-
Tϊ να σωθεί?
Υπάρχουν έσοδα και έξοδα. Όσο τα έξοδα είναι πάνω από τα έσοδα υπάρχει πρόβλημα και θα ακολουθούν 'επώδυνα' μέτρα. Αν καταφέρουν να εντάξουν τους μετανάστες το πρόβλημα θα αμβλυνθεί (σε πλήρη ένταξή τους μάλλον θα εξαλειφθεί αλλά κάτι τέτοιο δε γίνεται)
Επίσης βασικό στοιχείο είναι η δικαιοσύνη στο ύψος της σύνταξης ανάλογα με τις εισφορές και τα χρόνια εργασίας κάθε ενός.
Τα 'λαμόγια' με 15 έτη εργασίας θα πρέπει να πάρουν τα ανάλογα... -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πριν 1 χρόνο τα συζητάγαμε. Τώρα φαίνεται να μπαίνουν στην τελική ευθεία!Τι λέτε?
Υπάρχει τρόπος να σωθεί το Ασφαλιστικό Σύστημα? Η θα πρέπει να αναθεωρηθεί εκ βάθρων?
Δεν υπάρχει πρόβλημα στο ασφαλιστικό , πέραν του δημογραφικού. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
Να σου θυμίσω ότι σύμφωνα με τις προτάσεις Σπράου, τα ταμεία θα φουντάριζαν το 2005. Μπαίνουμε στο 2008 και ακόμα ...αντέχουν.
Ετσι και τότε μας είχαν πήξει στην κινδυνολογία.Κατέβηκε περίπου μισό μυριο κόσμος στους δρόμους και το πήραν πίσω , μακάρι να γίνει έτσι και τώρα.
'Επιταγές 'ξεπληρώνουν τα πουλάκια μου στους πάτρωνές τους.
Το 'πρόβλημα' του ασφαλιστικού είναι ουσιαστικά τα 'απόνερα' της Λισσαβώνας και ο ανταγωνισμός με το αμερικάνικο και ιαπωνικό κεφάλαιο.
Δες ποιοι είναι υπέρ των μέτρων: Οι χορτάτοι.Ποιος θα την πληρώσει;; Ε ποιος άλλος...
Το κακό είναι ότι έχουμε ...μουροχαυλέψει πολύ και μας (βάλε ότι θες εδώ), με την άνεσή τους γμτ!!!
Υ.Γ ...καλά δεν το συζητάω , έτσι και περάσουν τα μισά από αυτά που υπολογίζουν , μαύρο φίδι που μας έφαγε.
Περιμένω από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος λίγη τσίπα. Νομίζω ότι κάμποσοι, όχι πολλοί, την έχουν.
Θα δείξειΥπάρχουν βεβαίως και κραυγαλέες περιπτώσεις, ούτε συζήτηση , αυτές ναι, να τις δουν
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πριν 1 χρόνο τα συζητάγαμε. Τώρα φαίνεται να μπαίνουν στην τελική ευθεία!Τι λέτε?
Υπάρχει τρόπος να σωθεί το Ασφαλιστικό Σύστημα? Η θα πρέπει να αναθεωρηθεί εκ βάθρων?
Φυσικα.... μπορει να σωθει... στελνωντας τα παντα στο καλαθι των αχρηστων! Ετσι οπως ειναι τωρα, καθε χρονο μπαινει συνεχως μεσα. Χρειαζεται ριζικη αλλαγη! Ο καθενας να πληρωνει για την ΔΙΚΗ ΤΟΥ συνταξη... και οχι του 'πατερα του', ουσιαστικα ενεργητικη διαχειριση του χαρτοφυλακιου (των χρηματων που αποταμιευεις) (οχι ομως απο τους γιδοβοσκους των ταμειων), διαχωρισμος συνταξης και ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης, επικουρικες συνταξεις απο ιδιωτικους φορεις, περι κακοδιαχειρισης και τζαμπα δανειων προς το κρατος δεν το συζηταμε καν φυσικα....
Αυτα για να γινουν θελει λεφτα... πολλα λεφτα... το κρατος δεν ειναι διατεθειμενο να βαλει το χερι στην τσεπη, ετσι το βαζει στην δικη μας... και καλει την δικη μου την γενια (20-30) να πληρωσει το κοστος της αλλαγης του συστηματος
Προσωπικα παντως δεν ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω την νυφη... και παντα εχω ανοιχτη την επιλογη να τα μαζεψω και να παω σε καποιο πολιτισμενο μερος του κοσμου. Αυτοι που τα κανανε σκατα, αυτοι και να τα πληρωσουν...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Δε καταλαβα...Γιατι θα γυρισουμε στη λιθινη εποχη??
