-
-
Κι ένα σχετικό με την κατάσταση, διότι πρέπει να ξεπληρωθούν και τα γραμμάτια.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 006_182001
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εμεις στις ΗΠΑ οχι μονο κανουμε το παραπανω, αλλα παμε και χανουμε ζωες στρατιωτων ΚΑΙ για τις αλλες αυτες χωρες. Χωρια τα δις δολλαρια με τα βαρελια. Κανεις και κυρηγμα, εχεις το θρασος.
Gotta go onto a confernece call....later....
Ειλικρινά πιστεύεις ότι οι ΗΠΑ χάνουν λεφτά με τις επιθέσεις αυτές; Αν δεν κάνω λάθος:
- Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι αμερικανικής κατασκευής, άρα εσωτερική ανακύκλωση κεφαλαίου (απλά από τον κοσμάκη που πληρώνει φόρους, πάει σε μερικές εταιρείες και, για να σε προλάβω, σε ένα ποσοστό στους υπαλλήλους αυτών.
- Όλες οι ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν υπηρεσίες ασφαλείας, εφοδιασμούς, σίτιση, κτλ στο πεδίο της μάχης είναι αμερικάνικες.
- Η πλειοψηφία των εταιρειών που αναλαμβάνουν την ανοικοδόμιση των 'απελευθερωμένων'-ισοπεδωμένων χωρών είναι - τι άλλο - αμερικάνικες.
- Τα καινούργια πετρελαιοσυμβόλαια (που αντικαθιστούν τα προϋπάρχοντα) πάνε κατά βάσει σε (ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ!!!) αμερικάνικες εταιρείες!!!!
Εξήγησέ μου σε παρακαλώ οι ΗΠΑ που χάνουν λεφτά γιατί δεν μπορώ να το βρω (είμαι και λίγο χαζός, τι να κάνω;)
E, μα κι εσύ τώρα...
ΤΥΧΑΙΑ είναι όλα αυτά, βρε! Αποκλείεται να τα έχουν σκεφτεί.Είναι ανάγκη να τους τα τρίβεις στη μούρη? Αντί να πεις κι 'ευχαριστώ' σε αυτούς τους γενναίους πολιτικούς (πολεμιστές πήγα να πω....), που έχουν το θάρρος να θυσιάζουν τα παιδιά τους, τα ανίψια τους, τα εγκόνια τους κλπ, ελπίζοντας να έχεις εσύ να φοβηθείς λιγότερους [πιθανούς] κινδύνους... Αντί να πιάσεις κι εσύ πρώτη σειρά στην 'κερκίδα' και να φωνάζεις 'αί-μα, αί-μα!!' ή έστω 'τσακίστε τους, τους παλιοκαραγικόζηδες' κάθεσαι και αναλύεις? Γι αυτό στο έδωσε το μυαλό ο καλός Θεούλης? Ντροπή σου!
-
'...Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι ο Σνόου –γνωστός για τα ενίοτε βιτριολικά σχόλιά του και για τις πολύ δεξιές θέσεις που έχει κατά καιρούς υποστηρίξει– έχει έρθει σε αντίθεση με τον Τζορτζ Μπους, τον οποίο δεν θεωρεί αρκούντως συντηρητικό....'
-
manosk
...τώρα το είδα! πολύ καλό!..
-
Ούφ τα είπα και ξεθύμανα. Τα σβύνω τώρα ως ένδειξη σεβασμού σε μερικά παιδιά με χρυσή καρδιά , εκεί, στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού.
-
'Είμαστε μια πυρηνική χώρα , χάρη στη βοήθεια του Θεού και δε αποτελούμε απειλή για καμιά χώρα. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο για να ερδαιωθεί η ασφάλεια στον κόσμο'
Προτελευταία παράγραφος εδώ : http://www.lemonde.fr/web/article/0,1-0 ... 013,0.html
-
Όσοι έχετε δει την ταινία-ντοκιμαντέρ του Μουρ (δε μου έρχεται ο τίτλος), θα θυμάστε τη σκηνή που έξω από το Καπιτώλιο (αν θυμάμαι καλά) πλησιάζει ένα γερουσιαστή από τους υπέρμαχους του πολέμου στο Ιράκ και τον ρωτάει αν θα έστελνε το παιδί του να πολεμήσει. Για πότε την έκανε με ελαφρά ο γερουσιαστής ...
