-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...ο kid (που, παρεμπιπτόντως, πρέπει ν' αρχίσει να σκέπτεται ποιό θα είναι το νέο του όνομα)Μπα, εγκεφαλικά 6χρονος παραμένει, έχει καιρό...
-
ililias: Θα ήθελα πχ να είχα μάθει να οδηγώ από τον πατέρα μου, όχι από τον δάσκαλο οδήγησης.
Σ' ευχαριστώ.** Άρα σου έλλειψε η προσοχή του πατέρα σου**, όχι τα χρήματα. Άρα δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα. Άρα έχω δίκαιο.
Πολύυυυυυυυ αυθαίρετο συμπέρασμα, μα πάραααα πολύ.
Ούτε εμένα μου έμαθε ο πατέρας μου οδήγηση. Πρώτη φορά (και μοναδική) έπιασα τιμόνι και βγήκα στο δρόμο με τον αδερφό μου σε μια ευθεία όπου αμάξια περνάνε μια φορά το μισάωρο (ζήτημα να έκανα 50 μέτρα πριν αγχωθώ και αλλάξουμε θέσεις) και δεύτερη φορά με το δάσκαλο οδήγησης χρόνια μετά.
Σε καμία περίπτωση δεν ήταν θέμα αδιαφορίας του πατέρα μου. Πάντα τον ενδιέφερε η ασφάλειά μας στο δρόμο, εξού και δεν τρέχει ποτέ, πάντα φορούσαμε ζώνη από μικροί ή καθόμασταν σε ειδικά καρεκλάκια και όταν πήραμε δίπλωμα πρώτα ο αδερφός μου και λίγα χρόνια μετά εγώ μας πέρασαν εκ νέου από εξετάσεις με τη μητέρα μου μέχρι να μας αφήσουν να βγούμε μόνοι μας στο δρόμο.
Προσωπικά τον πρώτο μήνα έπαιρνα μόνος μου το αμάξι μόνο για να πάω από μικρούς δρόμους σε ένα φούρνο 1 χλμ μακριά. Μέσα σ' αυτό το μήνα όμως έκανα δεκάδες μεγάλες διαδρομές με συνοδηγό τον πατέρα μου, όπου με έλεγχε για το παραμικρό. Νύχτα ζήτημα να το πήρα πρώτη φορά άλλο ένα μήνα μετά, αφού φυσικά είχα κάνει και δεκάδες επιπλέον νυχτερινές διαδρομές με τον 'επόπτη' στο κάθισμα του συνοδηγού.
Δεν είναι λοιπόν ότι αδιαφόρησε, θεώρησε όμως σωστό πρώτα να πάρω το τυπικό χαρτί που και καλά πιστοποιεί ότι ξέρω να οδηγώ και μετά να με μάθει πώς να συμπεριφέρομαι στο δρόμο (κάτι που ούτως ή άλλως εν μέρει μάθαινα χρόνια πριν παρακολουθώντας τον ίδιο). Θεώρησε δηλαδή ότι το γκάζι-συμπλέκτη καλύτερα να μου το μάθει ο δάσκαλος και εκείνος θα μου μάθαινε έπειτα το πώς πρέπει να συμπεριφέρομαι στο δρόμο.
Όσον αφορά δε τη γενικότερη προσοχή από την πλευρά του πατέρα μου να πω ότι όταν γεννήθηκε ο αδερφός μου ήταν 25 και όταν γεννήθηκα εγώ 29 ακριβώς γιατί ήθελε να είναι μικρός και να έχει την αντοχή να ασχολείται μαζί μας, να παίζει μαζί μας, να τρέχει μαζί μας, κτλ
-
Δεν υπάρχει φόρμουλα που παίζει παντού.
Άλλη η αντιμετώπιση του γονιού σ ένα παιδί που ξέρει ότι μπορεί να περιμένει να μεγαλώσει,
κι άλλη η αντιμετώπιση για κάποιο που ξέρει πως το θέλει τόσο πολύ, που θα επιχειρήσει
κρυφά(κι όποιον πάρει ο χάρος - υπάρχουν και ζωηρά παιδάκια ).
Και φυσικά υπάρχουν γονείς που δεν μπορουν να δουν καν σε ποια κατηγορία ανήκει το παιδί. -
Δε θέλουν φαγητό/ρούχα/πάνες/βιβλία/φροντηστήρια/γιατρούς μπλα μπλα; Τα σπέρνεις στη γλάστρα και μόνο με λίγο νερό και ήλιο μεγαλώνουν;
Παίρνω πίσω όσα έλεγα, ότι δλδ είσαι έτοιμος για παιδιά. Τα χρήματα για τα παραπάνω δεν λείπουν από κανέναν σήμερα. Αλλά κι όταν έλλειπαν, οι άνθρωποι κατάφερναν και τα μεγάλωναν 'με νερό κ ήλιο'. Αυτο που λείπει είναι η όρεξη του γονιού να αναθρέψει παιδιά - και να μην τα βλέπει σαν εμπόδια που παραμερίζουν με λίγα ευρά.