Η εμπειρια μου λεει οτι μαλλον το συστημα δουλευει καλυτερα χωρις τους μηχανικους που ουτως ή αλλως για να βαζουν υπογραφες ειναι...
Ας μην εχει ο μηχανικος καλους εργοδηγους, και τεχνιτες και θα σου πω εγω για ποτε καταρρεει το συστημα...Η παροιμία λέει 'όποιος είναι έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια λέει'.
Επειδή φαίνεται οτι δέν κατέχεις το θέμα να σε ενημερώσω οτι ο εργοδηγός είναι συνήθως υπομηχανικός ή αρχάριος μηχανικός. Όσο για τον τεχνίτη χωρίς τις λεπτομερείς οδηγίες του εργοδηγού δέν κουνάει ούτε το δαχτυλάκι του όσο καλά και άν ξέρει να κάνει την δουλειά του.Aν κρινω απο τις επιβλεψεις που κανουν πολλα παιρνουν.Στην 'απλη οικοδομη' την επιβλεψη την κανει ο ιδιοκτητης.Αν περιμενε απο το μηχανικο....
Την επίβλεψη για το πόση ώρα δουλεύουν ή πίνουν καφέ μπορεί να την κάνει, για τα υπόλοιπα λίγο δύσκολο.
Aς ειναι καλα τα ετοιμα προγραμματα.Σε δυο ωριτσες ετοιμα τα σχεδια απο τους ξυλοτυπους μεχρι τις 'μελετες' θερμομονωσης...
Αφού τα πάντα λειτουργούν σήμερα με προγράμματα οι μηχανικοί έχουν κανένα λόγο να παραμείνουν στην λίθινη εποχή?
Για πες μας ποιος μηχανικος πηγε φυλακη για τις πολυκατοικιες που κατερρευσαν στο σεισμο της Αθηνας επι παραδειγματι, ή στη γεφυρα που επεσε στα Μεσογεια ας πουμε, ή στα δεκαδες δημοσια εργα που αποδεδειγμενα εχουν διαπιστωθει κακοτεχνιες και λαμογιες στην παραλαβη τους...
Επειδή υπάρχουν λίγοι μηχανικοί προνομιούχοι βολεμένοι που παίρνουν στον λαιμό τους όλους τους υπόλοιπους αυτό δέν σημαίνει οτι πρέπει να βάζουμε τα πάντα στο ίδιο καζάνι.
Kανενα κτιριο δεν επεσε λογω συντηρησης που μπορει να κανει ο ιδιοκτητης.Ολα πεφτουν λογω στατικης ανεπαρκειας (ανικανοτητα μελετητη) ή κακοτεχνιων και ανεπαρκων υλικων (ανικανοτητα επιβλεποντος).
Και στο τελος τελος δεν αποτελει προφαση το οτι αφου ληστευουν δικηγοροι και συμβολαιογραφοι να ληστεψουν και οι μηχανικοι επειδη ειναι αδικια να μενουν εκτος ληστειας...Υπάρχουν πολλοί μηχανικοί που ληστεύουν συμφωνώ ληστές υπάρχουν παντού. Αυτό δέν σημαίνει οτι πρέπει να συνδέουμε το επάγγελμα με την ληστεία, γιατί όποια πέτρα και να σηκώσεις σήμερα ληστεία θα βρείς απο κάτω.
Aκριβως.Εδω συμφωνουμε...
Και εγώ συμφωνώ
-
@ Krieza.... (μετά από 1 έτος γιατί απλά δεν το είχα διαβάσει).
-
Έχεις κάνει ποτέ επίβλεψη και γνωρίζεις από μέσα το θέμα??? Γιατί τα 3+ χρόνια που επιβλέπω έργα βασικός φόβος μου είναι να μην μου ξεφύγει καμία μαλακία από τα μαστόρια που κάνουν πάρα μα πάρα πολλές ακόμα και εκεί που δεν το περιμένεις! Τώρα αν νομίζεις ότι χωρίς μηχανικούς οι εργοδηγοί θα δούλευαν μόνοι τους είσαι πολύ γελασμένος. Αν σηκωθώ και φύγω μία ημέρα κανείς δεν θα δουλέψει καθώς κανείς δεν θέλει να έχει την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά...
