-
ΟΚ, λογικό είναι για το RX8. Ο Βάνκελ δεν έγινε διάσημος για την οικονομία του. Νομίζω όμως ότι οποιοσδήποτε αγοράζει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχει λάβει υπόψη του αυτό, έτσι δεν είναι;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
ΟΚ, λογικό είναι για το RX8. Ο Βάνκελ δεν έγινε διάσημος για την οικονομία του. Νομίζω όμως ότι οποιοσδήποτε αγοράζει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχει λάβει υπόψη του αυτό, έτσι δεν είναι;ετσι ειναι...αλλιως δεν ηξερες δεν ρωταγες ?
παντως μετανοιωσα που δεν πηρα το μεγαλο (ειχα τρομοκρατηθει απο αυτα που ακουγα) αφου καινε σχεδον το ιδιο -
μια χαρά σου κάει (η κατανάλωση είναι μαζί με το λάδι????)
-
Μέση κατανάλωση είναι αυτό, ή κατανάλωση σε σκίσιμο;
-
κανε ρε ένα κλικ στα νουμερα όλων. θα καταλάβεις
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
με 61 lt 350 χλμ το ρεκορ μου !!!
Κοίτα 'σύμπτωση' φίλε μου: Εσένα καίει 61Λ στα 350ΧΛΜ, κι εμένα 35Λ στα 610ΧΛΜ....
Εσένα σε έχω καρατσεκαρισμένο.... το πας φιρί φιρί!
Αλλά ο Θεός είναι μεγάλος, δεν θα γυρίσεις στην Ελλάδα, θα γυρίσεις... Και για απελευθέρωση πετρελαίου στην Αθήνα δεν το βλέπω... και είσαι και καλομαθημένος με ροπές και θα έχεις μαζέψει και λεφτά οπότε θα πάρεις κανένα τουρμπάτο 2-2,5 λίτρα... Τότε θα δεις τι 610χλμ με 35 λίτρα θα κάνεις... θα σου κοπεί ο βήχας...
Κι αν σου περνάει από το μυαλό να φέρεις το diesel και να κυκλοφορείς στην Αθήνα θα σε καρφώσω ρε, μέχρι κατάσχεση θα στο πάνε.... εκτός αν σε προλάβει κανένα βενζινάδικο και σου ξεσκίσει την πανάκριβη αντλία και βγάζεις πιο πολύ κάπνα κι από ταρίφα 20ετίας...
...απαίσιοι πετρελαιάδες....βρωμιάρηδες...χαιρέκακοι προκλητικοί άνθρωποι...Eιρήνη υμίν αδερφέ μου!!
Στην Αθήνα ευτυχώς δεν μένω ούτε κυκλοφορώ, στην Β. Ελλάς είμαι.....
Θα σε περιμένω στα μέρη μου για να σε ηρεμήσω δίδοντάς σου το αμάξι για μια βόλτα ..... να ζηλέψεις ακόμα περισσότερο!
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
μια χαρά σου κάει (η κατανάλωση είναι μαζί με το λάδι????)οχι...λαδακι συμπληρωνω περιπου καθε 800-1.000 χλμ γυρω στα 300 γραμμαρια (αναλογα και το σκισημο βεβαιως)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μέση κατανάλωση είναι αυτό, ή κατανάλωση σε σκίσιμο;μεση
-
Ο χρήστης Trx8iantafillos έγραψε:
μεση
μάλλον πάντως κάτι δεν πάει καλά με το τρόπο που οδηγείς... Όταν το σκίζεις έχεις κατανάλωση 13.3 ενώ όταν κοιμάσαι έχει 17.4. Βλέπω και ένα ελάχιστο 8.2 με το σκίσιμο...
Άρα όσο πιο πολύ το πιέζεις τόσο λιγότερο καταναλώνει
Ιδού κύριοι το μυστικό του Wankel.... Η χαρά του γκαζάκια!!!! Όσο πιο πολύ το πόδι μολύβι τόσο και πιο οικονομικός.... Για να δούμε κάτι turbo τι θα πιάσουν σε αυτές τις συνθήκες που ο θρυλικός (βεβαίως - βεβαίως) Wankel δεν υπερβαίνει τα 9 λίτρα!!!
Αστείο είναι μην το πάρεις στα σοβαρά και σκοπό έχει να πειράξει κάποια μέλη με κινητήρες του group VAG
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Άρα όσο πιο πολύ το πιέζεις τόσο λιγότερο καταναλώνει
το πιστευεις οτι αν δουλευει για ωρα στο ρελαντι μπορει να καψει και παραπανω ?
για το πινακακι με τις καταναλωσεις λες...εκει δεν εδινα σημασια στο εικονιδιο με τον τροπο οδηγησης γι αυτο και παρερμηνευεται
-
Ο χρήστης Trx8iantafillos έγραψε:
μεση
μέση σκισίματος...
-
Nέες μετρήσεις, να ναι καλά οι κάμερες και το ξενέρωμα με τους μ@λάκες των δρόμων.
