-
Θα ηθελα να πω πως με μια γρηγορη ματια που εριξα στα διαφορα θεματα διαπιστωσα, λογω του επαγγελματος μου, πως υπαρχει τρομακτικη παραπληροφορηση και πως ο καθε ασχετος με τα διαφορα θεματα γραφει στην κυριολεξια ο,τι του κατεβασει και μαλιστα επιμενει και παρεξηγειτε αν καποιος του πει πως κανει λαθος.
οι γνωσεις που χρειαζεται να εχει καποιος προκειμενου να δωσει τις απαντησεις που δινονται εδωμεσα ειναι εξαιρετικα εξειδικευμενη και την κατεχουν μονον ατομα που εργαζονται στην αυτοκινητοβιομηχανια ή σε ερευνιτικα κεντρα και πανεπιστημια
οποιος εχει αποριες ή θελει να μαθει καποια πραγματα μπορει καλλιστα να αποτανθει σε ειδικη εγκυρη και εγκριτη βιβλιογραφια, όχι περιοδικα μιας και ολα ειναι σκουπιδια
ακομη οποιος εχει προβληματα με το οχημα του ας το παει σε καποιον επαγγελματια ο οποιος ξερει τι να κανει. με το να δινονται εδωμεσα απαντησεις σε θεματα που αφορουν επισκευες ή τεχνικα θεματα το μονο που μπορει να εχει ως αποτελεσμα ειναι να θετει σε κινδυνο τη ζωη του ή των συνανθρωπων μας βγαινοντας με ενα επικινδυνο και ακαταλληλο οχημα στο δρομο
οι ερωτησεις και οι απαντησεις που δινονται εδωμεσα μου δινουν την εντυπωση πως οι περισσοτεροι θεωρουν το αυτοκινητο τους σαν τον Η/Υ τους και ρωτανε τι επεξεργαστη και ποια μνημη να βαλουν. και ερχονται μετα σαν παντογνωστες καποιοι αλλοι και γραφουν το μακρυ τους και το κοντο τους ισχυριζομενοι πως τα ξερουν ολα και καλυτερα απο καθε αλλον.λιγο ντροπη δεν βλαπτει!
ενα οχημα μπορει να προκαλεσει σοβαρους τραυματισμους ή ακομη και το θανατο αν επισκευασθει ή αν τοποθετηθούν εξαρτηματα συμφωνα με γνωμες και οδηγιες που δινονται απο ασχετους σε εναν τοπο δημοσιας συζητησης οπως ο συγκεκριμενοςαν οι διαχειριστες ειναι δικαιοι και αντικειμενικοι θα αφησουν το μηνυμα να διαβασθει
-
Θα ηθελα να πω πως με μια γρηγορη ματια που εριξα στα διαφορα θεματα διαπιστωσα, λογω του επαγγελματος μου, πως υπαρχει τρομακτικη παραπληροφορηση και πως ο καθε ασχετος με τα διαφορα θεματα γραφει στην κυριολεξια ο,τι του κατεβασει και μαλιστα επιμενει και παρεξηγειτε αν καποιος του πει πως κανει λαθος.
οι γνωσεις που χρειαζεται να εχει καποιος προκειμενου να δωσει τις απαντησεις που δινονται εδωμεσα ειναι εξαιρετικα εξειδικευμενη και την κατεχουν μονον ατομα που εργαζονται στην αυτοκινητοβιομηχανια ή σε ερευνιτικα κεντρα και πανεπιστημια
οποιος εχει αποριες ή θελει να μαθει καποια πραγματα μπορει καλλιστα να αποτανθει σε ειδικη εγκυρη και εγκριτη βιβλιογραφια, όχι περιοδικα μιας και ολα ειναι σκουπιδια
ακομη οποιος εχει προβληματα με το οχημα του ας το παει σε καποιον επαγγελματια ο οποιος ξερει τι να κανει. με το να δινονται εδωμεσα απαντησεις σε θεματα που αφορουν επισκευες ή τεχνικα θεματα το μονο που μπορει να εχει ως αποτελεσμα ειναι να θετει σε κινδυνο τη ζωη του ή των συνανθρωπων μας βγαινοντας με ενα επικινδυνο και ακαταλληλο οχημα στο δρομο
οι ερωτησεις και οι απαντησεις που δινονται εδωμεσα μου δινουν την εντυπωση πως οι περισσοτεροι θεωρουν το αυτοκινητο τους σαν τον Η/Υ τους και ρωτανε τι επεξεργαστη και ποια μνημη να βαλουν. και ερχονται μετα σαν παντογνωστες καποιοι αλλοι και γραφουν το μακρυ τους και το κοντο τους ισχυριζομενοι πως τα ξερουν ολα και καλυτερα απο καθε αλλον.λιγο ντροπη δεν βλαπτει!
