-
Νίκο,πρίν λίγα χρόνια (δεκαπέντε ίσως; ) οι Ισραηλινοι είχαν βομβαρδίσει ένα υπο ανέγερση πυρηνικό εργοστάσιο μέσα στό Ιράν
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νίκο,πρίν λίγα χρόνια (δεκαπέντε ίσως; ) οι Ισραηλινοι είχαν βομβαρδίσει ένα υπο ανέγερση πυρηνικό εργοστάσιο μέσα στό ΙράνΤωρα νομίζω ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα Αντρέα. Εχουν αλλάξει οι ισορροπίες (Παλαιστινιακό Κράτος, Σαντάμ, εξαφάνιση Σοβιετικής Ένωσης).
Οι Ισραηλινοί θέλουν να σταθεροποιήσουν το κράτος τους και δεν αντέχουν άλλο αίμα. -
Οι Ισραηλινοι εχουν την τεχνολογια και την δυναμη να χτυπησουν. Αλλα οι επιπτωσεις μπορει να ειναι πιο μεγαλες και απο χιονοθυελλα εξελιξεων. Νομιζω τωρα εχουν αρχισει να βαριουνται τον φαυλο κυκλο με τους Παλαιστινιους. Οποτε γιαυτο προσανατολιζονται προς δημιουργια συνορων κτλ κτλ... Αν η Χαμας αποφασισει να κανει τιποτα μη πολιτικο θα γινει χαμος και ο Νετανιοαχου θα βγει να εχει δικιο και αν βγει πρωθυπουργος θα γινει ακομα μεγαλυτερος σαματας. Οι Ιρανοι πουλανε φανατισμο για εσωτερικη καταναλωση. Ακομα και οι ιδιοι οι μεταρυθμιστες το ειχαν πει. Δεν μπορουμε εμεις (οι Ιρανοι) να ειμαστε πιο σκληροι και πιο φανατισμενοι απο τους ιδιους τους Παλαιστινιους για το Παλαιστινιακο. Αλλα αμεσως μερικοι λογικοι καταπνιγηκαν μεσα στις φωνες των φανατικων.
Νικος
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=690121&lngDtrID=245Απο την Κ.Ραις υπουργο εξωτερικων. Πλεον στα ματια των Αμερικανων σχηματιζεται η αποψη οτι το Ιραν ειναι ενα τρομοκρατικο κρατος που επεξεργαζεται πυρηνικα για να κατασκευασει πυρηνικα οπλα.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=690072&lngDtrID=245
Και βεβαια οι δηλωσεις του Ιρανου προεδρου καθως και ενας καθε αλλο παρα προσπαθουν να ηρεμησουν τα πνευματα.Μου προκαλει μεγαλη εντυπωση οτι προσπαθει να προκαλεσει τις ΗΠΑ .
Κατα τη δικη μου αποψη οι ΗΠΑ θα χτυπησουν το Ιραν
Ποια ειναι η γνωμη σας ? Πιστευετε οτι η αναειξη της Ρωσιας στην υποθεση θα κανει τους αμερικανους να κανουν πισω ?Επελεξα 'Δεν θα το χτυπησουν'. Διοτι ή δεν θα ειναι οι ΗΠΑ που θα το χτυπησουν, θα ειναι ειτε μεσω ΟΗΕ ειτε μεσο ΝΑΤΟ ή θα λυθει διπλωματικα το θεμα.
Αλλαγη κυβερνησης ομως χρειαζεται ASAP!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αναφερόμουν στην περίπτωση που όντως επιτεθούν οι Αμερικανοί Νίκο. Σε οποιαδήποτε χώρα.Για το αν θα επιτεθούν...εγω νομίζω πως ναι. Οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να αναμιχθούν άμεσα γιατι θα έχουν σοβαρότατα προβληματα με τους Αραβες. Η πολιτική των ΗΠΑ, θεωρώ, ότι την έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
Πρέπει να επιτεθεί γιατι όλο αυτό τον καιρό διακηρύσσει την αντίθεση της στον Αξονα του Κακού και υποστηρίζει τον πολεμο στην Τρομοκρατία.
