα 13 - 15χρονα διάλεξαν έργο μαζί με τις 'δασκάλες' τους, το οποίο θα δουλέψουν μέχρι περίπου το Πάσχα οπότε και θα το παρουσιάσουν στην αίθουσα του Δημαρχείου.
Το έργο που διάλεξαν είναι το 'ποιά Ελένη', των Ρέπα - Παπαθανασίου. http://www.in.gr/ath/theater/article2458.asp' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Κι άρχισε ο πόλεμος. Ακατάλληλο, λένε οι περισσότεροι, το έργο για παιδιά αυτής της ηλικίας. Δεν προάγεται έτσι ο πολιτισμός, διατείνεται ο νέος πρόεδρος, κραδάζοντας τα 2 πτυχία και το μεταπτυχιακό του, καθώς και την εξέχουσα θέση του ως εκπαιδευτή εκπαιδευτικών.
Εγώ του είπα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θέλει ψυχίατρο. Ότι έχω βαρεθεί να βλέπω από τα παιδιά παραμυθάκια, ότι ο 'μικρός πρίγκιπας' όσο καλός κι αν είναι καταντάει βαρετός μετά την 10η φορά, ότι τα 13 - 15χρονα ΔΕΝ είναι μικρά, ότι το ομοφυλοφιλικό υπονοούμενο ΔΕΝ θα στρέψει τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία κι ότι πιστεύω ότι τα παιδιά (και, κυρίως, οι δυο κοπελιές που τα διδάσκουν) είναι αρκετά ώριμα ώστε να προσαρμόσουν το έργο σε κάτι που κι εμείς οι προοδευτικοί (είπε ο πρόεδρος τουλάχιστον 5 φορές ότι είναι προοδευτικός κι ότι εκεί στα 1974* τον κυνηγούσε η αστυνομία - τόσο προοδευτικός είναι) θα μπορούμε να αντέξουμε. Είπαμε κι άλλα δλδ, αλλά θα βαρεθείτε...
Παρακαλώ, ψηφίστε:
Α. Είναι λάθος η επιλογή ενός έργου με βωμολοχίες και σεξουαλικά υπονοούμενα από παιδιά 13 - 15 χρόνων και να βρουν αμέσως άλλο.
Β. Να το ανεβάσουν, αφού το τροποποιήσουν και προσθέσουν και δικά τους στοιχεία (όπως λένε ότι θα κάνουν, δλδ).
Γ. Να το τροποποιήσουν και να το δει ο πρόεδρος όταν είναι έτοιμο και να πει τότε αν τους επιτρέπει να το ανεβάσουν (όπως πρότειναν οι κυρίες του ΔΣ).
Δ. Ο σκοπός του Θ.Ε. είναι να προάγει τον Πολιτισμό κι αυτό δεν γίνεται με τέτοια έργα. Ντροπή στις δασκάλες.
Ε. Να τον βαρέσω.*Ήταν περίπου 12 χρόνων τότε, ο επαναστάτης
ΥΓ. Η μια από τις κοπέλες έχει τελειώσει τη σχολή σκηνοθεσίας (θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης). Λογικά, μια σκηνοθεσία θεατρικής παράστασης μιας ώρας με 20 παιδιά μπορεί να την κάνει.
