-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Μεταξύ μας...δε μου άρεσε και πολύ το νούμερο που είδα στο BC.Περίμενα τουλάχιστον 0,5lt/100km πιο χαμηλά καθώς (εκτός από το 'ανοιγματάκι' με το c30 ) προσπαθούσα όσο γίνεται να μην φρενάρω άσκοπα ή να επιταχύνω βίαια (ή άσκοπα). (προσδοκούσα βασικά νούμερα που να έχουν 7 μπροστά )
Μα κι εσύ ρε Γιώργο, έδωσες ένα σκασμό λεφτά και πήρες βενζίνη. Έπρεπε να πάρεις diesel και προπέλα. Τώρα πλήρωνε!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μα κι εσύ ρε Γιώργο, έδωσες ένα σκασμό λεφτά και πήρες βενζίνη. Έπρεπε να πάρεις diesel και προπέλα. Τώρα πλήρωνε!
μην είσαι κακός.
Μα είναι κουλό που περίμενα κάτι 'τις' λιγότερο?Θωμά (thomas_C55amg ), πραγματικά σε χαίρομαι.
Οκ το αμάξι του father είναι πειραγμένο, αλλά ρε συ όοοοσο χαλαρά και να πάω, αυτά τα νούμερα είναι ανύπαρκτα.Το 7,οτιδήποτε δεν υπάρχει ενώ για να δεις από 9 και κάτω πρέπει να σέεεερνεσαι (και να το σβήνεις στις κατηφόρες ).
Bravo. (όχι fiat bravo )ΥΓ:τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να φταίει (σε μας) το 5άρι αυτόματο, αλλά ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ πάνω από τα 30-40km/h ο μετατροπέας ροπής απεμπλέκεται και δεν 'καις' βενζίνη 'τσάμπα'.
-
Θωμά (thomas_C55amg ), πραγματικά σε χαίρομαι.
Οκ το αμάξι του father είναι πειραγμένο, αλλά ρε συ όοοοσο χαλαρά και να πάω, αυτά τα νούμερα είναι ανύπαρκτα.Το 7,οτιδήποτε δεν υπάρχει ενώ για να δεις από 9 και κάτω πρέπει να σέεεερνεσαι (και να το σβήνεις στις κατηφόρες ).
Bravo. (όχι fiat bravo )Τι εννοεις πειραγμενο??
Οχι το 6,4λτ το ειχα πιασει αλλες δυο φορες περσυ αλλα πηγαινα πααααααρα πολυ χαλλαρα μονο με 60χλμ σε στροφοδιαδρομες και αυτο γιατι ο ξαδερφος μου με το peugeot 306 δεν ηξερε τον δρομο και δεν μπορουσε να παει παραπανω λογω προβληματων που ειχε το αμαξι του. Μαρεσε το νε ψευδωνυμο και μακαρι να μου κατσει καμια AMG .
Χθες με βοηθησε οτι οι υπολοιποι και στις 3 λωριδες του Κηφισου κοιμοντουσαν και πηγαιναν απο 40-80 χλμ και επειδη ετυχε να βαριεμαι και να εχω βαλει σαν στοχο αν θα πετυχει το ολο πειραμα . Αυριο να δω στο ταξιδι τι θα κανω Αθηνα-Π.Αστρος -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Τι εννοεις πειραγμενο??
δε γράφονται δημόσια αυτά.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
ο αντι-πούντολόρδος?
Να'σαι σίγουρος πως δεν προσπαθώ να κάνω οικονομία με 140-160Km/h στην Εθνική αγαπητέ......εάν το τολμήσω (που δεν είναι το στυλ μου η χαλαρή οδήγηση) και οδηγήσω συντηρητικά έως 120Km/h, θα δεις γραμμένα αρκετά νούμερα κάτω των 5....