Ποιός είπε ότι είμαι έτοιμος για παιδιά;
Προσωπικά τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον δεν θα μπορώ να συντηρήσω τον εαυτό μου, πόσο μάλλον κάνα κουτσούβελο. Και είμαι σε ηλικία που άλλοι αρχίζουν οικογένεια. Άρα άκυρο το επιχείρημά σου. -
αντε ρε χαρουλη κανε κανα παιδακι και μη πρηζεις το φορουμ...
-
Το θεμα του ποιος σου εμαθε να οδηγεις ειναι αρκετα περιπλοκο.
Για παραδειγμα ο πατερας μου τα αυτοκινητα τα αντιμετοπιζει σα ντετραγωνα κουτια με 4 ροδες τα οποια τα χρησιμοποιεις για να μην βρχεσαι ή σκας στη ζεστη στη σταση περιμενοντας το λεωφορειο. Εκτος αυτου ο πατερας μου ειναι πολυ περιεργος με τα θεματα του νομου....σε σπαστικο σημειο ομως, αρα ποτε δεν θα αναλαμβανε αυτος κατι τετοιο. Συνυπολογιζοντας οτι απο τα 13-14 και μετα ημουν λιγο τσογλανακος ειμαι σιγουρος οτι παρα το οτι του το ειχα ζητησει δεν με εμαθε ποτε να οδηγο εκεινος, φοβουμενος μαλλον μην νομιζω οτι εμαθα και του βουταω το αμαξι τα βραδια! Α τελος γενικα σε ολα τα πραγματα στη ζωη του πιστευει στο ρητο εκαστος στο ειδος του κλπ κλπ, δλδ ο δασκαλος οδηγησεις θα με μαθει να κανω κατι καλα, ενω ο ιδιος μπορει να μου μαθει κατι λαθος.
Απο την αλλη απο τα 5 ή 6 μου χρονια με επαιρνε μαζι του και με μαθαινε να κανω ψαροντουφεκο, μιλαμε για 23 χρονια πριν. Εδω και πανω απο 10 χρονια δεν μπορει να κανει ψαροντουφεκο, εδω και πανω απο 15 χρονια παω με τον ξαδερφο μου για ψαρεμα ζευγαρι, παρ'ολα αυτα οποτε κανω ψαροντουφεκο μου θυμιζει τον πατερα μου, και ενα πραγμα το οποιο μου ελεγε παντα 'μην τολμησεις ουτε να σκεφτεις να πας μονος σου για ψαροντουφεκο, ΠΑΝΤΑ θα εχεις ζευγαρι, ατομο το οποιο συνενοεισαι και μπορεις να του εμπιστευτεις την ζωη σου...αν δεν υπαρχει καποιος τετοιος μην βουτηξεις, αν θες ντε και καλα να το κανεις, πηδα καλητερα απο την ακροπολη μπορει και να την γλιτωσεις με τπτ σπασμενα ποδια'
Σιγουρα, ολα τα παιδια δεν εχουν τις ιδιες αναγκες, αλλα θελουν περισοτερη προσοχη αλλα ειναι πιο ανεξαρτητα. Προσωπικα εγω αν τα οικονομικα μου το επιτρπουν να κανω 1 ή 2 παιδια, θελω να μπορω να τους προσφερω οικονμικα οτι μου προσφερε ο πατερας μου και κατι παραπανω (σε λογικα πλαισια οχι να γινουν κακομαθημενα) και να ξερουν οτι οτι και να τους απασχολει θα ειμαι εκει. Δεν θελω να τα βαλω σε ενα καλουπι θελω να διαμορφοσουν την πρωσοπικοτητα τους μονα τους, οχι να γινουν ενα μικρο μοντελακι δικο μου η της μανας τους.Απο την αλλη ειναι καποια πραγματα που πραγματικα δεν ξερω πως πρεπει να τα χειριστω (2 φιλοι περιμενουν παιδακι και εχουμε μπει γενικα στην παρεα λιγο σε τετοια ψυχολογια συζητοντας τετοια θεματα) ας πουμε με τσαντιζε ο πατερας μου που μου ελεγε οτι αν με δει πανω σε μηχανακι θα μου σπασει τα ποδια επισης που στα 17 δεν μου εδινε λεφτα να παω να παρω το πρωτο αστερι στις καταδυσεις με μπουκαλες γιατι φοβοτανε, ειδικα το δευτερο μου ειχε στοιχησει το ηθελα παρα πολυ....μπαινοντας στην θεση του λοιπον σκεφτομαι οτιαν το παιδι μου μου ζητησει κατι απο τα 2 μαλλον θα φαει πορτα...οπως θα φαει πορτα αν μου ζητησει ενα 106 rallye της εποχης που θα ειναι 18 οπως ζητουσα επι 4-5 χρονια στον πατερα μου μεχρι να τον πεισω...παλι πορτα θα φαει! Και οχι για να μην εχω ανχος...απλα για να τον προφυλαξω απο την ανωριμοτητα της ηλικιας, δεν μπορω να φανταστω κατι χειροτερο απο το να θαβεις το παιδι σου.