Από την άλλη φοβάται ότι οι απώλειες στρατιωτών θα βλάψουν την δημοτικότητα της κυβέρνησης.Caught between a rock and a hard place...που έλεγαν και οι Rolling Stones.
Που θα οδηγήσει όλος αυτός ο αχταρμάς φοβάμαι!
Διαφωνω για το 'Caught between a rock and a hard place'. Το αντιθετο μαλιστα. Οι Ευρωπη ειναι eager to work with us on the matter of Iran μετα τα 'λαθη' με το θεμα Ιρακ (για τα Ευρωπαικα λαθη μιλαω). Το Ιραν θα ειναι ευκολοτερη περιπτωση απο το Ιρακ. Watch.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πιστευω μεσα στο 2006,με τις αεροπορικες επιδρομες να έχουν τον πρώτο λόγο.Οι ειδικοι λενε οτι πρόκειται για δυσκολη περιπτωση λογω της μορφολογιας του εδάφους και της μεγαλης εκτασης,σιγουρα οχι το ιδανικοτερο μερος για να ανοιξεις νεο μετωπο ενω δεν εχεις κλεισει αλλα!Παντως αναμενω με ενδιαφερον την σταση της Ρωσιας και της Κίνας,άραγε θα σφυριξουν αδιάφορα και θα κανουν διαβήματα στον ΟΗΕ;Ή μηπως θα εμπλακουν ενεργά και θα χουμε Γ παγκόσμιο
Η Κινα δεν εχει προβλημα. Η Ρωσσια εχει 'μικρο' προλημα για τωρα. Ισως να αλλαξει αυτο ειτε προς το χειροτερο ή προς το καλυτερο στο μελλον. We'll see.
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Καμμια αεροπορικη επιδρομη θα κανουν,ετσι για να περασει η ωρα τους....
Το θεμα ομως ειναι οτι για ακομα μια φορα ο παγκοσμιος τρομοκρατης θα κανει οτι θελει,χωρις κανεις να τον σταματησει... -
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Και στο Ιράκ ο πόλεμος ήταν (και είναι) πολύ δαπανηρός. Όχι όμως για τους χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων, ειδικά τους πετρελαιάδες και τους εμπόρους όπλων, για τους οποίους ήταν μάνα εξ ουρανού.
Το Ιράκ όμως δεν είναι (ήταν) τόσο ισχυρό όσο το Iραν...
Κολλητος φιλος Ιρανος που μενει στο Dubai, μου λεει οτι η αεροπορικη δυναμη του Ιραν ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας. Εχουν ομως 1.000.000 στρατιωτες οι οποιοι ειναι πιστοι στην πατριδα και εχουν αρχες,ηθη και εθιμα και δεν εχουν καμια σχεση με τον μισθοφορικο στρατο του Ιρακ και πλεον της Αμερικης.
Εχω συμπαθησει πολυ αυτη τη χωρα κ δεν θελω να πειραξει κανενας το Ιραν.Ειναι ησυχοι ανθρωποι
Και οι ΗΠΑ δεν εχουν τιποτε με τον πλυθησμο του Ιραν. Με την κυβερνηση εχουν το προβλημα.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Και στο Ιράκ ο πόλεμος ήταν (και είναι) πολύ δαπανηρός. Όχι όμως για τους χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων, ειδικά τους πετρελαιάδες και τους εμπόρους όπλων, για τους οποίους ήταν μάνα εξ ουρανού.
Κολλητος φιλος Ιρανος που μενει στο Dubai, μου λεει οτι η αεροπορικη δυναμη του Ιραν ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας. Εχουν ομως 1.000.000 στρατιωτες οι οποιοι ειναι πιστοι στην πατριδα και εχουν αρχες,ηθη και εθιμα και δεν εχουν καμια σχεση με τον μισθοφορικο στρατο του Ιρακ και πλεον της Αμερικης.
