-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Όταν είπαν ότι έκαναν λάθος εννοούσαν ότι ουσιαστικά μείνανε χωρίς φρέσκο σετ στο 1ο στοπ, όχι ότι θα έπρεπε να είχαν 3 έτοιμα φρέσκα σετ. Πάντως από race pace η Ferrari πρέπει να έχει αρκετά δυνατό.
*'I think the thing that was weak for us in Bahrain was not having new tyres in the race,' said Brawn.
'We probably used too many new tyres in practice, and looking back I would have liked to have more new tyres in the race. We only had one set, and I think that hurt us a bit.*
δε ξέρω πως το καταλαβαίνεις εσύ... εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι πως θα ήθελαν 3 φρέσκα ελαστικά στο Bahrain.
Είχαν μόνο ένα σετ φρέσκων και θα ήθελαν τουλάχιστον άλλο ένα όπως ο Alonso.
Στη σειρά εκκίνησης τώρα. Το itv υποστηρίζει ότι ο Σούμι θα ξεκινήσει στη 12η θέση. Με τους υπολογισμούς μου και έχοντας σαν δεδομένο τις τιμωρίες των Σούμι, Μάσσα, Κούλθαρντ, Μπαρικέλο και Ραλφ (ξέχασα κάποιον;) και εφόσον δεν τιμωρηθεί κάποιος άλλος η σειρά του grid θα πρέπει να δείχνει έτσι (όποιος δεν βαριέται ας το τσεκάρει):- Fisichella
- Button
- Rosberg
- Weber
- Montoya
- Raikkonen
- Alonso
- Klien
- Trulli
- Villneuve
- Heidfeld
- Schumacher
- Speed
- Liuzzi
- Albers
- Monteiro
- Sato
- Ide
- Ralph
- Coulthard
- Barrichello
- Massa
-
Εγώ έχω χάσει τη μπάλα με τις τιμωρίες οπότε δεν ασχολούμαι. Φαίνεται πως παίζει ρόλο ποια τιμωρία δίνεται πρώτη, ώστε να πάνε ντόμινο οι άλλες αλλαγές θέσεων. Προσωπικά θα περιμένω την ανακοίνωση του grid αύριο και δε θα ασχοληθώ παραπέρα.
-
Εχουμε τις απαντησεις
-
Λοιπον…
ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Φισικελα και Μπατον για 3 πιτ στοπ (αν κανουν δυο τοτε Γουλιαμς και Μακλαρεν πανε για 1 που δεν το κοβω στη Μαλαισια να είναι do-able)
Μακλαρεν με πιο βαρυ φορτιο από Γουλιαμς αλλα σε ιδιο αριθμο πιτ.
Αν τσιμπησουν καποια από αυτές στην εκκινηση (πιθανο) τοτε τα Μακλαρεν θα παλεψουν για την νικη αν μπορεσουν και κρατηθουν κοντα στον Φισικελα (δεν λεω Μπατον διοτι μαλλον αυριο θα χασει θεσεις στην εκκινηση)Αλονσο… μαλιστα.
Μετα το λαθος με τα καυσιμα θεωρητικα μπορει να κανει μονο ένα πιτ στοπ, όμως η Μαλαισια δεν είναι Μπα(χ)ρειν και εξηγουμε. Η Μαλαισια είναι πολύ πιο απαιτητικη για τα λαστιχα (τραχυ οδοστρωμα, γρηγορες καμπες) από ότι το μπα(χ)ρειν. Η Ρενω τρωει λαστιχα πιο πολύ σε σχεση με ας πουμε την Μακλαρεν (συγκρινω με το Κιμι που ακολουθησε παρομοια στρατηγικη στο Μπα(χ)ρειν). Ο Αλονσο προφανως δεν εχει επιλεξει ελαστικα τοσο σκληρα για να κανει κατι τετοιο.
Αρα το τι θα κανει ο Αλονσο είναι αινιγμα.Γνωμη μου είναι ότι αν τελικα εχει τοσο πολύ καυσιμο οσο μας λενε και ξεκινησει ετσι (οι κανονες είναι ασαφεις για το αν μπορει να μην βαλει τα καυσιμα που εκαψε στο Q3 αν θελει) είναι να κανει δυο στοπ και στο πρωτο να μην ανεφοδιαστει!Τυχερος στην ατυχια του ο Σουμαχερ αφου μετα την συγχυση που επικρατησε όπως
ολα δειχνουν θα ξεκινησει από την 11 θεση (σαν να ειχε παρει πολ δηλαδη) ενώ πιστευω ότι κουβαλαει καυσιμα τοσα οσο και οι Γουλιαμς και ισως το βαθρο δεν είναι απιθανο για τον Γερμανο με λιγη τυχη – ατυχια καποιων μπροσταΛοιπον αν υποθεσουμε σε στεγνο νορμαλ (χωρις safety car) αγωνα, πραγματικες δυνατοτητες νικης εχουν οι :
Φιζικελα
Με την προυποθεση ότι θα καταφερει να κανει αποσταση ασφαλειας μεχρι το πρωτο ανεφοδιασμο από αυτους που θα είναι σε ένα πιτ λιγοτεροΜπατον
Το ιδιο με τον Φιζικελα + ότι δεν θα χασει θεσεις στην εκκινησηΟι δυο Γουλιαμς
Σιγουρα αν καταφερουν και κρατηθουν μπροστα από τις Μακλαρεν στην εκκινηση και διατηρησουν επαφη με τους ελαφρυτερους Φιζικο και ΜπατονΟι δυο Μακλαρεν
Αν καταφερουν και περασουν τις Γουλιαμς στην εκκινηση Ή αν εχουν αρκετα παραπανω καυσιμα (πανω από 5 γυρους ) από τις Γουλιαμς στο πρωτο stint.
