-
Ιωάννινα-Πάτρα, με περίπου 7 χλμ. μέσα σε αυτές τις πόλεις, χωρίς μποτιλιάρισμα ή φανάρια.
Octavia 1,4 TSI, 3 άτομα γεμάτο πορτμπαγκάζ (όχι, όμως, με πολύ βαριές αποσκευές).
M.ω.τ. 84 χλμ./ώρα, κατανάλωση 6 λίτρα/100 χλμ.
Χωρίς a/c, θερμοκρασία αέρα 28-32 βαθμοί κελσίου.
Μέχρι τη Φιλιππιάδα κατανάλωση 4,5 λίτρα/100 χλμ. (κατηφόρα...).
Τα παραπάνω δεδομένα από τον υπολογιστή ταξιδίου.Jacob
-
Ορέστη με μεγαλύτερη μέση ταχύτητα, εχω την ίδια κατανάλωση
Βέβαια είχες ανοιχτό και a.c. οπότε έτσι εξηγείται η λίγο υψηλή κατανάλωση. Με ανοιχτό a.c. εγώ είμαι κάπου στο 7μιση. -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Βέβαια είχες ανοιχτό και a.c. οπότε έτσι εξηγείται η λίγο υψηλή κατανάλωση. Με ανοιχτό a.c. εγώ είμαι κάπου στο 7μιση.Εχω βασιμες υποψιες να πιστευω οτι φταιει η υψηλη θερμοκρασια για την καταναλωση. Το μοτερ δουλευει με αλλα μειγματα απο τους 30 βαθμους και πανω σε μενα.
Αλλα ισα-ισα δε τη θεωρω μεγαλη την καταναλωση για 120 και αρκετα φορτωμενο αμαξι + air condition.
Μαλιστα ειναι η μικροτερη καταναλωση που εχω κανει ποτε σε ταξιδι... Κατω απο 8.0 δεν εχω πεσει ποτε... -
Πολύ έκαψες (καλά, όχι ΠΟΛΥ αλλά καίει το κατιτίς του). Με το 6άρι του Πόλο θα έβλεπες χαμηλότερο νούμερο.
Την ίδια κατανάλωση έχω εγώ:Ο χρήστης το κοτέτσι στις 21/5/09 έγραψε:
στο ταξίδι Αθήνα-Άρτα χωρίς κίνηση στο δρόμο, χωρίς AC και με ταχύτητες μέχρι 130 (αλλά φορτωμένος μέχρι επάνω, οπότε πιο δύσκολες προσπεράσεις με το γκάζι στο πάτωμα) έκαψα μόλις 7.3l/100km.Νέα μέτρηση της κατανάλωσης στο ίδιο ταξίδι με τις ίδιες συνθήκες βάρους στο αυτοκίνητο (μέσο φόρτωμα στο πήγαινε, υπέρβαρο στο γύρνα) και με μέση ταχύτητα σε όλο το ταξίδι τα 95km/h (μετρημένα κατά προσέγγιση διαιρώντας τα διηνυθέντα χλμ με τις ώρες ταξιδιού) αλλά με περιόδους ξεσπάσματος (στο πήγαινε είχα 165 στο κοντέρ στην παράκαμψη του Αγρινίου, στο γύρνα ήταν κλειστός ο δρόμος δυστυχώς). Δε γέμισα στην Άρτα μιας και ήμουν σίγουρος ότι μπορώ να βγάλω το ταξίδι με ένα τεπόζιτο.
- συνολική απόσταση: 743km
- γέμισμα στην Αθήνα: 55.3l
- μέση κατανάλωση: 7.44l/100km
- Άρτα-Αθήνα, τρία άτομα, με πολλές αποσκευές, με AC στη μισή διαδρομή, ταχύτητες μέχρι 130, «ζόρισμα» μόνο σε κάποιες προσπεράσεις:
358km και 26.5l, ήτοι 7.4l/100km
-
Παιδια διαφωνω το νουμερο δεν ειναι μεγαλο σε καμια περιπτωση... Μιλαμε για :
- 33 βαθμους
- 220 κιλα εξτρα βαρος
- 120 δεν ειναι χαμηλη ταχυτητα
- σημειο της εθνικης με ανηφοροκατηφορες συνεχεια
- air condition στο φουλ
- και ενεργοβορα λαστιχα
Με τις ιδιες συνθηκες αλλα με 20 βαθμους αντι για 33, και χωρις το εξτρα βαρος και το air condition η καταναλωση δε θα ηταν πανω απο 6.0.