Ρε γμτ πρεπει η να εισαι ανεστθητος ή να εχεις τρελο στομαχι για να εχεις παιδια.
-
Χθες βράδυ παρακολούθησα μια γιορτή, για την επέτειο της απελευθέρωσης.
Ο τριτότοκός μου χόρευε μπροστά, τσάμικο. Όταν βγήκε εμπρός κι άρχισε τις φιγούρες, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Κρατούσα τη μηχανή ανοικτή, όμως ξέχασα να πατήσω το κουμπί.
Τσολιάς, ΤΣΟΛΙΑΣ.
Έχω σαλτάρει...Μegane98, που είσαι να έλθω να κάνουμε παρέα;
-
Χθες βράδυ παρακολούθησα μια γιορτή, για την επέτειο της απελευθέρωσης.
Ο τριτότοκός μου χόρευε μπροστά, τσάμικο. Όταν βγήκε εμπρός κι άρχισε τις φιγούρες, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Κρατούσα τη μηχανή ανοικτή, όμως ξέχασα να πατήσω το κουμπί.
Τσολιάς, ΤΣΟΛΙΑΣ.
Έχω σαλτάρει...Μegane98, που είσαι να έλθω να κάνουμε παρέα;
Ετσι ,ετσι!!!
Ερχομαι Ηλιαααααααααα -
Τσολιάς, ΤΣΟΛΙΑΣ.Σιγά τη μεταμφίεση! Ο γιός του kouk ντύθηκε ινδιάνος και δεν έκανε έτσι.
-
Φοβόταν μην τον πάρουν για ανάκριση οι Αμερικάνοι.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πάντως το οικονομικό έχει άμεση σχέση με το πώς θα μεγαλώσει το παιδί. Τελείως διαφορετικά έξοδα έχει ένα παιδί στην Αθήνα από ένα παιδί σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας.
τα τελευταία χρόνια αυτό τείνει να ισχύει όλο και σε μικρότερο βαθμό...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πάντως το οικονομικό έχει άμεση σχέση με το πώς θα μεγαλώσει το παιδί. Τελείως διαφορετικά έξοδα έχει ένα παιδί στην Αθήνα από ένα παιδί σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας.
τα τελευταία χρόνια αυτό τείνει να ισχύει όλο και σε μικρότερο βαθμό...
Αναφέρομαι σε ηλικίες 14-15 και πάνω, που ξεκινάει να βγαίνει και να ανεξαρτητοποιείται το παιδί, όταν πια είναι έφηβος δηλαδή. Και εκεί εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα..
-
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το διάλογο από την αρχή εσύ υποστηρίζεις ότι στην επαρχία το παιδί έχει λιγότερα ή περισσότερα έξοδα;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το διάλογο από την αρχή εσύ υποστηρίζεις ότι στην επαρχία το παιδί έχει λιγότερα ή περισσότερα έξοδα;Λιγότερα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει το διάλογο από την αρχή εσύ υποστηρίζεις ότι στην επαρχία το παιδί έχει λιγότερα ή περισσότερα έξοδα;
Λιγότερα.
E ναι, είναι φθηνότερος ο καφές.
-
Λιγότερα.
E ναι, είναι φθηνότερος ο καφές.
Kαι το τσάι......
-
Καλά σοβαρολογείτε τώρα;
-
Mάλλον το kid νομίζει ότι στην επαρχία τα παιδιά ντύνονται με προβιές, τρώνε χορτάρι απ' το λιβάδι, δε πάνε φροντιστήρια (μάλλον γίνονται όλα βοσκοί), ούτε γυμναστήρια/μπαλέτα/ωδεία κλπ.
-
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
Καλά σοβαρολογείτε τώρα;Ναι!
Αλλά επειδή ακούω Guns 'n' Roses τώρα βαριέμαι να κάθομαι να σου εξηγώ.
Δεν ζούμε σε σπηλιές τρώγοντας ρίζες,ούτε κυνηγάμε με ακόντια,μέσες άκρες. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Mάλλον το kid νομίζει ότι στην επαρχία τα παιδιά ντύνονται με προβιές, τρώνε χορτάρι απ' το λιβάδι, δε πάνε φροντιστήρια (μάλλον γίνονται όλα βοσκοί), ούτε γυμναστήρια/μπαλέτα/ωδεία κλπ.Εχεις δικιο η τριπολη βγηκε η ακριβοτερη πολη στην Ευρωπη, το ενοικιο για ενα 3ρι ειναι πιο ακριβο απο βιλα στον μονακο.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...