Και φυσικα να διατηρησουν καποια επαφη με τους Φιζικο-ΜπατονΌλα αυτά όπως ειπα και παραπανω στηριζομενα σε ένα φυσιολογικα εξελισομενο αγωνα.
ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ
-Ειδατε την Μακλαρεν στο προγραμμα φουλ στροφων κινητηρα που χτυπαγε κοφτη?
Τουλαχιστον 19600!!
Βεβαια μακαρι να μας δειξουν και αυριο να δουμε με σετ απ αγωνα που είναι.-Με 19.5 Κ rpm και τις καλυτερες τελικες ταχυτητες και με ένα κατά γενικη ομολογια αρτιο σασι είναι εντυπωσιακο ότι βρεθηκαν τοσο πισω από την πολ. Αυτό όμως σημαινει ότι εχουν πολύ πολύ καυσιμο ( ενισχυομενη αποψη και το ποσο cool δειχνουν ολοι εκει στην Μακλαρεν στις δηλωσεις τους ολο το 3-ημερο)και αυριο αν αντεξουν (οι κινητηρες) ισως να εχουμε τσοντα? Ή θα μειωσουν αρκετα τις rpm και θα το παιξουν safe μαζευοντας ποντους για να κανουν μετα γερο ντεμαραζ ερχομενοι στην Ευρωπη (διδασκομενοι από την περσυνη αποτυχια)
-Γουλιαμς πολύ σταθερες και γρηγορες με ρυθμισεις αγωνα (από παρατηρηση του Βουρτς την παρασκευη)
-Στο Q3 οι Γουλιαμς εκαναν γυρους στο 1.36 με 1.37 ενώ οι Μακλαρεν πιο εξυπνα σκεφτομενες στο 1.39 με 1.40 ( Δεν νομιζω να είναι τοσο πιο βαριες από τα Γουλιαμς)
Το 110% συμφωνα με τους ταχ.γυρους ηταν στο 1.44 περιπου και για τις δυο ομαδες
Με δεδομενο ότι και οι τεσσερις πιλοτοι εκαναν 12-13 γυρους στο Q3, τοτε εχουμε τουλαχιστον 1 με 2 γυρους εξοικονομηση καυσιμων για τους ασημιRoll on the race…
-
ο ναντο ειναι επιφυλακτικος για αυριο και απο αυτα που ειπε φαινεται οτι το ποντιουμ θα ειναι επιτυχια μετα τη μ@λακια που παθαμε...χαρακτηριστικα ειπε οτι τον απασχολει περισσοτερο το θεμα των καυσιμων παρα ενα θεμα software που υπηρχε στο μονοθεσιο...
-
Ο χρήστης ladaman11 έγραψε:
Λοιπον…ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
Να προσθέσω στην αναφορά σου για τα ελαστικά και τους 50+ βαθμούς Κελσίου που είδαμε στο οδόστρομα σήμερα!
-
.... με ενδεχωμενη την 11η θεση του MS ... νομιζω ότι θα λυθουν πολλές αποριές για το εαν ο 11 εχει πλεονεκτημα απεναντυ (τουλαχιστον ) του 10 , με την επιλογή των καυσιμων και το στρατηγικό πλεονεκτιμα να έχεις ζυγισει τα pit των άλλων
.... και δεν κοιτώ τις θέσεις 8-9-10 .... αλλα το 7 του Αλονσο
-
ισως θα πρεπε καποια στιγμη να μιλησουμε και για τις νεες ομαδες του grid, συμπεριλαμβανομενης και της ουιλιαμς η οποια μου χει κανει πολυ εντυπωση...νομιζω οτι το ονομα της θα ακουστει περισσοτερο απο τη περσινη χρονια...μπραβο της!
-
σιγουρα ...worth the Cosworth
-
Η μήπως θολώνει τα νερά;
Σχετικά με τα φορτία καυσίμου, Mclaren και Williams έκαναν 12 γύρους ενώ Renault, Button, Schumacher 13(Εξαιρετική επίδοση στον υπολογισμό του ρυθμού, παρά τις 2 αλλαγές ελαστικών!).
