-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το παλιό ή το νέο RAV;Το νέο Μάνο.
Για να τον παρηγορήσω του είπα να περιμένει λίγο, γιατί είναι καινούριο και είναι 'σφιχτός' ακόμα ο κινητήρας...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Eμείς με 90.000χλμ από τον Αύγουστο του 2004 δεν έχουμε παράπονο από την κατανάλωση.nidosan
Με 140 σταθερά(σχεδόν 4.000σαλ) στην ευθεία μετά το Δαφνί η στιγμιαία έπαιζε από 5.5 μέχρι 7.8 λίτρα.
Στην εθνική στον Ασπρόπυργο η κατανάλωση έπαιζε από 7.3 μέχρι 9.8 λίτρα.Δε θα βγάλεις συμπέρασμα έτσι.... κανονικά έπρεπε να 140 κανονικά να είναι πολύ πάνω από 9 η μέση σου.
Οσο για το φίλο που είπε ότι η κατανάλωση του ραβ δε πεφτει κάτω από 15 μέσα στην πόλη εγω το θεωρω ΣΙΓΟΥΡΟ.
11 λιτρα το jazz (αυτο)
16,5 το type-r
14 το άστρα
πως να το κάνουμε..... τα τσιμέντα θέλουν μεταξωτούς κόλους. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Eμείς με 90.000χλμ από τον Αύγουστο του 2004 δεν έχουμε παράπονο από την κατανάλωση.
nidosan
Με 140 σταθερά(σχεδόν 4.000σαλ) στην ευθεία μετά το Δαφνί η στιγμιαία έπαιζε από 5.5 μέχρι 7.8 λίτρα.
Στην εθνική στον Ασπρόπυργο η κατανάλωση έπαιζε από 7.3 μέχρι 9.8 λίτρα.Δε θα βγάλεις συμπέρασμα έτσι.... κανονικά έπρεπε να 140 κανονικά να είναι πολύ πάνω από 9 η μέση σου.
Οσο για το φίλο που είπε ότι η κατανάλωση του ραβ δε πεφτει κάτω από 15 μέσα στην πόλη εγω το θεωρω ΣΙΓΟΥΡΟ.
11 λιτρα το jazz (αυτο)
16,5 το type-r
14 το άστρα
πως να το κάνουμε..... τα τσιμέντα θέλουν μεταξωτούς κόλους.Απλά με ρώτησε κάτι ο nidosan και απάντησα. Σίγουρα δε βγάζω κάποιο συμπέρασμα έτσι.
Ανάλογα τι εννοούμε πόλη. Στον Ασπρόπυργο που μένω και Ελευσίνα πάει άνετα κάτω από 15. Αθήνα και Πειραιά με τίποτα. Εκτός αν κατέβω να σπρώξω. -
coyote
14 το νέο astra;
Μέχρι 10 έχω δει, άντε 12 στο ΠΟΛΥ μεγάλο πήξιμο. Το σύνηθες είναι γύρω στο 9-9,5. -
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Συνάδελφος πήρε το RAV4 το καλοκαίρι που μας πέρασε και έχει κάνει 4.000 χλμ.
Τον ξέρω για συντηρητικό οδηγό. Προχθές μου είπε ότι παραπονέθηκε στην Toyota για την κατανάλωση: Δεν πέφτει κάτω από τα 15 l/100 km με τίποτα!
Τα χιλιόμετρά του είναι σπίτι-γραφείο (Πεύκη-Μαρούσι) και εκδρομές δύο ατόμων του Σαββατοκύριακου ΧΩΡΙΣ offroad ανησυχίες...Κάτι λάθος κάνει ο φίλος σου Τάκη. Εδώ και μέρες, σε ΑΥΤΟΜΑΤΟ 4τάχυτο (μπλιαχ) νέο RAV, δε μου έχει ανέβει η κατανάλωση πάνω από 12,0 lt/100km με ΤΙΠΟΤΑ!
Υπολογίζω το χειροκίνητο να είναι ακόμα πιο οικονομικό.
