-
Κάνω τις απαντήσεις σας κόπυ - πέιστ στο γουόρντ, τις τυπώνω κ θα τις τοιχοκολλήσω σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μου.-
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Ποιά είναι η ποιό κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει να ασχολείται με υπολογιστές το παιδί ;;;;
Ο γιός μου με βλέπει όλη μέρα που ασχολούμε εγώ, έχει αρχίσει να αποκτά μια εξοικείωση με το ποντίκι, βάζω και κανένα παιχνίδι και παίζουμε μαζί πότε πότε αλλά μέχρι εκεί.
Μόνος του δεν τον πλησιάζει.Είναι 5,5 χρονών.
Μην το βάλεις με το ζόρι κατά τη γνώμη μου. Άσε τον να το αποφασίσει μόνος του.
Επί πλέον, εφόσον έχει αποκτήσει μια σχετική εξοικίωση με το ποντίκι, περισσότερη πρόοδο μπορεί να κάνει μόνο αφού μάθει να διαβάζει (β' δημοτικού και πέρα δηλαδή).Stav, σε βρίσκω λάθος. Τα πιτσιρίκια μπορούν να μάθουν παπαγαλία πολλά για τους υπολογιστές χωρίς να ξέρουν καν να διαβάζουν. Ο μικρός μου στα 6 ήξερε να φτιάχνει σκριπτάκια πίστες για παιχνίδι 3d που έκανε opengl rendering
Τώρα στα 9 συμμετέχει σε φόρουμς, κατεβάζει απο internet , google-άρει ασύστολα, msn ίζει, ανεβάζει πίστες βίντεο youtube, και δένει κόμπο τα win του. (Στο ίντερνετ τον περιορίζω με νταντά software)
Και αυτά με εντελώς δική του βούληση.
Να το channel του
http://www.youtube.com/user/mbpkostas' target='_blank
Οι πίστες δεν είναι δικής του σχεδίασης -τις παίζει αυτός- , αλλα άλλοι συναδελφοί του έχουν βίντεο με τις δικές του -
Μαθήματα καλοκαιριάτικα για το σχολείο, σε παιδί που θα πάει τωρα λύκειο?
Και αν έχω καταλάβει καλά, μαθητης που δεν έχει κενά??
ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ.
Μαθήματα καλοκαίρι για σχολείο έκανα απο τα μέσα Αυγούστου στο καλοκαίρι της τρίτης λυκείου, μόνο μαθηματικά και φυσική που ήταν τα βαρύτητας μου.
Η τρίτη λυκείου, όπως είπε κι ένας συνάδελφος παραπανω, ήταν απ τις καλύτερες στιγμές στη ζωή μου, γιατί τα είχε όλα. Διάβασμα, βόλτες, ταξίδακια και στο τέλος είσοδο στην πρώτη σχολή της επιλογής μου (ηλεκτρολόγους, έτσι για την ιστορία)
Με μέτρο όλα(τα μόνα μαθήματα που έκανα τα καλοκαίρια μικρός ήταν ξένες γλώσσες, για να μην τα έχω στην τρίτη λυκείου. αυτά δεν τα μετάνοιωσα καθόλου, πάλι καλά που μάθαμε και κανα γαλλικό και μπορέσαμε να ρίξουμε και καμια γκόμενα )
-
Λιακο βαλτονε προ των ευθυνων του και ρωτα τον τι θελει εκεινος,αν αισθανεται ικανος να αρχισει τον Σεπτεμβρη η φοβαται και θελει απο τωρα.Και κανε ο,τι σου πει.
Τελεια και παυλα. -
-
πάμπολλα παιδιά γνωρίζω που διάβαζαν-διαβαζαν-διαβαζαν-διαβαζαν μέρα-νύχτα,τη δεύτερα-την τρίτη-την τετάρτη-την πέμπτη-την παρασκευή-το σάβατο-την κυριακή, στις 'διακοπές',το πάσχα, τα χριστούγεννα κλπ κλπ
8 στα 10 από αυτα τα παιδιά που εχω γνωρίσει εγώ,φτάνουν στην 3η λυκείου και..... τσουφ.ξεφουσκώνουν.κ τελος.