-
Στην απλή οικοδομή την επίβλεψη την κάνει ο ιδιοκτήτης??? Όπως την έκαναν στις περιοχές που το 99 ήταν σεισμόπληκτες .... Μάλιστα θυμάμαι πολύ καλά κάτι κεφάλια κατεβασμένα με το σπίτι τους να έχει γίνει σουβλάκι με το στύλο να έχει 4 τσέρκια για οπλισμό κύριο και τα κενά από την έλειψη δόνησης του σκυροδέματος να είναι σε μέγεθος μπάλας water polo που στο ερώτημα ποιός διάολος επίβλεψε αυτό το πράγμα σφύριγαν αδιάφορα (και όχι τόσο γιατί ήταν αυτοί που έκαναν την μεγάλη οικονομία). Για τα αυθαίρετα δεν μιλώ καθόλου εκεί έτσι και αλλιώς δεν είναι θέμα να συζητάμε για ποιότητα σκυροδέματος με αντοχές στα 5~6 MPa (σκυρόδεμα της δεκαετίας του 1930) και λάθη που είναι αδύνατον ακόμα και περαστικός να ήταν κάποιος από το χειρότερο ΤΕΙ να έκανε....
-
Σε 2 ωρίτσες στατικά και μονώσεις??? ΟΚ λοιπόν να σε έχω στα υπόψη μου όταν μου τύχει κάνενα έργο που πρέπει να γίνει μέσα σε μία ημέρα.... Κάτι περισσότερο θα ξέρεις από μένα.... Ασφαλώς βέβαια γνωρίζεις και τα φορτία που θα λάβεις υπόψη (και μιλώ βέβαια για ωθήσεις γαιών σε επικλινή εδάφη και όχι για τα τυπικά), ξέρεις και πως να ορίσεις και την τοπολογία του σκελετού, γνωρίζεις τα πάντα από θέματα αρχιτεκτονικής και διαχείρησης των αναγκών μίας οικογένειας, είσαι ειδήμων σε θέμα δυναμικής και στατικής, έχεις ακτίνες Χ για μάτια καθώς μπορείς να γνωρίζεις αμέσως το τύπο του εδάφους και πιθανά έγκοιλα του, έχεις μαντικές ικανότητες και με την πρώτη ο πελάτης θα το δεχτεί το αρχιτεκτονικό, γνωρίζεις κόσμο στις πολεοδομίες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, έχεις την ευχέρεια άμεσα να δώσεις λύσεις για τα Η/Μ του κτιρίου και γνωρίζεις το σύνολο των κανονιστικών διατάξεων απέξω και ανακατωτά.... Ελπίζω να μην τα εννοείς σοβαρά αυτά....
-
Για το σεισμό της Αθήνας του 1999. Πόσο μάλλον δεν ξέρεις τι γίνεται! Ο σεισμός της Αθήνας οδήγησε στην καταγραφή 2500 ΠΕΕΑΚ (Πρώτοκολλο Επικδύνου, Ετοιμόρροπου, Ακατάλληλου Κτιρίου) σε 1η φάση που ήταν και η ακριβής. Τώρα μετά με το πανυγήρι με το χρήμα που φαγώθηκε από τους διάφορους Δήμους όπου τα πράσινα γινόντουσαν κόκκινα ίσως το νούμερο αυξήθηκε αλλά τότε είχα φύγει πια από την ΥΑΣ καθώς είχα αποστρατευθεί.... Το 80% αυτών των 2500 λοιπόν, αφορούσε κτίρια πριν το 1955 και για την ακρίβεια κυρίως τα προσφυγικά του 1930. Κτίρια δηλαδή που κατασκευάστηκαν για πρόχειρη στέγαση και τελικά έμειναν για 70 χρόνια!!! Για το λοιπό 20% το 10% (δηλαδή το 50% αυτών) αφορούσε αυθαίρετες κατασκευές που Μηχανικός δεν τις είχε δει. Στο υπόλοιπο 10% ένα ακόμα 50% αφορούσε ειδικές περιπτώσεις όπως πανωσηκώματα που είχαν γίνει με υπογραφές αποφοίτων ΤΕΙ ή αποφοίτων ΑΕΙ συναφών σχολών (όχι Δομικών Έργων ή Πολιτικών Μηχανικών) με αυτεπιστασία από τον Ιδιοκτήτη και επεμβάσεις στον στατικό φορέα του υποκείμενου κτιρίου που τις περισσότερες φορές οδηγούσαν σε μεγάλες επιβαρύνσεις του σκελετού. Στα 25 Κτίρια που είχαμε καταρρεύσεις και στα 5~10 κτίρια με νεκρούς έχουμε:
α. Στη ΡΙΚΟΜΕΞ τελεσίδικα καταδίκη των μηχανικών. Το ενδιαφέρον είναι ότι κανείς Δ.Υ. δεν καταδικάστηκε και περιέργως πως το πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω πυρκαγιάς που τότε είχαν βουήξει τα κανάλια δεν βρέθηκε ποτέ. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν καταπέλτης τελικά για τους μηχανικούς (βάσει και των πορισμάτων της επιτροπής).