Μιλάμε για μεγάλη πίστη-προσήλωση στον ιερό σκοπό του εκδημοκρατισμού των απολίτιστων -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η Αμερικανικη κυβερνηση/κογκρεσσο εχει εγκρινει εξοδα πανω απο 100 δισ δολ το χρονο για το Ιρακ. Δεν ξερω αν αυτα ειναι ψιλουρια για εσενα αλλα δεν ειναι ουτε για τις ΗΠΑ. Και μια και εμεις τα πληρωνουμε και δεν σημαινει τιποτα για εσας αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αμελητεα.
'Μάλιστα κ. Πρόεδρε! Σκότωσα για να κλέψω το θύμα. Ξέρετε πόσο μου κόστισε η επιχείρηση;
Αγόρασα όπλο, πλήρωσα τσιλιαδόρο, λάδωσα αυτόπτες μάρτυρες, τώρα πληρώνω δικηγόρους....
Και μου ζητάτε τώρα να επιστρέψω τα κλοπιμαία στους κληρονόμους που με βρίζουν;
Από που κι ως που;;;
Αυτοί δεν έδωσαν δεκάρα τσακιστή, βρίζουν τον ευεργέτη τους και έχουν απαίτηση να πάρουν όσα με τόσο κόπο και έξοδα κέρδισα;;;'Η πιο καυστική και συνάμα ακριβής μετάφραση που έχω δει. Εύγε!!!
-
Eν τω μεταξυ η κοντο πουτ... Λιζα προετρεψε τους Ευρωπαιους να απεξαρτηθουν απο το Ρωσικο Φυσικο Αεριο....
Κι εμεις εδω καθομαστε και μιλαμε για τα πυρηνικα του Αχμαντινετζατ, που ουσιστικα ειναι 'χεστηκε η φοραδα στ'αλωνι'.Εν τω μεταξυ οι ηγετες των δολοφονων δηλωνουν τωρα αφου δε βρηκαν 'προθυμους' ουτε και τις εκ της Γηραιας Αλβιωνος αδερφες οτι ο πολεμος θα γινει με κομπιουτερ.
Μονοι τους να πανε ουτε σκεψη.
Οι μνημες απο την επιχειρηση απελευθερωσης των ομηρων, τη Σομαλια, και φυσικα απο το Ιρακ ειναι ακομα εντονες και το καζο του Βιετναμ δεν εχει ξεχαστει τελειως (τα τρελλοκομεια ειναι ακομα με 'βετερανους' γεματα και εμπλουτιζονται συνεχως).
Εχει γινει και πανακριβη η γη γυρω απο Αρλιγκτον που να τρεχουμε να 'αγοραζουμε οικοπεδα', η δημοτικοτητα του Ηλιθιου Μαλακα ειναι σε ελευθερη πτωση, το λαμογιο το Ραμσφελντ τον πηρε πρεφα ακομα και το αγαλμα του Λινκολν, οπότε τη νυφη θα τη πληρωσουν παλι τιποτα σχολεια, κανα καταφυγιο,και πεντε-εξη νοσοκομεια....
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Σε κερκίδα κάθεσαι και εσύ, αν δεν το έχεις καταλάβει, και μπλαμπλαδίζεις.
Μου θυμίζεις το 'φίλαθλο' με την κοιλίτσα που φορώντας τη φανέλα της αγπημένης του ομάδας φωνάζει στους φίλους της άλλης ομάδας 'γουρούνια, θα σας σκίσουμε!' κρατώντας τη μπύρα στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο...
Εγω ζω στην χωρα που παει για και ειναι σε, πολεμο. Επισης πληρωνω φορους σε αυτην. Εσυ?
Τελος πιο πανω μιλαω για χωρες. Εθνη. Η Ελλαδα ειναι στην κερκιδα, οι ΗΠΑ ειναι στην πραξη.
Η χώρα σου μονίμως είναι σε πόλεμο, και ποτέ κανείς δεν της 'την πέφτει'. Τυχαίο; Το χειρότερο είναι ότι υποτίθεται πως είστε 'Χριστιανοί'. Ανάθεμα κι αν έχει την παραμικρή σχέση με Χριστιανισμό η πολιτική σας. Ανάθεμα.
Πληρώνεις φόρους. Και λοιπόν; Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Όλοι πληρώνουμε στη χώρα που μας φιλοξενεί. Μήπως θεωρείς τον εαυτό σου 'μεγαλομέτοχο' στην 'προσπάθεια εκδημοκράτησης των αγρίων' που λέει πως κάνει η χώρα σου;;;
Εντέλει, δεν καταλαβαίνω τι φοβάσαι και συνειδητά (;) ζητάς το αίμα και τον πόλεμο ως 'λύση'.
Ζεις στην ισχυρότερη χώρα του κόσμου. Αν φοβάσαι εσύ, θα έπρεπε να φοβούνται ΟΛΟΙ (όλες οι χώρες).