Εχω συμπαθησει πολυ αυτη τη χωρα κ δεν θελω να πειραξει κανενας το Ιραν.Ειναι ησυχοι ανθρωποι
Ναι ναι... Φιλήσυχοι και ειρηνικοί... Πολύ γρήγορα ξεχάσαμε τον Πόλεμο Ιράν Ιράκ.
Α, και κάτι άλλο. Το Ιράν σήμερα είναι πολύ καλύτερα εξοπλισμένο/οργανωμένο από το Ιράκ του 1990. Εξάλλου είχαν και χρόνο να προετοιμαστούν. Παρόλα αυτά, ... piece of cake για τα Αμερικανάκια που έχουν βελτιώσει πάρα πολύ τον εξοπλισμό και, κυρίως, τις τακτικές τους από τότε... Δυστυχώς.Ε ναι, Αμερικανακια ειναι. Τι περιμενεις?
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου μια επίθεση κατά του Ιράκ από τις ΗΠΑ (και 2-3 συμμάχων) χωρίς τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας δεν έχει καμία σχέση με τις δύο επιθέσεις κατά του Ιράκ.Στην 1η επίθεση στις αρχές του '90, το Ιράκ ναι μεν ήταν αρκετά ισχυρό, αλλά είχε να αντιμετωπίσει όλη την υφήλιο. Στο link πιο κάτω μπορείτε να δείτε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις αριθμούσαν περίπου 900000 άνδρες, εκ των οποίων πάνω από 200000 άνδρες προέρχονταν από μουσουλμανικά κράτη.
Aaahhh...ειναι πολιτικως οχι ορθο να λες 'ανδρες'. Υπηρχαν και γυναικες.
-
Τα παραπάνω τα γράφω για να δείξω τη δυσκολία πιθανού εγχειρήματος των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, επειδή για τις ΗΠΑ μιλάμε, τίποτα δεν είναι απίθανο.I am glad you understand that.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
[i]
Είπε ακόμη ότι το Ιράν είναι αποφασισμένο να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και πως είναι ο «κεντρικός τραπεζίτης της τρομοκρατίας» στη Μέση Ανατολή και εμποδίζει την εξάπλωση της δημοκρατίας.Πότε θα μας πουν επιτέλους οι ΤΡΟΜΠΕΣ την αλήθεια, ότι δηλαδή ο κεντρικός τραπεζίτης της 'τρομοκρατίας' στη Μ.Α. είναι η φίλη και σύμμαχος (τους) Σαουδική Αραβία!!!
Και μη μου'ρθει κανένας Γαβριήλ να μου κάνει 'διδαχή' για την ικανότητα των αμερικανών πολιτικών γιατί θα τα πάρω κρανίοΚΩΛΟΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΚΩΛΟΨΕΥΤΕΣ!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Το να κανουν ειδικευμενες επιθεσεις σε στοχους στο Ιραν υπαρχει πιθανοτητα αλλα αν δεν πετυχουν οι διαμαρτυριες θα κανουν πολυ θορυβο και στις ΗΠΑ.
ΝικοςThat's not an option currently. Μια αεροπορικη καμπανια εναντια του πυρηνικου προγραματος του Ιραν ειναι σχεδον καταδικασμενη για διαφορους λογους. Δυστυχως σε αυτην την περιπτωση, ξανα, you need boots on the ground to take care of things. Και αρα η πολυπλοκοτητα του θεματος.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι οι ΗΠΑ δεν θα αφησουν το Ιραν να γινει πυρηνικο οσο κυβερνουν ρεπουμπλικανοι στον Λευκο Οικο! You can take that to the bank.