160 χλμ, 12 λίτρα= 7,5 λ/100. To TC έδειχνε 7,3 με μέση 42 km/h. Καλά είναι για το καρουλάκι μου. -
Toyota Corrila 1,4 VVTI
μέση κατανάλωση μικτή, από το TC, οδηγώντας χαλαρά, μέσα στην Αθηνα και διαδρομές, προς νέα μακρη
από Διόνυσο 7,2Λτ/100 -
χθες χεστηκα απ την χαρα μου!!!
μηδενισα τριπ και εκανα την εξης διαδρομη: Χαλανδρι-μαρουσι-πανοραμα βουλας-ηλιουπολη...
Yaris 1.3
το Trip κλειδωσε στα 6,2 και αν δεν ετρωγα την πιπα της βουλιαγμενης απο βουλα-ηλιουπολη, θα ημουν στο 5,8
αυτο ειναι μετρο, που ελεγε και ο χαρρυ κλυνν!!! -
Εγώ αντίθετα τώρα που θεωρώ ότι είναι στρωμένο το αυτοκίνητο και το πιέζω μέχρι τις 6.000 rpm, βλέπω την κατανάλωση να ανεβαίνει συνεχώς.
Τώρα, μετά από μια γρήγορη βόλτα στην Αράχοβα για χτες, είμαι στα 10.9l/100km και αν δεν το μηδενίσω σε κάποια στιγμή, μάλλον δεν θα μου αρέσει αυτό που θα βλέπω από εδώ και στο εξής.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εγώ αντίθετα τώρα που θεωρώ ότι είναι στρωμένο το αυτοκίνητο και το πιέζω μέχρι τις 6.000 rpm, βλέπω την κατανάλωση να ανεβαίνει συνεχώς.Τώρα, μετά από μια γρήγορη βόλτα στην Αράχοβα για χτες, είμαι στα 10.9l/100km και αν δεν το μηδενίσω σε κάποια στιγμή, μάλλον δεν θα μου αρέσει αυτό που θα βλέπω από εδώ και στο εξής.
Αναμενόμενο!! Στην αρχή η προσεκτική οδήγηση προσφέρει οικονομία. Βάλε και το γεγονός ότι ο κινητήρας είναι πεντακάθαρος (κάτι που μετά από λίγο δεν ισχύει λόγω και του καυσίμου που προσφέρουν όλες μα όλες οι εταιρίες). Στα 15~20k όταν και ολοκληρωθεί η διαδικασία στρωσίματος των κινούμενων μερών (και μειωθούν οι τριβές) θα έχεις την πρώτη αξιόπιστη μέτρηση για το στυλ οδήγησης σου.
-
Μηδένισέ το, κάνε μερικές βόλτες σε πηγμένη Αθήνα και μετά τα θα σου αρέσει ό,τι και να βλέπεις εκτός πόλης σχεδόν όπως και να πηγαίνεις....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μηδένισέ το, κάνε μερικές βόλτες σε πηγμένη Αθήνα και μετά τα θα σου αρέσει ό,τι και να βλέπεις εκτός πόλης σχεδόν όπως και να πηγαίνεις....Και δυστυχώς ή ευτυχώς έχεις 100% δίκιο.
Στο δικό μου αμάξι που έχει 2 μετρητές κατανάλωσης (έναν 'after start' που μηδενίζει αν σβήσεις για ώρα τη μηχανή και έναν που πρέπει να τον μηδενίσεις εσύ για να μηδενίσει):
Ο 1ος δείχνει κάτι 'τρελά' νούμερα (για μένα) όταν κινούμαι μόνο μέσα στην πόλη.Το 15lt/100km είναι στάνταρ αν πέσω σε ψιλοκίνηση ενώ το 11-12 'έρχεται' όταν είναι ψιλο-άδειος ο δρόμος.
Βλέπω πλέον καταναλώσεις από 10 και κάτω μόνο όταν πάω βόλτα ή όταν πάω ταξίδι.
Να φανταστείτε είναι τόσο σπάνιο να δω κατανάλωση κάτω από 11lt/100km ή αν δω κανένα 8άρι (πολύ σπάνιο πλέον), τρελαίνομαι από τη χαρά μου.
(όταν με το προηγούμενο αμάξι μου καταναλώσεις μέσα στην πόλη γύρω από το 8 ήταν το 'στάνταρ' και χτύπαγε κανένα 9άρι σε περιόδους τρελού καψίματος )Χρήστος Λάππας
Απλά περαστικά...
Ειλικρινά, μηδένιζε το μετρητή.Θα σου κάνει καλό στο ψυχολογικό κόμματι της κατανάλωσης... -
εγω ειμαι ευτυχισμενος ανθρωπος.. ο Sωτηρας δεν εχει trip computer..
αλλιως τωρα θα ημουν με χαπακια για την καρδια....
αντιθετως στο yaris γουσταρω να το βλεπω! -
Dubai - Abu Dhabi door to door Lancia Thesis 3.0, καταναλωσις 10.0 (ενδειξις οργανου)λιτρα, ταχυτης μαξιμουμ 160. Στροφες κινητηρα 3000. εκανα 1.20 λεπτα για 160 χλμ.Το πηρα απο σερβις 50.000 χλμ αλλα τους εβαλα και αλλαξαν ιμαντα και ολα οσα πρεπει. συνολικο κοστος 600 ευρω....
Έρευνα Κατανάλωσης