- Κραδαίνοντας
-Δεν πιστεύω να θέλεις να απαντήσω ? Ξέρεις
Φίλη μου* ηθοποιός έπαιζε στην παράσταση «Ο Οδυσσεβάχ», που ανέβαζε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης πριν 2 χρόνια, στην παιδική εφηβική σκηνή του...Το έργο είχε κάποια σκηνή νομίζω όπου η φίλη μου χόρευε τανγκό με κάποιον συμπρωταγωνιστή της...Όταν έβγαιναν για να το χορέψουν τα δημοτικά σχολεία (το τονίζω μόνο τα δημoτικά) άρχιζαν τα σφυρίγματα : Σκίστη, πήδα τη, δως της να καταλάβει και άλλα βαρύτερα ...Γενικώς έτρεμαν να ανέβουν στη σκηνή για το τι θα ακούσουν, τα γυμνάσια ήταν λίγο πιο κόσμια
Το έργο είχε κάποια σκηνή με κάποιο φιλί και ετέθη θέμα τι να κάνουν με αυτό (αν θα έπρεπε να παραλειφθεί ή τέλος πάντων να αποδωθεί με πιο 'ήπιο' τρόπο)*Ωραία γκόμενα, έως πολύ ωραία θα έλεγα...Τη γνώρισα όταν ήταν 16 χρονών κι εγώ 22-23, από τότε τη φωνάζω το μικρό και τη θεωρώ κυριολεκτικά ΒΡΕΦΟΣ...Με βρήκε πρόσφατα μέσω του facebook και όταν έγραψα στο chat : 'Βρε βρε το μικρό!!!' μου απάντησε : 'Μικρό είναι το μάτι σου, σε 1 χρόνο 30ρίζω'
-
Το ερώτημα του Ηλία θυμίζει λίγο το δίλημμα των 5ήμερων σχολικών εκδρομών.
Ρόδο (όπου και το πήδημα) ή τουρνέ στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Β. Ελλάδας;
Ή το άλλο τραγικό του Ευ. Γιαννόπουλου, με τα εισιτήρια της Εργ. Εστίας για σκυλάδικα.Σιγά μην ανεβάσουν τα παιδιά τους Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη. Δεν είναι αυτός ο σκοπός τέτοιων παραστάσεων, δηλ. να γελάσουμε και να χάσουμε κάμποσες ώρες μάθημα για προετοιμασία της πλάκας. Ούτε λέει κάτι το ότι πολλοί μαθητές γουστάρουν να κάνουν μπουρδέλο την παράσταση, λες και είναι στο γήπεδο.
Ας γίνει σωστά κι ας κερδίσουν κάτι λίγοι. Από το να μην κερδίσει κανείς μαθητής τίποτα...Edit:
Από την άλλη βέβαια, δεν ξέρω τι σκατά είναι αυτό το 'Θεατρικό Εργαστήρι', δεν είχαμε τέτοια όταν πήγαινα σχολείο.
ΑΝ σκοπός του συγκεκριμένου μαθήματος είναι μόνο το πως στήνεται μια παράσταση (επιλογή ρόλων, πρόβες, στάση, κινήσεις κλπ) και όχι η θεματολογία του έργου καθαυτή, τότε μπαίνει νερό στο πράγμα. -
Σε μια πιο ανάλαφρη νότα,
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ερώτημα του Ηλία θυμίζει λίγο το δίλημμα των 5ήμερων σχολικών εκδρομών.
Ρόδο (όπου και το πήδημα) ή τουρνέ στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Β. Ελλάδας;
Ή το άλλο τραγικό του Ευ. Γιαννόπουλου, με τα εισιτήρια της Εργ. Εστίας για σκυλάδικα...και στην τουρνε στους αρχαιολογικούς χώρους πάλι το πήδημα θα πέσει το βράδυ οπότε κάντε οτι θέλετε
Σημείωση δεύτερη: Σε μια τυχαία Β' λυκείου σε επαρχειακό Λύκειο προσφέρθηκαν 2 εναλλακτικές:
- 3ήμερη εκδρομή Θεσσαλονίκη
- 5ήμερη εκδρομή στο Λονδίνο, επιδοτούμενη μάλιστα από κάποιο πολιτιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ (ή κάτι τέτοιο, δε συγκράτησα λεπτομέριες)
Οι μαθητές απέρριπταν με ένταση τη δεύτερη επιλογή [ ] γιατί θέλουν να πάνε στα μπουζούκια..