-
Οι σκληροπυρηνικοι Ιρανοι απο το Supreme Counsil και ο προεδρος του Ιραν πουλανε ρητορικη για εσωτερικη καταναλωση. Οσο πιο πολυ το κανουν τοσο πιο πολυ διαστρευλωνεται η γνωμη του Ιρανικου λαου. Μην ξεχναμε μεχρι τον προηγουμενο Ιρανο προεδρο το Ιραν βαδιζε σε πιο δημοκρατικα κριτηρια. Αλλα μετα τις τελευταιες εκλογες απεκλισαν ολους του υποψηφιους των μεταρυθμιστων και φυσικα βγαλανε το τωρινο προεδρο που δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα ακομα στομα του Supreme Counsil. Η αναπτυξη της πυρηνικης τεχνολογιας ειναι απλως ενα ακομα συννεφο καπνου για να αποδυναμωσουν τους μεταρυθμιστες. Αν θυμωμαστε στην αρχη γινοντουσαν ταραχες με τα κολπα που κανανε με τις εκλογες και τους υποψηφιους. Αλλα τωρα που με την ρητωρικη και τις απειλες εξωθουν τα πραγματα για να συσπειρωσουν ολους τους Ιρανους ματαρυθμιστες και φονταμελιστες (φοβερη λεξη μιλαμε). Οποτε τωρα εμφανιζονται πιο πατριωτες Ιρανοι και λιγωτερο μεταρυθμιστες και φονταμελιστες.
ΝικοςΣίγουρα η τωρινή κυβέρνηση του Ιραν είναι πιο σκληροπυρηνική από την προηγούμενη. Δεν αναρωτιέσαι, όμως, τι είναι αυτό που τρέφει αυτά τα αισθήματα στο λαό του Ιραν (και κατ' επέκταση του μουσουλμανικού κόσμου); .
Ποιον λαο το Ιραν? Νομιζεις οτι ο λαος του Ιραν ψιφησε δημοκρατικα για την αναδειξη του καινουργιου προεδρου του Ιραν? Οι μουλαδες τον βγαζουν και αυτοι κυβερνουν. Ο λαος κοιταει μονο.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Ο πρόεδρος του Ιράν όμως πρέπει να φύγει. Ήσυχοι άνθρωποι δεν ξέρω αν είναι αλλά σίγουρα θα σε φιλοξενήσουν αν δεν έχεις που να μήνεις και θα σου δώσουν και να φας, άσχετα αν έχουν οικονομικά προβλήματα. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν και οι super φανατισμένοι που όχι μόνο στις γυναίκες μπορούν να κάνουν κακό αλλά και στους άνδρες. Για παράδειγμα αν καλοκοιτάξεις μια παντρεμένη γυναίκα τότε ο άντρας της έχει το δικαίωμα να σου βγάλει το μάτι σου, αν κλέψεις σου κόβουν το χέρι κλπ κλπ...Τέτοια πράγματα δεν τα ανέχομαι και ακόμα χειρότερα δεν ανέχομαι ανθρώπους που το κάνουν αυτό και όχι γιατί είναι φανατισμένοι θρησκευτικά αλλά κυρίως γιατί είναι απίστευτα εγωϊστές.
Λέγοντας όλα αυτά δεν θα υποστήριζα τον πόλεμο. Αν υποστηρίξω κάποιον πόλεμο τότε θα πάω να πολεμήσω και' γω ο ίδιος. Παραέγινα ρητορικός νομίζω...
Το προβλημα με το Ιραν δεν ειναι οι πολιτες του Ιραν. Το αντιθετο μαλιστα. Ειδικα στο Ιραν. Οπου το 50% του πλυθησμου ειναι κατω απο 25 ετων. Ειναι ετοιμος ο λαος για αλλαγη. Το προβλημα ειναι, ξανα, οι σκληροπυρυνικοι μουλαδες που κυβερνουν.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Θα φάνε καλά οι Αμερικάνοι...Το Ιράν δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση σαν το Ιράκ.