ενα οχημα μπορει να προκαλεσει σοβαρους τραυματισμους ή ακομη και το θανατο αν επισκευασθει ή αν τοποθετηθούν εξαρτηματα συμφωνα με γνωμες και οδηγιες που δινονται απο ασχετους σε εναν τοπο δημοσιας συζητησης οπως ο συγκεκριμενοςαν οι διαχειριστες ειναι δικαιοι και αντικειμενικοι θα αφησουν το μηνυμα να διαβασθει
-
-
Συμφωνώ 100%
Καλώς ήρθες! Ωραίο πρώτο ποστ!!!
Edit: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όταν λέω ότι συμφωνώ τελείως με το post του Πίπη, δε θέλω ούτε να απαξιώσω το φόρουμ των 4Τ, ούτε το σύνολο τωμ μελών του. Απλώς άποψή μου είναι ότι καλύτερα σε ευαίσθητα τεχνικά θέματα, αν δεν είσαι σίγουρος για κάτι, είτε από την πλευρά της επαγγελματικής γνώσης και πείρας, είτε από την πλευρά της προσωπικής πείρας (πραγματικής όμως και όχι θεωρητικής), καλύτερα να μη γράφεις
-
Σωστός ο Πίπης. Καλωσήρθες.
-
Ο χρήστης pipis1 έγραψε:
εν μέρει έχεις δίκιο, φίλε pipis,(από το Σπύρος βγαίνει το pipis?)
αλλά έτσι όπως τα λές αποκλείεις το γεγονός ότι υπάρχουν εδώ μέσα άτομα καταρτισμένα και έμπειρα στο να δίνουν τεχνικές συμβουλές κτλ?Πχ ο 037 δούλευε σε αυτοκινητοβιομηχανία-έρευνα,
αρκετοί είμαστε μηχανολόγοι με πάθος το αυτοκίνητο,
και στο κάτω κάτω ένας χομπίστας με σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο πιστεύω μπορεί να εκφέρει γνώμη σε τεχνικά θέματα.Πιστεύω ότι η εμπειρία και κάποια γνώση στο αντικείμενο της μηχανολογίας είναι αρκετά...
Το δικό σου background ποιο είναι?
Αυτό που έβαλες στα bold είναι σχεδόν σε όλους μας γνωστό,αυτό που προσπαθούν πολλοί εδώ μέσα είναι να βελτιώσουν το αυτοκινητό τους και δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό..
-
Καλώς όρισες Pipis1, αλλά θα μου επιτρέψεις να σου υπενθυμίσω ότι το 4ΤΦ (όπως και κάθε Φόρουμ) είναι ένας διαδικτυακός τόπος ανταλλαγής απόψεων και συζήτησης.
Από την δημοσίευσή σου καταλαβαίνω ότι απορρίπτεις την ιδέα της ανταλλαγής απόψεων, αν οι συνομιλητές δεν είναι άρτια καταρτισμένοι και απόλυτοι γνώστες του αντικειμένου.Εδω λοιπόν δεν αναλύουμε επιστημονικά (οι περισσότεροι). Εκφράζουμε απόψεις που αφορούν στις εμπειρίες μας και σε αυτά που έχουμε κάνει ή έχουμε δει.
Μην απορρίπτεις λοιπόν τίποτα. Συζήτησε. Ολοι μας έχουμε κάτι να μάθουμε από οποιαδήποτε συζήτηση.
-
Συμφωνώ ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ!!
α) αν κάποιος θέλει να πάρει εδώ πληροφορίες, δικαίωμα και πρόβλημά του. Ειλικρινά έχω διαβάσει εδώ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ τόσο σε τεχνικό όσο και σε οδηγικό επίπεδο (που θα κοκκίνιζε η... φόρμα του Σουμάχερ από την ντροπή... ), ΑΛΛΑ έχω διαβάσει και εξαιρετικά σωστά και ψαγμένα πράγματα, που πολλές φορές και οι μηχανικοί που εμπιστευόμαστε δεν γνωρίζουν...