αν δε,προσπαθήσουν να δωσουν πάλι την επομενη χρονιά,εκεί ειναι το μεγάλο γέλιο.οι τελευταίοι των τελευταίων.το μονο που χρειάζεται ειναι να υπαρχει μια συνεχής ροή στο διάβασμα,σαν την προπόνηση.
αν το χέσεις,καίγεσαι.
φτάνει να εισαι σε φόρμα για να φορτσάρεις οταν 8α ερθει η σωστή στιγμή.και το σημαντικότερο:
ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ κι οχι για να μη δυσαρεστήσουν τον μπαμπά η' τη μαμα.
μεγαλύτερο φροντιστηριο απο αυτο δεν υπάρχει.
-
@ililias
Καλώς ήλθες στο κλουμπ
Επειδή α) τάχω περάσει 2,5 φορές και β) δεν μου αρέσουν οι συμβουλές, θα σου πω τι έχω κάνει εγώ.Επιλογή φροντιστηρίου. Παρότι δώθηκε και στους 2 η δυνατότητα να διαλέξουν, στην πραγματικότητα δεν την είχαν ποτέ. Όπως και συ έτσι και γω ζω σε μια μικρή πόλη, λίγο πολύ είμαστε γνωστοί και αν δεν είμαστε μπορούμε εύκολα να μάθουμε. Επομένως, με κριτήρια όπως διδάσκοντες, μέγεθος τμημάτων, γνωριμία, φήμη και κόστος, η επιλογή έγινε πρακτικά απο μένα. Αυτό που έμενε να γίνει ήταν να πουληθεί η επιλογή αυτή και να γίνει αποδεκτή οικεία βουλήση. Όπερ και εγένετο. Η επιλογή μου ήταν ο καλύτερος συμβιβασμός των κριτηρίων που έθεσα, για μένα. Για τα παιδιά, που γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται, το μίγμα των κριτηρίων μπορεί να είναι διαφορετικό. Μερικές φορές κυριάρχο είναι το που θα πάνε οι φίλοι τους, η φήμη περί δυσκολίας ή ευκολίας ή επιτυχιών ή που έχει καλύτερους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου. Εκ του αποτελέσματος η επιλογή μου αποδείχτηκε καλή.
Καλοκαιρινά μαθήματα. Κανείς απο τους δύο δεν έκανε. Μόνο δεύτερος, επειδή εκ φύσεως είναι ανασφαλής, ζήτησε να ξεκινήσει με τμήμα που άρχιζε 25 Αυγούστου, λίγο νωρίτερα δηλαδή απο τα κανονικά, όταν θα πήγαινε στην γ' λυκείου. Δεν το χρειάζονταν, αλλά καθώς γνωρίζω το χαρακτήρα του και το ότι θα τον έτρωγε η αμφιβολία, δεν του έφερα αντίρρηση. Πήγε καλά.
Αν έχουμε καταφέρει κάτι με τα παιδιά μας, τόχουμε καταφέρει με τη συζήτηση, τα επιχειρήματα και την πειθώ (και σε αυτή τη περίπτωση πολλά πράγματα είναι πως τα πουλάς ). Βεβαίως το 'σπαω τα μουτρα μου και μαθαίνω' ισχύει πάντα, αλλά κάθε φορά, αν έχει προηγηθεί αντίθετη άποψη των γονιών, το παραδέχονται ανοιχτά.
Περι Η/Υ και ηλικίας.
