-
για να σαι δημοσιογραφος θα πρεπει να την εχεις μια 'λοξα'...
ειδικα στον τομεα του αυτοκινητου, που ουτως η αλλως φιλοξενει αρκετους ημιτρελους...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Είμαι πεπεισμένος ότι πολλά από τα παιδιά που γράφουν σε αυτό εδώ το φόρουμ έχουν μακράν καλύτερη κατάρτιση, γράφουν πολύ καλύτερα, οδηγούν πολύ σωστότερα και μπορούν να αναλύσουν με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια το ποιόν του οποιουδήποτε αυτοκινήτου.Αυτό σας το εγγυώμαι.
Πολλοί [αν όχι οι περισσότεροι] Έλληνες δημ/γράφοι αυτοκινήτου είναι παιδιά, τα οποία έχουν απλώς τελειώσει το σχολείο, το γράψιμο τους είναι επιπέδου α' Λυκείου, και η δουλειά τους είναι απλώς να οδηγήσουν το χ αυτοκίνητο για δυο-τρεις μέρες, να διαβάσουν το Press-kit, και να αναπαράγουν τα γνωστά κλισέ. Αντιγραφή από press-kit και ξένα περιοδικά πέφτει σύννεφο. Οι εκδότες κάνουν το τεράστιο λάθος να νομίζουν ότι οι αναγνώστες είναι ηλίθιοι. Οπότε προσλαμβάνουν με ελάχιστα λεφτά, ανθρώπους που κάνουν την παραπάνω δουλειά [που την κάνει ΑΝΕΤΑ κι ένας μαθητής], οι οποίοι δελεάζονται φυσικά από την οδήγηση-ταξίδια-νέα μοντέλα [ονειρική φάση για αυτούς], and the story goes on...
Όμως, οι αναγνώστες είναι πλέον πολύ μπροστά, ή τουλάχιστον μια σημαντική ποσοστιαία μερίδα τους. Και έχουν αρχίσει ήδη να μαυρίζουν τα περιοδικά, που δεν καλύπτουν ούτε ένα μικρό ποσοστό των αναγκών τους για πληροφόρηση. Εξάλλου τα ένθετα εφημερίδων και το ίντερνετ καλύπτουν τις απολύτως βασικές ανάγκες ενημέρωσης [και μερικές φορές, ειδικά το ίντερνετ, υπερκαλύπτουν].
Επομένως τα περιοδικά είναι οι μόνοι ζημιωμένοι.
Αν δεν προσαρμοστούν ταχύτατα στις νέες συνθήκες, στη νέα γενιά αναγνωστών, είναι χαμένα.Συμφωνώ , οι δημοσιογράφοι δεν είναι του επιπέδου που θα περίμενε κανείς.
Τουλάχιστον από τα σοβαρά περιοδικά του χώρου θα περίμενα ένα καλύτερο επίπεδο.
Οι περιστασιακές λύσεις του τύπου 'τα σημερινά GTi του συγκριτικού τα οδηγούν οδηγοί αγώνων'
δεν λύνουν το πρόβλημα.Θα πρότεινα να εντάξουν στους μόνιμους συνεργάτους τους μια ομάδα 'καταξιωμένων' οδηγών αγώνων
που θα είναι επιφορτισμένη με την διεξαγωγή των τεστ.
Παρουσιάσεις - γνωριμίες στο εξωτερικό κλπ. θα γίνονται κανονικά
απο τους σημερινούς δημοσιογράφους.
Το ύφος της γραφής θα μπορούσε να τυποποιηθεί -τουλάχιστον στο τεχνικό και οδηγικό κομμάτι-
Ετσι μόνο θα υπάρξει μια σταθερή και αξιόπιστη βάση στα τεστ των περιοδικών. -
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Θέμη δεν κάνεις λάθος. Έτσι ακριβώς είναι. Στα ελάχιστα παραδείγματα τέτοιου εκβιασμου (που έχουν γίνει γνωστά) δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Είναι πολύ βολικός τρόπος όμως για να θάψεις ένα περιοδικό επειδή δεν γράφει για το αυτοκινητό σου καλά λόγια ή εκθειάζει κάποιο που εσύ θεωρείς κουβαδάκι.
Σωστό κι αυτό.Όταν ήμουν κάτοχος του Civic είχα ελαφρώς θυμώσει με τα περιοδικά που το ψιλοέθαβαν.Στην πορεία του χρόνου διαπίστωσα γιατί.
Αν απ την άλλη διάβαζες τότε Autocar που ο μόνος λόγος που δεν το έβγαζαν πρώτο απ ότι θυμάμαι ήταν η τιμή θα ήσουν ένας ευτυχισμένος αναγνώστης της Mototech δηλαδη...