-
Εκτός κι αν αλλάζει ταχύτητα στις 1.200 στροφές. Η αν δεν αλλάζει καθόλου ταχύτητες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
coyote
14 το νέο astra;
Μέχρι 10 έχω δει, άντε 12 στο ΠΟΛΥ μεγάλο πήξιμο. Το σύνηθες είναι γύρω στο 9-9,5.του 2000 1.4 90ps
-
funkyyyyyyyyy
4,8 λίτρα/100 Σέρρες-Αλεξ/πολη σε ενα ταξίδι-μεταφυσική εμπειρία!
-
Είδες!!! Υπάρχουν και καταναλώσεις κάτω από 8,5!!!
Μείωσες τις τριβές χωρίς λάστιχα, ε;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
funkyyyyyyyyy4,8 λίτρα/100 Σέρρες-Αλεξ/πολη σε ενα ταξίδι-μεταφυσική εμπειρία!
εννοείς, πόση μπύρα ήπιες? έτσι ?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
funkyyyyyyyyy
4,8 λίτρα/100 Σέρρες-Αλεξ/πολη σε ενα ταξίδι-μεταφυσική εμπειρία!
εννοείς, πόση μπύρα ήπιες? έτσι ?
Όχι! Απλά δεν πήγα πάνω από 80, λόγω μιας ρεζέρβας ανάγκης!
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Eμείς με 90.000χλμ από τον Αύγουστο του 2004 δεν έχουμε παράπονο από την κατανάλωση.
nidosan
11 λιτρα το jazz (αυτο)
16,5 το type-r
14 το άστρα
πως να το κάνουμε..... τα τσιμέντα θέλουν μεταξωτούς κόλους.Απλά με ρώτησε κάτι ο nidosan και απάντησα. Σίγουρα δε βγάζω κάποιο συμπέρασμα έτσι.
Ανάλογα τι εννοούμε πόλη. Στον Ασπρόπυργο που μένω και Ελευσίνα πάει άνετα κάτω από 15. Αθήνα και Πειραιά με τίποτα. Εκτός αν κατέβω να σπρώξω.Angel, thanks πάντως. Είναι δύσκολο να μετρήσεις τη στιγμιαία με αρκετή ακρίβεια, παίζει πολύ ανάλογα αν ανηφορίζει έστω και λίγο ή κατηφορίζει ο δρόμος, αν φυσάει αντίθετα, κλπ. Τα νούμερα που αναφέρεις επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Προσωπικά για ένα αυτοκίνητο σαν το RAV4, με τετρακίνηση, αεροδυναμική SUV, κλπ θα μου έκανε εντύπωση οτιδήποτε κάτω από 9+ με σταθερά 140km/h. Πάντως είναι αλήθεια ότι παλιό με νέο RAV (μάλλον mkI με mk2/mk3) έχουν αρκετή διαφορά σε 'δίψα'....
-
Για όσους χρησιμοποιούν το http://www.sprintmonitor.de και ειδικά την αγγλική του έκδοση
http://www.spritmonitor.de/en/ για να κρατούν τις καταναλώσειςτου αυτοκινήτου τους...Τα καλά νέα
- Ο υπολογισμός της συνολικής μέσης κατανάλωσης (και το εικονίδιο) είναι σωστός
- Ο υπολογισμός του κόστους κτήσης, κόστους/ανά χιλιόμετρο είναι σωστός
Τα κακά νέα
Ο υπολογισμός της μέσης - ανά καταχώρηση - κατανάλωσης είναι λάθος.
Οι χρήστες συνήθως καταχωρούν π.χ ότι
σήμερα 1/1/2007 έβαλα 20lt βενζίνης αξίας 20€ και ο χιλιομετρητής έγραφε 14.000χλμ
μαζί με τον 'τρόπο οδήγησής' και 'είδος διαδρομών'Το sprintmonitor χρησιμοποιεί τα νούμερα αυτά ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, δηλαδή τα 20lt τα διαιρεί
με την διαφορά του χιλιομετρητή από την προηγούμενη εγγραφή.Όμως πρόκειται για βενζίνη που δεν κάψατε ακόμη!