Το Ιράν έχει 1,5 εκατομμύριο στρατό.Ειναι πολυ λιγοτερο απο 1.5 εκ αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα. Το θεμα δεν ειναι ποσο μεγαλος ειναι ο στρατος του Ιραν.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Θα φάνε καλά οι Αμερικάνοι...Το Ιράν δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση σαν το Ιράκ.
Το Ιράν έχει 1,5 εκατομμύριο στρατό.Καλά,έκλασε μαλλί τώρα η Αμερική. (πού είναι τό roll Σπύροοο)
Οι μισοί από αυτούς,θα πολεμάνε τους άλλους μισούς όταν θα έρθει η ώρα φίλε μου.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ετσι λέγαμε InsaneDriver και για το Ιράκ και για την Γιουγκοσλαβία....
Σαν δύναμη οι Αμερικανοί δεν αντιμετωπίζονται αυτή την στιγμή. Κυρίως σε ότι αφορά τεχνολογία....Το να μπει η Αμερικανικη πολεμικη μηχανη στο Ιρακ και στον Αφγανισταν δεν ηταν προβλημα. Πολυ λιγα κρατη μπορουν να προβαλουν σοβαρη αντισταση. Το τι θα γινει μετα οπως το βλεπουμε δεν ειναι τοσο απλο. Νομιζω οτι αυτο το εχουν συνειδειτοποιησει εν ΗΠΑ. Οποτε δεν βλεπω πολεμικη κινηση εναστια στο Ιραν. Ο Αμρικανικος στρατος ειναι απλωμενος πολυ και μγαλη μεριδα του πληθησμου εν ΗΠΑ εχει αρχισει να βαριεται τον φαυλο κυκλο των βομβων αυτοκτονιας και τον δισταγμο και την ασυμφωνια των Ιρακινων κομματων, φυλων, θρησκειων κτλ.
Το Ιραν πραγματικα αν νομισουν οτι θα αποκτησει πυρηνικα θα περιμενα πιο πολυ το Ισραηλ να ανακατευτει αλλα φυσικα θα εχει τις πλατες των ΗΠΑ. Και ετσι ισως κατι αστραπιαιο να κανουν οπως εκαναν στο Ιρακ. Αλλα τα πραγματα δεν ειναι τοσο ευκολα.
Νικος
Το Ισραηλ θα ανακατευοταν εαν μια αεροπορικη καμπανια εναντια του πυρηνικου υλικου/εγκαταστασεων ειχε μεγαλες πιθανοτητες να επυτυχει. Δυστυχως, this is not the case currenlty. We dont know where all this shit is and we dont have the right techonolgy to go that far into the ground right now. In the future, maybe we will, but not now.
Αρα, εαν το Ισραηλ αναμυχθει οπως εκανε και με το Ιρακ το 198κατι, τοτε θα ειναι θεμα πολιτικο και οχι στρατιωτικο τοσο πολυ.
Το προβλημα ειναι οτι το Ιραν προειδοποιησε οτι θα 'πεσει ξυλο' εαν γινει αεροπορικος βομβαρδισμος απο οποιονδηποτε (συμπεριλαμβανωμενων και των ΗΠΑ). Φυσικα αυτο ειναι λογια για τωρα ομως για να δουμε.
Υπαρχει ακομη χρονος για τωρα παντως.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αναφερόμουν στην περίπτωση που όντως επιτεθούν οι Αμερικανοί Νίκο. Σε οποιαδήποτε χώρα.Για το αν θα επιτεθούν...εγω νομίζω πως ναι. Οι Ισραηλινοί δεν μπορούν να αναμιχθούν άμεσα γιατι θα έχουν σοβαρότατα προβληματα με τους Αραβες. (
Το λες αυτο σαν να μην εχουν σοβαρα προβληματα σημερα.
-
Γαβριήλ 1 'έγραψες' πάλι.
Τουλάχιστον υπάρχει αντίλογος στον... 'ΑΝΤΙΛΟΓΟ'
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"