Στην κρίση του καθενός είναι αν θα ακούσει τον γνώστη ή των καραγκιόζη...β) ΜΕΓΑ λάθος αυτό με τους Η/Υ που λες, κι εκεί ακόμα αν δεν είσαι γνώστης μπορεί να κάνεις πατάτες και να χάσεις από αρκετές ώρες δουλειάς ή ηρεμίας, μέχρι αρκετά χρήματα και δουλειά (αν χάσεις δεδομένα), αλλά ακόμα και να πάθεις σωματική βλάβη όπως και στα αμάξια... Μια ηλεκτροπληξία ή μια πυρκαγιά στο σπίτι δεν θέλει πολύ να συμβεί...
Φυσικά στο όλο νόημα του ποστ συμφωνούμε απόλυτα, οπότε πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός, και να αποφεύγει τα... φαντασμαγορικά πράγματα και νούμερα, γιατί αυτά είναι για... νούμερα!
-
Μάλιστα, joined 10 Μαρτίου 2006, και με μια γρήγορη ματιά στα θέματα βγήκε το συμπέρασμα...
Ένα forum εξυπηρετεί πάρα πολλούς σκοπούς: Εικονική συνεύρεση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα (ή τουλάχιστον ένα κοινό ενδιαφέρον), ανταλλαγή απόψεων, ειδήσεων, γνώσεων, σχολιασμό του κυρίου αλλά και παράπλευρων θεμάτων κλπ κλπ...
Κανένα forum δεν αποτελείται από αγίους - αυτοί μας τελείωσαν. Πέρα από τους γνώστες/επαγγελματίες, στα fora συμμετέχουν και άνθρωποι που έχουν από άριστη γνώση μέχρι πλήρη άγνοια επί του θέματος. Συμμετέχουν όλα τα επίπεδα κοινωνικού επιπέδου, ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, οικονομικού επιπέδου.
Τώρα αν ο άλλος με το που ακούει/διαβάζει κάτι το δένει σχοινί-κορδόνι, δεν του φταίει το forum ε; Το κεφάλι του του φταίει.
Και στο κάτω κάτω όλες οι απόψεις υπόκεινται στην κρίση όλων των μελών ανεξαιρέτως. Όλοι -ισότιμα- έχουν το δικαίωμα να διαφωνήσουν με κάτι που εκφράζεται και ο διάλογος (άντε και το flame war) προωθούν την καλύτερη κατανόηση του θέματος.
Έχεις μπει σε άλλα site (σάιτε) με θέματα βελτιώσεων ή/και έχεις διαβάσει κανένα τσοντο-πειραγμενο-καγκουρο-περιοδικό να δεις τι γράφεται και να σου πέσουν τα μαλλιά;
Προσωπικά θα ήμουν σοφότερος (αγαπημένη μου έκφραση), αν τα fora του σήμερα υπήρχαν παλαιότερα. Ποτέ δεν είναι αργά όμως όταν έχεις διάθεση να μάθεις.
Αν νομίζεις ότι μπορείς και θέλεις να προσφέρεις δε νομίζω ότι θα αρνηθεί κανένας μας τις γνώσεις και τις απόψεις σου.
**/EΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ:**Έχεις δίκιο kouk, ας μην προτρέχω...
Σε αυτή την περίπτωση δεν αλλάζει κάτι: Τα fora είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να ακούγονται οι απόψεις των ανθρώπων. -
kubiak
είναι πολύ πρόωρο το συμπέρασμα σου! Ολοι έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τι θέλουμε! Αν θέλεις, κάνε edit Την προτελευταία σειρά της δημοσίευσής σου!!! -
Γεια σου Pipis, καλως ηρθες
Εγω θα το χαρακτηριζα λιγο υπερβολικο το ποστ σου, νομιζω οτι υπαρχουν αρκετα ατομα εδω μεσα ετσι ωστε οταν ρωτησω 'ποια αεροτομη χρειαζεταινα βαλω στο PT Cruiser?' θα κραξουν αυτον τον ενα που θα με 'καθοδηγησει' να βαλω (και ποσο μαλλον) την 'killer'.
Συνηθως τετοιοι χωροι ειναι για 2η 3η 9η γνωμη.
Οταν καποιος ρωταει για ψαλιδια, ξερει τι ειναι αυτα η μιλαει σε εναν τεχνιτη που θα του τα βαλει, εκτος αν μπορειται και τα βαζετε μονοι σας (δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτα)
Νομιζω οτι καταλαβαινεις τι εννοω.