β. Για τις λοιπές οικοδομές ή υπήρξαν αποφάσεις αθωωτικές ή σε κάποιες περιπτώσεις καταδίκες για αμέλεια που ήταν ό,τι χειρότερο καθώς οι συγκεκριμένοι μελετητές μηχανικοί δεν θα ξανα-υπογράψουν εφόσον ακόμα και μία καταδίκη για αμέλεια σημαίνει βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα για το ΤΣΜΕΔΕ με συνέπεια να χάνεις πρακτικά το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού.
Από τις βλάβες που σημειώθηκαν σε πολυόροφα κτίρια που είχαν κτιστεί με τους κανονισμούς του 1995 παρατηρήθηκε ένα πρόβλημα των κανονιστικών διατάξεων με αποτέλεσμα την ένταξη διορθωτικών ενεργειών στους κανονισμούς ΕΚΩΣ 2000 και EAK2000. Ακόμα περισσότερα αναμένονται για τις μελοντικές εκδόσεις.
Ο σεισμός της Αθήνας σε ένα μεγάλο μέρος της Δυτικής κυρίως Αττικής (όχι από μετρήσεις καθώς το κράτος ουδέποτε εφάρμοσε την οδηγία του ΟΑΣΠ για εγκατάσταση δικτύου, οδηγία από το 1991, μέχρι το 2001 όταν με λεφτά των κουτόφραγκων άρχισε να γίνετια κάτι) από φαινομενολογικά στοιχεία (μετακινήσεις πλακών σε τάφους κ.λπ.) άλλα και κάποια ιδιότυπα γεωλογικά χαρακτηριστικά (γνωστό το ρέμα της ΡΙΚΟΜΕΞ όπου τελικά αποδείχτηκε ότι λόγω της γεωλογίας είχαμε ιδιαίτερη ενίσχυση του σεισμικού κύματος λόγω εγκλωβισμού) ήταν ιδιαίτερα ισχυρός και υπερέβαινε το αναμενόμενο φάσμα σχεδιασμού ειδικά στις περιπτώσεις των υψηλών συχνοτήτων - χαμηλών περιόδων όπου και τα παλαιά κτίρια ήταν ιδιαίτερα ευπαθή ή στην περίπτωση του ρέματος της Χελιδονούς λόγω της ανάκλασης των κυμμάτων είχε πολύ πιο αργή απόσβεση και μετακίνηση της ενέργειες σε χαμηλότερες συχνότητες συν τω χρόνω ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ για μία κατασκευή που καθώς βλάπτεται έχει αντίστοιχα μεταφορά των περιόδων συντονισμού της σε χαμηλότερες συχνότητες (ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΙΔΙΟΠΕΡΙΟΔΟΥΣ). Η συνολικά κατάρρευση 25 και μόνον Κτιρίων σε μία περιοχή με 100,000 Κτίρια ήταν μία πολύ καλή επίδοση ελαφρά χαμηλότερη της αποδεκτής Ευρωπαϊκής (1/5000~1/10000 σε περίπτωση του σεισμού σχεδιασμού που τουλάχιστον έπληξε την Αθήνα με τα σημερινά ισχύοντα δεδομένα) και αντίστοιχη της αντίστοιχης Αμερικανικής (1/2000~1/5000). Και αν λάβουμε υπόψη ότι για την συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων που τότε υπήρχαν στην περιοχή τα φορτία λόγω σεισμού που είχαν ληφθεί ήταν μόλις το 40% των τωρινών, με κατασκευές χωρίς ειδική μνεία για απορρόφηση ενέργειας, με κατασκευές που ακολουθόντας 'λάθος' αρχιτεκτονικές πρακτικές (τα '' έχουν να κάνουν λόγω σεισμικότητας) με ισχυρές δοκούς αλλά αδύναμους στύλους πάλι καλά τα πήγαμε ως και πολύ καλά θα έλεγα.