Στο σπίτι υπήρχαν πάντα υπολογιστές. Ο μεγάλος τον χρησιμοποιεί μόνο όταν αναγκάζεται, ακόμα και στο πανεπιστήμιο. Εξαιρείται η υποχρεωτική επικοινωνία με τους φίλους. Ο μικρός απο τη πρώτη στιγμή τα πήγε καλά μαζί του με αποτέλεσμα φέτος οι επιλογές του για σπουδές να έχουν κοινό τόπο τους υπολογιστές. Εκέινο που επεδίωξα απο την αρχή και σε σημαντικό βαθμο το κατάφερα, ήταν η ενασχόλησή του να μη του τρώει χρόνο απο κοινωνικές δραστηριότητες που απαιτούν φυσική παρουσία και επαφή. Αν κάποιος μπορεί να το κάνει αυτό, κατα τη γνώμη μου δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Αν όχι, όσο μεγαλύτερος τόσο καλύτερα (κάπου είχα διαβάσει και μερικά papers που το υποστήριζαν αυτό, αλλά πλέον δεν θυμάμαι που - μάλλον δεν με ενδιαφέρει προσωπικά πλέον). -
Ο χρήστης tm έγραψε:
εφ' οσον ολα τα παιδακια επιβαλεται να γινουν ιατροι και δικηγοροι, καλα τους κανουν και τα λιωνουν.. Αν δεν νιωθει ο γονιος, ας τα λουστει! και μαζι με αυτον και το παιδι, βεβαιως-βεβαιως...Mερικοί από μας που γίναμε...δικηγόροι κάναμε καλοκαίρι μάθημα μόνο στις αρχές τις 3ης λυκείου και αυτό μετά τις 20 Αυγούστου.
Και η ύλη βγήκε και επαναλάηψη κάναμε κι απ όλα.Όλα τ' άλλα είναι υπερβολές των καθηγηταράδων
-
εκμεταλλευονται το γεγονος οτι ολοι οι γονεις θελουν τα παιδια τους ... επιστημονες.. Και μην μου πεις οχι
εξ αλλου το ειπες απο την αρχη του μηνυματος σου 'Μερικοι απο μας ...' -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
κάναμε καλοκαίρι μάθημα μόνο στις αρχές τις 3ης λυκείου και αυτό μετά τις 20 Αυγούστου.
Και η ύλη βγήκε και επαναλάηψη κάναμε κι απ όλα.+1 .
Εγω , που τα εχω προσφατα , θυμαμαι πως ξεκινησαμε αρχες Αυγουστου και σε σχεση με την υλη του σχολειου ημασταν κανα 2 μηνες μπροστα . Επαναληψη , προλαβαμε . Καλοκαιρι φχαριστηθηκαμε .
Βασικα , εγω διαφωνω γενικα με τα φροντηστηρια σε μικρες ηλικες καθοτι δε πιστευω η υλη π.χ. της 1ης λυκειου να χρειαζεται καποια επιπλεον βοηθεια ... Βεβαια , καποιος γονιος μπορει να το βλεπει με αλλα ματια , δεν ειμαι σε θεση να το γνωριζω .
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Βασικα , εγω διαφωνω γενικα με τα φροντηστηρια σε μικρες ηλικες καθοτι δε πιστευω η υλη π.χ. της 1ης λυκειου να χρειαζεται καποια επιπλεον βοηθεια ... Βεβαια , καποιος γονιος μπορει να το βλεπει με αλλα ματια , δεν ειμαι σε θεση να το γνωριζω .Εδώ δημιουργείται ένα τυπικό Catch 22: Οι περισσότεροι μαθητές κάνουν φροντιστήριο, οπότε έχουν γραμμένο το σχολείο. Οι καθηγητές ξενερώνουν λόγω αυτού και δεν ασχολούνται, οπότε αναγκάζουν τους μαθητές να πάνε φροντιστήριο κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Εδώ δημιουργείται ένα τυπικό Catch 22: Οι περισσότεροι μαθητές κάνουν φροντιστήριο, οπότε έχουν γραμμένο το σχολείο. Οι καθηγητές ξενερώνουν λόγω αυτού και δεν ασχολούνται, οπότε αναγκάζουν τους μαθητές να πάνε φροντιστήριο κ.ο.κ.Στη περιπτωση μου , αφου μονο για αυτη μπορω να μιλησω με σιγουρια , ειχαμε τους περισσοτερους καθηγητης στη ... θεση τους με σωστη οργανωση και παραδοση μαθηματων . Τωρα , αν στο τελος 'επεσαν' θεματα που ηταν 5x σε επιπεδο δυσκολιας ..