Σκέφτηκες τι κάνουν οι άλλες χώρες και γιατί; Αυτοί γιατί κάθονται στ'αυγά τους και κοιμούνται ήρεμοι το βράδυ κι εσύ όχι; Άσε φανατισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις κατα μέρους και κάτσε σκέψου λιγάκι. Κάνε αυτό το πείραμα. Σκέψου που σε πάνε οι ηγέτες σου. Πως θα σε κοιτάζουν στο δρόμο σε μερικά χρόνια όταν ταξιδεύεις κάπου και λες πως είσαι 'από την Αμερική' (αν δε φοβάσαι να το πεις). Και πόσο κοντά είναι η εκδίκηση από αυτούς που υποφέρουν εξαιτίας της αλλαζονίας της χώρας σου.
Αν κάτσουν στα αυγά τους οι ΗΠΑ θα χυθεί αίμα; Μπορεί, κάποτε, αν πάρει την εξουσία ένας εντελώς τρελλαμένος ηγέτης στο Ιραν και πατήσει τη σκανδάλη των πυρηνικών. Τη σκανδάλη της αυτοκτονίας δηλαδή, γιατί θα τον ισοπεδώσουν πριν προλάβει να σκεφτεί τι έκανε. Έχει τέτοια παραδείγματα να μας διδάξει η ιστορία στην 'πυρηνική εποχή';;; Εγώ λέω πως κανείς δεν είναι τόσο τρελός ή τόσο ηλίθιος. Ειδικά να εναντιωθεί στις σημερινές ΗΠΑ. Το ξέρεις πως έτσι είναι. Σε βολεύει όμως σα δικαιολογία η μία στο εκατομμύριο (για εμένα ούτε καν στο δισεκατομμύριο) που αυτό λες πως μπορεί να συμβεί.
**Υποκριτής **δεν είσαι επειδή εφαρμόζεις 2 μέτρα και 2 σταθμά (αναφέρομαι στη χώρα σου)κάνοντας τα στραβά μάτια όπου βολεύει και διαλέγεις, όπως λες, τις 'μάχες' σου. Όχι.
Υποκριτής είσαι επειδή λες πως θέλεις την ειρήνη και μονίμως κάποιον βρίσκεις να του κάνεις πόλεμο. Επειδή μιλάς για δημοκρατία κι ελευθερία και δε σέβεσαι την ελευθερία και το δικαίωμα των άλλων λαών να επιλέγουν οι ίδιοι τον τρόπο διακυβέρνησής τους και να κανονίζουν τα εσωτερικά τους. Επειδή το παίζεις σωτήρας και 'απελευθερωτής' ενώ είσαι ο μεγαλύτερος έμπορος όπλων και θανάτου στον πλανήτη. Επειδή ΔΕΝ κινδυνεύεις, όντας ο πιο δυνατός στον πλανήτη, αλλά θες να πιστέψουμε ότι κινδυνεύεις. Επειδή λες πως 'ό,τι κάνεις το κάνεις και για τους άλλους φίλους σου λαούς (και πρέπει και να σε ευγνωμωνούν!)', ενώ το μόνο που σε νοιάζει είναι το δικό σου οικονομικό συμφέρον. Επειδή πουλάς φούμαρα στο λαό σου και τους λες ότι βρίσκονται σε 'πόλεμο με τον τρόμο' για να υποστηρίξουν τις δήθεν απαραίτητες 'επεμβάσεις' και θυσίες έμψυχου δυναμικού. Επειδή σε καθοδηγούν οι μεγαλοβιομήχανοι και τα οικονομικά τους οφέλη και λες πως σε καθοδηγεί ο Θεός (μήπως ο Θεός σου κρατάει και Τόμαχωκ στα χέρια του;;!). Και, σε προσωπικό επίπεδο, επειδή όλα τα παραπάνω ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ότι ισχύουν, αλλά δε θέλεις να το παραδεχτείς ούτε στο ελάχιστο σε μεταξύ μας φιλική συζήτηση.Νομίζεις ότι το Ιράν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά εναντίον του Ισραήλ και μετά οι ΗΠΑ να το αφανίσουν απ' τον χάρτη;
Εσυ νομιζεις οχι? Γιατι? Και τι πρεπει να μας κανει να ειμαστε σιγουροι για το οχι?
Σίγουρος δε μπορείς να είσαι ΠΟΤΕ και ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Είναι γεγονός.
