-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ευχαριστώ! Καίει τα άντερά τουτο δικό μου Ζ1000 καίει περίπου 7,5l/100 ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ευχαριστώ! Καίει τα άντερά του
το δικό μου Ζ1000 καίει περίπου 7,5l/100 ...
Πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να το πάω στο μάστορα να το δεί. Πρέπει να θέλουν ρύθμιση τα καρμπυρατέρ.
Το Ζ είναι με ψεκασμό?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ευχαριστώ! Καίει τα άντερά του
το δικό μου Ζ1000 καίει περίπου 7,5l/100 ...
Πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να το πάω στο μάστορα να το δεί. Πρέπει να θέλουν ρύθμιση τα καρμπυρατέρ.
Το Ζ είναι με ψεκασμό?
ναι ηλεκτρονικό.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Πιο μακρύ κιβώτιο να υποθέσω; Τι άλλαξες ακριβώς και τι κινητήρας είναι;Το κιβώτιο είναι πιο κοντό!!
Ο κινητήρας είναι ο 1.4 75ΗΡ κλασσικά...Η χαμηλότερη κατανάλωση προέρχεται κυρίως από τις πολύ λιγότερες αλλαγές που κάνω πλέον.Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προσπεράσεις γίνονται με μια σχέση πάνω σε σύγκριση με το παρελθόν.Φυσικά όχι στον ίδιο χρόνο, αλλά πρώτα κρέμαγε πολύ εύκολα και κατέβαζα..
Πιο πρόσφατη μέτρηση η επιστροφή απ τα Γιάννενα και κάποιες άλλες βόλτες.Εδώ πρακτικά είχα μηδενική κίνηση σε πόλη. Απ τα 823,4 χλμ που διένυσα, τα περισσότερα ήταν σε επαρχιακό δίκτυο και λιγότερα σε αυτοκινητόδρομο. Συνολικά έκαψα 52.6 λίτρα, ήτοι...
6,39 λ/100χλμ
Είναι η χαμηλότερη που έχω σημειώσει στο 306 εδώ και 1 περίπου χρόνο που το έχω.
-
Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί αλλά ακουγα σήμερα στο ραδιόφωνο σχετικά με μια έρευνα που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ και είχε ως σκοπό να κατατάξει τα αυτοκίνητα που πουλιούνται σήμερα στις ΗΠΑ σε μία κλίμακα με βάση το πόσο ενεργοβόρα είναι. Με τη διαφορά όμως ότι δεν εξετάστηκε απλώς η κατανάλωση καυσίμου των αυτοκινήτων αλλά και η συνολική ενέργεια που χρειάστηκε προκειμένου το κάθε αυτοκίνητο να σχεδιαστεί να κατασκευαστεί και να χρησιμοποιηθεί μέχρι να αποσυρθεί εξ ου και η έρευνα ονομάστηκε 'Dust to Dust'.
Αυτό που βγαίνει από την έρευνα, συν τοις άλλοις, είναι και το οτι ένα Hummer έιναι λιγότερο 'ενεργοβόρο' από ένα Prius κι αυτό γιατί είναι απλούστερη κατασκευή με σημαντικά χαμηλότερο κόστος εξέλιξης.
Περισσότερα...
http://www.reason.org/commentaries/dalm ... 0719.shtml
http://thewatt.com/article-1070-nested-1-0.html
http://cnwmr.com/nss-folder/automotiveenergy/ -
Νεο ρεκορ χαμηλης καταναλωσης με Rav4.
5.8L/100χλμ για μια αποσταση 32 περιπου χιλιομετρων με καθολου κινηση! -
Προχθές έβαλα 17 παρά κάτι λίτρα και το πόδι είναι μονίμως στο πάτωμα.
Πρώτες, δευτέρες, τρίτες άντε και καμμιά τέταρτη. Να δούμε θα κάνω 100 χλμ...
Αύριο-μεθαύριο πιστεύω να έχω την απάντηση. Να δω και αν έκαψε λαδάκι.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Προχθές έβαλα 17 παρά κάτι λίτρα και το πόδι είναι μονίμως στο πάτωμα.
Πρώτες, δευτέρες, τρίτες άντε και καμμιά τέταρτη. Να δούμε θα κάνω 100 χλμ...
Αύριο-μεθαύριο πιστεύω να έχω την απάντηση. Να δω και αν έκαψε λαδάκι.
Εκανα 92 χλμ και έκαψε 26,31 λίτρα.Δηλαδή 28,6/100.Βέβαια το ψιλοπίεσα..
(τόσα περίπου είχε κάψει και το 'κόκκινο' το καλοκαίρι όταν Αθήνα-Λαμία με κλιματισμό και πράματα είχε κάνει 1.30 και κάτι ψιλά ώρες....)