Δεν υπηρχε δηλαδη αυτο το 'ξενερωμα' .Παντως, αν δε πηγαινα φροντηστηριο σε καποια σημαντικα μαθηματα , περιμενοντας καλυψη της υλης απο τον καθηγητη μαλλον δε θα τα πηγαινα τοσο καλα .
-
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!
'Κατερινα;'
'Μπαμπα;'
'Μωρό μου'---χασκογελάει----
'Ζωή μου'
---χασκογελαει---
'Αγάπη μου'
---χασκογελάει---
'Πόσο μ'αγαπας;'
'Τοοοοοοοοσο πολυ''Κι εγω Σαγπω τοοοοοσο πολυ'
'Μπαμπα Σαγαπω' ΛΙΠΟΘΥΜΑΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Είναι μερικές φορές που είμαι απόλυτος μέχρι αηδίας.
Κατηγορήθηκα από τα παιδιά μου μέχρι ως εκφοβιστικός. Μπορεί και να έχουν δίκαιο.
Αλλά όταν το θέμα είναι κάτι που έχεις αντιμετωπίσει 1000 φορές σ' αυτή τη ζωή και το 'χεις συζητήσει μέχρι εξάντλησης, το ξανασυζητάς; Ή λες την άποψή σου και τέλος;
Κι όταν το παιδάκι σου γυρίσει και σε κατηγορήσει για δική του, προσωπική επιλογή ('δεν μου αρέσουν αυτά τα 2 φροντιστήρια, θα πάω στο τρίτο' - και μετά σου πει ότι δεν του άφησες επιλογή), τι να συζητήσεις;
Απάντησα ΚΑΘΕΤΑ: 'Να μάθεις, παιδί μου, να λούζεσαι τις δικές σου αποφάσεις. Η δική μου πρόταση ήταν το άλλο φροντιστήριο, αλλά εσένα δεν σου άρεσε η καθηγήτρια'...
Κατηγορούμαι γι' αυτό. Αλλά αν χρειαστεί, θα το ξανακάνω. Έδωσα τρεις επιλογές κι αν ήθελε θα έβρισκα κι άλλες. Διάλεξε τη μία. Είχα προτείνει άλλη. Κανένα πρόβλημα από μέρους μου, αλλά δεν ανέχομαι να φταίω αν κάτι πάει στραβά! Και δεν το συζητώ.
Λάθος μου;Edit
Το 'στραβά' σ' αυτή την περίπτωση είναι ότι ο καθηγητής θέλει να κάνουν μαθήματα μέχρι αρχές Αυγούστου. Εγώ λέω ότι είναι Η Λ Ι Θ Ι Ο να βάζει το κωλοσύστημά μας τα παιδιά των 15 ετών σε τέτοια ταλαιπωρία κι ότι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δυο μήνες θα έπρεπε να τους έχουν ελεύθερους. Αλλά το σύστημα μου απαντάει ότι θα ήταν καλό να τελειώσουν την ύλη της χρονιάς πριν αυτή αρχίσει. Ευτυχώς υπάρχουν ένας - δυο φροντιστηριούχοι που λένε ότι ένας 15χρονος μαθητής του 20 δεν έχει λόγο να κάνει φροντιστήριο το καλοκαίρι, αλλιώς θα ήμουν βέβαιος ότι είμαι μ@λ@κ@ς...Να πω κι εγώ τη γνώμη μου μιας και μόλις πέρσι έδωσα Πανελλήνιες...
Φροντιστήρια έκανα από μικρή και δεν μιλάω από ξένες γλώσσες, αυτές τις έκανα από πολύ μικρήηηηη...