Κατόπιν τούτου, αν δεν προκαλείς, και εμπνέεις σεβασμό (είτε με τη δύναμη πυρός σου είτε -καλύτερα- με ο,τιδήποτε άλλο) έχεις να φοβηθείς πολύ λιγότερο απ' ότι όταν δημιουργείς τρομοκράτες, βομβιστές αυτοκτονίας και γενικότερη αστάθεια στον κόσμο μέσω της 'λογικής' των πολέμων.
Το ερώτημά σου φανερώνει έναν ανώριμο κι επικίνδυνο τρόπο αντιμετώπισης.
'Τι πρέπει να σου κάνει για να είσαι σίγουρος πως όχι...'
ΕΣΥ, τι πρέπει να κάνεις για να είναι σίγουρος ο γείτονάς σου που σε βλέπει στο δρόμο ότι δε θα βγάλεις ξαφνικά ένα περίστροφο ή ένα μαχαίρι και δε θα του επιτεθείς;;; Μήπως πρέπει να σε πλακώσει στο ξύλο με το που σε βλέπει μπροστά του, just to be on the safe side;;;
Και το παραδειγμα σου ειναι τοσο αντιστοιχο της περιπτωσης ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΙΡΑΝ, τι να σου πω. Τρεχει η ικανοτητα κριση απ'τα μπατζακια που λες...
Κι όμως, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια περίπτωση. 'Χτύπα όποιον υποπτεύεσαι ότι μπορεί να σε απειλήσει πριν προλάβει να το κάνει'. Το μόνο που αλλάζει είναι η κλίμακα.
Αλλά είπαμε, η υποκρισία ζει και βασιλεύει._
Make no mistake. Αυτό λέει το νέο 'δόγμα' των ΗΠΑ. Με αυτό θες να χτιστεί το μέλλον του πλανήτη; Να σκοτώνουμε όποιον υποπτευόμαστε (για τους δικούς μας 'λογικούς' λόγους) για να 'μην προλάβει να μας απειλήσει';;
Αν αυτό θεωρείς ότι είναι 'ελευθερία' και 'δημοκρατία', καλύτερα να βρεις χρόνο για λίγο διάβασμα, που σου πρότεινε και ο kouk, γιατί πραγματικά δεν πάμε καθόλου καλά.Ξανα. Κριση. Απο το παραπανω, για σενα, τα αμερικανακια μπενουνε σε χωρες για να σκοτωσουν οσους γινετε περισσοτερους. Εαν ηταν ετσι, θα το κανονιζαμε το θεμα με ΜΙΑ βομβα απο ΕΝΑ αεροπλανο οπως ξερεις. Ξερεις τι εννοω ετσι?
Όχι δεν ξέρω τι εννοείς. Εξήγησε.
Το 'να σκοτώσουν όσο μπορούν περισσότερους' oύτε το έγραψα ούτε το υπαινήχθηκα. Παρεξήγησες. Δεν είναι αυτό η ουσία, η 'ποσότητα'. Η ουσία είναι η έντονη προτίμηση της βίας αντί της ειρήνης πριν καν υπάρξει εξακριβωμένη απειλή και η 'οξυθυμία' (short-temper δεν το λέτε;) των ΗΠΑ απέναντι σε όποιον δε γουστάρουν.
Σαν να σου λέει ο γείτονάς σου 'αν σε δω να κοιτάζεις τις ντομάτες που έχω φυτέψει στον κήπο μου και να γλύφεσαι θα σε παράπέμψω στη δικαιοσύνη, κι αν δεν κάνουν κάτι αυτοί θα σου κόψω τα χέρια!!!'
Σα να σου λέω εγώ ότι 'αν η εμφάνισή σου μου θυμίζει τρομοκράτη και σε δω να με πλησιάζεις με το χέρι στην εσωτερική σου τσέπη, έχω κάθε δικαίωμα να σε καθαρίσω επιτόπου'.
Ο νόμος τι λέει γι αυτό; Νόμιμη άμυνα;
Bέβαια εκεί που ζεις αν ζητήσεις σε μια κοπέλα να βγείτε έξω μαζι και σου πει όχι την πρώτη φορά, τη δεύτερη μπορούν να σε πάρουν σηκωτό οι κύριοι με τα μπλε για σεξουαλική παρενόχληση...
Είστε πολύ μπροστά. Η 'κοινωνία του μέλλοντος'....
Εμεις και αλλοι εχουμε προβλημα με τις κυβερνησεις μερικων κρατων. Ποσο ξαστερα και ποσες φορες πρεπει να ειπωθει απο το administration για να το γραψουν στις Ελληνικες εφημεριδες και να το καταλαβεις εσυ και οι αλλοι?