-
Ένα απλό παράδειγμα της επιπολαιότητας των δημ/γράφων:
Peugeot 106 Rallye.
Kανείς μα κανείς δεν έγραψε ποτέ και πουθενά το πόσο απαιτητικό είναι το αυτοκίνητο στη γρήγορη οδήγηση. Κανείς δεν πήρε την ευθυνή να προειδοποιήσει ότι δεν κάνει για αρχάριους οδηγούς, ότι δεν οδηγείται με το ένα χέρι, ότι γυρνάει εύκολα, ότι θέλει μυαλό, ότι, ότι, ότι...
Ναι στρίβει, χαίρω πολύ. Δεν αρκεί να γράψεις ότι ένα αυτοκίνητο στρίβει καλά. Οφείλεις να γράψεις και το γιατί στρίβει και το πώς στρίβει.
Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο όντως. Αλλα έχει ορισμένες απαιτήσεις από τον οδηγό του. Κανείς δεν θεώρησε αναγκαίο να το σημειώσει.Άλλο παράδειγμα της στραβής πορείας που έχουν πάρει [αν και τα 'χουμε γράψει άπειρες φορές σε αυτό το φόρουμ]:
Εκθειάζουν το x μοντέλο, μέχρι να βγει το νέο. Όταν δοκιμάσουν το νέο, θυμούνται πόσο κακό ήταν το προηγούμενο, και πόσα μειονεκτήματα είχε κλπ κλπ. Εξόφθαλμη και περιττή θρασυδειλία.
Εν πάση περιπτώσει, αν συνεχίσω με τα σφάλματα των δημ/γράφων, όπως έχουν απεικονιστεί στα ίδια τους τα κείμενα, θα γράψω πολλές σελίδες και δεν έχω τόσο χρόνο.
Πάντως στο φόρουμ, έχει συζητηθεί το θέμα του Τύπου ουκ ολίγες φορές, με τις ίδιες πάνω κάτω αναφορές, και κοινές επισημάνσεις από όλα τα μέλη που έχουν πάρει μέρος στη συζήτηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, οι πραγματικοί γνώστες του αντικειμένου είναι κυρίως οι χομπίστες.
-
Ένα απλό παράδειγμα της επιπολαιότητας των δημ/γράφων:Peugeot 106 Rallye.
Kανείς μα κανείς δεν έγραψε ποτέ και πουθενά το πόσο απαιτητικό είναι το αυτοκίνητο στη γρήγορη οδήγηση. Κανείς δεν πήρε την ευθυνή να προειδοποιήσει ότι δεν κάνει για αρχάριους οδηγούς, ότι δεν οδηγείται με το ένα χέρι, ότι γυρνάει εύκολα, ότι θέλει μυαλό, ότι, ότι, ότι...
Ναι στρίβει, χαίρω πολύ. Δεν αρκεί να γράψεις ότι ένα αυτοκίνητο στρίβει καλά. Οφείλεις να γράψεις και το γιατί στρίβει και το πώς στρίβει.
Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο όντως. Αλλα έχει ορισμένες απαιτήσεις από τον οδηγό του. Κανείς δεν θεώρησε αναγκαίο να το σημειώσει.Αυτό νομίζω πως το έχω διαβάσει αρκετές φορές, κυριώς όταν κυκλοφορούσε το εν λόγω μοντέλο. Τώρα που η παραγωγή του έχει σταματήσει, έχει περάσει στην κατηγορία της 'αγιοποίησης', δηλαδή έχουν εξαληφθεί από τη μνήμη των συντακτών όλα του τα μειονεκτήματα....
-
Ένα απλό παράδειγμα της επιπολαιότητας των δημ/γράφων:Peugeot 106 Rallye.
Δε συμφωνώ καθόλου. Εγώ δεν το έχω οδηγήσει, δεν ξέρω κανέναν που να το έχει οδηγήσει ούτε έχω ασχοληθεί με το θέμα πέρα από τα περιοδικά. Ούτε μαντικές ικανότητες έχω. Το ότι το 106 απευθύνεται σε μυημένους το ήξερα όμως και είμαι 100% σίγουρος ότι στις δοκιμές (όχι στα άρθρα ιστορικού περιεχομένου ούτε στα απομνημονεύματα κάποιου μεγάλου δημοσιογράφου) όλα αυτά που λες αναφέρονται.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αυτό νομίζω πως το έχω διαβάσει αρκετές φορές, κυριώς όταν κυκλοφορούσε το εν λόγω μοντέλο. Τώρα που η παραγωγή του έχει σταματήσει, έχει περάσει στην κατηγορία της 'αγιοποίησης', δηλαδή έχουν εξαληφθεί από τη μνήμη των συντακτών όλα του τα μειονεκτήματα....Α γειά σου...
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Peugeot 106 Rallye.