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Η μήπως θολώνει τα νερά;Σχετικά με τα φορτία καυσίμου, Mclaren και Williams έκαναν 12 γύρους ενώ Renault, Button, Schumacher 13(Εξαιρετική επίδοση στον υπολογισμό του ρυθμού, παρά τις 2 αλλαγές ελαστικών!).
εγω γενικα μιλαω, οχι μονο για το επικειμενο γκραν πρι...η ουιλιαμς φαινεται υπολογισιμη σε καθε γκραν πρι που θα ακολουθησει, περισσοτερο απο ομαδες με μεγαλο προυπολογισμο...
-
Ναι, αλλά δεν έκανα σωστό quote. Εγώ αναφερόμουν στον Αλόνσο όταν έλεγα ότι ίσως θολώνει τα νερά!
Ως προς τη Williams, συμφωνώ μαζί σας, τα έγραψα 2-3 σελίδες πίσω:
Πιστεύω πάντως πως όλοι οι φίλοι του σπορ θα πρέπει να χαίρονται με την άνοδο της Williams, μιας 100% 'αγωνιστικής' ομάδας που δεν έχει στήριξη κατασκευαστή. Ακόμα περισσότερο είναι σημειολογικά πολύ ενδιαφέρον ότι όλα αυτά γίνονται στη χρονιά μετά το θάνατο του μεγάλου Keith Duckworth. Ορισμένες νίκες της Cosworth φέτος θα είναι ο καλύτερος αποχαιρετισμός.
-
α! για τον αλονσο μιλουσες?
η αληθεια ειναι οτι ακουγεται πολυ επιφυλακτικος και δεν δινει σημασια σε ηλεκτρονικα προβληματα που προεκυψαν το σαββατο....λεει οτι αυτα διορθωθηκαν και οτι η εννοια του ειναι τα καυσιμα....οπως και να χει καποιος θα τη φαει αυριο απο τα ασημενια βελη...ο χοντρος η ο ξανθος....
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Εχουμε τις απαντησειςΕδώ λέει άλλα
http://www.f1racing.net/en/news.php?newsID=112642 -
Το κάθε site ερμηνεύει όπως θέλει. Καλύτερα να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα, απ' όπου θα καταλάβουμε καλύτερα και τον κανονισμό.
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Εχουμε τις απαντησεις
Εδώ λέει άλλα
http://www.f1racing.net/en/news.php?newsID=112642Μήπως έχουν κάνει λάθος στην 'αφαίρεση' ??? Δεν μου βγαίνουν αυτά τα κουκιά :
Michael Schumacher's penalty would have put him** 14th **behind Ralf Schumacher, David Coulthard and Rubens Barrichello. However that **trio **of drivers have also incurred engine penalties and will start from the back of the grid. Michael Schumacher therefore will start tenth.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εγώ το μόνο που θέλω και παρακαλάω είναι να ΜΗΝ βρεθούμε πίσω από τον Τρούλι! Αλλιώς........!!!!!
9ος ειναι ο γιαρνο απ'οτι βλεπω, πιστευω θα κανει το καθηκον του....
Όπως έκανε το καθήκον του και ο 'πολύς' MS το 2003 (ή το 04?) χτυπώντας τον Ιταλό στις πρώτες στροφές...
Αλλά τι λέω... ο MS μόνο από τέτοια καθήκοντα ξέρει. Θυμάσαι Damon, Jacques, Heinz-Harald,...,? -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
εγώ το μόνο που θέλω και παρακαλάω είναι να ΜΗΝ βρεθούμε πίσω από τον Τρούλι! Αλλιώς........!!!!!
Όπως έκανε το καθήκον του και ο 'πολύς' MS το 2003 (ή το 04?) χτυπώντας τον Ιταλό στις πρώτες στροφές...
Αλλά τι λέω... ο MS μόνο από τέτοια καθήκοντα ξέρει.Πολύ εμπάθεια ρε παιδάκι μου.. Relax!
-
Μια και γίνεται λόγος για εμπάθεια... Πολυτιμο έδαφος έχασε σήμερα ο Barrichello προκειμένου να πετύχει τον στόχο του να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής μακριά από τη Φερράρι
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Αλλά τι λέω... ο MS μόνο από τέτοια καθήκοντα ξέρει. Θυμάσαι Damon, Jacques, Heinz-Harald,...,?δε νομιζω οτι ο γιαρνο ειναι αργος, απλως η τογιοτα του μαλλον θα εμποδισει τον σουμαχερ στην αρχη...αλλα και ο μικαελ θα ναι αξιος της μοιρας του αμα κολλησει πισω απο την τογιοτα...
Επισημο thread: GP Μαλαισιας-Sepang