Τουλάχιστον η Γ' Λυκείου θα πάει για 5η ή 6η συνεχόμενη χρονιά στο εξωτερικό για τη δική της εκδρομή, όπου εκεί τουλάχιστον είναι πολύ πιο μαζεμένοι σε σχέση με το αν θα πήγαιναν κάπου εντός.. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...κραδάζοντας....
- Κραδαίνοντας
....να αποδωθεί ....
-Αποδοθεί
-
...κραδάζοντας....
- Κραδαίνοντας
....να αποδωθεί ....
-Αποδοθεί
-
Κάφροι...
-
Μπορώ να καταλάβω όσους αντιτίθενται στο να ακουστούν βρομόλογα σε σχολική παράσταση. Αν διασκευαστεί το έργο ώστε να ταιριάζει σε σχολική παράσταση δεν καταλαβαίνω τι εμποδίζει τα παιδιά να το ανεβάσουν. Σημασία έχει να κάνουν όλη τη δουλειά και να μάθουν μέσα από αυτό το εγχείρημα. Τα μπινελίκια τα λένε και εκτός σχολείου εξάλλου!!! Για να μην δεχτεί κανένας ήτα (παιδιά, δάσκαλοι κλπ) ας τροποποιηθεί κατάλληλα το έργο και ας πάρει την έγκριση του φωνακλά πριν παιχτεί.
-
Όσο πουριτανός και να φανώ, λέω ότι 13-15 χρονών παιδιά δεν είναι μικρά για να παίξουν τέτοια παράσταση, αλλά δυστυχώς δεν έχουν ώριμους γονείς για να το αποδεχτούν. έτσι συμβουλεύω να βρουν κάποιο άλλο έργο λιγότερο προκλητικούς για ανώριμους γονείς και κομπλεξικούς εκπαιδευτικούς.
-
Μικρά μικρά απο την καθημερινότητα μας!!!
Τις προάλλες πήγαμε επίσκεψη στο σπίτι θείων μου που μου έχουν ιδιαίτερη αδυναμία .οπως κι εγώ άλλωστε. Παίρνει λοιπόν η θεία μου την Κατερίνα στην ποδιά της η οποοία κρατούσε μια μικρή σοκολατίτσα. Για άγνωστους λόγους η μικρή πέταξε την σοκολάτα στο πάτωμα και η θεία μου της λέει με πολύ όμορφο τρόπο
'Κατερίνα πιάσε σε παρακαλώ τη σοκολάτα από το πάτωμα'
και η απάντηση της 'μικρής'
'εσύ πιάσε την'Και δύ εκπληκτικα πραγματάκι απου συνεβησαν...
Χθες μέτρησε μέχρι το 10 σχεδόν τέλεια!!!! (τις ξέφυγαν το 2 και το 9)
ΚΑΙ
τι πιό απίστευτο, εδώ και 2 μέρες αν ο υπολογιστής είναι ανοιχτός στο youtube κάθεται,βλέπει και διαλέγει μόνη της τις εκπομπες απο τα ζουζούνια - του Αλτερ - που θέλει να παρακλουθησει!!!
Μόνο που τη βλέπω να πιάνει το ποντίκι, να κάνει αριστερο 'κλίκ'να χρησιμοποιει το μικρό 'τρόχο' για να δει όλα τα βίντεο, μου έρχεται να πάω και να τη δαγκάσω!!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
τι πιό απίστευτο, εδώ και 2 μέρες αν ο υπολογιστής είναι ανοιχτός στο youtube κάθεται,βλέπει και διαλέγει μόνη της τις εκπομπες απο τα ζουζούνια - του Αλτερ - που θέλει να παρακλουθησει!!!
Μόνο που τη βλέπω να πιάνει το ποντίκι, να κάνει αριστερο 'κλίκ'να χρησιμοποιει το μικρό 'τρόχο' για να δει όλα τα βίντεο, μου έρχεται να πάω και να τη δαγκάσω!!!!
έτσι ξεκινάνε και μετά καταλήγουν σε sites που αρχίζουν από po
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...