Γι' αυτό και βλέπετε τρελές ενδιάμεσες καταναλώσεις.Για να μετρά σωστά και τις ενδιάμεσες καταναλώσεις, πρέπει να του δίνεται απολογιστικά
δεδομένα, δηλαδή:Να βάζετε βενζίνη πάντα όταν π.χ σας ανάψει το φωτάκι και να περνάτε
- Σημερινή ημερομηνία
- Χιλιομετρητή
- Τρόπο οδήγησης / είδος διαδρόμων ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ
- Βενζίνη (lt) και αξία (€) του προηγούμενου γεμίσματος!!!
Έτσι το sprintmonitor 'υπολογίζει' ότι τα 'τελευταία' χιλιόμετρα (τωρινά μείον προηγούμενα)
τα 'τρέξατε' με εκείνη την βενζίνη (την προηγούμενη) και με τους συγκεκριμένους
τρόπους/διαδρομές (απολογιστικά).Φυσικά πρέπει κάπου να σημειώνετε την βενζίνη που είχατε βάλει.
Ξαναλέω όμως ότι το εικονίδιο της συνολικής μέσης
κατανάλωσης είναι σωστό, γιατί απλά υπολογίζει συνολικά
λίτρα ανά χιλιόμετρο -
Κατανάλωση Seat Leon 20VT
10,57 λίτρα/100km, με μόλις ένα ταξίδι των συνολικά 400km για τα τελευταία 2.500km. Κατά τ'άλλα, λιώσιμο σε μποτιλιάρισμα, στα πρώτα από τα 2.500km και αναμμένο A/C και γενικά διαδρομές που δεν ξέφευγαν πολύ από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης. Δεν πιεζόταν πολύ πάντως για αυτά τα χιλιόμετρα...Ο υπολογιστής ταξιδίου έδειχνε χαμηλότερα 0,4 λίτρα στα 5 από τα 6 γεμίσματα, ενώ σε 1 έδειχνε 1 λίτρο λιγότερο. Αυτό το γέμισμα πρέπει να ήταν που το αυτοκίνητο έφαγε τα περισσότερα και μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα...
Κατανάλωση Clio 1.4 16V
8,5 lt/100km για τα τελευταία επίσης 2.500 χιλιόμετρα, με νέα λάστιχα και εμμονή με το μποτιλιάρισμα στην πόλη. Κανένα ταξίδι (εύκολα χιλιόμετρα) σε αυτήν την περίοδο. Επίσης, σε αυτήν την περίοδο λόγω καινούριων ελαστικών, το αυτοκίνητο πιεζόταν στο 50% των συνολικών χιλιομέτρων άγρια.Αν επιστρέψουμε στη φυσιολογική χρήση (μόνο πόλη, αλλά χωρίς σκίσιμο), θα πρέπει η μέτρηση να πάει στα 7 λίτρα περίπου και λιγότερο. Αν δεν πάει εκεί, θα ευθύνεται μάλλον η αλλαγή ελαστικών από Energy σε Nokian Nre.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
...σήμερα 1/1/2007 έβαλα 20lt βενζίνης αξίας 20€ και ο χιλιομετρητής έγραφε 14.000χλμ
μαζί με τον 'τρόπο οδήγησής' και 'είδος διαδρομών'Το sprintmonitor χρησιμοποιεί τα νούμερα αυτά ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, δηλαδή τα 20lt τα διαιρεί
με την διαφορά του χιλιομετρητή από την προηγούμενη εγγραφή.Όμως πρόκειται για βενζίνη που δεν κάψατε ακόμη!
Γι' αυτό και βλέπετε τρελές ενδιάμεσες καταναλώσεις.
...