Έχεις πρόβλημα μόνο με την κυβέρνηση αλλά όχι με αυτούς που την ψήφισαν ή την ανέχονται, ε;;!!! Η θεωρία των προβάτων που λέγαμε παραπάνω, λοιπόν!!
Κι εμείς, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ έχουμε το πρόβλημα, όχι με τον απλό πολίτη που είναι το θύμα (ναι, ΚΑΙ εσύ - άσχετα αν το νοιώσεις σε 5 χρόνια ή σε 15). Με την υποσημείωση ότι η κυβέρνησή σας 'παίρνει γραμμή' από τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και των εταιριών που τη στηρίζουν, και όχι από τον απλό πολίτη που την ψήφισε ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες. Οπότε είναι βαθύ το loop. Τα ξέρεις αυτά, όμως.
**Εαν μπορουσαμε και ειχαμε την τεχνολογικη δυνατοτητα να παρουμε αιχμαλωτους ΜΟΝΟ τους της κυβερνησης Ιραν, θα το καναμε χτες! **Ουτε γρατζουνια σε κανενα
I'm sure you would.
Άρα θα δικαιολογούσες και όποιαδήποτε προσπάθεια έκαναν άλλες χώρες που δε γουστάρουν την εξωτερική σας πολιτική, να 'απαγάγουν' το δικό σας επιτελείο (πρόεδρο, αντιπρόεδρο, υπ.εξωτερικών, συμβούλους τους, κλπ). Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ε;;;!! Και όταν οι 'απαγωγές', οι δολοφονίες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο γίνονται 'για καλό σκοπό' (κατά την άποψη αυτού που κρύβεται από πίσω τους) τότε είναι πέρα για πέρα αποδεκτές, ε;;
Πάλι καλά που το προτιμάς αυτό από το 'ξύλο' που γράφεις κάθε τρεις και λίγο....
Between you and me, βάζω στοίχημα ότι πολλοί θα ήθελαν να βρεθεί ένας 'σούπερμαν' ή μια άρτια εκπαιδευμένη οργάνωση, να 'καθαρίζει' συνεχώς το κυβερνητικό επιτελείο των ΗΠΑ από τα σάπια και τις λέρες ΠΡΟΤΟΥ αιματοκυλίσουν περισσότερο τον κόσμο. Δικαιολογημένα, ίσως.
Εαν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι ο Δυτικος κοσμος δεν εχει να ανυσηχυσει για τιποτε με ενα πυρηνικο Ιραν με την σημερινη κυβερνηση, τοτε σορρυ, δεν μπορω να σε βοηθησω περαιτερω.
Αυτό ακριβώς λέμε κι εμείς, ότι 'ο Δυτικός κόσμος δεν έχει να ανησυχήσει για τίποτε με ένα πυρηνικό Ιράν'!! Αφού αν τολμήσει να 'κουνηθεί' το Ιράν επιθετικά, ξέρει ότι θα δώσει δικαίωμα να το 'πατηκώσουν'.
(μπερδεύτηκες μάλλον, ε; )
Αν τύχαινε κι έμενες στην Ευρώπη, ή γενικότερα σε κάποια φιλήσυχη
χώρα...και οχι φιλοπολεμη με επεκτατικες στασεις οπως οι ΗΠΑ....
Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε.
20-30.000.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως καταναλώνετε. Το 25% της ενέργειας του πλανήτη. Και είστε μόλις το 5% του πληθυσμού του. Αν αυτό δεν είναι υπερκατανάλωση και δεν αποτελεί κίνητρο για επεκτατικές τάσεις, απλά γυρνάμε στην υποκρισία, που συζητούσαμε παραπάνω.
Το Ιραν να τα βαλει τα πετρελαια του εκει που ξερει. Δεν με ενδιαφερουν τα πετρελαια του Ιραν ως ΗΠΑ καθολου! Σε 15 χρονια οι ΗΠΑ θα ειναι οπως η Βραζιλια. Zero dependency on foreign oil.
Δε μας έπεισες ότι έτσι πιστεύουν οι ΗΠΑ, αλλά μακάρι να γίνει αυτό που λες, το εύχομαι κι εγώ ολόψυχα. Που το στηρίζεις όμως;;; Φέρε καμιά πηγή να διαβάσουμε!
Εγω τουλαχισοντ ειμαι πρωτη θεση κερκιδα. Εσυ εισαι ουτε καν μες το γηπεδο. Απο την εφημεριδα ακους τι εγινε την αλλη μερα. LOL...