-
Αύριο έχω ταξιδάκι οπότε φούλαρα από το αγαπημένο μου βενζινάδικο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Πρέπει να είναι η χαμηλότερη κατανάλωση που έχω πετύχει εως τώρα με κίνηση σχεδόν αποκλειστικά σπίτι-δουλειά (14+14 χλμ).
14 παρά κάτι λίτρα έχοντας διανύσει 258 χλμ (max ταχύτητα 90 km/h) με matiz 0,8. -
Κάπου στα 5,5 λίτρα δλδ. Μια χαρά.
-
Από την Παρασκευή στις 20:00 μέχρι Σάββατο βράδυ την ίδια ώρα:
-Γέμισα μέχρι πάνω και έκανα 257χλμ Θεσσαλονίκη - 1ο πόδι Χαλκιδική και γύρισα.
-Ξαναγέμισα Σάββατο πρωί με 10ευρώ και 11,95λίτρα.
-Έκανα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-Ελλασόνα-Δεσκάτη-Μέτσοβο-Γραβενίτι-Λίμνη πηγών Αωου-Μηλιά-Γρεβενα-Κοζάνη-Θεσσαλονικη και γέμισα ξανα με 25ευρώ 30,96λίτρα για 668 χλμ. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
.
-Έκανα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-Ελλασόνα-Δεσκάτη-Μέτσοβο-Γραβενίτι-Λίμνη πηγών Αωου-Μηλιά-Γρεβενα-Κοζάνη-Θεσσαλονικη και γέμισα ξανα με 25ευρώ 30,96λίτρα για 668 χλμ.4,6 l περίπου...πολύ καλά!
-
Με τί μοντέλο/έκδοση;
-
προφανώς το Panda Multijet της υπογραφής...
-
Α, εντάξει. Λογική κατανάλωση με τέτοιο αμάξι και κινητήρα.
-
Από την Παρασκευή στις 20:00 μέχρι Σάββατο βράδυ την ίδια ώρα:-Γέμισα μέχρι πάνω και έκανα 257χλμ Θεσσαλονίκη - 1ο πόδι Χαλκιδική και γύρισα.
-Έκανα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-Ελλασόνα-Δεσκάτη-Μέτσοβο-Γραβενίτι-Λίμνη πηγών Αωου-Μηλιά-Γρεβενα-Κοζάνη-Θεσσαλονικη και γέμισα ξανα με 25ευρώ 30,96λίτρα για 668 χλμ.εσύ ήσουνα στην αρχή του μποτιλιαρίσματος???? που πηγαινες με 60?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Από την Παρασκευή στις 20:00 μέχρι Σάββατο βράδυ την ίδια ώρα:
-Γέμισα μέχρι πάνω και έκανα 257χλμ Θεσσαλονίκη - 1ο πόδι Χαλκιδική και γύρισα.
-Έκανα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-Ελλασόνα-Δεσκάτη-Μέτσοβο-Γραβενίτι-Λίμνη πηγών Αωου-Μηλιά-Γρεβενα-Κοζάνη-Θεσσαλονικη και γέμισα ξανα με 25ευρώ 30,96λίτρα για 668 χλμ.εσύ ήσουνα στην αρχή του μποτιλιαρίσματος???? που πηγαινες με 60?
-
Αν κάποιος αγοράζει autocar θα δει με κόκκινα γράμματα στους πίνακες πίσω τις καταναλώσεις που μετρούν αυτοί σαν περιοδικό
Εκεί λοιπόν εγω με αυτούς βγάζω τα ίδια νούμερα!!!! Βρήκα ανθρώπους που μου μοιάζουν ή που οδηγούν στα ίδια μέρη με μένα...
Δηλαδή βλέπεις πχ το Golf GTI μέση κατανάλωση 14,5 και άλλα για τα οποία πιστεύω ότι είναι λογικά βλέπωντας και τα 6-7 αμάξια που είχα (έχω) στην Αθήνα και κάνω μεικτή χρήση
-
μπορείς να δεις και από το spritmonitor.de
είναι από κατόχους και είναι καλή βάση δεδομένων.
ενδεικτικά για το Golf GTi δίνει για 72 αμάξια 9,69l/100km με διανυμένα 801.044 km!
-
Από την Παρασκευή στις 20:00 μέχρι Σάββατο βράδυ την ίδια ώρα:-Γέμισα μέχρι πάνω και έκανα 257χλμ Θεσσαλονίκη - 1ο πόδι Χαλκιδική και γύρισα.
-Έκανα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-Ελλασόνα-Δεσκάτη-Μέτσοβο-Γραβενίτι-Λίμνη πηγών Αωου-Μηλιά-Γρεβενα-Κοζάνη-Θεσσαλονικη και γέμισα ξανα με 25ευρώ 30,96λίτρα για 668 χλμ.θα λεγα καμια κουβεντα...
Έρευνα Κατανάλωσης