- Για την 5η παρατήρηση
α. Τα κτίρια δεν πέφτουν λόγω συντήρησης αλλά εξαιτίας της απουσίας της!!! Άν μετά από 15 χρόνια αρχίζουν να φεύγουν οι σοβάδες (βαρβαριστί Επιχρίσματα) με αποτέλεσμα να εκτείθενται τα δομικά στοιχεία (και ειδικότερα ο οπλισμός) στους φθοροποιούς περιβαλλοντικούς παράγοντες ή αν μετά από ένα σεισμό που προκάλεσε ζημιές δεν λαμβάνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση τους ή αν κόβουμε κολώνες για να βάλουμε το φούρνο μας (περίπτωση Θεσσαλονίκης 1977) ή αν χωρίς καμία λογική γκρεμίζουμε τοιχοποιίες αφαιρόντας την 1η γραμμή άμυνας του κτιρίου (ένα από τα τεχνάσματα των μηχανικών) έναντι σεισμού ή αν κτίρια κατοικιών τα μετατρέπουμε σε αποθήκες (τριπλασιάζοντας πρακτικά τα επιβαλλόμενα φορτία) τότε αυτά που ανάγονται??? Στο κέντρο της Αθήνας στο ακίνητο επί της Καραγεώργη Σερβίας (στο Σύνταγμα) λίγο πριν τις εργασίες μετρήθηκαν βάθη ενανθράκωσης του σκυροδέματος ως και 5!!! εκατοστά που σήμαινε ότι ο οπλισμός πρακτικά ήταν έρμαιο στην οξείδωση καθώς καμία προστασία δεν είχε από την αλκαλικότητα του σκυροδέματος. Για το λόγο αυτό παρόλο που οι κανονισμοί ομιλούν για 2.5 εκατοστά επικάλυψη κανείς σήμερα δεν λαμβάνει μικρότερη απόσταση από 4~5 εκατοστά (τουλάχιστον όσοι ξέρουν) και προσωπικά στους σπουδαστές μου λέω 'ότι ευεργετικό για την οικονομικότητα της κατασκευής επιτρέπει ο κανονισμός καλό είναι να χρησιμοποιείται με φειδώ...'. Άλλωστε το κόστος του οπλισμού και της σκυροδέτησης είναι ένα μίζερο 20% στο τελικό κόστος. Αν θέλεις να κλέψεις βάλε μία μπανιέρα λίγο κατώτερης ποιότητας ή μάρμαρο Διονύσου μεν αλλά Β διαλογής δε. Πολύ περισσότερο χρήμα θα βγάλεις.
β. Μα κανείς δεν είπε να συμμετάσχουμε στην οργανωμένη ληστεία. Απλά λέω ότι το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ληστεία. Αν όμως το κράτος θεωρεί απαραίτητο ο μελλοντικός ιδιοκτήτης να διασφαλίζεται νομικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν πρέπει να τον διασφαλίζει και έναντι μίας πιθανής αγοράς ένος επικίνδυνου για την ασφάλεια του Κτηρίου που εν κατακλείδι αποτελεί και ποινικό αδίκημα καθώς αν είναι γνωστό στο πωλητή τότε ο συγκεκριμένος προσπαθεί να εξαπατήσει εν γνώσει του.
Αυτά....
Υ.Σ. Γιούπι.... (Για τα καινούργια) Οι Δημοσιογράφοι επιτέλους Επιστήμονες..... Μα πως μα αυτοί πανεπιστήμονες τόσα χρόνια αδικημένοι είναι δυνατόν να μην τους λάβουμε στα σπλάχνα μας... Τελικά οι Τρίαινα Δικηγόροι-Ιατροί-Μηχανικοί μόλις τώρα απέκτησε το νέο της όπλο. Με τους Δημοσιογράφους εμπρός θα δουλεύουμε 10 χρόνια και θα πέρνουμε σύνταξη το 150% του μισθού του Βουλευτή.....
Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...
-
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Δεν υπάρχει πρόβλημα στο ασφαλιστικό , πέραν του δημογραφικού. Κανένα απολύτως πρόβλημα.H ανωτέρω είναι η δήλωση της δεκαετίας.
Ας τα μαζέψει το συνδικαλιστικό κίνημα, ας τα μαζέψουν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κι ας πάνε για ούζα.
Αν κάνουμε +1 παιδί παραπάνω, θα λυθεί το ασφαλιστικό. Κι αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει παιδί ο Έλληνας, ας το συζητήσουμε πάλι σε 20 χρόνια. Άλλωστε ως τότε θα έχουμε πάρει σύνταξη ή θα έχουμε τέλος πάντων στηρίξει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, άρα το πρόβλημα θα το έχουν τα παιδιά μας. Ε, ας το λύσουν εκείνα μαζί με τους συνομήλικούς μας πολιτικούς του 2027.