Γιατί εγώ είμαι σίγουρος οτι πας τα βράδια και κατουράς στο ντεπόζιτο;
-
Προσπάθησα να κάνω το ταξίδι με χαλαρό-οικονομικό ρυθμό για να δω έτσι για πλάκα τι παίζει και έκανα πολύ χρήση του cc (cruise control) αν και πρόσεξα ότι δεν πετυχαίνεις την min δυνατή κατανάλωση με το cc καθώς στις κατηφόρες δεν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι με ελάχιστο καύσιμο μπορείς να επιταχύνεις ώστε μετά κρατώντας σταθερό το γκάζι να ανέβεις την ανηφορίτσα (όπου πέφτει βέβαια λίγο η ταχύτητά σου).Είναι το βασικότερο μείον του CC. Το δοκιμάζαμε σε ένα Passat με ένα φίλο πριν λίγο καιρό και αυτός οδηγούσε με CC κι εγώ normal. Στην ίδια διαδρομή, με μεγαλύτερη ΜΩΤ ~5 Km/h, κατανάλωνα σταθερά 0,5-1 L / 100 Km λιγότερο από το CC. Βολεύει όμως για μεγάλες διαδρομές που το να πατάς συνέχεια ένα πεντάλ είναι κουραστικό, οπότε λες ας κάψω και 1 L παραπάνω για την άνεση που μου προσφέρει. Ειδικά σε Εγνατία είναι πολύ πολύ χρήσιμο.
Μέχρι στιγμής, σε 2 ανεφοδιασμούς που κοιτάω, για ~1100 Km έχω κάψει ~75 L, δηλαδή ~ 6,8 L / 100 Km με διαδρομές ~300 Km εντός πόλης, ~200 Km σε επαρχιακό δρόμο και ~600 Km σε Ε.Ο. (Αθήνα - Πάτρα - Αθήνα + Α.Ο.) με ταχύτητες 110 - 190 Km/h.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Γιατί εγώ είμαι σίγουρος οτι πας τα βράδια και κατουράς στο ντεπόζιτο;Μήπως μου την τινάζεις κιόλας βρε Θάνο και το κατάλαβες???
-
Σοβαρευτείτε.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
ο αντι-πούντολόρδος?
Να'σαι σίγουρος πως δεν προσπαθώ να κάνω οικονομία με 140-160Km/h στην Εθνική αγαπητέ......εάν το τολμήσω (που δεν είναι το στυλ μου η χαλαρή οδήγηση) και οδηγήσω συντηρητικά έως 120Km/h, θα δεις γραμμένα αρκετά νούμερα κάτω των 5....
Γιατί εγώ είμαι σίγουρος οτι πας τα βράδια και κατουράς στο ντεπόζιτο;
πρεπει να πινει πολλες μπυρες
-
Πως ομόρφυνες έτσι italakia, σε πάει το καλοκαίρι.
-
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
:inlove:νεος Πατρινος μας βρηκε
-
Διαδρομή: Αθήνα-Πάτρα με πολύ λίγη κίνηση (ξεκίνησα στις 5:30 το πρωί)
Αμάξι: αυτό της υπογραφής, Κατανάλωση ταξιδιού: 8,6lt/100km
Έτσι λοιπόν, σχεδόν σε όλο τον Αθηνών-Κορίνθου είχα το cc στα 130km/h με ελάχιστες εξαιρέσεις (τούνελ 'κακιάς σκάλας' που έκοψα στα 100km/h και ένα 'ανοιγματάκι' με ένα C30 T5 ως τα 235+km/h ) και στον Κορίνθου-Πατρών είχα το cc στα 110km/h...
Μεταξύ μας...δε μου άρεσε και πολύ το νούμερο που είδα στο BC.Περίμενα τουλάχιστον 0,5lt/100km πιο χαμηλά.... (προσδοκούσα βασικά νούμερα που να έχουν 7 μπροστά )Ακόμα κι εγώ (ΒMW 520 Ε39 6κύλινδρη αυτόματη) με αντίστοιχες ταχύτητες (130/110) πέτυχα κάτω από 8 λίτρα στην ίδια διαδρομή... Οπότε κι εγώ περίμενα χαμηλότερο νούμερο μετά από αυτά που είπες. Ίσως το άνοιγμα να μην ήταν στιγμιαίο.... αλλά και πάλι στα τόσα χλμ...;;
[το να αναφέρεις απλά 'με το αυτοκίνητο της υπογραφής' σημαίνει ότι αν μετά πάρεις μια Ferrari 430 και αλλάξεις την υπογραφή σου θα μοιάζει να ισχύει το 8,6 για την 430.... σίγουρα τότε θα εντυπωσιάσεις ακόμα και τους ντιζελάτους, υβριδικούς κλπ!!]... πρόσεξα ότι δεν πετυχαίνεις την min δυνατή κατανάλωση με το cc καθώς στις κατηφόρες δεν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι με ελάχιστο καύσιμο μπορείς να επιταχύνεις ώστε μετά κρατώντας σταθερό το γκάζι να ανέβεις την ανηφορίτσα (όπου πέφτει βέβαια λίγο η ταχύτητά σου).