Δε συμφωνώ καθόλου. Εγώ δεν το έχω οδηγήσει, δεν ξέρω κανέναν που να το έχει οδηγήσει ούτε έχω ασχοληθεί με το θέμα πέρα από τα περιοδικά. Ούτε μαντικές ικανότητες έχω. Το ότι το 106 απευθύνεται σε μυημένους το ήξερα όμως και είμαι 100% σίγουρος ότι στις δοκιμές (όχι στα άρθρα ιστορικού περιεχομένου ούτε στα απομνημονεύματα κάποιου μεγάλου δημοσιογράφου) όλα αυτά που λες αναφέρονται.
Σε ποιά περιοδικά αναφέρθηκαν;
Έχω όλα τα reviews για το 106, όλων των ελληνικών περιοδικών.
Πουθενά δεν γίνεται καμία αναφορά, από όσο θυμάμαι τουλάχιστον.
Αν βέβαια, έχεις αποσπάσματα, θα μπορούσες να τα παραθέσεις να θυμηθούμε τι έλεγαν...Εκ των υστέρων μόνο, μετά τη λήξη της παραγωγής του, γράφτηκε [και συγκεκριμένα από το Faster], ότι το αυτοκίνητο ήθελε πείρα και σύνεση.
-
Σε ποιά περιοδικά αναφέρθηκαν;Έχω όλα τα reviews για το 106, όλων των ελληνικών περιοδικών.
Αν βέβαια, έχεις αποσπάσματα, θα μπορούσες να τα παραθέσεις να θυμηθούμε τι έλεγαν...Εκ των υστέρων μόνο, μετά τη λήξη της παραγωγής του, γράφτηκε [και συγκεκριμένα από το Faster], ότι το αυτοκίνητο ήθελε πείρα και σύνεση.
Εγω στο αρχείο 4Τ, ΑΜS, Αuto Τριτη, C&D, Drive, Car (κυρίως αγγλικά), ελάχιστα Power και EVO. Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι. Αρχείο σημαίνει ότι είναι τόσα πολλά και τόσο στοιβαγμένα που φοβάμαι ότι βγάλω ένα θα πέσουν όλα επάνω μου. Χώρια που δε θα μπαίνουν μετα στη θέση τους... Άστα τώρα που τα έχω ταξινομήσει εκεί που ειναι. Αν δεν φτιάξω το αυτοκινητοδωμάτιο που ονειρεύομαι δεν τα ακουμπάω
Απλά σου λέω ότι αφού το ξέρω, σίγουρα το έχω διαβάσει. -
Peugeot 106 Rallye.
Στους 4τ δεν το έγραφαν; Ότι γυρνάει απότομα με το άφημα του γκαζιού και θέλει εμπειρία και ετοιμότητα για το σώσεις;
Δεν έγραφαν ότι τα αντίπαλα vts και punto gt είναι περισσότερο ευκολοοδήγητα;
Μπορεί να κάνω και λάθος...Άμα έχω χρόνο, θα το ψάξω...αύριο όμως!
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τελικά πόσο αντικειμενικά είναι τα περιοδικά του αυτοκινητηστικού τύπου ;;
...
άλλο θέμα:Το Evo δοκιμάζει την ΙΔΙΑ Alfa 2,2 (ίδια πινακίδα, αριθμό σασί) που είχε δοκιμάσει και το DRIVE ένα μήνα και 1900 χλμ πιο πρίν και έβγαλε 1' (ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ!!!!!) πιο γρήγορη στο 0-100. Φυσικά, εξίσου σημαντικές είναι οι διαφορές σε όλους τους χρόνους.
Τελικά μήπως τελικά ο αυτοκινητηστικός τύπος είναι από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα μια διαφημιστική φυλλάδα ;;
Χε, χε...
Alfa Romeo Brera 2.2 80-110km (με 6η): 15,50 sec (4Τ, Φεβ 06)
Alfa Romeo Brera 2.2 80-110km (με 6η): 7,95 sec (EVO, Μαρ 06)Εγω παντως θα προτιμουσα την 2.2 του EVO...
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Εγω στο αρχείο 4Τ, ΑΜS, Αuto Τριτη, C&D, Drive, Car (κυρίως αγγλικά), ελάχιστα Power και EVO. Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι. Αρχείο σημαίνει ότι είναι τόσα πολλά και τόσο στοιβαγμένα που φοβάμαι ότι βγάλω ένα θα πέσουν όλα επάνω μου. Χώρια που δε θα μπαίνουν μετα στη θέση τους... Άστα τώρα που τα έχω ταξινομήσει εκεί που ειναι. Αν δεν φτιάξω το αυτοκινητοδωμάτιο που ονειρεύομαι δεν τα ακουμπάω
Απλά σου λέω ότι αφού το ξέρω, σίγουρα το έχω διαβάσει.Aπό αυτά που γράφεις, βγάλε Car, Power και Εvo εκτός[δεν υπήρχαν το 1998, το Power είναι βελτιώσεων μόνο]. Και πέταξε στα σκουπίδια AMS και A.Tρίτη. Εναλλακτικά μπορείς να τα στείλεις ανακύκλωση ή να τα κάψεις στο τζάκι.