Το ποιος ειναι καταρτισμενος παντως φαινεται, εγω ο ασχετος εχω εντοπισει μερικους, και οσο περισοτεροι τοσο καλυτερα.
Και αν βλεπεις μια λαθος συμβουλη μην ντραπεις να την αντικρουσεις
Οσον αφορα τους επαγγελματιες.... εκει πρεπει να εισαι επιστημονας για να τους εντοπισεις η να εχεις γνωριμιες.
-
Είναι γεγονός ότι όταν συζητιούνται ειδικά θέματα στο internet υπάρχει ο κίνδυνος για παρερμηνίες και σοβαρά λάθη.Δεν είμαι ειδικός στον χώρο του αυτοκινήτου για να κρίνω το ποιά απ' αυτά που γράφονται είναι σοβαρά και ποιά όχι(παρ' ότι μπορώ να το υποπτευθώ),αλλά επειδή είμαι ειδικός στο χώρο της υγείας μπορώ να διαβεβαιώσω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει ή και έχει βλαφτεί η σωματική και ψυχική τους υγεία από τις ''πληροφορίες'' ή ακόμη και τις ''διαγνώσεις'' μέσα απ' το διαδίκτυο.
Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι εξαρτάται και απ' την ίδια την προσωπικότητα του ανθρώπου που αναζητά πληροφορίες.Διότι ο ίδιος αν δεν υπήρχε το internet πιθανόν θα ζητούσε πληροφορίες και διαγνώσεις στο καφενείο,στη γειτονιά ακόμη και σε πρακτικούς.
Από την άλλη μεριά όμως μπορεί στο καφενείο να έβρισκε και κάποιον που θα του έλεγε ''ρε σύ μήπως έχεις το τάδε πρόβλημα,είχα κατι ανάλογο και γώ.Δεν πας και στον τάδε γιατρό να σε δει;'' και όντως να αντιμετώπιζε το πρόβλημά του.
Κάνοντας κάποιους παραλληλισμούς κάποιος που ζητάει πληροφορίες εδώ μέσα μπορεί να πάρει κάποιες ιδέες που να τις αναφέρει στον ειδικό και να λύσει το πρόβλημά του.Αρα θα βγεί κερδισμένος απ' την συμμετοχή του στο forum.
Συμπέρασμα ''διάγνωση'' μέσω internet δεν γίνεται, αλλά κάποιες ιδέες μπορεί να βοηθήσουν να λυθούν προβλήματα εφ' όσον βέβαια την ''θεραπεία'' θα τη δώσει ο ειδικός είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε γι αυτοκίνητο. -
Νομιζω οτι η αποψη του pipis ειναι λιγο υπερβολικη.Παρακολουθω παλυ καιρο το forum των 4τροχων και εχω να πω οτι η μεγαλυτερη υλη του,τουλαχιστον οσον αφορα το τεχνικο μερος,ειναι αρκετα πλουσια και καταρτισμενη απο ατομα που αν μη τι αλλο εχουν αρκετες γνωσεις ειτε σαν μηχανικοι-μηχανολογοι ειτε σαν ιδιωτες απο προσωπικη εμπειρια(στην τελευταια κατηγορια ανηκω και εγω).Αλλωστε μην ξεχναμε οτι υπαρχουν καποιοι 'επαγγελματιες' οι οποιοι στοχευουν κατευθειαν την τσεπη του εκαστοτε πελατη τους χωρις να υπολογιζουν απολυτως τιποτα.
Καλο ειναι λοιπον να παιρνει κανεις μια δευτερη γνωμη. -
Κι εγώ πιστεύω ότι η άποψη του pipis είναι υπερβολική. Στα επιχειρήματά μου βάζω την ημερομηνία εγγραφής του με τα 2000 τεχνικά θέματα και τις 42000 δημοσιεύσεις.
Προσωπικά έχω μάθει άπειρα πράγματα τεχνικού περιεχομένου από το φόρουμ που ήταν σχεδόν αδύνατον να τα βρω κάπου συγκεντρωμένα. Είναι και ο χρήστης ο οποίος γράφει. Υπάρχουν 10-15 που για μένα είναι εγγύηση και τους εμπιστεύομαι. Αυτό σημαινει ότι χρειάζεται να παρακολουθήσεις λίγο καιρό αυτό το βήμα, πριν προβείς σε συμπεράσματα. Σίγουρα θα αναθεωρήσεις μερικά απ'όσα γράφεις.