Μιλαμε για κινητηρα που απεχθανεται το εξτρα βαρος λογω των λιγων κυβικων.Και παλι το 7.3 το θεωρω φυσιολογικο. Εγω γυρω στο 8.0 παρα περιμενα.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Βέβαια είχες ανοιχτό και a.c. οπότε έτσι εξηγείται η λίγο υψηλή κατανάλωση. Με ανοιχτό a.c. εγώ είμαι κάπου στο 7μιση.Εχω βασιμες υποψιες να πιστευω οτι φταιει η υψηλη θερμοκρασια για την καταναλωση. Το μοτερ δουλευει με αλλα μειγματα απο τους 30 βαθμους και πανω σε μενα.
Αλλα ισα-ισα δε τη θεωρω μεγαλη την καταναλωση για 120 και αρκετα φορτωμενο αμαξι + air condition.
Μαλιστα ειναι η μικροτερη καταναλωση που εχω κανει ποτε σε ταξιδι... Κατω απο 8.0 δεν εχω πεσει ποτε...
Πέρυσι καλοκαίρι πάντως είχα κάνει κομοτηνή- Θεσσαλονίκη με περίπου ίδια δεδομένα (2 άτομα, πολλές αποσκευές, a.c. και συνέχεια 120 χλμ.) και είχα κάνει 7,4.
Αα και τα δικα μου λάστιχα είναι οικολογικα! . -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Κάτι ψιλομετακινησούλες μέσα στην Αθήνα και Αθήνα-Διμηνιό (Κορινθίας) χτες, συνολικά 158χλμ, μέση κατανάλωση 4.5 λτ/100χλμ. με το Panda 4x4 1.3 mtj. ΜΩΤ δε θυμάμαι αλλά χαμηλή (ήρθα όλο από παλιά ΕΟ).Επέστρεψα Αθήνα. Συνολικά 386 χλμ (Αθήνα-Διμηνιό, κάτι σούρτα-φέρτα εκεί, και επιστροφή.) με ΜΚ 4.3 λτ/100χλμ και ΜΩΤ 52 χλμ/ώρα. Έκαψα συνολικά τα 3/8 του ρεζερβουάρ.
-
Παιδια διαφωνω το νουμερο δεν ειναι μεγαλο σε καμια περιπτωση... Μιλαμε για :- 33 βαθμους
- 220 κιλα εξτρα βαρος
- air condition στο φουλ
- και ενεργοβορα λαστιχα
Με τις ιδιες συνθηκες αλλα με 20 βαθμους αντι για 33, και χωρις το εξτρα βαρος και το air condition η καταναλωση δε θα ηταν πανω απο 6.0.
Μιλαμε για κινητηρα που απεχθανεται το εξτρα βαρος λογω των λιγων κυβικων.Και παλι το 7.3 το θεωρω φυσιολογικο. Εγω γυρω στο 8.0 παρα περιμενα.
Και εμένα μου φάνηκε τσίμπημενη´η η κατανάλωση.Το δικό μου στην εθνική καίει τόσο περίπου αλλα με ταχύτητες αρκετά παραπάνω απο τα 120 ,δλδ 150-165 αλλα και χωρίς cc...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Και εμένα μου φάνηκε τσίμπημενη´η η κατανάλωση.Το δικό μου στην εθνική καίει τόσο περίπου αλλα με ταχύτητες αρκετά παραπάνω απο τα 120 ,δλδ 150-165 αλλα και χωρίς cc...
Ωραια, ενα ωραιοτατο 4,8λτ/100 με 95 χλμ/ωρα πως σου φαινεται?
-
Δε ξερω,πολυ σπάνια κοιτάω τη στιγμιαία κατανάλωση.
-
Δε ξερω,πολυ σπάνια κοιτάω τη στιγμιαία κατανάλωση.Για μεση λεω...
-
Καλή ειναι!
-
Δε ξερω,πολυ σπάνια κοιτάω τη στιγμιαία κατανάλωση. -
-
Πολύ!!!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πολύ!!!
Λιγο
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Πολύ!!!
Λιγο
Ετσι κι ετσι!!!
-
Μαλιστα ειναι η μικροτερη καταναλωση που εχω κανει ποτε σε ταξιδι... Κατω απο 8.0 δεν εχω πεσει ποτε...Οσο πιο μεγάλη θερμοκρασία τόσο μικρότερη κατανάλωση
-
Παιδια διαφωνω το νουμερο δεν ειναι μεγαλο σε καμια περιπτωση... Μιλαμε για :- 33 βαθμους
- 220 κιλα εξτρα βαρος
- air condition στο φουλ
- και ενεργοβορα λαστιχα
120 μ.ω ;;;;
-
ούτε με μπούλετς...
Έρευνα Κατανάλωσης