Όταν κάνεις τον κόπο να ξαναδιαβάσεις τα υπόλοιπα θα διαπιστώσεις αυτό, που σου είπα. Πουθενά δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο πόσο απαιτητικό είναι, πόση σύνεση και εμπειρία χρειάζεται. Μην είσαι τόσο σίγουρος για αυτό, που ισχυρίζεσαι αφενός και αφετέρου μην βασίζεσαι τόσο πολύ στα περιοδικά. Δύο φιλικές συμβουλές!@Charmak:
Ας πάρουμε το πρώτο τεστ στους 4Τ του 8v, 1996, δια χειρός Λακαφώση με τίτλο 'Άνεμοι σφοδροί εως θυελλώδεις'.
Εν ολίγοις έγραψε για τη συμπεριφορά του, ότι οδηγείται όπως θες, είτε με γραμμές, είτε το γυρίζεις κλπ. Ωραία δοκιμή, αλλά καμία σχετική αναφορά.
Στο τεστ του 16v το 1998, και πάλι από τον Κ.Λ, το αυτοκίνητο αυτή τη φορά εγκωμιάζεται [δίκαια]. Όμως ούτε κι εδώ υπάρχει καμία νύξη.
Στο Drive του 1998, στη δοκιμή του 16V, σημειώνεται για πρώτη φορά το πόσο ελεεινά είναι είναι τα P700 και ορθώς. Ούτε κι εδώ βρίσκουμε καμία αναφορά.
Στο AMS, στο τεστ του 8V το κείμενο, εγκώμια, αναφορές περί τρένων κλπ.
Τίποτα σχετικό. Auto Triti (τι διαβάζαμε Θεέ μου!!), τα ίδια.
C@D τα ίδια σε γενικές γραμμές.Ο απαιτητικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου, τονίστηκε -το τονίζω αυτό- μετά τη λήξη της παραγωγής του.
-
Αυτο με το νεο μοντελο και το θαψιμο του παλαιου ειναι γνωστη ιστορια.
Βγαινει το νεο, εχει ανατομικο τασακι, διχρωμία στα πατακια, βελτιωση ακαμψίας κατα 0.01%,και ακους τους δημοσιογραφους να ουρλιάζουν:
Πολυ καλη δουλεια εκανε η Χ εταιρεια με το νεο μοντελο (το οτι χρησιμοποιησε το ιδιο πατωμα και τον ιδιο κινητηρα ειναι λεπτομερειες),με το οποιο μπορειτε πια να κοντραρετε τον Σουμαχερ στα ισα,οδηγωντας με το ενα χερι σε φουρκέτες... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτο με το νεο μοντελο και το θαψιμο του παλαιου ειναι γνωστη ιστορια.Το οποίο παλαίο ένα μήνα πριν το είχαν Θεό!
-
ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΓΟΡΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΕΣΤ!
-
Το οποίο παλαίο ένα μήνα πριν το είχαν Θεό!
λες να γινονται τετοια πραγματα??
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το οποίο παλαίο ένα μήνα πριν το είχαν Θεό!
λες να γινονται τετοια πραγματα??
Χμμ, με 'βάλες σε σκέψεις τώρα Σπύρο...
-
Ο χρήστης chkolon έγραψε:
ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΓΟΡΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΕΣΤ!Εδώ είναι που δε βγάζεις άκρη. Λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, έχει οδηγήσει 5 αυτοκίνητα σε όλη του τη ζωή και το παίζει μάγκας μέσω του πληκτρολογίου και θα βγάλεις εσύ συμπέρασμα...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΩΣ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΓΟΡΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΕΣΤ!
Εδώ είναι που δε βγάζεις άκρη. Λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του, έχει οδηγήσει 5 αυτοκίνητα σε όλη του τη ζωή και το παίζει μάγκας μέσω του πληκτρολογίου και θα βγάλεις εσύ συμπέρασμα...
Ασε που και το φαινομενο του φανατισμου(το δικο μου-de facto ειναι καλυτερο απο τα αλλα) κανει τα πραγματα ακομα πιο δυσκολα..
-
μην ανησυχείτε, παίδες, και από τον επόμενο μήνα θα υπάρχει στην αγορά και καινούργιο (μεγάλο) περιοδικό αυτοκινήτου, για να γκρινιάζουμε
Πόση εμπιστοσύνη έχετε στον αυτοκινητιστικό τύπο ;