Βέβαια υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Ούτε καν μια BMW 7 δεν μπορεί ν' αγοράσει ένα ζεύγος μισθωτών για να ζήσει 'με αξιοπρέπεια' (ας μην πω για άλλη μάρκα και το χοντρύνω, αν και με τρώει το χέρι μου). Με τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, πού περιθώριο για παιδιά; Μα τότε μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο! Ω, ναι, ναι.... Τελικά το δημογραφικό δεν μπορεί να λυθεί, άρα ούτε και το συνταξιοδοτικό. Δες ρε παιδί μου κάτι πράματα......Οι οικονομολόγοι είναι ή ηλίθιοι ή εγκάθετοι λοιπόν. Η λύση είναι λίγο φίκι-φίκι παραπάνω. Ή η λαϊκή επανάσταση που θα διαλύσει κάθε αμφιβολία περί του τι πρέπει να γίνει.
Δεν χρειάζεται να χλευάζουμε κανένα για τις απόψεις του. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο ποιο προσεκτικοί ……. EMMANOYHL
Edit: για σοβαρούς (ή και λιγότερο σοβαρούς) χρήστες, δεν θα χρησιμοποιούσα τέτοιο ύφος. Για τον συγκεκριμένο ήμουν πολύ ήπιος. Καθένας εισπράττει αναλόγως του χαρακτήρα του.
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 584#886584 -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν υπάρχει πρόβλημα στο ασφαλιστικό , πέραν του δημογραφικού. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
H ανωτέρω είναι η δήλωση της δεκαετίας.
Ας τα μαζέψει το συνδικαλιστικό κίνημα, ας τα μαζέψουν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κι ας πάνε για ούζα.
Αν κάνουμε +1 παιδί παραπάνω, θα λυθεί το ασφαλιστικό. Κι αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει παιδί ο Έλληνας, ας το συζητήσουμε πάλι σε 20 χρόνια. Άλλωστε ως τότε θα έχουμε πάρει σύνταξη ή θα έχουμε τέλος πάντων στηρίξει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, άρα το πρόβλημα θα το έχουν τα παιδιά μας. Ε, ας το λύσουν εκείνα μαζί με τους συνομήλικούς μας πολιτικούς του 2027.
Βέβαια υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Ούτε καν μια BMW 7 δεν μπορεί ν' αγοράσει ένα ζεύγος μισθωτών για να ζήσει 'με αξιοπρέπεια' (ας μην πω για άλλη μάρκα και το χοντρύνω, αν και με τρώει το χέρι μου). Με τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, πού περιθώριο για παιδιά; Μα τότε μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο! Ω, ναι, ναι.... Τελικά το δημογραφικό δεν μπορεί να λυθεί, άρα ούτε και το συνταξιοδοτικό. Δες ρε παιδί μου κάτι πράματα......Οι οικονομολόγοι είναι ή ηλίθιοι ή εγκάθετοι λοιπόν. Η λύση είναι λίγο φίκι-φίκι παραπάνω. Ή η λαϊκή επανάσταση που θα διαλύσει κάθε αμφιβολία περί του τι πρέπει να γίνει.
Υπάρχει καλύτερη λύση:
σταματάμε κάθε είδους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άνω των 70. Έτσι γλιτώνουμε πολύ χρήμα, μειώνουμε τους συνταξιούχους κλπ κλπ κλπ.Καμιά πιο ρεαλιστική τοποθέτηση;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Καμιά πιο ρεαλιστική τοποθέτηση;
Τα χρηματα του ταμειου των υγειονομικων, να πηγαινουν κατα 100% υπερ ΟΓΑ και λοιπων ελλειματικων ταμειων
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίτα η πεθερά μου στο χωριό παίρνει 400 έουρα σύνταξη(και μα την Παναγία με αυτά ζεί) και απ ότι ξέρω μαζεύει λεφτά να πάρει μια 316.
Αλλα να κάνω κι εγώ την πρότασή μου.
Σύνταξη στα 80, διπλασιασμό της εισφοράς του εργαζόμενου στο ταμείο, και
υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση για ιατροφαρμακευτική κάλυψη. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτό δεν χρειαζόταν. Λίγο χιούμορ ακόμα και όταν μας τσιγκλάνε δεν έβλαψε ποτέ κανένα ……………. EMMANOYHL
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
........................Υπάρχει καλύτερη λύση:
σταματάμε κάθε είδους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους άνω των 70. Έτσι γλιτώνουμε πολύ χρήμα, μειώνουμε τους συνταξιούχους κλπ κλπ κλπ.Καμιά πιο ρεαλιστική τοποθέτηση;
Μα εγώ δεν πρότεινα κάποια λύση για να υπάρξει αντίλογος πάνω σ' αυτό.