Όσον αφορά τα φροντιστήρια αυτά, τα ζήτησα εγώ στους γονείς μου, και δεν το μετανιώνω καθόλου.
Μαθήματα το καλοκαίρι καθ' ότι ήμουν και λίγο ''τεμπέλα'' (και μου έπαιρνε πάρα πολύ χρόνο η ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων) δεν δέχτηκα να κάνω ποτέ ούτε καν για ξένες γλώσσες. Τα φροντιστήρια όσο και να σας φαίνεται παράξενο, ίσως να μην μου ήταν απαραίτητα στην ηλικία που τα ξεκίνησα, αλλά μου γέμιζαν το χρόνο μου και έκανα και νέες παρέες μέσω αυτών. Μέχρις ότου έφτασα στην Γ' Λυκείου πρόπερσι το καλοκαίρι και ξεκίνησα αρχές Αυγούστου Μαθηματικά-Φυσική-Γλώσσα.
Και πάλι με πρωτοβουλία δικιά μου. Άλλωστε και πολλοί καθηγητές είχαν πρόβλημα μαζί μου γιατί δεν τους υπάκουα. Επανάληψη κατάφερα να κάνω τουλάχιστον 3 φορές αναλυτική σε κάθε μάθημα και μία σύντομη των 3 ημερών.
Όσον αφορά την επιλογή των Φροντιστηρίων, άλλαξα 5 διαφορετικά στη Φυσική, μέχρι τη Β' Λυκείου καθώς δεν μπορούσα να ταιριάξω και να δουλέψω με κανένα καθηγητή/καθηγήτρια, ώσπου κατέληξα να πάρω το ρίσκο να ρωτήσω τον καθηγητή μου στο Λύκειο αν θα μπορούσε να με προετοιμάσει και δέχτηκε. Μία επιλογή που αποδείχτηκε άριστη για μένα. Στα Μαθηματικά άλλαξα 3 και στην Έκθεση άλλα τόσα. Κατέληξα λοιπόν να έχω για μένα τους καλύτερους δυνατούς καθηγητές σε αυτά τα μαθήματα. Αν ξεκινούσα στην Β' Λυκείου δεν θα είχα δοκιμάσει τόσους πολλούς, και ίσως να μην πέρναγα εκεί που ήθελα. Αποκαλέστε με ιδιότροπη, αποκαλέστε με όπως αλλιώς θέλετε αλλά πιστεύω πολύ στη Χημεία καθηγητή/τριας με μαθητή/τρια.
Από εκεί και πέρα δεν έχω κανένα παράπονο από τη σχολική μου ζωή, μάλλον οι καθηγητές μου πρέπει να έχουν πολλά αφού ήμουν ''τέρας'' και ''διάολος'' με όλη την σημασία των λέξεων.
Κατάφερα να περάσω σε ένα τμήμα που μου αρέσει μετά από πολύ πίεση των γονιών μου (δεν ήθελα αυτό).
ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.-
Την πρώτη μου επιλογή μου τη στέρησε μία καθηγήτριά μου , η οποία μου έβαλε προφορικούς βαθμούς κάτω από αυτό που έγραψα (τη στιγμή που ακόμα και ο πιο τελευταίος της τάξης που δεν πέρασε πουθενά είχε 20(!!!)), με αποτέλεσμα να μου μειώσει και το βαθμό που πέτυχα στο συγκεκριμένο μάθημα (Έκθεση) στις Πανελλήνιες. Αυτή μου στέρησε 500 μόρια(!!!) όσο και αν ακούγεται παράξενο.