-
Υπερβολικός ο πίπης1. Τα bold ΟΚ, αλλά για τα άλλα...
-
Απο εμπειρικους συνεργειατζηδες (γιατι τετοιοι ειναι το 70-80% των Ελληνων μηχανικων) και 'ειδικους' ξερολες που μαλιστα μας τρωνε αδικαιολογητα τα λεφτα χορτασαμε, συζητηση γινεται εδω κι αντιπαραθεση αποψεων, δεν σημενει πως οτι λεμε ειναι σωστο ουτε οποιος τα διαβαζει πρεπει να τα ασπαζεται κιολας!
Η τηλεοραση πιστευεις πως ειναι λιγοτερο επικινδυνη τη στιγμη μαλιστα που τα περισσοτερα τα βλεπεις θες δεν θες;
Θυμησου 'οπου υπαρχει αντιθεση υπαρχει κι η αληθεια' λεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι! -
Ανάλογα με την εμπειρία του και την μόρφωσή του ο καθένας από εμάς μπορεί να κρίνει αυτό που διαβάζει. Αν θεωρεί ο Πίπης ότι κάτι τον ενοχλεί ή τον θίγει μπορεί να απαντήσει τεκμηριωμένα, με χιούμορ ή να μη συμμετέχει καθόλου. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει(πιστεύω) είναι να δημοσιεύει Flame posts αδιακρίτως, γιατί στα 3 χρόνια που διαβάζω αυτό το forum το θεωρώ απαραίτητο συμπλήρωμα του περιοδικού που διαβάζω για 16 και πλέον χρόνια!
Πολλοί που γράφουν εδώ μέσα, χωρίς να γνωρίζω κανέναν προσωπικά, θα μπορούσαν να γράφουν σε οποιοδήποτε τεχνικό περιοδικό και αυτό το λέω σαν απλός αναγνώστης που έχω μόλις 30 posts εδώ μέσα.
Εκείνο πάντως που με έβγαλε τελείως εκτός εαυτού είναι ή ελαφρότητα με την οποία ισοπέδωσε και το επάγγελμά μου (τεχνικός δικτύων Η/Υ) και τη μόρφωσή μου(Μηχ. Μηχανικός) θεωρώντας τον εαυτό του ''γκουρού'' της αυτοκίνησης από τη μια και απαξιώνοντας από την άλλη το πιο πολύπλοκο τεχνολογικό επίτευγμα όλων των εποχών, τον Η/Υ... -
συμφωνώ με τον akoolouxos .... ειδικα και για το δικό μου επάγγελμα !!!
μηχανικός Η/Υ συστημάτων ......οι περισσότεροι επαγγελματίες .... αυτοκινήτου στην έλλαδα ... ειναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους χρήστες του Forum των 4Τ
-
Προφανως ειμαστε πολλοι μηχανικοι Η/Υ εδω.....
-
Εγώ απλά θα συμφωνήσω με το παιδί που άνοιξε το topic. Και εγώ έχω θέσει παρόμοιο θέμα παλαιότερα.
Επειδή όμως μπορεί και εμένα να αγγίζει το θέμα, νιώθω την ανάγκη να εξηγηθώ.
Εγώ είμαι Μηχανολόγος μηχανικός στο Αριστοτέλειο και προσπαθώ να αποδόσω την γνώση μου σε όποια περίπτωση κρίνω αναγκαίο. Το κάνω επειδή αυτό μου αρέσει. Μου αρέσει αυτά που μαθαίνω να τα μετουσιώνω σε κάτι πρακτικό και απτό. Έτσι μπορεί κάποιος να δει την υψηλή αξία αυτών που μαθαίνει καθαρότερα.Πολλές φορές, κυρίως επειδή οι γνώσεις μου εξελίσσονται (η ημιμάθεια σιγά σιγά τείνει προς μια κάποια συμπαγή γνώση), έχω προβεί σε ανακρίβειες ή λάθη. Διαβάζοντας τώρα παλιές δημοσιεύσεις μου, διαπιστώνω ότι είχα γράψει πράγματα που δεν ισχύουν. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί.
Για τον λόγο αυτόν επισημαίνω, όποτε το κρίνω απαραίτητο, ότι κάνω εικασίες. Προσπαθώ πάντα να μην λέω αερολογίεςΑυτά από την πλευρά μου...
Παρακαλω Διαβαστε