Σιγά μην είσαι και στην πρώτη γραμμή στη μάχη. Αν σε καλέσουν (όχι ότι υπάρχει περίπτωση, αφού τα φτωχαδάκια της κοινωνίας σας στρατολογείτε να πολεμούν για σας, ενώ εσύ κάθεσαι στον καναπέ σου και βλέπεις Fox) θα την κάνεις μ'ελαφρα πηδηματάκια, I bet!
Anyway, καλή διασκέδαση σου εύχομαι αφού είσαι 'πρώτη θέση κερκίδα'.
Κι αν σηκωθεί κανένας και υποπτευθείς ότι μπορεί να περάσει μπροστά από την τηλεόρασή σου και να σου κρύψει για λίγο το θέαμα, ρίχτου καμιά σφαλιάρα να καταλάβει το λάθος που έκανε.
Εμένα θα με συνέφερε να 'βολευτώ' με τη σκέψη ότι ΗΠΑ κι Ελλάδα έχουν φιλικές σχέσεις, και οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ποτέ να μας απειλήσουν. Έτσι δεν είναι; Γιατί λες πως δεν το κάνω;...
Διοτι εισι φιμωμενος με αντι αμερικανισμο και brainwashed μεχρι το κοκαλλο απο τους φιλελευθερους που κυβερνουν την Ευρωπη σημερα.
-
Ο 'αντι-αμερικανισμός' δεν είναι τυχαίος. Η arrogant στάση των ΗΠΑ τον έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο. Κανένας άλλος. Δε σε βολεύει όμως να το δεχτείς αυτό γιατί 'εσείς είσαστε οι καλοί'!
-
Το αποτέλεσμα του brainwashing το βλέπω σ'εσένα και στους άλλους εκεί που έχουν ξεχάσει να χρησιμοποιούν το μυαλό τους.
-
Μάθε τι σημαίνει πρώτα και μετά έλα να μας κάνεις διάλεξη περί 'φιλελευθερισμού', 'δημοκρατίας', 'ελευθερίας' κλπ
Δεν θεωρω τις ΗΠΑ 'καλες'. **Ειναι καλες **και το βλεπω καθε μερα
- 'EINAI καλές';;;!!!!!
Αυτό μόνο o Θεός μπορεί να το πει! Εσύ απλά κρίνεις, από τη σκοπιά σου.
Εσυ απο που κρινεις δηλαδη? Απο του Θεου την σκοπια?
Κι εγώ από τη σκοπιά μου κρίνω. Άρα θα πω '**θεωρώ **πως είναι... το ένα ή το άλλο' όχι 'είναι...', όπως λες εσύ, λες και είσαι ο Θεός.
Εμεις στις ΗΠΑ οχι μονο κανουμε το παραπανω, αλλα παμε και χανουμε ζωες στρατιωτων ΚΑΙ για τις αλλες αυτες χωρες. Χωρια τα δις δολλαρια με τα βαρελια. Κανεις και κυρηγμα, εχεις το θρασος.
'ΕΣΕΙΣ;;;' Ποιοί 'εσείς';;; Άλλοι παίζουν με τις σφαίρες για την πάρτη σου, για να μην έρθει (υποτίθεται) ο πόλεμος κάποτε στη δική σου πόρτα. Εσύ είσαι από τους 'προνομιούχους' που τα βλέπεις το βράδυ στην τηλεόραση. Σε βολεύει αυτό όμως. Τσάμπα μάγκας και μιλάς κι από πάνω. Πάνε να πολεμήσεις ΕΣΥ, αφού θεωρείς τον πόλεμο απαραίτητο. Το κάνεις; Στέλνεις τους δικούς σου να το κάνουν; Nα τους αιματοκυλίσεις από τώρα, just in case;;;
Όσο και να διαφωνείς μαζί μας εδώ, όσο υποκριτής και να θεωρώ πως είσαι, για τόσο ηλίθιο ή αφελή ΔΕΝ σε έχω.
-
-
Τι άποψη περιμένετε να πάρετε από έναν άνθρωπο που γεννήθηκε και έζησε 22 χρόνια Ελλάδα, 10 Αμερική και όταν λέει 'εμείς' εννοεί τους Αμερικάνους; Το πρόβλημα όπως το βλέπω είναι ότι καταριέται την μοίρα του που δε γεννήθηκε Αμερικάνος αλλά ήταν και παραμένει ένας τεράστιος ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ... Γειά σου ρε ΤΣΟΛΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ.