[/b]Μα τα λίτρα που βάζεις (με την προυπόθεση ότι πάντα γεμίζεις) είναι τα λίτρα που έκαψες από την προηγούμενη χλμ ένδειξη μέχρι την ένδειξη που έχεις όταν γεμίζεις, άσχετα αν αυτά τα λίτρα θα τα κάψεις μετα. Με κάποιο τρόπο πρέπει να μετρήσεις τι έκαψες, και ο τρόπος του φουλαρίσματος είναι από τους επικρατέστερους.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Κατανάλωση Clio 1.4 16V
8,5 lt/100km για τα τελευταία επίσης 2.500 χιλιόμετρα, με νέα λάστιχα και εμμονή με το μποτιλιάρισμα στην πόλη. Κανένα ταξίδι (εύκολα χιλιόμετρα) σε αυτήν την περίοδο. Επίσης, σε αυτήν την περίοδο λόγω καινούριων ελαστικών, το αυτοκίνητο πιεζόταν στο 50% των συνολικών χιλιομέτρων άγρια.Αν επιστρέψουμε στη φυσιολογική χρήση (μόνο πόλη, αλλά χωρίς σκίσιμο), θα πρέπει η μέτρηση να πάει στα 7 λίτρα περίπου και λιγότερο. Αν δεν πάει εκεί, θα ευθύνεται μάλλον η αλλαγή ελαστικών από Energy σε Nokian Nre.
Δηλαδή, μόνο στην πόλη και χωρίς σκίσιμο, έβλεπες παλιά κάτω από 7 λίτρα; Εγώ (με μια ή δυο μικροδιαδρομές εκτός πόλης) βλέπω (στην καλύτερη περίπτωση...) την κατανάλωση των 8,5 που αναφέρεις στην αρχή, χωρίς επίσης σκίσιμο ή άλλα τέτοια . Μόλις ξαναβάλω βενζίνη (κάποτε θα γίνει και αυτό...), θα ενημερώσω το spritmonitor, διότι τελευταίως βαριέμαι να κάνω διαιρέσεις, ακόμα και με κομπιουτεράκι...
Υ.Γ.: μην μου πεις πως φταίει σε κάτι το βάρος του αυτοκινήτου μου !!!!
-
Η πιο μικρή κατανάλωση για χρήση πόλης/οικονομίας γενικά ήταν 6,7. Για ταξίδι 6 περίπου (πολύ ήρεμο όμως και με εξαιρετικά καλές συνθήκες θερμοκρασίας-κίνησης-δρόμου) ενώ μέτρια κατανάλωση είναι τα 7,2 περίπου με χρήση πόλης, αλλά πάλι χωρίς να το σκίζω σε 'ειδικές' και με μερικά ταξίδια των 50-80 χιλιομέτρων απόστασης.
Δεν ξέρω αν φταίει το βάρος ή κάποιο λάθος στη μέτρηση (θυμάσαι που λέγαμε για το 'παραπάνω' του ρεζερβουάρ), δεν νομίζω μέσα σε ένα f/l να άλλαξε τόσο πολύ το καταναλωτικό πρότυπο του Clio!
-
Κι εγώ στο Clio (1.4 16V) τόση κατανάλωση βλέπω. 8,5 με 8,6 σταθερά, με χρήση κυρίως εντός πόλης και όταν κινείται εκτός, με άνω του μετρίου ταχύτητες.
-
Οι υψηλές ταχύτητες (από 120 και πάνω δηλαδή κυρίως) είναι αρκετά ζημιογόνες στα μικρά αυτοκίνητα, λόγω κακού σχεδιασμού στον τομέα της αεροδυναμικής. Το Clio δεν αποτελεί εξαίρεση και με την 5η που ναι μεν επιταχύνει εξαιρετικά καλά, είναι όμως αρκετά κοντή (120 με 3.500 σ.α.λ. περίπου) έχει υψηλή κατανάλωση στα 'γρήγορα' ταξίδια. Ο adis4gr μπορεί να επιβεβαιώσει την εμπειρία του n_olympios.
Επίσης, το θέμα 'πόλη' είναι πολυδιάστατο, όπως έχω εξηγήσει...
-
Συμφωνώ. Ενδεικτικά, σε ταχύτητες από 120-160, η στιγμιαία κατανάλωση δεν πέφτει κάτω από 12λ/100χλμ. Από εκεί και πάνω άστα να πάνε (απ'ότι έχω ακούσει κύριε όργανο )
Η Xsara έχει αντίστοιχη και ενίοτε μικρότερη κατανάλωση (με 200 κυβικά παραπάνω, θεωρητικά 10 ίππους επιπλέον αλλά και αρκετό βάρος).
Έρευνα Κατανάλωσης