Απλώς αμφισβήτησα τη δήλωση ότι δεν υπάρχει ασφαλιστικό πρόβλημα.
Η λύση σαφώς και δεν πρέπει να είναι η μείωση των συντάξεων κάτω των 1000 ευρώ. Όμως το ασφαλιστικό ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν σχετίζεται τόσο με το ύψος των συντάξεων, όσο με την εισφοροδιαφυγή, παράνομη ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ.
Όταν πχ κάποιοι βγαίνουν στη σύνταξη στα 55 χρόνια με το προσδόκιμο ζωής ν' ανεβαίνει διαρκώς, η απλή αριθμητική λέει ότι τα ταμεία δεν βγαίνουν. Πρέπει δηλαδή να στεγνώσουν τα αποθεματικά για να κάνει διορθωτικές κινήσεις το κράτος; Ή να αντλήσει πόρους μέσω φορολογίας και επαχθούς δανεισμού (δηλ. πάλι μέσω φορολογίας);
Και οι εργοδότες οφείλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αν και εκεί τα πράγματα είναι πολύ λεπτά. Αν το εργατικό κόστος αυξηθεί πολύ (συγκριτικά με γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες), οι εργοδότες είτε θα μειώσουν τις θέσεις εργασίας, είτε θα στείλουν τις επιχειρήσεις τους πέραν των βόρειων συνόρων. Ομοίως για τους ξένους επενδυτές, τους οποίους χρειαζόμαστε για να αναπτυχθούμε και να μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος κοινωνικών παροχών. Γιατί χωρίς θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν ασφαλιστικές εισφορές. Λογικό δεν είναι;
Πάντως πρέπει να βρεθεί λύση τώρα, όχι σε 10 ή 20 χρόνια.
Εκτός αν λύσουμε το δημογραφικό.Edit:
Μην το ξεχάσω. Για τους κραγμένους προβληματικούς, μία είναι η λύση. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
........................Υπάρχει καλύτερη λύση:
Μα εγώ δεν πρότεινα κάποια λύση για να υπάρξει αντίλογος πάνω σ' αυτό.
Απλώς αμφισβήτησα τη δήλωση ότι δεν υπάρχει ασφαλιστικό πρόβλημα.Δεν ήταν για σένα το ποστ.
-
Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ ....... έχω πάθει πλάκα με το εξης
Κατα καιρούς παίρνουμε ένα φάκελο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣτο οποίο έχει αντικαταστήσει τα ένσημα μετά την αποϋλοποίηση
Μα καλά είναι δυνατόν σ΄αυτή την 'χώρα μοντέλο' να τελειώνει το 2007 και να λαμβάνεις τό απόσπασμα για το β τρίμηνο του 2006?????
Τι στο διάολο κάνουν στο ΙΚΑ???
Μα καλά δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να θέλει να δουλέψει??Φαντάζομαι τι πακέτο θα τραβάει κάποιος που θα θέλει να πάρει σύνταξη......
- Θα του λένε ελάτε με τα ένσημα σας να την πάρετε!!!!!
- Ξέρετε δεν μου τα έχετε στείλει ακόμα όλα, είστε δυο χρόνια πίσω!!!
- Δεν μας νοιάζει σύνταξη ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ!!!! Μόλις τα μαζέψτε όλα να ξαναρθείτε!!!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ ....... έχω πάθει πλάκα με το εξης
Κατα καιρούς παίρνουμε ένα φάκελο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
το οποίο έχει αντικαταστήσει τα ένσημα μετά την αποϋλοποίηση
Μα καλά είναι δυνατόν σ΄αυτή την 'χώρα μοντέλο' να τελειώνει το 2007 και να λαμβάνεις τό απόσπασμα για το β τρίμηνο του 2006?????
Τι στο διάολο κάνουν στο ΙΚΑ???
Μα καλά δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να θέλει να δουλέψει??
Φαντάζομαι τι πακέτο θα τραβάει κάποιος που θα θέλει να πάρει σύνταξη......- Θα του λένε ελάτε με τα ένσημα σας να την πάρετε!!!!!
- Ξέρετε δεν μου τα έχετε στείλει ακόμα όλα, είστε δυο χρόνια πίσω!!!
- Δεν μας νοιάζει σύνταξη ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ!!!! Μόλις τα μαζέψτε όλα να ξαναρθείτε!!!!!!