Όσος καιρός και να περάσει, όσα χρόνια και αν βάλεις πίσω σου ζώντας στις ΗΠΑ τα στραβά του λαού μας δε θα τα βγάλεις από πάνω σου. Παραμένεις ξερόλας, εριστικός και on top of that, απέκτησες και καμια 10αρια κουσούρια made in USA... Over and out που λετε και στο Αμερικα. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Όσοι έχετε δει την ταινία-ντοκιμαντέρ του Μουρ (δε μου έρχεται ο τίτλος), θα θυμάστε τη σκηνή που έξω από το Καπιτώλιο (αν θυμάμαι καλά) πλησιάζει ένα γερουσιαστή από τους υπέρμαχους του πολέμου στο Ιράκ και τον ρωτάει αν θα έστελνε το παιδί του να πολεμήσει. Για πότε την έκανε με ελαφρά ο γερουσιαστής ...'Fahrenheit 9/11'.
Ξεσκεπάζει ένα σωρό βρωμιές της 'συμμορίας' που κυβερνά τις ΗΠΑ.
Και δείχνει ότι δεν είναι όλοι πρόβατα... -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
...........
- Επλεκτική εφαρμογή των νόμων δεν είναι όταν κάνουμε τα στραβά μάτια όποτε μας βολεύει (π.χ. στα πυρηνικά του Ισραήλ);; Aν όχι, τι είναι;;;
Εσυ αυτο που λες 'στραβα ματια' το ονομαζω picking my battles. Το οποιο ειναι κατι πολυ σοφο. ΟΠως ειπα στον Νας, υπαρχουν 1000 στραβα στον κοσμο? Ναι. Επειδη προσπαθω να λυσω 2 ή 3 γιατι με αποκαλεις υποκριτη? Τοσα μπορω να λυσω σημερα. Εσυ ποσα ελυσες τα τελευταια 3 δις χρονια?
To θεμα δεν ειναι εκει. Το θεμα ειναι οτι οπως παντα εν Ελλαδι ειναι ολοι απολυτοι. Η του υψους η τους βαθους. Δεν υπαρχει μεσος ορος. Η συνηθισμενη και χιλιοειπομενη απαντηση σε μια ερωτηση ειναι μια αλλη ερωτηση. Που φυσικα ειναι βολικοτατη μια και τους δινεται η ευκαιρια να μην απαντησουν και μετα να στην πεσουν οτι δεν απαντησες στην ερωτηση τους.
Δέχεσαι (αμάσητα) οτι σου τζαμπουνάνε οι Αμερικανοί πολιτικάντηδες για τους υποτιθέμενους λόγους επέμβασης.
Απο κοντα μου ελεγες για τα 'προβατα' που ειμαστε ολοι. Και σου'πα οχι μονο εγω δεν ειμαι προβατο, αλλα κυριως ουτε εσυ.
'κυρίως ούτε εσύ...'
Δεν καταλαβαινω το αστειο εδω.
Το αστειο ειναι για αυτον που προσπαθει να κανει πεσιμο(το Ελληνικο εθνικο σπορ) σε κατι που ειχατε πει με τον Νικο (Κουκο) και που αυτος δεν ξερει κατω απο ποια περιπτωση ειπωθηκε κτλ.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Όσοι έχετε δει την ταινία-ντοκιμαντέρ του Μουρ (δε μου έρχεται ο τίτλος), θα θυμάστε τη σκηνή που έξω από το Καπιτώλιο (αν θυμάμαι καλά) πλησιάζει ένα γερουσιαστή από τους υπέρμαχους του πολέμου στο Ιράκ και τον ρωτάει αν θα έστελνε το παιδί του να πολεμήσει. Για πότε την έκανε με ελαφρά ο γερουσιαστής ...
'Fahrenheit 9/11'.
Και δείχνει ότι δεν είναι όλοι πρόβατα...Πραγματικα θεωρεις το εργο αυτο σαν βαση για δημιουργησεις μια εμπεριστατωμενη γνωμη για το γινεται στις ΗΠΑ; Αν ναι ειναι το λιγωτερο αστειο. Αν ναι ειναι θλιβερο οτι το θεωρειτε σαν το μετρο που σας δινει την γνωση για να κριτικαρετε τις ΗΠΑ.
Και ναι το εχω δει και ναι το εχω αγορασει. Αλλα οπως ειπαμε ολα πρεπει να παιρνονται μια μια δοση λογικης.
Ειναι φυσικο βεβαια οταν δεν γουσταρει κανεις τις ΗΠΑ να ψαχνει να βρει το λογο και την αιτια για εμπεριστατωσει αυτη την γνωμη. Αυτο φυσικα οχι μονο δεν τον κανει επαιοντα αλλα το αντιθετο μαλιστα κανει την γνωμη του λιγωτερο εγκυρη.