Ήθελα σχολή με Υπολογιστές, και πέρναγα στην αμέσως επόμενη επιλογή μου, αλλά στην συμπλήρωση του Μηχανογραφικού έπαιξε καταλυτικό ρόλο η πίεση των γονιών μου. Φέτος ξανακάνω Μηχανογραφικό...Πιστεύω να μην σας κούρασα με το σεντόνι μου, Skye και HF με κολλήσατε!
edit: Και να δώσετε στα παιδιά σας να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μία από τις καλύτερες φάσεις στη ζωή τους και πρέπει να τη χαρούν στο έπακρο.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ποιά είναι η ποιό κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει να ασχολείται με υπολογιστές το παιδί ;;;;
Ο γιός μου με βλέπει όλη μέρα που ασχολούμε εγώ, έχει αρχίσει να αποκτά μια εξοικείωση με το ποντίκι, βάζω και κανένα παιχνίδι και παίζουμε μαζί πότε πότε αλλά μέχρι εκεί.
Επί πλέον, εφόσον έχει αποκτήσει μια σχετική εξοικίωση με το ποντίκι, περισσότερη πρόοδο μπορεί να κάνει μόνο αφού μάθει να διαβάζει (β' δημοτικού και πέρα δηλαδή).Stav, σε βρίσκω λάθος. Τα πιτσιρίκια μπορούν να μάθουν παπαγαλία πολλά για τους υπολογιστές χωρίς να ξέρουν καν να διαβάζουν. Ο μικρός μου στα 6 ήξερε να φτιάχνει σκριπτάκια πίστες για παιχνίδι 3d που έκανε opengl rendering
Τώρα στα 9 συμμετέχει σε φόρουμς, κατεβάζει απο internet , google-άρει ασύστολα, msn ίζει, ανεβάζει πίστες βίντεο youtube, και δένει κόμπο τα win του. (Στο ίντερνετ τον περιορίζω με νταντά software)
Να το channel του
http://www.youtube.com/user/mbpkostas' target='_blank' target='_blank
Οι πίστες δεν είναι δικής του σχεδίασης -τις παίζει αυτός- , αλλα άλλοι συναδελφοί του έχουν βίντεο με τις δικές τουνα του βαλεις λινουξ ASAP. με απογοητευεις. τι σκατα λεμε τοσο καιρο;
αν θελει παιχνιδια παρτου κονσολα. μακρια απο τα παραθυρακια. ειναι κ σε ευαισθητη ηλικια κ θελουν προσοχη τα drugs, τα windows και οι κακες παρεες.Φέτος ξανακάνω Μηχανογραφικό...
ΒΙΑΣΟΥ, μεχρι 15 ιουλιου ειναι αν θυμαμαι καλα. καλη επιτυχια.
-
Έτοιμο το έχω, και την Τρίτη το πρωί το παραδίδω.
Σε ευχαριστώ πολύ... -
Αν και ρωτάω σε λάθος θέμα, αν είσαι φοιτητης σε 2η σχολή σε καλύπτει η ασφάλεια του Δημοσίου;
Μου περνάνε κάτι σκέψεις. Αν και είμαι στο όριο του αν θα έχω πάρει πτυχίο όταν έρθει ο καιρός των εγγραφών για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Οκτώβρη συνήθως γίνεται αυτο; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Να το channel του
http://www.youtube.com/user/mbpkostas' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Οι πίστες δεν είναι δικής του σχεδίασης -τις παίζει αυτός- , αλλα άλλοι συναδελφοί του έχουν βίντεο με τις δικές τουνα του βαλεις λινουξ ASAP. με απογοητευεις. τι σκατα λεμε τοσο καιρο;
αν θελει παιχνιδια παρτου κονσολα. μακρια απο τα παραθυρακια. ειναι κ σε ευαισθητη ηλικια κ θελουν προσοχη τα drugs, τα windows και οι κακες παρεες.Μη φοβάσαι τπτ συνάδελφε. Ξέρεις που έχουν μπλέξει; Στο άνδρο του antimicrosoft. Που να δεις την γυναίκα μου λινουξομανιακ του κερατά, δεν επιτρέπει windows ουτε στην κουζίνα .
Παναθηναικοί δε με νοιάζει αν γίνουν. Γουιντοζάδες με τπτ -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Παναθηναικοί δε με νοιάζει αν γίνουν.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...