Είναι το βασικότερο μείον του CC. Το δοκιμάζαμε σε ένα Passat με ένα φίλο πριν λίγο καιρό και αυτός οδηγούσε με CC κι εγώ normal. Στην ίδια διαδρομή, με μεγαλύτερη ΜΩΤ ~5 Km/h, κατανάλωνα σταθερά 0,5-1 L / 100 Km λιγότερο από το CC. Βολεύει όμως για μεγάλες διαδρομές που το να πατάς συνέχεια ένα πεντάλ είναι κουραστικό, οπότε λες ας κάψω και 1 L παραπάνω για την άνεση που μου προσφέρει. Ειδικά σε Εγνατία είναι πολύ πολύ χρήσιμο.
Με παραξενεύει το αποτέλεσμα του pipinos1976. Ακόμα και ίδιο αυτοκίνητο (αν αυτό δεν ισχύει ακυρώνει πρακτικά όλη την παρατήρησή του) έχει άλλα λάστιχα άλλες φθορές και τριβές και βέβαια άλλον οδηγό. Και βέβαια σε δρόμους με ανηφόρες κατηφόρες ισχύει αυτό που λέει ο Κάβουρας, εκεί όντως χάνεις με το CC αλλιώς όμως δυσπιστώ...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οπότε κι εγώ περίμενα χαμηλότερο νούμερο μετά από αυτά που είπες. Ίσως το άνοιγμα να μην ήταν στιγμιαίο.... αλλά και πάλι στα τόσα χλμ...;;κι εγώ γι'αυτό 'απογοητεύτηκα'.Μετά σκέφτομαι...όταν πιάνεις από 120km/h -> 230+, δεν το λες και 'στιγμιαίο πάτημα' Από την άλλη, άντε να ανέβηκε...(ας πούμε) 0,3lt/100km με το πάτημα?Και πάλι με το συγκεκριμένο ρυθμό έπρεπε να δω κάτι τις λιγότερο.
ρε μπας και έφταιγε που δεν είχε τουρμπόκαιρο?[το να αναφέρεις απλά 'με το αυτοκίνητο της υπογραφής' σημαίνει ότι αν μετά πάρεις μια Ferrari 430 και αλλάξεις την υπογραφή σου θα μοιάζει να ισχύει το 8,6 για την 430.... σίγουρα τότε θα εντυπωσιάσεις ακόμα και τους ντιζελάτους, υβριδικούς κλπ!!]
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό.
(αν και πραγματικά θα αργήσει μια τέτοια ένδοξη στιγμή και ίσως να μην το ζήσω ποτέ αυτό Από την άλλη, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η ζωή. )
-
Πήγα χθες το απόγευμα ένα γρήγορο Ορεινή Ηλεία μέσω Τριπολης με την AMG με μέση 15.8 και γύρισα χαλαρότατα με 10.5.
70 λίτρα * 1.8 = 125 euria -
Θεσσαλονικη - Σαρτη Χαλκιδικης - Θεσσαλονικη
Fiat Punto
Περιπου 300χλμ
Οδηγηση με τα ορια ταχυτητας και ενα 15λεπτο σβελτης οδηγησης σε ανηφορικο στροφιλικι
3 ατομα, 3 βαλιτσες, γεματο ρεζερβουαρ και AC6,89l/100km
-
920 χλμ, 73€ 95άρα βενζίνη...
τιμή λίτρου 1,439€, δλδ 50,73 λίτραδλδ 5,51 l/100 km
smart f2, εντός πόλης -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
δλδ 5,51 l/100 km
smart f2, εντός πόληςθα σε φτάσω.....................
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
δλδ 5,51 l/100 km
smart f2, εντός πόληςθα σε φτάσω.....................
εννοείται χωρίς air condition. από σήμερα που έσφυξαν οι ζέστες, με το air θα φτάσω τα 7άρια επίσης επειδή δεν το καταπονώ, μαξιμουμ 3.500 σαλ.
-
σήμερα, με 40C, clima 22C , μέσα στην Αθήνα ΜΟ 19χλμ/ωρα 14,4λτ/100
Έρευνα Κατανάλωσης