Μην τους αδικείς τόσο πολύ, εμείς πήραμε χθες του δ' τριμήνου του 2006 (αυτά δηλαδή που υποβάλλαμε στο τέλος Ιανουαρίου του 2007). Για κάποιον λόγο έχουν αρχίσει να τα στέλνουν γρηγορότερα από παλιά, κάτι που σημαίνει, πως μάλλον έχουν αρχίσει να μαθάινουν κάποιοι να χρησιμοποιούν λίιιγο πιο γρήγορα τους υπολογιστές τους ...
Υ.Γ.: αν πήρες τώρα το β' τρίμηνο του 2006, ψάξ' το λίγο με την εταιρεία που δουλεύεις, γιατί έχουν πάρει και σ' άλλες επιχειρήσεις τα μεταγενέστερα που σου είπα παραπάνω...
-
Εγώ θα ήθελα να βλέπω τώρα του 11/07... φαντάζομαι αυτό είναι το λογικο!!! Πότε θα γίνει αυτο? Θα μου πεις με την ενοποίηση των Ταμείων που θα διπλασιασθούν οι ασφαλισμένοι!!!!!!!
Δεν θα ήταν λογικό σήμερα 06/12 να έχω λάβει το αυτοκολλητάκι που ανανεώνει το βιβλιάριο υγείας μου για το 2008?
Δηλαδή πότε είναι λογικό να το λάβω? Τον Ιούλιο του 08?Τα τέλη κυκλοφορίας όμως σαν Κράτος ξέρουμε να τα στέλνουμε σωστά!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ θα ήθελα να βλέπω τώρα του 11/07... φαντάζομαι αυτό είναι το λογικο!!! Πότε θα γίνει αυτο? Θα μου πεις με την ενοποίηση των Ταμείων που θα διπλασιασθούν οι ασφαλισμένοι!!!!!!!Δεν θα ήταν λογικό σήμερα 06/12 να έχω λάβει το αυτοκολλητάκι που ανανεώνει το βιβλιάριο υγείας μου για το 2008?
Δηλαδή πότε είναι λογικό να το λάβω? Τον Ιούλιο του 08?Τα τέλη κυκλοφορίας όμως σαν Κράτος ξέρουμε να τα στέλνουμε σωστά!!!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να πάρεις τώρα τα ένσημά σου για τον 11ο, γιατί απλούστατα η επιχείρησή σου υποβάλλει δήλωση ανά τρίμηνο κι έτσι 10ος, 11ος και 12ος θα υποβληθούν στο τέλος του Ιανουαρίου 2008.
ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑΚΙ, θα σε παροτρύνω ξανά να δεις τι παίζει στην εταιρεία σου, γιατί κοντεύει μήνας που εμείς τα 'χουμε πάρει...
-
Νομίζω έχουν δώσει περιθώριο στις επιχειρήσεις να πληρώνουν τα ένσημα μετά από 12 μήνες οπότε το ενημερωτικό έρχεται με την ανάλογη καθυστέριση.
-
ξέρετε πως νιώθω όταν ελέγχω τα δικαιολογητικά κάποιου φουκαρά που θέλει να πάρει επιδότηση ενοικίου και του λείπουν 5-10 ένσημα;;;
Ο φουκαράς στην πράξη τα έχει αλλά στα χαρτιά του δεν φαίνονται...εσύ το ξέρεις, αυτός το ξέρει το κράτος σφυρίζει αδιάφορα και εύχεσαι απλά να κάνει το ίδιο και ο υπάλληλος που θα τα μετρήσει μετά από σένα για να πάρει τα χρήματα. Σε αυτό τον φορέα με την άθλια εξυπηρέτηση, με τις ουρές και τους αγενείς συναδέλφους θέλουν να στείλουν όλους τους εργαζόμενους...Ντροπή...αντί να κοιτάξουμε πως θ' αναβαθμίσουμε το ΙΚΑ προσπαθούμε να ρίξουμε και τους υπόλοιπους σε αυτό...Πάντως η ένωση των ταμείων είναι πολύ δίκαιη έμπνευση... για παράδειγμα το δικό μας ταμείο έχει πλεόνασμα περισσότερο από 500 εκατομμύρια ευρώ...ας βάλουν χέρι λοιπόν στις κρατήσεις μας και να τα δώσουν στο καλό ΙΚΑ που δεν χρωστάει πουθενά. Φοβερή λύση...να τους χαιρόμαστε ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων... Θα μας καταντήσουν όλους σαν το ΝΑΤ στο τέλος
-
-
κυκλοφορεί κι ένα ενδιαφέρον powerpoint από mail σε mail με τις παραπάνω εικόνες (και άλλες).
Ασφαλιστικά ταμεία