Νικος
-
Mεσα σε ενα αεροπλανο ειναι 30 επιβατες με ρουμανικο διαβατηριο, 22 με πορτογαλικο, 40 με Ελληνικο, 12 με σερβικο,27 με ρωσικο και 3 με Αμερικανικο.
Γινεται αεροπειρατια με δραστες απροσδιοριστης ταυτοτητας που μιλουν μια ακαταληπτη γλωσσα (οχι παντως Αραβικα).Μπορεις να μου πεις Γαβριηλ ποιους και γιατι θα καθαρισουν πρωτους οι αεροπειρατες??
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
Τι άποψη περιμένετε να πάρετε από έναν άνθρωπο που γεννήθηκε και έζησε 22 χρόνια Ελλάδα, 10 Αμερική και όταν λέει 'εμείς' εννοεί τους Αμερικάνους; Το πρόβλημα όπως το βλέπω είναι ότι καταριέται την μοίρα του που δε γεννήθηκε Αμερικάνος αλλά ήταν και παραμένει ένας τεράστιος ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ... Γειά σου ρε ΤΣΟΛΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ.
Όσος καιρός και να περάσει, όσα χρόνια και αν βάλεις πίσω σου ζώντας στις ΗΠΑ τα στραβά του λαού μας δε θα τα βγάλεις από πάνω σου. Παραμένεις ξερόλας, εριστικός και on top of that, απέκτησες και καμια 10αρια κουσούρια made in USA... Over and out που λετε και στο Αμερικα.Ξερεις τι λεμε επισης;
It takes one to know another.
Nikos
-
'Fahrenheit 9/11'.
Και δείχνει ότι δεν είναι όλοι πρόβατα...Πραγματικα θεωρεις το εργο αυτο σαν βαση για δημιουργησεις μια εμπεριστατωμενη γνωμη για το γινεται στις ΗΠΑ;
Tι απο αυτα που δειχνει το Φαρενα'ι'τ δεν ισχυουν??Η σχεση του Ηλιθιου Μαλακα με τις πετρελα'ι'κες εταιρειες ή μηπως τα κολλητιλικια της φαρας του με τους Λαντεν??
Αν ναι ειναι το λιγωτερο αστειο. Αν ναι ειναι θλιβερο οτι το θεωρειτε σαν το μετρο που σας δινει την γνωση για να κριτικαρετε τις ΗΠΑ.
Δε περιμενουμε απο το Μουρ να βρουμε αφορμες κι επιχειρηματα να κριτικαρουμε τις ΗΠΑ.Ενα βιβλιο της ΗΠΑμερικανικης Ιστοριας ειναι πιο κατατοπιστικο.
Απο τις γενοκτονιες των αυτοχθονων και τη δουλεια στο Νοτο Μεχρι το Μακαρθισμο ,το Βιετναμ και τη δολοφονια του Μαρτιν Λουθερ Κινγκ και απο την επιβολη τυρρανικων καθεστωτων μεχρι τη δολοφονια του Αλλιεντε και τη δικη μας χουντα εδω....Ειναι φυσικο βεβαια οταν δεν γουσταρει κανεις τις ΗΠΑ να ψαχνει να βρει το λογο και την αιτια για εμπεριστατωσει αυτη την γνωμη. Αυτο φυσικα οχι μονο δεν τον κανει επαιοντα αλλα το αντιθετο μαλιστα κανει την γνωμη του λιγωτερο εγκυρη.
Πιο εγκυρη παντως απο κατι γνωμες 'ιεραποστολων' που ζητουν την κεφαλη επι πινακι δημοκρατικα εκλεγμενων ηγετων και διαφορων τυπων σε στυλ Ραμσφελντ που οποια λαμογια κι αν ψαξεις θα τους βρεις μεσα....
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
τον τελευταιο λογο τον εχει ο πουτιν.
κακα τα ψεμματα..Πλέον και η Κίνα. Ρωσία και Κίνα είναι χώρες με συμφέροντα στο Ιράν και δε θα αφήσουν τους Αμερικανούς να φάνε μόνοι...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δυστυχώς την εξουσία που προσφέρει το να είσαι η μοναδική υπερδύναμη δεν ευτύχησε οι ΗΠΑ να την χειρίζεται αξιόλογος Πρόεδρος. Δυστυχώς o Μπους είναι απλά μια μαριονέττα. Ενας βλάκας που κάνει ότι του λένε!Τελικά απ' ό,τι φαίνεται είχες δίκιο..........
http://video.google.com/videoplay?docid ... ot&pl=true
(αν δεν έχετε broadband σύνδεση θέλει λίγο υπομονή για να 'μπαφεριάσει')
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"